icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

nelllynka
Autor odpoveď zmazal
marusia12
6. nov 2018

@nelllynka No treba si to prečítať ešte raz. Určite tam nič o tom, že má zaplatiť trovy nie je...

kaja30
6. nov 2018

@marusia12 ano zle som to napísala , ale to nič nemení na tom , že sa to môže znova obnoviť.
@nellydick ano čo som sa tu dočítala , tak sme na to pripravený. No kamarát asi cca 3-4 mesiace dozadu prešiel OB , dostal správcu a minulý týžden si bol rozšíriť živnosť . Nežiadal o žiadnu výnimku ani nič. Čiže ju nemal zrušenú a dokonca si ju rozšíril. Neuviedol že prechádza OB , neviem či to mal vôbec spomenúť , alebo by to mal živnostenský vedieť na základe dákeho rozhodnutia. Uvidíme čo bude so živnosťou u nás no v prvom rade čakáme ako vôbec dopadne môj muž, nakoľko má za sebou len 1.krok a to že ho budú zastupovať

serus125
6. nov 2018

Dobrý večer chcel by som vás poprosiť o informáciu už pol roka mám po vyhlásení bankrotu. Dneska som si šiel overiť na centrálnom registri exekúcii a stále mi tam svietia aktívne exekúcie. Je potrebné niekam napísať žiadosť o zastavenie ale niečo podobné?
Ďakujem za odpoveď
S pozdravom

miamia04
6. nov 2018

@nellydick chcem vás znovu poprosiť o radu rozhodnutie z CPP už máme povedali mi, že asi v novembri (decembri)by mal byť vyhlásený konkurz . Je možné počas konkurzu uzavrieť nájomnú zmluvu(mestský nájomný byt), kde treba zložiť zábezpeku?
Alebo treba počkať s uzavretím nájomnej zmluvy až po skončení konkurzu? Zábezpeka by potom spadala do majetku v konkurze? Ďakujem vopred za rady a odpoveď

miamia04
6. nov 2018

Vie mi prosím vás niekto poradiť ako prebieha vysporiadanie BSM manželov -ak idú obidvaja do konkurzu, nemajú spoločné dlhy, a nemajú žiadny majetok?
Rieši to správca alebo aký je postup?
Ďakujem za rady a skúsenosti.

nifido
7. nov 2018

@miamia04 ano spravca ale kedze nieje majetok nieje co dedit podpisete papier

marusia12
7. nov 2018

@kaja30 to nie je pravda. Nič také sa objaviť nemôže.

kaja30
Autor odpoveď zmazal
kaja30
7. nov 2018

@marusia12 čo myslíte že sa nemôže objaviť ? Myslela ste tú exekúciu ? Lebo ak to. tak- môžu ju znova podať každý

miamia04
7. nov 2018

Prosím vás o radu už som písala, mám rozhodnutie z cpp, v čase rozhodnutia som mala 2 exekúcie, ale obidve exekúcie mi boli po prevzatí rozhodnutia zastavené.
Teda momentálne nemám žiadnu exekúciu (podmienka osobného bankrotu)
Tomu som rada, len prosím o radu či skúsenosť , rozhodnutie som prevzala 25.7.2018 mala som 2 exekúcie, teraz nemám žiadnu.
To znamená že nebude centrum pr.pomoci podávať návrh?
Nebudem teda platiť pôžičku 500e. keď už nemám exekúciu?
KEDY a AKO mi dá CPP vedieť, že nebudú podávať návrh na súd, pošlú mi to písomne?
Uznesenia o zastavení obidvoch exekúcií som poslala doporučene do kancelárie cpp, ale právnik mi tvrdí (on to tak chápe) že tá 1 exekúcia neskončila, a on čaká že bude pokračovať....??? ale na súde mi povedali, že už sú obidve zastavené...
Tak ja neviem, kto mi dá z cpp vedieť, či je to zastavené ? A že nebudú podávať návrh?
Pošlú mi to písomne? Stalo sa to niekomu?
Nemôže sa stať právnik podá návrh aj keď mám zastavené exek.konania?
Ja sa len bojím, že on podá návrh aj keď mi na súde povedali, že už nemám exe...a že budem musieť platiť tu pôžičku 500e
Rozhodnutie som prevzala 25.7. cpp Bratislava, má to ísť cez Trnavu.
Prosím Vás poraďte, aký je v takomto prípade postup... Ďakujem za všetky rady

@nellydick @maxidiki @kicilanka

kicilanka
7. nov 2018

@miamia04 CPP nemôže podávať na súd návrh, ak v čase podania nie je platná aspoň jedna exekúcia! Ak nie je podaný návrh lebo nesplňa podmienku OB - nemáte čo splácať...resp. ak sud nevydá Uznesenie o začatí konkurzu....

miamia04
7. nov 2018

@kicilanka ďakujem práve som znovu volala s právnikom z centra právnej pomoci, a teraz už mi to normálne vysvetlil: v čase keď pôjde cpp podávať návrh a nebudem mať exekúciu,tak ma budú telefonicky kontaktovať či mám nejakú novú exekúciu,
Určite nebudú podávať návrh, systém neumožňuje podať návrh bez exekúcie.
Hlavné žiadny stres , že v tom prípade sa mi telefonicky ozvú.
Už panikarim... dlhé čakanie...
Ďakujem za rady

nellydick
7. nov 2018

@miamia04 v prípade že v centrálnom registri exekúcii už nemáte žiadnu exekúciu a nemáte ani iné obdobné vykonávacie konanie (dražba, daňové . ) tak CPP nemôže podať návrh na súd. Ak CPP návrh nepodá, súd vás neoddlzi a teda vám ani nevznikne povinnosť platiť pôžičku CPP 500 eur. Táto povinnosť totiž vznikne až po oddlženi. CPP by teraz malo vydať rozhodnutie o odňatí nároku na právnu pomoc. V budúcnosti ak by ste opäť mali exekúciu, môžte si žiadosť do CPP podať znovu.

nellydick
7. nov 2018

@kaja30 slovo každý v tomto prípade znamená každý veriteľ, teda oprávnený v exekúcii. Nie hocikto.

nellydick
7. nov 2018

@miamia04 BSM vyhlásením konkurzu zaniká. Oddlzuje sa každý manžel samostatne. Ak nemajú žiaden majetok, nič sa nebude deliť ani predávať.

nellydick
7. nov 2018

@miamia04 ešte pokiaľ súd nerozhodol o oddlženi, viete uzatvoriť nájomnú zmluvu. Zábezpeka nie je súčasťou majetku v konkurze.

nellydick
7. nov 2018

@serus125 musíte podať návrhy na zastavenie exekúcií, pokiaľ tak neurobil váš správca. Treba sa ho opýtať.

kaja30
7. nov 2018

@nellydick veď to je jasné , teda aspoň mne 😉 a ešte mimo témy k otázke z hora - ak prejde OB už nemôže podpísať nájomnú zmluvu ? Čiže ak by ma vylosovali na nájomný byt , tak to už nemôžem zobrať ? To ma len tak zaujalo , lebo tiež máme žiadosť o byt už dlhšie

pablito555
8. nov 2018

Iba pre info keby chcel niekto vedieť.Koncom mája poslane papiere do CPP BA,rozhodnutie o zastupovani 12.6.vyhlásený konkurz 15.9.konkurz zrušený 8.11 takže celé dokopy 5 mesiacov.

adacica77
Autor odpoveď zmazal
adacica77
8. nov 2018

@pablito555
Dobry deň,mate dost rychle vybavenie.
Ja v Ba 13.8.,necely mesiac prisiel papier o zastupovani od CPP a doteraz čakám... 😥🙂

pablito555
8. nov 2018

@adacica77 asi som mala aj šťastie na správcu,bola som u neho raz,asi 3 minúty a za mesiac a pol to ukončil,ale dočkáte sa už aj vy😏

marusia12
8. nov 2018

@kaja30 vy ste svoj pôvodný príspevok zmazala... na ten som reagovala. Tam ste písali o niečom inom.

marusia12
8. nov 2018

@pablito555
@adacica77 je rozdiel, v ktorom CPP podávate. Každé robí inak.

3333333333
8. nov 2018

Chcem sa spytat kolko trva kym mi to poslu na sud ..cakam od augusta..patrim pod bratislavu

nellydick
8. nov 2018

@3333333333 cca 4 mesiace od priznania nároku

miamia04
8. nov 2018

@nellydick priznaný narok-rozhodnutie z.cpp prevzaté 25.7.2018 kancelária BA, cez súd na TT čakáme takže až po 4 mesiacoch to budú iba podávať návrh na súd? Teda teda až 25.11.2018 pôjde návrh na súd?

pablito555
9. nov 2018

@miamia04 mne to išlo na súd po 2,5 mesiaci a z CPP mi poslali aj mail,že to bolo podané,potom za dva týždne mi prišlo uznesenie zo súdu.

nellydick
9. nov 2018

@miamia04 nedá sa povedať presny dátum kedy pôjde návrh na súd. Záleží od vyťaženosti kancelárie CPP. V BA to trvá najdlhšie. Podľa info čo mám to trvá cca tie 4 mesiace. Takže je predpoklad že to pôjde tento mesiac na súd.