Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@marusia12 tak ste mala predsa len pravdu ,keď sme sa vtedy bavili o Ulmanovej , že v tom CSP to nerobia zadarmo. Nevedela som to teda lebo nie som v tej skupine dlho a ani sa nezapájam . No dnes vyhodili tento príspevok a hneď som si spomenula čo ste mi vtedy písala . No tak veru nerobia to tak nezištne ako sa vraví 😕 len som zvedavá že keď nič nepošlem, či ma vyhodia zo skupiny 😃
Prosím vás má niekto skúsenosti z prvou oddlzovacou po novom z bonato správca záväzkov?
@deeena áno toto robia, len vám zabudli povedať že oni tú splátku nepošlú vašim veriteľom celú, ale že si z nej zoberú dosť veľkú časť pre seba. Čiže namiesto veriteľom ktorých už máte, budete platiť navyše ďalšiemu. A to určite nie je pre vás výhodné, lebo sa zaddlzite ešte viac.
Neviete mi niekto poradit? dostala som do pošt. schranky listok modry z Okresneho sudu kde som mala exekucie, od 25. augusta mam ine trvale bydlisko, v inom okrese, ale toto mi doslo na terajsiu adresu mimo tohto sudu. ukoncenie bankrotu mam od 9.9.2018, zatial mi nic nedoslo ani od exekutorov ani z tamojsieho sudu kde tie exekucie boli rozhodnute..viem ze o bankrote rozhoduje sud v BB, ale ja som este v lete nakolko som mala zaciatok oddlzenia 9.3.2018 aktivne som napisala kazdemu exekutorovi o zrusenie exekucie a aj sudu som poslala komplet vsetkych exekutorv na zrusenie exekucie so ziadstou ktoru som dostala v cpp. no ateraz mam dilemu, ze co to za obsielka je, pretoze ja si neviem spomenut ci som ziadost na zrusenie exe posielala do BB alebo na vtedajsiOS. teraz mam nervy co to moze byt, ale nie som si vedoma ziadnych dlhov po ohlasni bankrotu a myslim si, ze keby to bolo neco nove, tak by mi to dali asi na prislusny sud kde mam teraz trvaly pobyt..ci sa mylim, v pripade zeby nejaky veritel poziadal znovu o sudne konanie, je to zrejme do BB alebo nie? moze to byt oznamenie sudu ohladne exekucii, alebo ako vam to dali vediet? lebo ja som nedostala nic ani od exe ani zo sudu BB ani miestne prislusneho sudu..
@agness30 dosť zmätočné vyjadrenie, takže neviem či som to správne pochopila. Ak ste po oddlženi podávali návrhy na zastavenie exekúcií, rozhoduje o tom ten súd, ktory vydal poverenie exekútorovi. Ak sa jedná o exekúcie spred 1.4.2017, tak ten súd kde ste mali v čase poverenia trvalý pobyt.Ak vám teraz prislo niečo zo súdu, v prvom rade treba zistiť čo to je. Ak sa jedná o konanie na podklade záväzku ktorý vznikol a bol splatny pred bankrotom, tak treba súdu predložiť uznesenie o oddlženi. Veriteľ dáva žalobu na ten súd ktorý je príslušný podľa vášho pobytu ktorý mu je naposledy známy. On nemôže vedieť že vy ste zmenili trvalý pobyt.
@agness30 na čo byť nervozna - je to už na pošte a nervozitou už na tom nič nemzmeníš...len sama sebe škodíš....ak nemáš žiadne nové dlhy, tak buď v pohode - môže sa to týkať hocičoho a tiež ničoho nepodstatného...a možno ťa súd predvoláva ako svedka v nejakom prípade...hocičo to môže byť...na čo rozdumovať a kaziť si víkend?? aj tak na to neprídeš...
Zo súdu mi chodia len zastavenia exekúcie...ukončenie som si len našla na nete...ani správca mi neposlal a kedže som ani k ničomu zatiaľ nepotrebovala uznesenie o zastavenie z dôvodu nemajetnosti, tak to ani od neho zatiaľ nežiadam 🙂
Zdravim, nečítala som predošlé príspevky,dlho som tu nebola,ale chcem sa opýtať,alebo poradiť...ja som po bankrote už od marca tohto roku,a asi cca mesiac po, mňa stále obťažujú sms a telefonáty zo spoločnosti pohotovosť,ja vydržím dosť ale dennodenne,(sms som narátali už asi aj 200)už začali aj muža obťažovať aj na synove cislo,cez leto som im poslala na adresu ofotene papire že mám po bankrote aby teda neobťažovali a oni nič.dokola to isté...má niekto skúsenost?vďaka.
@mimififo u nas rovnako. Ja uz nedviham
Prosím poradte mi. Tiež chcem ísť do osobného bankrotu exekucie ešte nemám ale banky chcu odo mna vymáhať dlhy hned sudmi na ktoré som predvolaná v januari 2019 ako mám postupovať? Možem ísť do osobneho bankrotu aj tak?

@3333333333 v BA čakám na rozhodnutie podania bankrotu začiatkom júla... takže budete krátko o mne