icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

marusia12
9. nov 2018

@3333333333 v BA čakám na rozhodnutie podania bankrotu začiatkom júla... takže budete krátko o mne

kaja30
9. nov 2018

@marusia12 tak ste mala predsa len pravdu ,keď sme sa vtedy bavili o Ulmanovej , že v tom CSP to nerobia zadarmo. Nevedela som to teda lebo nie som v tej skupine dlho a ani sa nezapájam . No dnes vyhodili tento príspevok a hneď som si spomenula čo ste mi vtedy písala . No tak veru nerobia to tak nezištne ako sa vraví 😕 len som zvedavá že keď nič nepošlem, či ma vyhodia zo skupiny 😃

deeena
9. nov 2018

Prosím vás má niekto skúsenosti z prvou oddlzovacou po novom z bonato správca záväzkov?

nellydick
9. nov 2018

@deeena už sme tu o tom písali. Zoberu od vás cca 300 eur za vypísanie papierov a pošlú vás do CPP. Papiere vypísať viete aj sám a len CPP môže podať návrh na súd. Takže nevyhadzujte peniaze, jedine že ich máte veľa, ale to by ste asi nešli do bankrotu 😀

deeena
9. nov 2018

@nellydick no ja nejdem do bankrotu,ale správca záväzkov ja nemám exekúciu,ale omeskane splátky. A oni ,že to dajú do jednej splátky a tu jednu splátku rozposlu už mojím veriteľom. Snažila som sa nájsť nejakú tému ,ale márne

nellydick
10. nov 2018

@deeena áno toto robia, len vám zabudli povedať že oni tú splátku nepošlú vašim veriteľom celú, ale že si z nej zoberú dosť veľkú časť pre seba. Čiže namiesto veriteľom ktorých už máte, budete platiť navyše ďalšiemu. A to určite nie je pre vás výhodné, lebo sa zaddlzite ešte viac.

deeena
Autor odpoveď zmazal
deeena
10. nov 2018

@nellydick áno to mi nepovedali,ale keď som si spočítala koľko oni přepošlu veriteľom a koľko ja im tak rozdiel robí okolo 20e na 200e splatke.

agness30
10. nov 2018

Neviete mi niekto poradit? dostala som do pošt. schranky listok modry z Okresneho sudu kde som mala exekucie, od 25. augusta mam ine trvale bydlisko, v inom okrese, ale toto mi doslo na terajsiu adresu mimo tohto sudu. ukoncenie bankrotu mam od 9.9.2018, zatial mi nic nedoslo ani od exekutorov ani z tamojsieho sudu kde tie exekucie boli rozhodnute..viem ze o bankrote rozhoduje sud v BB, ale ja som este v lete nakolko som mala zaciatok oddlzenia 9.3.2018 aktivne som napisala kazdemu exekutorovi o zrusenie exekucie a aj sudu som poslala komplet vsetkych exekutorv na zrusenie exekucie so ziadstou ktoru som dostala v cpp. no ateraz mam dilemu, ze co to za obsielka je, pretoze ja si neviem spomenut ci som ziadost na zrusenie exe posielala do BB alebo na vtedajsiOS. teraz mam nervy co to moze byt, ale nie som si vedoma ziadnych dlhov po ohlasni bankrotu a myslim si, ze keby to bolo neco nove, tak by mi to dali asi na prislusny sud kde mam teraz trvaly pobyt..ci sa mylim, v pripade zeby nejaky veritel poziadal znovu o sudne konanie, je to zrejme do BB alebo nie? moze to byt oznamenie sudu ohladne exekucii, alebo ako vam to dali vediet? lebo ja som nedostala nic ani od exe ani zo sudu BB ani miestne prislusneho sudu..

dankagirl
10. nov 2018

@deeena jednoznačne im nič neplatiť tie papiere Vám zadarmo výpisu v cpp ...bonato sú zdieraci platíte u nich veľké prachy za nič

11mirka22
10. nov 2018

@agness30 určite sa to dozviete, keď zásielku preberiete. Tu asi ťažko niekto bude vedieť, čo môže zásielka obsahovať.

kicilanka
10. nov 2018

@agness30 to je ako sa pýtať čo je v "čarovnom vrecúšku" - môže to byť hocičo...modrý znamená len to, že zásielka sa Vám bude doručovať opakovane...ak neprevezmete - nedozviete sa čo tam môže byť 🙂

nellydick
10. nov 2018

@agness30 dosť zmätočné vyjadrenie, takže neviem či som to správne pochopila. Ak ste po oddlženi podávali návrhy na zastavenie exekúcií, rozhoduje o tom ten súd, ktory vydal poverenie exekútorovi. Ak sa jedná o exekúcie spred 1.4.2017, tak ten súd kde ste mali v čase poverenia trvalý pobyt.Ak vám teraz prislo niečo zo súdu, v prvom rade treba zistiť čo to je. Ak sa jedná o konanie na podklade záväzku ktorý vznikol a bol splatny pred bankrotom, tak treba súdu predložiť uznesenie o oddlženi. Veriteľ dáva žalobu na ten súd ktorý je príslušný podľa vášho pobytu ktorý mu je naposledy známy. On nemôže vedieť že vy ste zmenili trvalý pobyt.

nellydick
10. nov 2018

@deeena aj 20 eur je peniaz. a pozor tá suma pre bonato sa postupne mení. určite to nie je pre vás výhodné, keďže platíte zbytočne viac než by ste platili ak by ste sama posieľali veriteľom.

deeena
10. nov 2018

@nellydick aj vám dakujem,vytriezvela som z toho a rozmyslela 🙂 racej počkám neaky čas a refinanvujem...

agness30
10. nov 2018

@kicilanka mozno som sa zle vyjadrila, zaujima ma, ci vam po oddlzeni nieco prislo zo sudu ohladne zastavenia exekucii, alebo bankrotu, lebo mne nie, az teraz tento list..v pondelok idem pre to na postu, len som nervozna co by to okrem toho mohlo byt.

agness30
10. nov 2018

@nellydick ano tak som sa pytala, nedostala som ani vyhlasenie bankrotu ani ukoncenie /ale to zrejme posiela ak posiela sud v BB ak sa nemylim, tak bud to budenie oznamenie o zastaveni exekucii, nove dlhy po oddlzeni nemam.

nellydick
10. nov 2018

@agness30 uznesenie o vyhlásení konkurzu vám mal poslať váš správca, nie súd. Zastavenie exekúcií posiela súd, ktorý dal poverenie exekútorovi. Nemusí to byť OS BB, ak tam nemáte trvalý pobyt a ak sa jedná o staré exekúcie.

kicilanka
10. nov 2018

@agness30 na čo byť nervozna - je to už na pošte a nervozitou už na tom nič nemzmeníš...len sama sebe škodíš....ak nemáš žiadne nové dlhy, tak buď v pohode - môže sa to týkať hocičoho a tiež ničoho nepodstatného...a možno ťa súd predvoláva ako svedka v nejakom prípade...hocičo to môže byť...na čo rozdumovať a kaziť si víkend?? aj tak na to neprídeš...
Zo súdu mi chodia len zastavenia exekúcie...ukončenie som si len našla na nete...ani správca mi neposlal a kedže som ani k ničomu zatiaľ nepotrebovala uznesenie o zastavenie z dôvodu nemajetnosti, tak to ani od neho zatiaľ nežiadam 🙂

nelllynka
10. nov 2018

@marusia12 ďakujem, ja som to vtedy hneď zmazala, nakoľko mi to po pár sekundách doslo 👍

marusia12
12. nov 2018

@nellydick
@agness30

mne prišlo uznesenie zo súdu druhý deň, ako som bola v OV. Takže to asi záleží od toho, aký súd. Správca mi nedával nič.

mimififo
12. nov 2018

Zdravim, nečítala som predošlé príspevky,dlho som tu nebola,ale chcem sa opýtať,alebo poradiť...ja som po bankrote už od marca tohto roku,a asi cca mesiac po, mňa stále obťažujú sms a telefonáty zo spoločnosti pohotovosť,ja vydržím dosť ale dennodenne,(sms som narátali už asi aj 200)už začali aj muža obťažovať aj na synove cislo,cez leto som im poslala na adresu ofotene papire že mám po bankrote aby teda neobťažovali a oni nič.dokola to isté...má niekto skúsenost?vďaka.

kicilanka
12. nov 2018

@mimififo odpoveď máš ani ne v cca posledných 3-7 stranách....

mimififo
12. nov 2018

@kicilanka ..oki pohladam.dik

miamia04
12. nov 2018

@nellydick a v prípade že už by súd vyhlásil konkurz, počas konkurzu je možné uzatvoriť nájomnú zmluvu na mestský nájom.byt? Je tam malá zábezpeka asi70eur .
Dá sa to? Alebo ako to riešiť keď taká situácia nastane?
Ďakujem za rady

kicilanka
12. nov 2018

@miamia04 vsak už na to odpovedala asi 1-3 strany naspäť 🤐😒

solman05
12. nov 2018

@agness30 o bankrote nerozhoduje súd v BB ale príslušný súd kde má dlžník trvalý pobyt.

kicilanka
12. nov 2018

@solman05 to platí na staré exekucie ......

vaapeter66
12. nov 2018

@mimififo u nas rovnako. Ja uz nedviham

lapulinka
13. nov 2018

Prosím poradte mi. Tiež chcem ísť do osobného bankrotu exekucie ešte nemám ale banky chcu odo mna vymáhať dlhy hned sudmi na ktoré som predvolaná v januari 2019 ako mám postupovať? Možem ísť do osobneho bankrotu aj tak?