Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@lubaka dobry den, viete prosim aj mne poradit? Podali sme s manzelom do cpp zatial iba ziadost na ob.Este ziadne vyjadrenie neprislo, podavali sme to teraz nedavno. Prestahovali sme sa do bytu, ktory sme si prenajali, lebo o dom sme prisli uz davnejsie v drazbe. Najomna zmluva je pisana na manzela. Mohol by z toho byt nejaky problem? Dakujem pekne
Pozdravujem vsetkych. Stretol sa uz niekto s tym ze jeho veritel napadol bankrot a podal navrh na zrusenie konkurzu pre nepoctivy zamer. Ak ano ako postupoval a ako to dopadlo. Dakujem za odpoved.
@nellydick
čo v prípade, ak majetok dlžníka je vyšší ako sú jeho dlhy...Pristúpi CPP k zastupovaniu k osobnému bankrotu oddlžením?
Nemá príjmy aby tie dlhy splácal, ale nie sú vyššie ako majetok ktorý vlastní - ale nemôže ho speňažiť ? (polovička domu je na LV na neho písaná, ale súdnym rozhodnutím ju nemôže užívať, druhú polovičku užívajú jeho deti, ale nechcú dom predávať ani nijako sa dohodnúť).
Je možný OB oddĺžením? Je si vedomý toho, že príde o dom - chce len riešiť dlhy a zbaviť sa ich už navždy 🙂
@lubaka no práveže - takto to viem aj ja...ale zmiatla ma aktuálna brožúrka z CPP k OB a veta:
Ak má dlžník majetok, musí počítať s tým, že sa tento majetok speňaží
na úhradu jeho dlhov, pričom sa predpokladá, že jeho dlhy prevyšujú
hodnotu jeho majetku. (zaráža ma slovíčko "predpokladá")
Táto alternatíva je vhodná najmä pre dlžníkov, ktorí majú veľa
dlhov, ich majetok nepostačuje na ich splatenie a súhlasia s jeho
speňažením. Je vhodná aj pre dlžníkov, ktorí nemajú žiadny
majetok a ani žiadny príjem.
Dobry den...manzelovi prisiel dnes papier,ze je oddlzeny. Ten papier treba zobrat do prace,aby uz nasledujuci mesiac nezrazali z vyplaty? Alebo treba pockat zo sudu zastavenie kazdej jednej exekucie?
Dakujem
Dobrý den nezaregistrovala som to tu,ked já mám veľa splátok niektoré v omeškaní ako docieliť aby som dostala exekúciu,a mohla ísť do ob. Bez toho aby to nebolo vedome.dakujem a ospravedlňujem sa,keď odpoveď som prehliadla
@kicilanka je to uvedené v brožúrke cpp preto, že ak má dlžník majetok vyššej hodnoty než je výška jeho dlhov, môže svoj majetok sám speňažiť a vyplatiť veriteľov, a teda nemusí ísť do OB. To ale je samozrejme možné len vtedy ak môže s majetkom disponovať. V opačnom prípade ide do konkurzu a majetok spenazi správca.

@kicilanka odpovedala, ale napísala mi, že pokiaľ ešte súd nerozhodol o oddlzeni môžem uzatvoriť nájomnú zmluvu...ale čo vtedy keď už budeme v konkurze? Nebude to skracovanie veriteľov alebo také niečo?
Nerozumiem tomu.. Ďakujem za rady