Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
Dobrý den. Chcela by som sa opýtať či dajú hypotéku aj po osobnom bankrote. Ďakujem
@kicilanka @nellydick @lubaka chcem vás znovu poprosiť o radu (rozhodnutie z cpp už mám od 25.7.) teraz mi prišla vyzva Krajského súdu v Ba justičná pokladnica zaplatiť súdny poplatok spred 8rokov, ak nezaplatím do 15dni budem mať nútený výkon.
Otázka: Mám do CPP zavolať, poslať správu emailom alebo mám poštou poslať kópiu, alebo až keď príde ex.prikaz?
Ďakujem za odpoveď 😱
To je akoze nefer ..ze clovek caka aj 4 aj 5 mesiacov
@3333333333 je to nefér ale asi len v Ba sa tak dlho čaká. No ale len na tu hodinovu konzultáciu sme čakali pol roka tak si neviem predstaviť koľko budeme čakať na ten súd .
Ahojte zienky...manzelovi prisiel papier,ze je oddlzeny. Papier-ziadost o zastavenie exekucie je potrebne poslat exekutorovi,ci na sud? Dakukem vam 🙂
@kaja30 Každá kancelária CPP má iný vlastný postup. Niektoré dávajú vedieť mailom klientom že podali návrh na súd a potom klient si sám odsleduje 15 dní na rozhodnutie súdu a pozrie si či je zverejnený v obchodnom vestníku.
Iné kancelárie oznámia klientom pri preberaní žiadosti, že o aký čas sa majú informovať v CPP.
Pôžička po 14 eur mesačne sa spláca až keď rozhodne súd o oddlženi a rozhodnutie je zverejnené v obchodnom vestníku. Do 15 dna nasledujúceho mesiaca sa začína splácať pôžička. Treba platiť každý mesiac minimálne 14 eur nesmie sa žiaden mesiac vynechať. Až do sumy 500 eur. Môže sa platiť aj vyššia splátka.
@nellydick - obdivujem Vašu trpezlivosť a skladám pomyselný klobúk pred Vami...
Ľudia idú do OB, chcú riešiť svoju situáciu a nedajú si ani trochu námahu, aby si k tomu niečo vopred naštudovali....jednoduchšie je im klásť STÁLE TIE ISTÉ OTÁZKY dookola a ja teda obdivujem Vás, že máte "nervy" dookola odpovedať stále na to isté, čo už v tejto diskusiu bolo zodpovedané XYZ krát (!!!!!) Stále sú Slováci naučený, že však na čo sa namáhať - ľahšie a rýchlejšie je hodiť otázku a počkať na odpoveď ☹
Pritom fakt stačí prečítať posledných ani nie 50 strán a nájdu odpovede na základné otázky ...stačí prečítať 100 posledných strán a nájdu odpovede aj na otázky vymykajúce sa bežnej rutinnej praxi v rámci OB...

@kicilanka ako píše @lubaka je to v Zozname majetku na poslednej strane pod tabuľkami.