icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

nellydick
15. nov 2018

@kicilanka ako píše @lubaka je to v Zozname majetku na poslednej strane pod tabuľkami.

kicilanka
15. nov 2018

@nellydick vďaka..len som si chcela poistiť svoje znalosti 🙂 zneistilo ma na chvíľku to slovíčko 🙂

kicilanka
15. nov 2018

@nellydick jasne už som potom našla 🙂

dadanem
16. nov 2018

Dobrý den. Chcela by som sa opýtať či dajú hypotéku aj po osobnom bankrote. Ďakujem

larinka7
16. nov 2018

@dadanem Po osobnom bankrote Vam nedaju nič,budete mať pokojný život,a po rokoch snaženia sa rozbehnete pomaly,samozrejme,bez požičiek,s poctivou pracou.Nestači?

mawka
Odpoveď bola odstránená
miamia04
17. nov 2018

@kicilanka @nellydick @lubaka chcem vás znovu poprosiť o radu (rozhodnutie z cpp už mám od 25.7.) teraz mi prišla vyzva Krajského súdu v Ba justičná pokladnica zaplatiť súdny poplatok spred 8rokov, ak nezaplatím do 15dni budem mať nútený výkon.
Otázka: Mám do CPP zavolať, poslať správu emailom alebo mám poštou poslať kópiu, alebo až keď príde ex.prikaz?
Ďakujem za odpoveď 😱

kicilanka
17. nov 2018

@miamia04 nejako nechapem - uz mas zacaty OB? alebo mas len oznamenie z CPP ze tabudu zastupovat????

miamia04
17. nov 2018

@kicilanka ešte nemám OB vyhlásený ešte ani nepodávali na súd, a áno mám oznámenie o zastupovaní už 3,5mesiaca

miamia04
17. nov 2018

@kicilanka v Cpp mi povedal, že treba oznámiť každú zmenu, kým to pôjde na súd, tak som sa pýtala či a ako im to treba oznámiť?

nellydick
17. nov 2018

@miamia04 doplňte veriteľa do Zoznamu veriteľov. Môžte osobné zájsť do CPP alebo to urobiť písomne resp. mailom.

miamia04
17. nov 2018

@nellydick ďakujem😊

kicilanka
17. nov 2018

@miamia04 presne ako ti napisala nellydick 🙂

miamia04
17. nov 2018

@kicilanka Ďakujem ešte raz tak som napísala mailom 🙂

kaja30
17. nov 2018

@miamia04 3.5 mesiaca máte rozhodnutie o zastupovaní a ešte ste nemali ani súd či Vám OB prešiel alebo nie? Bože to dokedy bude čakať môj muž teda keď podával v Ba? 😮 no pekne teda 😞

miamia04
18. nov 2018

@kaja30 rozhodnutie o priznaní právnej pomoci v konaní o oddlzeni sme prevzali 25.7. a ešte stále čakáme, keď som tam volala, povedali, že ešte to nepodávali na súd.
Išli sme cez Cpp v Ba,sud v Trnave

kaja30
18. nov 2018

@miamia04 hmm nám prišlo rozhodnutie o zastupovaní v auguste tiež podával v Ba tak som to si zrejme počkáme :-/

adacica77
18. nov 2018

@miamia04 ..ja som si prevzala od CPP rozhodnutie v auguste a doteraz čakám na rozhodnutie od súdu...tiež som z Trnavy a podávala som v BA ...

kaja30
18. nov 2018

@adacica77 Tak Ba je určite najviac zasypané preto to tam trvá tak dlho. No uvidíme teda kedy a ako dopadneme

3333333333
18. nov 2018

To je akoze nefer ..ze clovek caka aj 4 aj 5 mesiacov

kaja30
18. nov 2018

@3333333333 je to nefér ale asi len v Ba sa tak dlho čaká. No ale len na tu hodinovu konzultáciu sme čakali pol roka tak si neviem predstaviť koľko budeme čakať na ten súd .

kaja30
18. nov 2018

@nellydick prosím ťa a to že to už ide na súd aj dajú vedieť , či len rovno príde odpoveď či to prešlo alebo nie? A kedy sa vlastne začína splácať tých 14€ či koľko? Až keď prebehne súd a OB prejde? Ďakujem za odpoveď 😉

vivi78
18. nov 2018

Ahojte zienky...manzelovi prisiel papier,ze je oddlzeny. Papier-ziadost o zastavenie exekucie je potrebne poslat exekutorovi,ci na sud? Dakukem vam 🙂

januleta
18. nov 2018

@mimififo prosim nasli ste nieco?Lebo ja nie a tiez ma zaujima odpoved

adacica77
18. nov 2018

@kaja30 ja keď som tam volala,tak mi nepríjemné odpovedali že čo volám,a otravujem,že som bola informovaná,o všetkom...No mne nepovedali koľko budem čakať na rozhodnutie od súdu

nellydick
18. nov 2018

@kaja30 Každá kancelária CPP má iný vlastný postup. Niektoré dávajú vedieť mailom klientom že podali návrh na súd a potom klient si sám odsleduje 15 dní na rozhodnutie súdu a pozrie si či je zverejnený v obchodnom vestníku.
Iné kancelárie oznámia klientom pri preberaní žiadosti, že o aký čas sa majú informovať v CPP.
Pôžička po 14 eur mesačne sa spláca až keď rozhodne súd o oddlženi a rozhodnutie je zverejnené v obchodnom vestníku. Do 15 dna nasledujúceho mesiaca sa začína splácať pôžička. Treba platiť každý mesiac minimálne 14 eur nesmie sa žiaden mesiac vynechať. Až do sumy 500 eur. Môže sa platiť aj vyššia splátka.

kaja30
18. nov 2018

@nellydick ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď - posielam <3 😉

kaja30
18. nov 2018

@adacica77 tak to zrejme nikdy nevedia ako dlho to bude trvať tak asi preto. No musíme byť trpezlivé , vydržali sme už aj horšie keď sme sa dostali až sem 😉

adacica77
18. nov 2018

@kaja30 ..máte úplnú pravdu 😃😃 len trpezlivo čakať 😃😃

kicilanka
18. nov 2018

@nellydick - obdivujem Vašu trpezlivosť a skladám pomyselný klobúk pred Vami...

Ľudia idú do OB, chcú riešiť svoju situáciu a nedajú si ani trochu námahu, aby si k tomu niečo vopred naštudovali....jednoduchšie je im klásť STÁLE TIE ISTÉ OTÁZKY dookola a ja teda obdivujem Vás, že máte "nervy" dookola odpovedať stále na to isté, čo už v tejto diskusiu bolo zodpovedané XYZ krát (!!!!!) Stále sú Slováci naučený, že však na čo sa namáhať - ľahšie a rýchlejšie je hodiť otázku a počkať na odpoveď ☹
Pritom fakt stačí prečítať posledných ani nie 50 strán a nájdu odpovede na základné otázky ...stačí prečítať 100 posledných strán a nájdu odpovede aj na otázky vymykajúce sa bežnej rutinnej praxi v rámci OB...

sticker