Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@ nellydick nadobudne či zdedí prípadne vyhrá?Nie je to tam presne definované?
Ahojte. Mam taku inu otazku trosku. Som v konkurze. Mam spravcu. Postup prosim vas. Ako je to stym, ze konkurz bude ukonceny? Musi najprv spravca vsetko potrebne spravit a vtedy je konkurz ukonceny? Ide mi o status konkurz ukonceny, nie konkurz prebieha. Dakujem
@adacica77 my sme dnes volali s právnikom z cpp, a že práve nás má na rade a že dnes by to mohol stihnúť podať na súd v Trnave ( takže my sme rozhodnutie o mesiac skôr ako ty a na súd nám podali o mesiac neskôr ako tebe😭)
Nevadí hlavne že sa to pohlo, v januári budeme v registri upadcov
Daj vedieť keď tam budeš aj ty.
Ďakujem Krásne sviatky
Prosím Vás... a ak by niekto kúpil za 1000eur hodnotnú nehnuteľnosť napr. ??? ( cena nehnuteľnosti napr. 70 000 eur ) LEN SA PÝTAM! 😊 kto by dotyčnému čo urobil?
Ahojte, chcem sa spytat ci nemate niekto skusenost s tymto : som v konkurze a jeden uver mam zabezpeceny spoludlznikom. Spoludlznik splaca uver dalej i ked o nieco nizsiu splatku. Spoludlznik si tuto nizsiu splatku dohodol s veritelom s tym, ze veritel ju toleruje len do skoncenia konkurzu. Zaujimalo by ma, ked mi bude konkurz ukonceny, ci mozu chciet po spoludlznikovi vyssie splatky, ako boli riadne v zmluve dohodnute a podpisane. Nemyslim tie docasne ponizene.
Konkurz zrušený pre nedostatok majetku a dnes spoločnosti Pohotovosť a Pozickomat volajú posielajú sms že mám zaplatiť dlh + úroky????🤔 Čávo z pozickomatu mi povedal že keď bol konkurz zrušený pre nedostatok majetku tak dlhy treba platiť 😂 tak ako to je?🙏
Dobry den co znamene oznamenie bankoveho uctu pre potreby popierania pohladavok.dakujem
@kv1988 aj ja to mam tak zrusene a volaju a volaju 🙆 este aj do roboty mi prisiel papier od exekutora strhavanie...neviem tiez co to znamena..
@3333333333 veritelia mozu popriet prihlasenu pohladavku ineho veritela a pri popreti musia zaplatit na ucet správcu preddavky na trovy konania, na tento účel správca je povinný v OV zverejnit císlo úctu.
@amarilka26 to je vecou dohody, kedze su teraz splatky znizene, tak oproti povodnemu splatkovemu sa bude musiet bud predlzit doba splacania alebo navysit splatka pri dodrzanej dobe splacania.
@lubaka mozete mi to vysvetlit zrozumitelnejsie..nerozumiem tomu
@3333333333 nie je vôbec dolezite pre Váš OB aby ste práve tomuto rozumeli....nič to pre Vás na OB nemení...
...ale ak veľmi chcete informácie k tomuto - už sme to tu vysvetľovali....treba si len poriadne prečítať diskusiu....
Prosím o informacie k situácii ohľadne OB konkurzom ako je to keď mám uz rozhodnutie o začatí konkurzu mám ex na zdravotnu ex na alimenty ex na spotrebný úver v banke ex dlhý voči fyzickým osobám hypotéku na byt banka už vyhlásila dražbu bytu iný majetok ako byt nemám takze do oddlženie nemôže ísť z čoho potom bude vykonané oddlženie pre ostatné ex nebudem mať ani nárok na ten príspevok 250 mesačne keďže z majetku správca nič nevytazi nebude to nakoniec celé zrušené banka sa do kourzu nezapojí keďže by dostala len asi tretinu toho čo dostane ked si to sama vydrazi. ďalej keď sme dvaja dlžníci na tej hypo a uveroch a podal som iba ja ako to bude s tým dalej po mojom prip oddlzeni a alimenty musia byť splatené celé aj z trovami ex a príslušenstvo?ďakujem a čo vyplýva ztoho keď neuvediem že pracujem v zahranici
@mh1981 🤦♀️🤦♀️🙏🙏👀😂😂
@maartinaa82 aký papier ti prišiel od exekútora na strhavanie? Mala si po konkurze zastavené exekúciu a teraz ti zasa začala či ako?
@mh1981 alimentov sa toto netyka tie treba splatit ... precitajte si spatne strany dozadu to Vam pomoze
@miamia04 vec ktoru som mala v OB ...doslo mi do prace zrazky zo mzdy.. a ked je konkurz zruseny pre nedostatok majetku co to presne znamena? Neviem sa dovolat fesimu co ma ma na starosti 🤔
@maartinaa82 je ukonceny a teda vsetko co vzniklo (okrem nedotknutelnych) pred OB, tak sa stalo nevymahatelnym...treba poslat exekutorovi OB a poziadat o zastavenie a aj na sud radsej...ak by Exe nerobil svoju pracu ako ma....

@miamia04 takže:
1. žiaden predpis neurčuje čo sa považuje za nepatrnu hodnotu, je pravdepodobné že suma bude odvodená v závislosti od výšky dlhov klienta ....prax ukáže
2. len prihláseným veriteľom
3. istina +5% príslušenstvo
4. oznamuje sa to písomne priamo veriteľom, správcu to už nebude zaujímať lebo konkurz má ukončený a exekútorov to tiež nezaujíma lebo exekúcie sú zastavené a trovy im zaplatil oprávnený
Keďže táto situácia sa este neriešila opakujem že prax ukáže ako to v skutočnosti bude a ako sa k tomu postavia veritelia, prípadne súdy v možných z toho plynúcich sporov 😉