Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
Dobrý deň,
Chcem Vás poprosiť o radu,
správca mi povedal že po skončení konkurzu mi vystaví faktúru na DPH u tých 500,-EUR čiže mu mám doplatiť 100,-EUR, máte s tým skúsenosti?
Pozeral som aj na internet o tom niečo, a v nejakej správe konkurze si správca tiež napísal že je platca DPH a je potrebné uhradiť DPH.
Ešte mi uviedol že má nárok za každý mesiac počas otvorenia konkurzu si účtovať 30,-EUR.
Ďakujem za každú radu.
Ak by mal niekto fajn správcu čo sa týka že je aj právnik, vedel by mi niekto poskytnúť niekto meno do správy chcel by som ho osloviť.
Vopred ďakujem za každú radu.
Prajem pekný deň
@miamia04 ahoj, dakujem ti, žiaľ som volala, a jediná ich pomoc, ktorú mi vedia poskytnúť je, že si mam napísať na súd o výmenu správcu. tomu ja samozrejme rozumiem, aj viem,že to je potrebné urobiť, skôr sa zaujímam o formu.. aby mi to na súde akceptovali ☹ vyslovene mi z kancelárie BA povedali, že mi nevie poradiť s formou..
Dobrý deň. 2.februára 2018 mi vyšlo uznesenie vo vestniku, ze som v konkurze. Mimochodom este stale nemam konkurz ukonceny. Uz bude tomu rok. Neviem ci je to normalne tak dlho cakat, ale nevadi. Ale otazku chcem smerovat niekde inde. 31.decembra 2018 mi prisiel zo sudu platobny rozkaz z generali poistovne. Pritom som to mal napisane v zozname veritelov ked som podaval ziadost o konkurz. Ako sa mam proti tomu branit? Preco by som mal platit to co ma patrit k bankrotu? Dakujem za kazdu radu.
Ahojte, chcela som sa opytat. Ak cakam na termin k OB, cize som dlznikom. Nahodou pocas tohto obdobia aj pocas alebo az po oddlzeni sa vydam, je to problem? Mozu siahat na nieco co je muzove alebo spolocne len tym ze sme sa vzali?
A este jedna otazka. Myslite ze moznost OB skonci, teda ze bude existovat iba nejaku dobu, alebo uz bude mozne vzdy poziadat?
Ak sa niekomu bude chciet odpovedat vopred dakujem☺
@muut v OB sa moze spenazit len majetok, ktorý je vo Vašom vlastníctve...
Inštitut OB je uz dlhsiu dobu v okolitých štátoch bežnou praxou...u nás bol tiež - len v inej podobe a teda ťažko dostupný ľuďom...
...zákon hovorí že sa može požiadať o OB najskor po 10 rokoch od jedného OB - z toho vyplýva, že bude tento zákon platiť aj ďalej...ALE - čo mi vieme dneska povedať - ako štát (vláda, politici) - tento zákon zmenia alebo nezmenia, a ak - tak kedy?? a v akej forme? - dneska by na to mohla odpovedať možno ak Sibyla 😂😂
@muut ak sa vydáte pred vyhlásením konkurzu tak do konkurzu bude spadat majetok nadobudnuty v manzelstve, ten ktorý vlastnil manžel pred manželstvom nie. Po vyhlásení konkurzu uz môžete smelo nadobúdať aj spoločný majetok do BSM, toho sa to týkať nebude.
OB vo forme ako je teraz určite nebude trvať nejako obzvlášť dlhodobo, podľa pôvodných plánov už by bola zmena, ale ocakavali, že ním prejde oveľa viac ľudí ako to je v reále takže zatiaľ to zostava takto, ale časom to určite zmenia a aj keď OB ako taký existovať bude, ale s inými pravidlami.
Dakujem veeeeelmi pekne za odpovede velmi ste pomohli 🙂 a ked po vyhlaseni konkurzu budeme mat majetok spolocny ten nepatri do tych 6 rokov kedy som "sledovana" aby som pripadnymi fin.prostriedkami uspokojila veritelov? Prepacte mozno hlupe otazky, ale co sa tyka manzelstva, bojim sa aby nahodou neprislo niekedy v buducnosti k tomu, ze moj muz bude pykat za moje dlhy alebo ako to povedat. On vie aka je situacia, ja zas nemam dlh v nejakej velkej sume a sama by som bola rada keby to mozem vsetko vratit, aj po vestniku...ale predsa mam strach co bude 🙂
Ahojte chcela by som sa sa podeliť o svoju skúsenosť s OB v LM.
Po osobnej návšteve kancelárie CPP kde mi dali papiere má hneď o týždeň objednali na konzultáciu. Za ten týždeň som si vybavila na súde výpis z registra exekúcií. 11.10 som doniesla výpisane papiere a 10.12 som už bola vo vestníku.a hneď po sviatkoch má listom kontaktoval správca Plus poslal original uznesenie. Rýchlovka 😊
Zdravím....
Chcel sa podeliť s Vami čo sa mi včera prihodilo.... Už cca 2 týždne mi chodia sms-ky od CD Consult ohlafom vysporiadania dlhu v spoločnosti Pohotovosť.
Včera ma kontaktovali dokonca telefonicky pani mi navrhla splatkovy kalendár nakolko takou sumou nedisponujem.... (pozicana suma: 1500€ po cca 8 rokov suma: 9654€) vravel som jej nech si sledujú register upadcov že som prešiel OB a uz mám aj konkurz ukončený nakoľko moj majetok je nulový, a pani zlatá ma hned vyviedla z omylu , že to že som prešiel OB nic neznamená a, že mám začať platit inak proti mne použijú všetky právne ukoni či čo takže čo teraz? Aky zmysel ma OB ked namiesto toho aby si clovek vydichol a tesil sa ze dostal druhu sancu musi riesit každý deň nejaký dlh ved teraz su viac otravnejsie ako predtým... Len tolko som chcel ze je to nefer vsetko... Ospravedlnte moje pismo pisem cez mob. A este k tomu blby autokorekt.....
@hellgamer podaj trestné oznámenie alebo ich ignoruj. Ja som tetu z pohotovosti poslala do teplých krajín, sms chodili denne, teraz už sporadicky, keď volajú, rusim a blokujem. Neriešim. Totiž mne pohotovosť a pohľadávku zamietol najvyšší súd pred 6 rokmi, teda im nedlzim nič a oni toto ignorujú, ja s nimi nemám o čom absolútne. A začali sa ozývať až po oddlzeni. Poslala som im oznámenie, že som oddlzena, môžu mi fúkať do zadku. Robia natlaky, ale nemôžu nič. Ale v tomto štáte je aj tak bordel, po oddlzeni mi súd zastavil exekúciu, ktorú mi zastavili už pár rokov dozadu. Fakt jeden veľký bordel.
Dobry den..chcem s opytat..som v obchodnom vestniku od decembra aj so sudu mi prislo uznesenie..spravca mi poslal vyhlasenie dlznika aby som podpisala a prefotila obciansky preukaz a poslala.napr ze v sucastnosti nemam majetok ,ucet atd atd..len chcem opytat ked som posiell do cpp ziadost a tam som uviedla dve auta vyradene z evidencie cena aut cca 150 euro su nepojazdne a pojdu sj tak do srotu treba pripomenut spravcovi ze mam majetok..kedze ona mi poslala vyhlasenie dlznik a tam nemam nic napisane o autach a o ziadnom mojom.majetku j som.mu to poslala.treba mu to pripomenut ze tie auta su?vsal to mal v ziadost o osobny bankrot poradte
@111122223333 ak ste uviedli v Zozname majetku autá, tak správca má elektronický prístup k tomuto zoznamu, tým pádom by to mali byť v poriadku
ano uviedla pravdivo vsetko v zozname majetku dakujem za info..

@bebemaly presne ako hovorí @miamia04 ...už sa to tu písalo....