Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@111122223333 Moj trva už 11 mesiacov
Fuu tak dlho
Dobrý deň,dva dni som lustrovala príspevky od roku 2018 čiže asi od 180. Snáď ešte tu niekto poradí. Jedna mi poradila Fin poradcu,ich stránka http://podmienkyosobnehobankrotu.sk obávam sa ,že to bude niečo ako csp,,sekta" divné mi bolo,že dá sa získať exe aj cez notára...momentálne som na podpore,ktorá mi onedlho skončí a ja ostanem na rodicaku do novembra . Už mám dva záväzky v omeškaní,slsp a slávnu Quatro karty,tak mi už posielajú predzalobne výzvy. No zaujímavé to bude od apríla keď dostanem ten veľký rp 🤭 ale určite poslem veriteľom aspoň niečo málo. (Dokopy splátky 470) než som zažiadala o odklad činili 430 to som mala prácu a slušný príjem. No teraz...jeden minimálny plat a onedlho len rp. Dostala som sa do toho vedome,no žiaľ nevládzem splacat a minuse už ľahko nezrovnam. A ešte chcela by som sa uistiť,dohadovala som sa z kamoškou ,že ob nieje ukončenie dlhou,že aj tak raz ich musím vyplatiť. Ja som nemajetná,mám len 20rocne auto dakujem za odpovede,snáď to čo som napísala je zrozumitelne píšem narýchlo,bola by som aj rada,kebyže .i niekto napíše kto sa vtom dobre vyzná 🙂
Prosím nemáte niekto skúsenosť? Som zastúpená Centrom právnej pomoci, Uznesenie zo súdu ešte neprišlo, len dnea mi prišiel list z Exekútorského úradu, že do 5 prac.dní im mám pristaviť vozidlo. Je to naozaj tak, že minho zoberú?
@deeena Do bankrotu môžeš ísť až keď budeš mať minimálne jednu exekúciu a po bankrote nebudeš musieť nič zaplatiť nikdy,tvoje dlhy sa stanú nevymahatelne.
@pablito555 viem. No neviem čo bude po tej predzalobnej výzve. Počítam ,že banky budú chcieť zosplatnit uver. Nemám ani šajnu,že ako dlho to bude trvať,aby som mohla ísť do ob. Co som citala tu z min.roku tak vážně aj 10rokov...
EMD Finance Consulting,s.r.o budu asi tiez len takaci peňazí,žiadne recenzie som na nich nenasla
@deeena ak vám zosplatnia úver a vy ho nezaplatíte v lehote, tak banka vás dá na dražbu ak vlastníte nehnuteľnosť.
Ak nemáte nehnuteľnosť, banka dá žalobu na súd a bude vymáhať dlznu sumu. Súd potom rozhodne akú sumu máte zaplatiť banke. Toto súdne konanie môže trvať niekoľko mesiacov až roky (banka má totiž 3 roky na podanie žaloby na súd od zosplatnenia úveru).
Po právoplatnosti rozhodnutia súdu má banka 10 rokov na to aby podala návrh na vykonanie exekúcie. A až potom môžte ísť do OB ak však bude ešte platiť tento zákon tak ako teraz.
@111122223333 ide o lehoty pre správcu a veriteľov. Vás keď ste dlžník to trápiť nemusí. 😁 Vy ste oddlženy zverejnením uznesenia súdu v obchodnom vestníku.
Áno som nemajetná,len vlastním staré 20rocne auto ktoré je pojazdné
Potrebujem radu ohľadom bankrotu hlavne ohladom spenazovania majetku
@monikasegenova treba si prečítať túto diskusiu od strany 100 a nájdeš všetky rady a odpovede.
Dna15.1.2019 som mal vyhlásený konkurz v OB. Dnes mi povedala mzdárka že mi bude naďalej strhávať exekúcie zo mzdy až kým jej exekútor nepošle rozhodnutie o pozastavení exekúcie. Čo mám robiť ja jej tvrdím že už nemusí nič posielať exekútorom no ona tvrdí že zo zákona musí má nárok právo alebo nemusí mu posielať nič za radu ďakujem
@bo12bo tiež som s nimi takto bojovala, dala som im kópiu uznesenia, dala som im linky na obchodný vestník, povedala som im, že budú mať opletačky ak mi nevyplatia celú mzdu lebo som proste oddlzena, chodila som na mzdové ako na klavír, až som sa naštvala a riešila to so spravkynou, tá im volala, aj myslím že list zasielala a teda potom pochopili. Keď som.menila zamestnávateľa, tak mi na výstupné listy zapoctove napísali poznámku, že som mala exekúcie, ktoré nezrazalu z dôvodu osobného bankrotu. Akože uuuplne zbytočná poznámka, ale tak čo už. Nezabudli má aj podpichnut koľko veľa papierov majú okolo mňa, že to je veľká zložka, bla bla. 🙄 Nedaj sa
@bo12bo mzdárka má pravdu. V zmysle exekučného poriadku sa nemôže platiteľ mzdy (teda zamestnávateľ) sám rozhodnúť že prestane vykonávať zrážky zo mzdy. Len exekútor môže zrušiť exekučný príkaz na zrážky zo mzdy. Zamestnávateľ tiež nie je oprávnený posúdiť či pohľadávka ktorú zráža zo mzdy spadá pod osobný bankrot.
Takže vyhrážať sa mzdárke ktorá len dodržiava zákon nepovažujem za správne, skôr naopak.
Preto odporúčam kontaktovať exekútora aby zrušil exekučný prikaz, následne treba čo najskôr podať návrh na zastavenie exekúcie.
Prosím Vás, treba k bankrotu aj výpis zo sociálnej poisťovne ohľadom zamestnania?
@nellydick lenže po rozhovore s právnikom mi bolo povedané že rozhodnutie súdu je nad exekučný príkaz a raz keď ma súd oddlzil tak nemám žiadne dlhy tak prečo sa má strhávať z výplaty ďalej keď nikomu nič nedlzim. A keď príde rozhodnutie od exekútora po2 rokoch kto mi tie peniaze vráti. Takže nemáš dlhy ale plat
@bo12bo skúsim to vysvetliť ešte raz😉 Zamestnávateľ sa sám nemôže rozhodnúť či na zrážky ktoré vykonáva sa vzťahuje konkurz. V uznesení súdu nie sú uvedené konkrétne dlhy dlžníka a konkrétni veritelia. Čo ak od pohľadávky ktorú zráža ste sa neoddlzili? Zamestnávateľ v tomto prípade riskuje pokutu od exekútora a žalobu od veriteľa.
Preto je oprávnený len exekútor zrušiť exekučný príkaz (pretože on vie čo je exekučným titulom) a následne súd/ exekútor zastaví exekúciu. Všetko čo vám bolo stiahnuté po oddlženi vám exekútor vráti.
Sú prípady kedy exekútor dal zamestnávateľovi súhlas na vykonávanie zrážok dlžníkovi do depozitu pokiaľ nebude exekúcia zastavená. Po zastavení exekúcie zamestnávateľ zrážky vrátil zamestnancovi. Ale exekútor dal na takýto postup súhlas zamestnávateľovi. Neurobil to svojvoľne.

Prosim vas chcem sa opytat co znamena lehota 45 a 60 dni v konkurze a kolko trva konkurz?