icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

magie27
9. feb 2019

@tuty isto 2017? Mne pani v CPP povedala, ze od rozhodnutia cca 1,5-2 mesiace by mi malo prist Uznesenie, tak neviem teraz

nellydick
9. feb 2019

@tuty asi ste sa pomýlili v dátume 😀 určite to netrvá tak dlho.
Ak ste napísali správny dátum tak už ste oddlžena. A v CPP kde ste žiadosť podávali vám vysvetlili celý postup bankrotu.
Takže vaša otázka je zvláštna 🤔

nellydick
9. feb 2019

@magie27 povedali vám správne

nellydick
9. feb 2019

@ginai pri splátkovom kalendári sa nepredáva váš majetok. Súd vám určí splátky ktoré musíte platiť v období 5 rokov.

ginai
9. feb 2019

@nellydic a koľko mi nechajú na živobytie ako sa to vypočíta? A neviem ako bude správca ohodnocovať majetok alebo si budem musieť dať spraviť odhad?

tuty
Autor odpoveď zmazal
tuty
10. feb 2019

@nellydick pardon 2018

tuty
10. feb 2019

@nellydick
@magie27 áno poplietla som rok správne v roku 2018

magie27
10. feb 2019

@tuty no ako som písala, mne povedali v CPP ze cca 1,5-2 mesiace.

kaja30
11. feb 2019

@nellydick ďakujem , lebo známy vraveľ že on nikomu nič neposielal . Že samé mu začali chodiť papiere o zastavení exe.

nellydick
11. feb 2019

@kaja30 u niektorých dlžníkov posiela návrhy na zastavenie exekúcie spravca, niektorí dlžníci si musia návrhy podať samy.

nellydick
11. feb 2019

@ginai súd pri výpočte výšky splátky berie do úvahy viac vecí.....môže vám dať zaplatiť od 30 do 100 % percent vašich dlhov. Ak váš príjem nebude stačiť, súd vám neschváli splátkový kalendár a návrh zamietne.

ginai
12. feb 2019

@nellydick no fajn tak už len čakať čo príde, 💣
Ďakujem zas a všetky odpovede😔

kaja30
13. feb 2019

@nellydick volal tam a povedala mu že poslala papiere kt. si má dať potvrdiť na súde v TT a ak ho bude niekto otravovať má im to preposlať, že je oddĺžený (konkurz nemá ukončený,ten začal 6.2. ) a vraj už nemá splácať nikomu nič

nelllynka
14. feb 2019

Zdravím, chcem sa spýtať, nie je protizákonné, keď centrum odmietne žiadosť, kompletnú len preto, že ju vypracoval iný právnik, právne je v poriadku, no oni trvajú na konzultácií, ďakujem ...

nellydick
14. feb 2019

@nelllynka určite nie😀😀😀môžte ju poslať poštou, ale aj tak vás predvolaju na podpísanie zmluvy o pôžičke

vivi78
17. feb 2019

@sarinka dakujem. Treba si so sebou zobrat vsetky exekucie,najomnu zmluvu,listy vlastnictiev? Ci este daco? :-/

katkaba1
17. feb 2019

Ahojte. Posledá skúsenosť kamarátky - v piatok bola u Dr. Všetko ok, konkurz uspešne ukončeny, mala dlh na zdravotke par sto € ale u Dr vraj žiaden problem už. Vypisali jej liek, dnes išla do nakupneho centra do lekarne a lekarnička jej nechcela vydat liek lebo videla že svieti ako neplatič. Nakoniec jej ho navelice vydala ale situacia asi dosť neprijemna. Teda - poistovňa musi aj naďalej uvadzať že je neplatič? Navrhla som jen aby si dohodla splatkovy kalendar a pomalicky dlh splatila lebo ja by som sa asi od hanby prepadla v plnej lekarni a hlavne - liek jej vydali vraj až po značnom presviedčani. Je to takto ok že je stale vedena v systeme ako neplatič ?

11mirka22
17. feb 2019

@katkaba1 ona je tam vedená ako dlžník, nie neplatic, a dlh predsa zostáva aj po konkurze, akurát je nevymahatelny. Splatiť dlh, ak nie je veľký je jedna z možností. Mňa napadlo ešte, že čo ak by zmenila zdravotnú poisťovňu? Nemá niekto s tým skúsenosť?

nellydick
17. feb 2019

@11mirka22 áno, je to jedna z možností, pokiaľ už nedlzi vo všetkých. 😁

katkaba1
17. feb 2019

@11mirka22
@nellydick

Dlh mala len v tejto jednej v ktorej je aktualne. Nad zmenou neuvažuje, ja som radila dlh pomalicky splatit. Je mi len divne, ze Dr vidi, že ma plnu starostlivost a lekarnicka jej hlupy liek nechcela vydat lebo je dlžnik. Divne, že tam nevidia, že je zmena statusu

nellydick
17. feb 2019

@katkaba1 zdravotné poisťovne neposkytnu plnú zdravotnú starostlivosť oddlženemu. Treba dlh potom doplatiť.

katkaba1
17. feb 2019

@nellydick no predtym ju nefrologička neošetrila kvoli dlhu, po oddlženi k nej chodi a vraj nemá problém. Tak asi aspoň bežne ošetrenie maju "spustené".

nellydick
17. feb 2019

@katkaba1 len základné ošetrenie

11mirka22
17. feb 2019

@katkaba1 lieky na predpis jej vydajú, ale musí zaň zaplatiť plnú sumu.

majka1324
17. feb 2019

@11mirka22 este sa prosim vas spytam, nemate nahodou info, ako je to s hospitalizacou a ked oddlzeny potrebuje operaciu. Dakujem

11mirka22
17. feb 2019

@majka1324 nie som odborník, ale ak lekár rozhodne, že hospitalizácia alebo operácia je nutná, tak nemocnica ju nemôže odmietnuť vykonať. Možno by bolo dobré sa informovať na tieto veci v zdravotnej poisťovni.

majka1324
17. feb 2019

@11mirka22 dakujem pekne

mawka
18. feb 2019

@nellydick nie je to pravda, čo tu stále tvrdíš. Už tu x ľudí písalo, vrátane mňa, ze mas normálne spustenú starostlivosť aj po oddlzeni a ukončenom konkurze, aj bežnú, nie urgentnú. Len treba komunikovať so zdravotnou poisťovňou. Ja keď pozriem do epobocky mojej zp, tak mám všetky dlhy vynulovane a to doslova. A starostlivosť mám spustenú 24h od oddlzenia. Detto SP. Žiadny problém s vyplácaním PN čo som teraz na rizikovom a som vyhodená zo zoznamu dlžníkov.. a všetko do nuly sa udialo rok po ukončení konkurzu.

majka1324
18. feb 2019

@mawka a nemas prosim skusenost, ako je to s uhradou liekov a hospitalizacia? Dakujem pekne