Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@amigop tak si prepočítaj, čo máš výhodnejšie...a hlavne, máte jeden druhého, podržíte sa.... na majetky kašli, neviem prečo je tu furt nejaký pocit, že musíme vlastniť byt... je jednoduchšie nevlastniť nič.... žije sa omnoho krajšie a jednoduchšie.... veľa ľudí sa tu namotala na hypotéky a nakoniec to končí bankrotmi... v tej koži by som nechcela byť
https://www.slov-lex.sk/vyhladavanie-pravnych-p...
ak ste nestudovali tu je cely zakon 😉😉😉😉
@ivica3 ahoj,citam tu co píses a ja som mala toto iste... dostala som spravcu ktory dokonca aj peniaze pyatal aby sme si predali svoj majetok a tak isto chcel splatky alebo teda zrazky s platu po dobu 3rokov. Ale spojila som sa s ccp vsetko im povedala ci to teda moze... a ze ked som isla konkurzom samozrejme ma pravo na vsetok moj majetok ale zrazky s platu su nepripustne tak mu volali vsetko vysvetlili a nakoniec ze on nemal nastudovanu novu novelu zakona
@romana19861986
Ja som tieź dnes volala do cpp s povedali mi to iste,že žiadne splátky už mat nemožem a oni tam zavolaju,pretože správcovia nemaju naštudovanu novelu.Je v tom uplny chaos ,nevedia čo maju robit ,tak radšej daju ešte splátky.Potom je už samozrejme neskoro.
Včera podané ! 3 mesiace čakania. 😉
Prosim vas viete mi niekto poradit ako napisat v ziadosti popis situacie. Mam buduci tyzden termin v cpp a neviem ako to tam strucne napisat a co presne tak mam napisat. Ja som zacal pisat a mam plnu A4 a neviem to strucne opisat. Neviem ako to ma vyzerat , co tam ma byt uvedene aby to bolo v poriadku. Dakujem za pomoc
@jato11
Musite opisat ale stručne ako ste sa dostal do dlhov.Ja by som pre istotu vzala aj tu A4 a v cpp Vám poradia.Aspon mne prvykrát poradili zle a ked som prišla s vypisanou žiadostou bola tam iná pani,ktorá mi kázala ešte doplnit udaje.Bola som rada,že tam bola ona,lebo by som to nenapisala,lebo som to nevedela.Želám vela štastia.
@amigop ahoj, kamošovi povedali v CPP, že ak auto potrebuje je šanca ho získať späť. Auto ako Tvoj majetok spadá do konkurzu, vyhlási sa akási verejná súťaž, alebo niečo také. To auto Ti môže odkúpiť aj príbuzný alebo kamarát. Kamoš je SZČO a auto je jediné čo má, potrebuje ho k práci. Už sa dohodol s kolegom, že ak bude tá možnosť auto mu odkúpi. V CPP v tom nevideli problém, uvidíme čo na to správca... zisťujem, že veľmi záleží od správcu akého máš.
@amigop tak treba si pozorne precitat zakon. Pise sa tam Oprávnená osoba podľa odseku 4 so súhlasom dlžníka má právo kedykoľvek a ktorúkoľvek časť majetku vykúpiť z konkurznej podstaty za cenu stanovenú znaleckým posudkom. Ustanovenia o pravidlách speňažovania sa v tom prípade nepoužijú.
(2) Oprávnená osoba podľa odseku 4 so súhlasom dlžníka má právo vykúpiť majetok z konkurznej podstaty za cenu, ktorá bola dosiahnutá v dražbe, v ponukovom konaní alebo za cenu ponúknutú veriteľom, ak takúto cenu uhradí správcovi do desať dní od skončenia dražby, ponukového konania alebo predloženia ponuky veriteľom.
(3) Ak so súhlasom dlžníka jeho príbuzný v priamom rade, jeho súrodenec alebo manžel uplatní právo vykúpiť obydlie dlžníka z konkurznej podstaty, nepostihnuteľná hodnota obydlia dlžníka sa započíta na úhradu kúpnej ceny.
(4) Oprávnenou osobou na účely uplatnenia práva vykúpiť majetok z konkurznej podstaty sa rozumie dlžníkov príbuzný v priamom rade, jeho súrodenec, manžel alebo obec, v ktorej katastrálnom území sa nehnuteľnosť nachádza.
(5) Ak sa poruší právo oprávnenej osoby podľa odseku 4 vykúpiť majetok z konkurznej podstaty, má táto osoba právo domáhať sa od nadobúdateľa, aby jej vec ponúkol na predaj. Toto právo zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov od speňaženia veci.
§ 167s
Predkupné právo
Pri speňažení majetku správca nie je viazaný predkupným právom; osobe oprávnenej z predkupného práva zriadeného ako vecné právo však predkupné právo zostáva zachované.
Speňaženie hnuteľných vecí
(1) Hnuteľné veci podliehajúce konkurzu správca speňaží ako jeden alebo viac súborov majetku v ponukovom konaní. Na tento účel správca zverejní v Obchodnom vestníku súbor majetku, ktorý ponúka na predaj a lehotu na predkladanie ponúk, ktorá nesmie byť kratšia ako desať kalendárnych dní od zverejnenia ponuky v Obchodnom vestníku. Prihliada sa iba na tie ponuky, kde bola záloha na celú ponúknutú kúpnu cenu v plnom rozsahu zložená záujemcom na účet správcu. Rozhoduje vždy najvyššia ponúknutá kúpna cena. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Vypratanie vecí je povinný zabezpečiť nadobúdateľ na svoje náklady.
(2) Ak sa hnuteľné veci podliehajúce konkurzu nepodarí speňažiť ani v treťom ponukovom konaní, prestávajú podliehať konkurzu. Ak o takýto súbor hnuteľných vecí prejaví záujem veriteľ prihlásenej pohľadávky, správca ho prevedie tomu veriteľovi prihlásenej pohľadávky, ktorý ponúkne do desiatich dní od skončenia tretieho ponukového konania najvyššiu ponuku. Ak viacerí veritelia prihlásenej pohľadávky ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Vypratanie vecí je povinný zabezpečiť veriteľ na svoje náklady.
(3) Na písomný pokyn zástupcu veriteľov alebo dotknutého zabezpečeného veriteľa správca speňaží hnuteľné veci aj iným spôsobom. Ak je dotknutých zabezpečených veriteľov viac, písomný pokyn je oprávnený uložiť ten, ktorého zabezpečovacie právo je v poradí najskoršie.
@janka456janka SUPER !!!
@slada69 to myslis vazne alebo???

@amigop takato je podmienka no aspoň niečo dostaneš ako nič. Neboj nové bývanie ,nový začiatok všetko dobre dopadne