icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

nellydick
7. mar 2019

@tuty v CPP BA to trvá dlhšie

tibor448
8. mar 2019

@nellydick V Ke

tibor448
8. mar 2019

@nellydick V Ke

tibor448
8. mar 2019

@nellydick V KE

hugo333
8. mar 2019

Zdravím,no chcel som tu zistiť základnú info z niekoho skúsenosti o osobnom bankrote,ale prešiel som tu veľa strán a nezistil som to,lebo akurát včera bolo v TV,že niekomu,kto je v osobnom bankrote, zobrali mobil a idú ho speňažiť,ved či toto je normálne,lebo jeden pán tu písal,že ak by v konkurze išla správkyňa predať takýto mobil v hodnote 100 eur,že jej z toho ostane 0,50 centov,tak určite sa vykašle na to.V skratke,je tu niekto,kto prešiel osobným bankrotom ,ale teraz,od júna 2018 a napísal tu,ako to prebehlo a všetci si to prečítajú a budú vedieť pravdu.Samozrejme,mali by to tu opísať hlavne ten,ktorý podla bankrot a vlastní časť domu,napr 1/5,další ,čo vlastní časť domu,1/5,ale tá je založená v banke a další,celý dom.Čiže 3 ľudia,ktorý vlastnia nehnuteľnosť,alebo jej časť ,ako prebehol ten bankrot od začiatku a čo im z domu zobrali/nezobrali a takto sa všetci dozvedia dopodrobna pravdu.Ja takisto som akurát podal osobný bankrot,ale papiare som si dal vypracovať do právnickej kancelárie-komunikácia cez email,aby som nemusel stresovať v CPP.Tam som to už iba odovzdal,podpísal pôžičku 500 eur ,a do mesiaca sa vyjadria a potom,pošľú Vám v obálke papiere a ak sú v tej obálke šeky,tak je všetko OK ,lebo zároveň takéto papiere išli na súd a za 15 dní by ste mali byť oddlžený.Ten právnik,je môj kamarát,z Bratislavy a je to TOP právnická kancelária,tak aby mi tu niekto nepísal,že na právnika mám a na platenie dlhov nemám,tak som to mal gratis.No a on mi povedal,že ked padne rozhodnutie súdu,napr. 15.1. do tohoto dňa máte vymazané všetky dlhy,nakomplet,to znamená exekúcie,dane,sociálka atd+ všetky začaté konania,napríklad na súde,ktoré sú neni ešte uzavreté.To znamená,všetkých môžete poslať do ....,ak súd vyhlásil oddlženie.Samozrejme,treba si dať veľký pozor na to,ako tu mnohí písali,že ak Vás niekto bude otravovať,vyvolávať,nemá nárok,budú skúšať od Vás nejaký podpis,pošlite ich kade ľahšie,zo zákona Vás nesmú navštíviť vymáhači ani u Vás doma,musia mať na to súdne povolenie a to získa tak akurát exekútor,polícia,ale isto iste nie nejaká súkromná vymáhačská firma a ak by Vás navštívili nejaké takéto osoby,treba volať polícii a povedať,že sa Vám vyhrážali a majú po vtákoch.V sktratke budú skúšať všemožné spôsoby,hlavne,ak dlžíte súkromnej osobe,tí sú ešte vo väčšej prdeli,ako Vy,len sa vžite do kože súkromnej osoby veriteľa,že ste požičali niekomu 10 litrov a ten podal osobný bankrot,čo urobíte?nič.Po zákonnej stránke neurobíte nič a ak to dáte súkromnej firme vymáhať,čiže nejakým gorilám,riskujete,ak dlžník pozná svoje právo,že zavolá políciu,tam povie,že boli ľudia vymáhať,že sa Vám kruto vyhrážali a do pár hodín máte doma kukláčov a ste v takej prdeli,že si to neviete ani predstaviť.A tu sa dostávam k tomu,že prečo toto štát vlastne urobil-OB.No preto,aby klepol po palcoch podvodníkom,lebo predsa neni možné,aby si z 300 eur urobili dlh 5000 eur,mnohí takto prišli o domy,byty,ale bolo neskoro,tak prvé opatrenie štát spravil,že do dlhu 2000 eur,Vám nemôžu zobrať nehnuteľnosť,potom,všetky zmluvy od nebankoviek nazval úžerné,tak exekúcie boli zastavené,potom urobil opatrenie,že urok ročný,nie mesačný,ako to robili nebankovky,nesmie presiahnuť určité percento a čo sa stalo?no zutekali z trhu.Už tam niektoré majú len kanceláriu,niekde v Blave a vymáhajú dlhy,čiže denne Vám volajú atd.Chcem ešte upozorniť ľudí,ktorí si brali z nebankovky v tej dobe pôžičky,pritom neboli napríklad ani zamestnaní a dostali pôžičku,ale max napr. 300 eur,otvorili oči,že prečo im dali a banka nie?No ked ju schvalovali,tak už mali Vaše údaje a cez kataster si zistili,či máte nejaký majetok,stačil aj podiel v dome a ak ste mali majetok,tak ste pôžičku dostali,ale pozor,pri podpisovaní zmluvy bola tajná kolonka,kde si oni neskôr dopísali advokáta,ktorému akože dávate zároveň plnú moc na Váš majetok.Toto sa stalo aj mne,kde som to zistil až teraz,ked som podával osobný bankrot,kde mi právnik vypisoval záložné zmluvy a tu je dom riadne v banke+sa tam objavilo,že je na základe záložnej zmluvy dom aj v nebankovke,skoro ma odvalilo,tak som behal po internete a našiel som rozsudky ,Ale pozor,v niektorých katastroch na SK nechceli nebankovke zaregistrovať záložnú zmluvu a napr.,v mojom okrese ju normálne zaregistrovali.Tak som sa riadne vytočil,okamžite som zažaloval náš kataster,že nepoznajú zákony atd.,že v iných katastroch to odmietli a oni to zaregistrovali.V skratke,všetky záložné zmluvy,ktoré si dali nebankovky na Váš majetok,sú urobené podvodom,lebo krajský súd rozhodol,že plná moc musí byť urobená slobodne,kde si záložca musí sám vybrať advokáta,ktorému dá plnú moc na narábanie s jeho majetkom,musí navštíviť jeho kanceláriu atd.,čiže plná moc,ktorá bola akože tajne na zmluve o pôžičke,ktorú ste podpisovali,je neplatná,čiže záložná zmluva na Váš majetok,z nebankovky tam nemá čo robiť,jedine že by ste plnú moc podpisovali osobitne u advokáta,ktorého si vyberiete.Ked to zhrniem,viem,že sú všetci veritelia nahnevaný,že prídu o peniaze,ale štát chce docieliť to,že ak ideš niekomu požičať, preveruj to tak,ako banka,až vtedy niekomu požičaj.Banka,tam nemusíte mať exekúciu,tam stačí neuhrdenie pár splátok v omeškaní,a nemáte šancu dostať pôžičku a o to tu ide.Samozrejme,že sú tu dlžníci,napríklad živnostníci,ktorí majú dlhy v zdravotne,alebo sociálnej,alebo dane.Zdravotné poisťovne tam vás dajú ako dlžníka na stránku,ak nezaplatíte napr 3 odvody,alebo máte rovno exekútora.Už som písal x krát tam hore,že prečo to neurobia tak,že živnostníkom sa musí platiť každý týždeň,ako v Holandsku,čiže ak zoberiem zákazku,ktorá bude trvať napr. 3 týždne a dohodneme sa na odmene 1500 eur,tak po novom zo zákona objednávateľ mi musí každý týždeň poslať na účet 500 eur,čo zároveň potvrdzuje,že práce odvádzam dobre,dalej že objednávateľ neni podvodník a má peniaze,lebo sa bežne stáva,že sa urobí zákazka a objednávateľ povie napríklad,celé to je zle urobené a pritom je každý deň je na kontrole,bežná prax podvodníkov.Alebo by s týmto nariadením kleplo špekulantom,že si objednajú na práce živnostníkov,dá splatnosť faktúry 30 dní,živnostník robí ako debil,po mesiaci prác dá faktúru,na ktorú uhradenie musí čakať dalších 30 dní,čiže 60 dní maká a potom mu objednávateľ povie,že jemu ešte nezaplatili,tak ani on nemá z čoho zaplatiť a nikto nič,čistý odrb,podvod,mna osobne takto dostali asi 3 x a to 5000 jedna firma,Holandsko druhá firma Slovenská 6500 eur a tretí podnikateľ 3500 eur .Potom živnostník už nemá 2 mesiace zaplatené odvody,nemá čo rodine dať,mešká so splátkou banke atd.A pritom,ak by sa schválil tento minidodatok,že živnostníkom musí každý objednávateľ platiť týždenne,čo by sa stalo?no už by si podvodníci nemohli objednávať živnostníkov,ak nemá na účte dostatok peňazí,lebo musí platiť týždenne dohodnuté sumy,ak nezaplatí,živnostník podá oznámenie na túto osobu na úrade,tá ho hned preveruje a urobí opatrenia,napríklad mu hned zrušia podnikanie atd.,,ale živnostník už nepracuje dalej ,čiže prídem max o 1 týždeň prác a môžem ísť robiť k inej firme.Dalej by bolo zo zákona dané,že hned z prvej takejto týždennej platby živnostník musí ihned odviesť najskôr všetky odvody,najlepšie aj nejakú zálohu na daň (preddavok) a ostatok môže hoci aj prehrať v kasíne,ale živnostník má uhradené hned odvody a tým pádom žiadne exekúcie.Prečo to takto nechú urobiť,týždenné platby pre živnostníkov a ochrániť takto jednoducho živnostníkov od podvodníkov,od exekúcií?No dakomu asi takýto systém vyhovuje,lebo exekútori majú prácu,podvodníci si ľahko zarobia,atd.Takto by sa konečne uzatvárali zmluvy,už od malých zákaziek,čiže by nemohla exitovať čierna práca,že bez živnosti idem niekomu niečo urobiť na stavbe,lebo ak neni zmluva,medzi napríklad Vami,ak si idete dať prerobiť napríklad kúpeľku,tak si musíte uvedomiť,že nemáte žiadnu záruku,neuspejete ani na súde,lebo súd by takúto objednávku bral ako ústnu objednávku a tam sa nedá dokázať,aká bola dohoda,či o platbe,o práci,ktorú treba vykonať,tvrdenie,proti tvrdeniu.Čiže poradím,ak si idete dať niečo živnostníkovi,alebo aj súkromnej osobe vyhotoviť,urobte si zmluvu na práce,peniaze za práce,alebo zálohy posielajte výlučne na účet,aby ste mali doklad,že ste uhradili peniaze,tým pádom,ak Vám to robí živnostník,musí Vám dať faktúru a on odvedie dane,čiže štát bude mať peniaze a budeme sa mať lepšie.V Holandsku,ked sme boli,kde nás SK firma obabrala,tak ked si dal majiteľ len smiešne okno vymaľovať,tak bola objednávka a faktúra objednávateľovi prišla domov,ten ju uhradil,lebo aj živnostník je chránený objednávkou,že práce urobil,čiže musí platiť každý,tam sa platiť oplatí.Ak ale bude stále toto isté a štát nepohne s týmto,aby ochránil živnostníkov a zároveň objednávateľov v prípade reklamácie,tak živnostník,ak si ho niekto objedná,napríklad na prerábku bytu,nech si urobí objednávku a do nej nech si sám urobí podmienky,napríklad týždenné platby,ak nebude majiteľ súhlasiť,to znamená že je špekulant,ak bude majiteľ súhlasiť,týždenné platby,potom sa jedná o čestného objednávateľa,ktorý má peniaze.Čiže,keby sme sa všetci živnostníci spojili a dali si všetci túto podmienku,týždenné platby,inak nerobíme,tak to by ste videli,ako by to pekne fungovalo a už by som ja,ako živnostník prišiel o nezaplatený max 1 týždeň,ale nie o 2-3 mesiace,čo potom má následok,že ste neplatič.Prepáčte,že som sa tu rozpísal,ale patrí aj toto do osobného bankrotu,lebo obrovské množstvo živnostníkov živorí,lebo nemajú uhradené peniaze,majú exekúcie,dlhy.Ved prečo má byť splatnosť faktúry 30 dní,alebo 60 dní,ved toto už smrdí,že ked ma neodrbú hned,tak na konci mi určite nezaplatia poslednú faktúru,napríklad zádržné a podobné nezmysly.Ved ak má objednávateľ čestné umysly,má na účte peniaze,tak živnostníkovi nesmie byť problém platiť každý týždeň dohodnuté preddavky,ak mi nezaplatí,odchádzam včas,ak mi zaplatí,viem že je to dobrá firma,ak objednávateľ platí týždenne,tak je aj s mojou prácou spokojný.A 1 účtovníčka,kedže sú počítače,internet bankinga podobné vymoženosti,môže uhrádzať peniaze aj každý deň.Čiže hlavne by to bolo aj o tom,ak si obyčajný živnostník objedná živnostníka,musí mu platiť zo svojich,nesmie povedať,že jemu ešte nezaplatili,tak ani on mne nemôže zaplatiť,čiže jedná sa o nekalé úmysly.Preto či si živnostník,alebo ideš zákazku robiť na ústnu dohodu,vždy si urobte nejakú zmluvu,kde si dohodnete platby,aké práce a peniaze,aj ked vám zákazku robia na ústnu dohodu,posielajte iba na účet.Akurát som prešiel súdom,kde si ma majiteľ zavolal na prerábku domu.Nemal som živnosť,o čom vedel.Urobili sme prerábku a ten debil,kedže vedel,že všetkých som platil keš,na konci mi mal uhradiť faktúru,tak ma zažaloval,že som mu nedal vyučtovanie za práce 8000 eur (on mi ich platil postupne,ako sa práce uzatvárali) a že som podnikal na čierno,čiže som sa dopustil tresteného činu dane,zjednávanie ľudí na stavbu atd.No jediné šťastie,že som fotil celú prerábku od začiatku až po koniec a jeho právnik o tom nemal ani potuchy.Tak som na súd musel doručiť dôkazy,asi 30 strán,to ich zaskočilo a viete čo im súd odkázal?čiže súd prehrali.No kedže som nebol živnostník a práce sa zjednali cez ústnu dohodu,on neni v postavení spotrebiteľa,čiže musí uhradiť aj súdny poplatok.Cˇiže,ja nie som povinný mať živnosť,na vykonávanie prác,tam je všetko o dohode a ja som mal ústnu dohodu,že ako budú práce postupovať,tak objednávateľ bude postupne aj platiť,lebo bol každý deň na kontrole.Ved on aj platil,ako sme sa dohodli,ale ked sme dorábali posledné veci,2 dni roboty,už začal špekulovať a bol koniec.Ale asi došli mu peniaze asi,tak nevedel,ako ma obtiahnuť,preto som si musel dodatočne otvoriť živnosť,aby som to fakturoval.A teraz mám neuhradenú faktúru 4 litre a čo mám robiť?podávam osobný bankrot a pokúsim sa cez právnikov faktúru vymôcť.Tak takto sa bežne podniká.Tak preto som tu opísal toľko vecí,lebo som si s tým prešiel a kvôli tomu,že mne neplatili,následne ja som nemohol platiť,som sa dostal do kaše,možno pre niekoho 4 litre za 2 mesiace makačky na stavbe sú nič,ale mne to zničilo Vianoce,doma sme sa hádali,no kvôli podvodníkovi,ktorý ma dal na súd,ako nezaplatiť,sa to ťahalo rok a ja sa bojím ísť niekde do roboty na živnosť,asi pôjdem do závodu,za 500 eur,ale budem mať istotu,že mám zaplatené zdravotné a na účet mi príde výplata celá,ak prejdem bankrotom,uvidíme.Ešte raz sa ospravedlnujem za tak dlhý článok,prajem krásny nezadlžený deň😉

tuty
8. mar 2019

@nellydick cpp v Bratislave

nellydick
8. mar 2019

@tibor448 tam to bude rýchlo

muut
8. mar 2019

Ahojte, dnes mi prišla žaloba zo súdu, PB, pôžička z roku 2015, neplatená. Ako reagovať na túto žalobu? Platiť nezvládam a dlhú dobu ani nebudem. Aký je postup, mám nejak zareagovať na žalobu? Je tam písané že mám do 15 dní splatiť dlh...

nellydick
8. mar 2019

@muut a už ste prešli osobným bankrotom?

tibor448
8. mar 2019

@nellydick A máš dajake info, z KE alebo skúsenosť

nellydick
8. mar 2019

@tibor448 skúsenosť aj info😁

tibor448
8. mar 2019

@nellydick A prosím ťa môžeš napísať ako to celé prebiehalo a ako dlho to trvalo Ďakujem

nellydick
8. mar 2019

@tibor448 Ak si odovzdal kompletnú žiadosť a všetko bude v poriadku, tak do 1 mesiaca dostaneš rozhodnutie že ti CPP priznáva právnu pomoc, čo znamená že podajú návrh na súd.
Od právoplatnosti rozhodnutia CPP čakáš maximálne 1 mesiac a návrh bude podaný na súd.
Súd potom rozhodne do 15 dní o tvojom oddlženi.
Keď rozhodnutie súdu bude zverejnené v obchodnom vestníku....si zbavený dlhov.
Potom podas návrhy na zastavenie všetkých svojich exekúcii.

tibor448
8. mar 2019

@nellydick Ďakujem

muut
9. mar 2019

Neprešla. Čakám na OB ako na spasenie zo zlého sna. Dodnes iba upomienky, výzvy na zaplatenie atď.

muut
9. mar 2019

Teda, čítam diskusiu už dlho, stále čakám na exe, aby som mohla postúpiť OB. Je to pre mňa vykúpenie. Teraz konečne žaloba. Som rada že sa niečo pohlo, no neviem ako na ňu reagovať. Ďakujem.💝

lejaky
9. mar 2019

@tibor448 v KE je to v pohode

lejaky
9. mar 2019

@kicilanka nemám po roku ani ja zastavené bojim sa otvoriť účet

kicilanka
9. mar 2019

@tibor448
v KE sme čakali 6,5 týzdňa ...ale asi tým že to bolo na prelome rokov....

kicilanka
9. mar 2019

@lejaky presne z toho dôvodu neotvárame až do zastavenia všetkých exekucii žiaden účet...máme len detský...a ten je bez poplatkov - takže fajn zatiaľ 🙂

deeena
9. mar 2019

Mám otázku, zatiaľ čakám na poverenie dlhu tretej strane a na žalobu. Priateľ si myslí,že ob sa dlhov nezbavim,a že dlhy raz zdedia deti 🤦 no však aj vďaka nemu som tam kde som,ostalo to všetko namne. Diky za rady

hugo333
9. mar 2019

@muut ,no ked sa neodvoláš do tých 15 dní,tá firma,ale alebo kto to je,by mal podať platobný rozkaz,nie súd a ak neodvoláš proti platobnému rozkazu,čiže uznávaš daný dlh a potom by mal nastúpiť exekútor.Potom si akože platobne neschopná,tu je link ,čo znamená byť platobne neschopný:http://www.forum-media.sk/aktualne/platobna-neschopnos... a potom môžeš riešiť bankrot.Ale nie cez súkromné spoločnosti,najlepšie je sa objednať priamo do centra právnej pomoci,tam sai dohodneš termín,cca 1 mesiac a prebehne konzultácia,kde Ti povedia všetko,čo potrebuješ,hodina tam stojí iba 4,50 .Tieto právne služby tam môžeš využiť kedykoľvek,na čokoľvek,nielen na bankrot,ale si pozri,do ktorého okresu patríš.Najlepšie sú na tom tí,čo majú exekúcie,majetok na bývanie im nepresiahne 10 litrov a môžu ísť do bankrotu,ak majú veľký majetok,tak lepšie splátkový kalendár a majetok ostane,ale takisto exekútori pápá.V skratke,ak nebudeš na listy odpovedať odvolaním,treba ale list prebrať,tak to ide rýchlo,ak sa odvoláš,bude ťahanica.A ešte poradím,aby sa hlavne nejednalo o nepoctivý zámer,že napríklad,si niekto zoberie polroka dozadu pôžičku,neplatí ju a dostane exekútora,tak toto je nepoctivý zámer a veriteľ to určite hned napadne,lebo je to okaté.Samozrejme,treba využiť to,čo štát ponúka.A ako tu niekto písal,po vyhlásení konkurzu to trvá cca 3 mesiace,kým správca nepoposiela veriteľom pozvánky na párty ,kto sa prihlási na párty a kto nie a po 3 mesiacoch,by mal prísť kľud a 6 rokov sa bude čakať,či niekto z veriteľov dačo na nezistí neprimerané,napríklad ak si kúpite auto po roku za 1500 eur na podnikanie,tak na súde neuspeje,ale ak si kúpite auto za 15000 eur po roku bankrotu,veriteľ to zistí,podá to na súd,samozrejme veriteľ musí predložiť dôkaz,prečo žiada zrušenie bankrotu a súd sa rozhodne na základe vašej obhajoby,čo dalej.Toto mi povedal môj právnik kamarát a dokonca už na SK nejaký špekulanti,ako firma,začali napádať bankroty,samozrejme za odmenu veriteľom,tak už sa to snažia obísť.Ale treba si dať počas tých 6 rokov pozor na majetok,aby ste dačo nezdedili veľké a podobne..Pekný deň.

stefania100
9. mar 2019

@hugo333 Dakujeme za clanok...dlhy, ale super 😊 mozme mat na Vas niekolko otazok? 🙄

muut
9. mar 2019

@hugo333 ďakujem za rozsiahlu odpoveď. Čítam túto tému každý deň, aby som si vedela s OB poradiť, neviem ale ako postupovať pred ním🙂Mne ten platobný rozkaz už prišiel, iba ma zaujímalo či mám sa súdu nejak vyjadriť že nezaplatím to, nemám na to. Alebo to môžem premlčať. Aby ma potom nenapádali že som na to nijak nereagovala.

hugo333
9. mar 2019

@muut nie,platobný rozkaz veriteľ musí podať,ak chce,aby nastúpil exekútor.Ja som tiež dal osobný bankrot,ale mne ešte dlží jedna žena za práce 4500 eur,tak aby som rýchlejšie postupoval,cez kanceláriu právnickú,ktorá sa tým zaoberá,idú jej poslať platobný rozkaz (idú mi vymáhať dlh)no a teraz sa bojím,aby neodvolala,nereagovala na ten rozkaz,ak tak nebude reagovať,tak super (vaša pozícia teraz),mám vyhraté,,okamžite to dajú exekútorovi,lebo dlh uznala už tým,že nereagovala.Ale ak sa ohradí,odvolá,napadne ten rozkaz,potom sa musím rozhodnúť,či idem podať žalobu a budeme sa súdiť,alebo kašľem na to .Takže ,ak chcete rýchlo exekútora,nereagoval by som na rozkaz.Ale je to iba na -Vás.peký deň

hugo333
9. mar 2019

@stefania100 ano,môžete v pohode

muut
9. mar 2019

@hugo333 Ďakujem veľmi pekne, naozaj 🙂 už tomu rozumiem. A ešte otázka, teraz už príde iba papier o začatí exekúcie,a s ním už môžem dohadovať termín do csp? 🙂

hugo333
9. mar 2019

@deeena Dlhy sa dedia,ak niekto ide zdediť majetok,napríklad:je rodina oco ,mama a 3 deti.Oco zomrie a má dlh napríklad v zdravotnej,tak na pojednávanke,ten kto bude dediť jeho podiel napr. z domu,tak musí zdediť aj dlh.Ak nechce zdediť dlh,tak nemôže zdediť,ani podiel.Napríklad kamarát,mal postavený dom so ženou a plus mal podiel v rodičovskom dome 1/8.Zomrel,ale sa zistilo ,že mal dlhy v ZP,SP,nebankovke,tak na pojednávanke sa jeho žena vzdala podielu a tak si ten podiel nechala jeho mama,ktorej potom všetky dlhy začali sťahovať z dôchodku,dokonca v nebankovke mal 500 eur a tie špinavci z toho urobili 7000 eur,tak jeho mama to exekučným nariadením spláca z dôchodku po 80 eur,ale ked jej že vraj príde výpis po roku,tak stále tam má dlh 7000 eur,lebo prakticky stíha platiť iba úroky.Ale teraz pozor,táto jeho mama má v dome aj stým dedičstvom po synovi 6/8 a táto exekúcia.Ak by zomrela,tak dedičia jej podielu musia samozrejme zdediť aj tento dlh 7000 eur a nemôže podať osobný bankrot,lebo hodnota nehnuteľnosti je napríklad 70000 eur,tak by prišla o strechu nad hlavou.Tak tu je pekne pes zakopaný.Ale osobný bankrot sa oplatí a dlhov sa zbavíte,do 6 rokov,ak to nikto nenapadne,všetky tie dlhy pápá,samozrejme exekúcie sú všetky zastavené od dňa,kedy súd rozhodol o bankrote.Už aj sociálna poisťovňa špekuluje,ako vybabrať s dlžníkmi,a hovorí,že dlhy/exekúcie sú iba zastavené,neni sú zrušené,čiže nadalej Vás môžu viesť na stránke ako dlžníka,čo neni pravda,lebo ked požiadate o výmaz z registra dlžníkov,mali by Vás vymazať,to isté platí aj pre ZP a od toho dňa Vás musia viesť,ako že máte nárok na plnú zdravotnú starostlivosť.Takže Váš pán manžel nemá pravdu.pekný deň

nellydick
9. mar 2019

@hugo333 noo trošku ste to poplietli 😁
1. ak žalovaný nebude reagovať na platobný rozkaz, čiže nepodá odpor, platobný rozkaz sa stane právoplatný. Ale žalobca má 10 rokov na to aby to dal na exekúciu. Takže to vôbec nemusí byť hneď. Právoplatný platobný rozkaz však neznamená platobnu neschopnosť, čiže nestačí to na OB.
2. Podmienkou na OB je exekúcia alebo obdobné vykonávacie konanie. Tým je splnená aj platobná neschopnosť dlžníka.
3. V CPP je konzultácia vo veci OB bezplatná. V iných právnych veciach sa platí za konzultáciu 4,50 eur.
4.Dlhy po oddlženi nezanikaju, len sa stanú nevymahatelne. To znamená že všetci veritelia vedu dlžníkov na zozname dlžníkov, nie sú povinní ich vymazať.
5. Po oddlženi sa dlhy nededia, stali sa totiž nevymahatelne a preto si ich veriteľ nemôže uplatniť v dedičskom konaní.
6. V 6 ročnej lehote môže dlžník nadobúdať majetok a normálne fungovať. Len keď niečo zdedí alebo vyhrá, tak polovicu musí ponúknuť veriteľom. Veci si kupovať môže.

nellydick
9. mar 2019

@muut ak budete mať exekúciu objednajte sa do CPP nie do CSP....to je úplne iná organizácia ktorá vám nepomôže 😁