icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

kicilanka
10. mar 2019

@deeena si výnimka potvrdzujúca pravidlo...tento týzden jeden pán tam dosť ostro vystupil na obranu bankrotu a už je aj fuč nie len on ale aj jeho príspevok

sticker
deeena
11. mar 2019

@kicilanka určite to bol ten,čo tým prešiel a tiež im dával skutočne fakty. Ale je ich tam viac čo odporúčajú ísť do bankrotu. Čo som videla 🙂

deeena
11. mar 2019

Tak Quatro mi dnes dalo zosplatnit úver na karte. Neuviedli ani dokedy...neviete ako to i nich chodí?

tuty
11. mar 2019

@nellydick určite to trvá dlhšie aspoň u mňa ja som dostala z cpp v októbri že má budú zastupovať a doteraz ešte nič ani vo vestníku nie som.

nellydick
11. mar 2019

@tuty v CPP Košice to trvá cca mesiac od právoplatnosti rozhodnutia CPP. V ostatných je to rôzne...od 2 týždňov do 5 mesiacov.

kaja30
11. mar 2019

Ahojte mám jednu otázku. Správca povedal že už muž nemusí splácať nič. Zdravotka mu poslala zastavenie exekúcie , no dnes mu prišlo zaplatiť súdne trovy. Neviem k tomu bližšie lebo mi to volal tak narychlo ... Myslíte že tie trovy 60€ má zaplatiť , alebo ani tie platiť už nemá ? Bude volať ohľadne toho aj správcovi, len ma zaujíma aj váš názor ak s tým má niekto skúsenosť. Ďakujem

muut
11. mar 2019

@kaja30 ak je v obchodnom vestniku ako "oddlzeny", neplatit uz nic. Poslat im vypis z ov.

hugo333
11. mar 2019

No a dnes mi prišli papiere z CPP-rozhodnutie,že mi priznávajú nárok na poskytovanie právnej pomoci.Trvalo to necelých 30 dní od podania vyplnených papierov na CCP.Zároveň s tým že vraj išli aj papiere na súd.ktorý má 15 dní na rozhodnutie-uvidíme.Ked mi príde rozhodnutie zo súdu,či som zbankrotoval,alebo nie,dám vedieť a všetko,čo sa bude následne diať,budem tu písať,pekný deň.

kaja30
11. mar 2019

@muut je tam už od 5.2. Konkurz ešte nemá ukončený ...

pablito555
11. mar 2019

@kicilanka tak ja mám ukončený bankrot od novembra,v januári som otvorila účet konkrétne v Prima banke,už mi tam prišla aj trikrát výplata a nemám žiadny problém.
Že som prešla bankrotom som im nehlasila,ani nebudem.

tom23
11. mar 2019

Dobrý deň chcem sa opýtať konkurz mi bol vyhlásený 28.12.2018 a ešte prebieha, daňové priznanie tipu A za rok 2018 mám podať sám alebo správca preplatok na dani spadá pod konkurz alebo patrí mne ? ďakujem za odpoveď .

nellydick
11. mar 2019

@kaja30 ak sa jedná o dlh ktorý vznikol pred bankrotom a vzťahuje sa na neho bankrot, tak platiť nemusí

serus125
11. mar 2019

Dobrý deň chcem sa informovať vyskytla sa mi lepšia pracovná ponuka lepšie povedane živnosť na stavbe kde budem mať prijem vyšší cca okolo 18000 mesačne ale na živnosť. Je možnosť žeby to nejaky exekútor napadol a obnovil exekúciu. OB som prešiel pred viac ako rokom. Ďakujem za odpoveď

kicilanka
11. mar 2019

@pablito555 tak v tomto prípade vidno rozdiel v prístupe ku klientovi...ja som vopred nehlasila v Prime a pracovníčka mala snahu účet urobiť a system ju nepustil....pritom som nikdy predtym u nich účet na svoje meno nemala...

kicilanka
11. mar 2019

@serus125 kludne môžeš pracovať aj za milion na mesiac....si po OB - dlhy su nevymahatelne...na tomto nie je nič napadnutelne a už vôbec nie exekutorom....ten mal po OB exekuciu zastaviť...

kicilanka
11. mar 2019

@tom23 ročne zúčtovanie dane s tymto nema nič spoločné....ak si nepožiadal zamestnavatela o vykonanie RZ musis si do 31.3 podat DP sám, alebo podať oznámenie o predĺžení lehoty....

tom23
11. mar 2019

@kicilanka volal som zo správcom a povedal mi že to spadá do konkurzu keďže ešte prebieha a je to za rok 2018 a konkurz bol vyhlásený 28,12,2018 tak neviem

111122223333
11. mar 2019

Dobry den chcem sa spytat mam vyhlaseny bankrot pracovala som na zivnost 2018 a budem podavat danove priznanie..spravca mi moze zrusit osobny bankrot dakujem

11mirka22
11. mar 2019

@kaja30 súdne trovy platí oprávnený, teda zdravotná poisťovňa. Poriadne si prečítajte, čo vám vlastne prišlo.

11mirka22
11. mar 2019

@111122223333 to že máte vyhlásený konkurz neznamená, že nemôžte pracovať.

nellydick
11. mar 2019

@111122223333 prečo by vám mal správca rušiť bankrot? Že pracujete? to určite nie.

111122223333
11. mar 2019

Lebo som myslela ci je nejaky limit kolko mozem zarobit za rok 2018 ked som mala vyhlaseny konkurz v decembri

kicilanka
11. mar 2019

@tom23 podla mňa nie....ani exekutorov za 10 rokov nikdy nezaujimalo ročne zuctovanie....do konkurzu ide majetok ktorý má dlžník ku dnu bankrotu....a nie majetok, ktory ma po bankrote okrem presne vymedzenych zakonom o konkurze: vyhra, dedicstvo....
Keby si mu nic nehovoril, ani netusi nieco o dani...to rovno by si s nim mohol riesit uz aj zúčtovanie zdravotneho poistenia ktore ti pride v lete....
Ak by si poziadal zamestnavatela o vykonanie RZ,mal by si preplatok v mzde za marec a terajsia mzda po OB uz spravcu nemôže zaujímať....

kicilanka
11. mar 2019

@111122223333 ziadne limity nie su....len výhra a dedicstvo je zákonom upravene...

nellydick
11. mar 2019

@tom23 preplatok na dani nespada do konkurzu, považuje sa to ako príjem a ten nepodlieha konkurzu

111122223333
11. mar 2019

Velmi pekne za informaciu

serus125
11. mar 2019

@kicilanka myslel som 18000 ročne ale bodajby to bolo aj mesačne. Velmi pekne ďakujem za odpoveď. Pekny zvyšok dňa

tom23
11. mar 2019

@kicilanka zajtra idem za ním tak uvidím ako dopadnem

e123j
11. mar 2019

@serus125 Samozrejme ze to moze napadnut ale nie exekutor ale nejaky Vas veritel. Napadne to ako nepoctivy zamer. A ak Vam zrusia oddlzenie pre nepoctivy zamer zacina vsetko od zaciatku a veritelom sa predlzuje nova 10 rocna doba premlcania. Takze pozor nato.

stankakovac86
12. mar 2019

Dobrý deň, chcela by som sa Vás opýtať jednu otázku, lebo mi to nieje jasne. V cpp som podala žiadosť na oddlženie už mám aj rozhodnutie ze ma budu zastupovať. Jedine mi nejde do hlavy ze do zoznamu veriteľov som napísala všetko aj banky aj vymáhanie spoločnosti aj exekútorov.... A pani z cpp mi volala ze exekutorov tam netreba písať len vymáhanie spoločnosti a spoločnosti ktorým dlhuje. Je to vážne tak? Lebo aj keď exekútor tak si dá nejakú odmenu nie? Ďakujem za odpoved