Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
Tak Quatro mi dnes dalo zosplatnit úver na karte. Neuviedli ani dokedy...neviete ako to i nich chodí?
Ahojte mám jednu otázku. Správca povedal že už muž nemusí splácať nič. Zdravotka mu poslala zastavenie exekúcie , no dnes mu prišlo zaplatiť súdne trovy. Neviem k tomu bližšie lebo mi to volal tak narychlo ... Myslíte že tie trovy 60€ má zaplatiť , alebo ani tie platiť už nemá ? Bude volať ohľadne toho aj správcovi, len ma zaujíma aj váš názor ak s tým má niekto skúsenosť. Ďakujem
No a dnes mi prišli papiere z CPP-rozhodnutie,že mi priznávajú nárok na poskytovanie právnej pomoci.Trvalo to necelých 30 dní od podania vyplnených papierov na CCP.Zároveň s tým že vraj išli aj papiere na súd.ktorý má 15 dní na rozhodnutie-uvidíme.Ked mi príde rozhodnutie zo súdu,či som zbankrotoval,alebo nie,dám vedieť a všetko,čo sa bude následne diať,budem tu písať,pekný deň.
@kicilanka tak ja mám ukončený bankrot od novembra,v januári som otvorila účet konkrétne v Prima banke,už mi tam prišla aj trikrát výplata a nemám žiadny problém.
Že som prešla bankrotom som im nehlasila,ani nebudem.
Dobrý deň chcem sa opýtať konkurz mi bol vyhlásený 28.12.2018 a ešte prebieha, daňové priznanie tipu A za rok 2018 mám podať sám alebo správca preplatok na dani spadá pod konkurz alebo patrí mne ? ďakujem za odpoveď .
Dobrý deň chcem sa informovať vyskytla sa mi lepšia pracovná ponuka lepšie povedane živnosť na stavbe kde budem mať prijem vyšší cca okolo 18000 mesačne ale na živnosť. Je možnosť žeby to nejaky exekútor napadol a obnovil exekúciu. OB som prešiel pred viac ako rokom. Ďakujem za odpoveď
@pablito555 tak v tomto prípade vidno rozdiel v prístupe ku klientovi...ja som vopred nehlasila v Prime a pracovníčka mala snahu účet urobiť a system ju nepustil....pritom som nikdy predtym u nich účet na svoje meno nemala...
Dobry den chcem sa spytat mam vyhlaseny bankrot pracovala som na zivnost 2018 a budem podavat danove priznanie..spravca mi moze zrusit osobny bankrot dakujem
@111122223333 to že máte vyhlásený konkurz neznamená, že nemôžte pracovať.
@111122223333 prečo by vám mal správca rušiť bankrot? Že pracujete? to určite nie.
Lebo som myslela ci je nejaky limit kolko mozem zarobit za rok 2018 ked som mala vyhlaseny konkurz v decembri
@tom23 podla mňa nie....ani exekutorov za 10 rokov nikdy nezaujimalo ročne zuctovanie....do konkurzu ide majetok ktorý má dlžník ku dnu bankrotu....a nie majetok, ktory ma po bankrote okrem presne vymedzenych zakonom o konkurze: vyhra, dedicstvo....
Keby si mu nic nehovoril, ani netusi nieco o dani...to rovno by si s nim mohol riesit uz aj zúčtovanie zdravotneho poistenia ktore ti pride v lete....
Ak by si poziadal zamestnavatela o vykonanie RZ,mal by si preplatok v mzde za marec a terajsia mzda po OB uz spravcu nemôže zaujímať....
@111122223333 ziadne limity nie su....len výhra a dedicstvo je zákonom upravene...
Velmi pekne za informaciu
Dobrý deň, chcela by som sa Vás opýtať jednu otázku, lebo mi to nieje jasne. V cpp som podala žiadosť na oddlženie už mám aj rozhodnutie ze ma budu zastupovať. Jedine mi nejde do hlavy ze do zoznamu veriteľov som napísala všetko aj banky aj vymáhanie spoločnosti aj exekútorov.... A pani z cpp mi volala ze exekutorov tam netreba písať len vymáhanie spoločnosti a spoločnosti ktorým dlhuje. Je to vážne tak? Lebo aj keď exekútor tak si dá nejakú odmenu nie? Ďakujem za odpoved

@deeena si výnimka potvrdzujúca pravidlo...tento týzden jeden pán tam dosť ostro vystupil na obranu bankrotu a už je aj fuč nie len on ale aj jeho príspevok