icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

11mirka22
12. mar 2019

@stankakovac86 vy tam uvádzate iba veriteľov, teda osoby alebo spoločnosti alebo inštitúcie, ktorým ste dlžný peniaze. Exekútor je iba poverený vymahanim, jemu nie ste dlžná nič. Čo sa týka trov exekúcie, tak v prípade, že vám súd vyhlási konkurz (osobný bankrot), a exekúcie budú zastavené, tak tieto trovy exekúcii bude musieť platiť veriteľ, nie vy.

nellydick
12. mar 2019

@stankakovac86 Exekučné trovy sú príslušenstvom vymáhanej pohľadávky a preto exekútorov nie je potrebné uvádzať do Zoznamu veriteľov.

lejaky
13. mar 2019

@kaja30 ja tak viem
že trovy platí veriteľ

gembler1234
13. mar 2019

@magie27
co mam napisat do zivotopisu?ked vyzaduju pravny narok vzniku dlhou

stefania100
13. mar 2019

@11mirka22 Prosim Vas cize exekucne uroky plati veritel? Dakujem.

stankakovac86
13. mar 2019

@nellydick ďakujem veľmi pekne

nellydick
13. mar 2019

@gembler1234 v životopise nie je potrebné niečo také uvádzať. Máte tam, okrem iného, napísať prečo a ako vznikli vaše dlhy......proste prečo ste brali pôžičky a nesplatili ste ich

nellydick
13. mar 2019

@stefania100 exekučné úroky neexistujú. Trovy exekútora pozostávajú z viacerých zložiek. Tvoria príslušenstvo vymáhanej pohľadávky a oddlzite sa aj od nich ak sa oddlzite od samotnej pohľadávky. Pri zastavení exekúcie z dôvodu konkurzu odmenu exekútora hradí veriteľ.

adacica77
13. mar 2019

@nellydick ...
Prosím Vás,keď exekútor stále žiada zaplatiť za zastavenie exekúcie platbu 72€...a správca mi povie že nemám platiť lebo som prešla úspešne OB,tak čo mám vtedy robiť?Exekútor stále trvá na Tom aby som zaplatila túto sumu,inak mi nezastaví exekúciu

kicilanka
13. mar 2019

@adacica77 podať oznámenie na exekutora na komoru exekutorov....

luca2272
13. mar 2019

Ahojte,nevie mi niekto poradiť,lebo neviem na čom som, mám v rukách uznesenie o návrhu na vyhlásenie konkurzu,v semtembri súd rozhodol,že ma oddlžuje a v decembri som našla v OV oznam o zrušení konkurzu z dôvodu, že konkurzná podstata nepokryje náklady konkurz

11mirka22
13. mar 2019

@luca2272 to znamená, že si oddlzena

luca2272
13. mar 2019

@11mirka22 aj ,ked tam bolo napisane ,teda nadpis zrušenie oddlzenia?
sud rozhodol v semtembri,ale spravca v decembri zverejnil oznam o zrušení konkurzu.

luca2272
13. mar 2019

@11mirka22 spravca ma stale nekontaktoval

kaja30
14. mar 2019

@11mirka22 ano máte pravdu. Muž bol vystresovaný a zle to pochopil. Volal potom tej exekútorke a povedala že to nie on má platiť. To ten stres asi 😃
Aj správkyňa povedala že to nemá platiť.
No máme ešte jednu dilemu. @nellydick
Manžel bral úver z banky ešte v roku 2008 ten sa prestal splácať tak to prešlo na ručiteľa. Ručiteľ to vyplatil celé a môj muž mu to po dohode každý mesiac spláca, predsa to bola naša pôžička. Zostáva tam ešte asi 6 splátok a bude to mať ručiteľ vyplatené. Lenže : manžel zisťoval u spoločnosti ktorá keď to prestal platiť dlh prebrala a vraj sú tam trovy exekúcie cca 2000€. Tým že manžel je v OB tak tie trovy splatit už nemusí že? Veď podľa mňa to je už aj tak premlčané nie?

11mirka22
14. mar 2019

@luca2272 veď keď máte nejaké pochybnosti, tak mu zavolajte, vysvetlí vám všetko potrebné, a určite vám zodpovie aj otázku z tej druhej diskusie, ktorú ste založili.

luckaaa85
14. mar 2019

Vie mi prosim nirkto vysvetlit posledny odstavec? Som po oddlzeni,konkurz zruseny pre nemajetnost.

nellydick
14. mar 2019

@adacica77 pozrite si dobre kto platí trovy. Ak je uvedené že oprávnený, tak to nie ste vy.

nellydick
14. mar 2019

@kaja30 nemusí. Treba podať návrh na zastavenie tej konkrétnej exekúcie.

nellydick
14. mar 2019

@luckaaa85 vás sa to netýka. Vy ste oddlzena podľa iných ustanovení zákona 😀

luckaaa85
14. mar 2019

@nellydick urcite? Mna az triaska chytila ked som to nasla...dakujem

adacica77
14. mar 2019

@nellydick
Práve som to ešte raz pozrela....je tam napísané
Vyzývame oprávneného o zaplatenie sumy 72€ za vydavky

nellydick
14. mar 2019

@adacica77 tak to nie ste vy😀 vy ste v exekúcii povinný, oprávneným je veriteľ

adacica77
14. mar 2019

@nellydick
Ďakujem,veľmi pekne za vysvetlenie

majky640
15. mar 2019

Ahojte, vedel by mi prosim niekto trosku ozrejmit ako je to v mojom pripade? Mam vela dlhov, banke na sportebnom uvere uz nemam zaplatenych niekolko splatok, ktore odomna vymaha externa firma. Mam vsak aj ja dlznika, ktory mi dlzi nejake peniaze. Zvazujem osobny bankrot, a zaujima ma ze či a ako sa uvadza to ze mam aj ja dlznika a co sa s tym potom robi? Momentalne mi exekutor mesacne posiela nejaku sumu z platu mojho dlznika a som zapisany ako zalozny veritel v katastri na starom malom domceku. V pripade ze by som chcel pristupit ku konkurzu, tak by to, čo mi posiela exekutor mesačne bol moj prijem a stary dom, kde som zapisany ako zalozny veritel by bol akože moj majetok? V pripade mojho konkurzu by sa predal ten domcek, kde mam zalozne pravo? Dakujem za kazdu radu.

nellydick
15. mar 2019

@majky640 V prvom rade musíte mať vy exekúciu, v ktorej vystupujete ako povinný.
V prípade konkurzu bude správca ktorého vám určí súd vymáhať dlh od vášho dlžníka. Správca totiž vstupuje do vasho postavenia veriteľa. Rozhoduje o vašom majetku, ktorým je aj vymáhany dlh od vášho dlžníka. Preto bude vymožena suma podliehať konkurzu a správca ju dá vašim veriteľom.
Záložné právo nie je vlastnícke právo. To znamená že vy nie ste vlastníkom domu na ktorom je vaše záložné právo, a preto tento dom nepodlieha vášmu konkurzu.

majky640
15. mar 2019

@nellydick Dakujem. Cize spravca ktoreho mi urci sud si to vyriesi s exekutorom, ktory riesi dlh mojho dlznika voci mne, predaju nehnutelnost, povedzme ze za 17000EUR, nieco si necha exekutor a kedze nijaky iny majetok nemam, tak z toho by mal spravca odlozit 10000 pre mna na byvanie a zvysok by sa rozdelil medzi mojich veritelov?

nellydick
15. mar 2019

@majky640 nie. Nehnuteľnosť ktorá nie je vaším vlastníctvom sa nebude predávať vo vašom konkurze. Preto si ani nemôžete uplatniť nepostihnutelnu hodnotu obydlia 10000 eur.

deeena
18. mar 2019

Nenašla som tú otázku ktorá by mňa zaujímala. Neviem ako ste sa vy ocitli v exekúcii,ale tak ja nevládam splacat, na exekúciu len čakám. Aj kebyže môžem niečo zaplatiť,no ku koncu by mi to chýbalo. Obávam sa,že to bude v neprospech mňa. Jeden úver bude splacany,Ked skončí odklad splátok pretože na ten účet zktoroho strhávajú chodí mzda partnera,ale aj tak mu budem musieť niečo vrátiť zato...ďakujem za akúkoľvek odpoveď

111122223333
18. mar 2019

Dobry vecer presla som osobnym bankrotom a este mi trva konkurz no exekutor mi volal ze co som mala pozicku tak bola rucitelmi rodicia ze peniaze bude vymahat od nich je to pravda????dakujem za info