icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

bombonka
27. mar 2019

@nellydick prosím Ťa ak prišlo tento týždeň rozhodnutie z CPP o zastupovaní tak koľko to asi trvá, kým to bude zverejnené vo vestníku? A prvá splátka sa platí až potom?musí sa to sledovať alebo príde zo súdu papier? Ďakujem za info

ciara2011
27. mar 2019

.este predsa len otazka co sa tyka tych veritelov. Netusim co som splatila a co este nie. Bude problem ked tam napisem vsetkych, aj takych u ktorych uz zavazok nemam? A pisu sa tam aj exekutori?

nellydick
27. mar 2019

@bombonka záleží v ktorej kancelárii si podala žiadosť. Platis až po zverejnení v obchodnom vestníku, do 15teho dňa nasledujúceho mesiaca. Rozhodnutie súdu má poslať správca.

nellydick
27. mar 2019

@ciara2011 píšete všetkých veriteľov ktorým dlzite čo len euro.. Tých ktorých ste už splatili, nepíšte. Exekútori sa nepíšu.

bombonka
27. mar 2019

@nellydick v BA to bolo podávané. Koľko to asi tak môže trvať, nevieš mi povedať?

nellydick
27. mar 2019

@bombonka 5 mesiacov

nellydick
27. mar 2019

@bombonka ak sa stane zázrak možno aj skôr

bombonka
27. mar 2019

@nellydick fuuu ďakujem. Myslela som, že skôr 😀

kaja30
27. mar 2019

@bombonka môjmu to trvalo 3 mesiace tiež v Ba - asi záleží koľko toho majú

laska201
27. mar 2019

@nellydick no je to cele velmi komplikovane.Sudy boli roky ked dohodli a vyplatili ju.tak poziadala o ten bankrot.potom sa prislo na tie dalsie pozemky.no dcera toho mabzela dom predala bez pozenkov.Tak novy majitel tie po zemky od ej kupil.a podpis bol v ten isty den ako zistila ze ankrot ma schvaleny.Tomu panovi to zastavili a na amku dal trestne oznamenie.No spravca si mal overit aj sudy nie?Pravnik mamke povedal ze tym ze nevedela o om schvaleni sa ziadneho podvodu nedopustila.no opet ju chuda caka isto dalsi sud.

deeena
31. mar 2019

Máte niekto skúsenosť z advokátom Romanom Kvasnicou? Slsp nemu odovzdala zavazok.

majka1324
31. mar 2019

@nellydick prosim vas pekne, chcela by som sa spytat, davali sme este vo februari na sud navrh na zastavenie exekucie na zaklade uznesenia o ob, stale nemame vyjadrenie, mzdarka nam stale robi zrazky. Musime cakat? Nemate skusenost, kolko by to mohlo trvat? Dakujem pekne

nellydick
31. mar 2019

@majka1324 súd nemá lehotu na zastavenie exekúcie. Na každom súde to trvá ináč. Niekde rozhodli už do mesiaca, niekde ľudia čakajú aj rok.

majka1324
31. mar 2019

@nellydick dakujem pekne, cize mzdarka bude zrazat nadalej a potom ked bude rozhodnutie bude cakat az zastavi zrazky exekutor? To bude este riadne dlhe

kate997
31. mar 2019

Dobrý večer. Hneď sa Vám chcem ospravedlniť, že Vás zaťažujem otázkou, ktorú ste tu už niekedy riešili. Veľa veci, ktoré som potrebovala vedieť som si už v tejto diskusii, prečítala, ale predsalen Vás prosím o odpoveď, pretože chcem vstúpiť s manželom do OB, ale bojím sa. Máme dlhy no okrem toho máme hypotéku, na ktorej nám ručia svojim bytom mužovi rodičia. Hypotéka sa riadne platí už niekolko rokov, nikdy sa nemeškalo. Uvádza sa aj táto hypoteka? Môžu nejako siahnuť rodičom na byt? Už som tu čítala, že na úvery sourčené záložným právom sa to nevzťahuje, ale mám z toho stres. Prosím Vás o odpoveď. A nehnevajte sa na mňa, že Vás otravujem s tým čo už ste tu v minulosti riešili 🙂 ďakujem Vám

hugo333
1. apr 2019

@kate997 Podľa mňa nič by sa nemalo stať,lebo napr. mi sme si s manželkou podali osobný bankrot,bývame v rodičovskom dome ,kde je hypotéka (ňou sme vyplatili jej súrodencov),pričom,aby nám hypotéku dali,museli nám dať súhlas,ako majitelia.Čiže,mi splácame hypotéku a kedže dom je založený v prospech banky vub,tak som tam ešte pre istotu napísal,že ak podáme bankrot,či dačo budú robiť,oni mi odpísali,že nič nebudú robiť,nebudú sa prihlasovať do bankrotu,v skratke mám z banky potvrdenie,že banke je jedno,či ideme do bankrotu,alebo nie (toto potvrdenie mám uschované,ak by niečo),len máme nadalej splácať,ako doteraz.A super výhoda bola,že ak máte hypotéku v banke,kde ste dom založili v prospech banky (nie nebankovky),tak ako keby Vám dom ochraňovali,napr. pred exekútormi atd.,lebo exekútor ak by chcel vyvádzať a zistí,že nehnuteľnosť je založená (ja to beriem chránená) bankou,tak si môže viete čo.Preto všetko zlé (hypotéka),je aj na niečo dobré a splátku čo platíte na hypotéku,berte to tak,ako keby ste si platili ochranku na nehnuteľnosť.Čiže pani kate997,toto by mal byť podobný prípad,ako váš.

kate997
1. apr 2019

Ďakujem Vám za odpoveď 🙂 Ešte by som sa chcela opýtať či do zoznamu pohľadávok treba napísať aj túto hypotéku aj keď sa spláca.

nellydick
1. apr 2019

@kate997 do zoznamu veriteľov píšete všetkých, aj záložných...
skôr než sa rozhodnete ísť cestou konkurzu, overte si písomne v banke či sa bude prihlasovať do konkurzu a teda či bude predávať vašu nehnuteľnosť. U každého dlžníka to banka posudzuje ináč.

fifo22
2. apr 2019

Zdravim, chcem sa spýtať, dňa 5.3. som odovzdával vyplnené papiere v cpp v Nitre, z toho čo mi tam hovorili by mi malo prísť rozhodnutie o zastupovaní do 30 dní no zatiaľ mi nič neprišlo..neviete kde by mohla byť chyba?

nellydick
2. apr 2019

@fifo22 že ešte nie je 30 dní 😁

kicilanka
2. apr 2019

@kate997 odporúčam riadiť sa radami @nellydick...

jej rady sú správne a nezavádzajúce (nie sú len domnienkami)...vyhnete sa prípadným problémom.... ak sa budete riadiť niektorými radami v tejto diskusii - nie sú správne....

fifo22
2. apr 2019

@fifo22 to áno len už 2. A stále nič. Že by si to nechali na poslednú chvíľu?

kicilanka
2. apr 2019

@fifo22 ešte nie je 30 dní....

a aby ste sa potom nemusela pýtať, že koľko teraz bude trvať kým sa to podá z CPP na súd - je to rôzne - záleží od CPP cca od 6 týždňov do 5 mesiacov 😀 ...CPP nemá stanovenú lehotu kedy to musí podať na súd...
CPP zvykne volať a dať info o tom, že už idú Váš návrh podať na súd a potom Vám vysvetlia aj ďalší postup....

kaja30
2. apr 2019

@kicilanka Ano ako píšete,len nám nikto nevolal . Podali sme papiere a do 3mesiacov prišiel papier že budú manžela zastupovať. Nikto nas medzi tým nekontaktoval od podania žiadosti,až správca po zverejnení vo vestníku . Podával v Ba a hned nás upozornili že to potrvá dlhšie nakoľko majú toho veľa

nellydick
2. apr 2019

@kaja30 tak ako ste napísali, v BA majú toho veľa a nestíhajú aj keď iné kancelárie CPP sú rýchlejšie 😁
Nie všetky kancelárie upovedomuju o podaní návrhu na súd a o oddlženi. Z kapacitných dôvodov to nie je možné. Kedysi sa to dalo, teraz už nie.
Odporúčam sledovať obchodný vestník a tak zistíte či ste oddlzena aj kto je váš správca. Povinnosť kontaktovať dlžníka má však správca aj poslať dlžníkovi originál uznesenia o oddlženi.

nellydick
2. apr 2019

@fifo22 skúste sa informovať telefonicky v CPP ak uplynie 30 dní a stále nič....

kaja30
2. apr 2019

@nellydick ano nekontaktovali nás od podania žiadosti, vo vestníku som našla manžela sama - náhodou 😀 ale správkyňa ho veru kontaktovala. Konkurz mal vyhlásený 5.2. tak som zvedavá koľko bude trvať. Hlavné ale je že chodia papiere, že exekúcie zastavujú 😀 Len mám takú otázočku : pokiaľ je dlžník aj v zdravotke (zastavená exe je už aj tam ) ako to je teraz ak by šiel na vyšetrenie? Lebo keď bol pred konkurzom, tak si to samozrejme ako dlžník musel hradiť.

nellydick
3. apr 2019

@kaja30 už to ľudia písali v tejto skupine. Niektorým začala ZP poskytovať plnú zdravotnú starostlivosť, niektorým len základnú zdravotnú starostlivosť. Ja odporúčam doplatiť dlh v zdravotnej poisťovni aby ste sa vyhli problémom v budúcnosti.

kaja30
3. apr 2019

@nellydick ano chce si to splatit a aj to splaca 😉

lslv
3. apr 2019

Prosim vas, ak som nehnutelnost na ktoru mam hypoteku darovala mamine (hypo ostala na mna) ani nie pred 1 rokom kedy som este netusila ze budem chciet vyhlasit bankrot,zamietnu mi ho pre nepoctivy zamer?ma s tym niekto skusenost prosim?