icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

nifido
4. apr 2019

@lslv ako si mohla darovať keď je tam záložné právo???? To ti akože banka povolila? Neverím

nellydick
4. apr 2019

@lslv ako som vám už napísala inde, môžu to napadnúť veritelia.
Buď vám dajú zrušiť konkurz pre nepoctivý zámer alebo napadnú prevod vlastníckeho práva ako odporovatelny právny úkon.

nellydick
4. apr 2019

@nifido na prevod je nutný súhlas záložného veriteľa, teda banky. Takže musela súhlasiť....

loginexistuje
4. apr 2019

@lslv ty si ju darovala v case ked si uz mala exekuciu ? no samozrejme ze
to mozu napadnut ale aj keby nie banka moze
rozhodnut o zosplatneni hypoteky a siahnut na predmet zalozneho prav ten dom bez ohladu na vlastnika

magie27
Autor odpoveď zmazal
marusia12
Autor odpoveď zmazal
11mirka22
4. apr 2019

@magie27 no veď do 15 dní musí súd rozhodnúť....

angie11
4. apr 2019

Vie mi niekto poradit, s priatelom sme obaja odlzeny konkurzom, chceli by sme si zadovazit vlastné bývanie, čiže hypotéku, bola by moznost aby nam ju dali, popr. aby nam ju potom tu nehnutelnost nezobrali, priatel pracuje v zahranici, cize ma dobry prijem, ktory pokryje vsetky naklady spojene so splatkami. Ja tak isto nastupujem od septembra do prace. No clovek ked je mlady urobí vela hluposti a potom to lutuje. No mame dve deti a chceme uz konecne zacat normalne zit vo vlastnom a nie iba v podnajme 🙂 Dakujem za kazdu radu.

nifido
5. apr 2019

@angie11 urcite nedostanete nesplatene uvery su stale v registri a pre banku ste rizikovy a september je dalekoooo ze nastupite do prace ako dlho ste oddlzeni?

angie11
5. apr 2019

@nifido od leta minuleho roku, no ja som to riesila dnes v banke akoze sanca tam je nejaka uvidime bud vyjde abo nevyjde, aspon skusime 🙂

nifido
5. apr 2019

@angie11 skúste ale ak ste mali dlhy v bankách a nebankovkach neprejde vám to určite nakoľko to je v registri

adacica77
5. apr 2019

Prosím vás potrebujem pomoc
Prešla som bankrotom,počas 6rocnej doby budem sledovaná,keď to tak môžem nazvať.
No moja otázka znie.
Dnes mi zomrel tatinko,bude dedičské po jeho smrti.
Ako to mám potom urobiť?Byť chceme dcéry nechať maminke,lebo tam býva v byte kde žili s tatinkom.
Keď sa vzdám dedičstva po tatinko i v prospech maminky môžu mi zrušiť bankrot?Neviem teraz ako ďalej,som úplne v koncoch
Ďakujem za pomoc.

angie11
5. apr 2019

@adacica77 no mne moja spravkyna hovorila, ze to by bol problem kebyze by som nieco zdedila presne po dobu 6 rokov, skuste sa poradit s Vasim spravcom ak mate nejakeho normalneho ci by Vam nevedel/a poradit co robit v takej situacii.

angie11
5. apr 2019

@adacica77 úprimnú sústrasť :( :( :(

11mirka22
5. apr 2019

@adacica77 ahoj, nebudeš sledovana, 6 rokov je lehota, kedy môžu veritelia napadnúť tvoj konkurz pre nepoctivy zámer. A môj LAICKÝ názor je, že ak sa pri dedičskom konaní všetky deti vzdate svojho podielu v matkin prospech (ako píšeš), je minimálna šanca, že to niekto zistí. Iba ak máš medzi veriteľmi nikoho známeho, komu dlzis a vyslovene čaká na to, aby si spravila chybu. Som zvedavá, čo ti poradia odborníci.

nellydick
6. apr 2019

@adacica77 jediná možnosť ktorú vidím je prenechať svoj dedičský podiel mame. Ste dedičkou (odmietnuť dedičstvo nemôžete je to ľahko napadnutelne ak nie je dedičstvo predĺžené) ale nič nezdedite.
Na liste vlastníctva sa teda neobjavíte. Ale to neznamená že by veritelia nemohli do toho vŕtať.

adacica77
6. apr 2019

@angie11 ,Ďakujem 😭
@angie11 ,
@11mirka22 ,
@nellydick ,
Ďakujem vám veľmi pekne za rady
Z príbuzných som nemala nikoho komu by som dlzila.
So sestrami sme tak dohodnuté,že sa chceme vzdať dedičstva v prospech maminky.Nechcem nič dediť,chcem svojho ocina a nie byt.
Opýtam sa svojho správcu či mi bude vedieť poradiť.
Ďakujem ešte raz

11mirka22
6. apr 2019

@adacica77 ak máš konkurz ukončený, tak myslím, že so správcom už nemusíš riešiť nič.

venika58
9. apr 2019

@hugo333 co je to prosim gdpr?

lslv
9. apr 2019

@nifido ano povolila

miriam1910
9. apr 2019

@angie11 dobrý deň,ak sa vás môžem opýtať v akej banke ste to riešili? Ďakujem

tibor448
10. apr 2019

Dostál som vyrozumenie z CPP z KE. že ma budú zastupovať. 😄

angie11
10. apr 2019

@tibor448 no ak nemate ziaden majetok tak to pojde rychlo cca do 60 dni, prakticky uz teraz ste odlzeny

fifo22
10. apr 2019

@tibor448 zdravim prišli vám aj šeky ? Lebo mne tiež prišlo vyrozumenie a šeky nikde

angie11
10. apr 2019

@miriam1910 v raiffeisen banke ale este to budeme iba riesit tam my poradila co a jak tak uvidime

vivi78
10. apr 2019

@angie11 ...a ked mam majetok? Tak sa to predlzi ovela prosim vas?

tibor448
10. apr 2019

@fifo22
@fifo22 Ahoj, áno dostal som aj šeky

tibor448
10. apr 2019

@angie11 Ahoj, akurát vlastním 1 staré auto ,nič viac.

marusia12
10. apr 2019

Hello všetkým.... mal niekto tento problém a vie ako na to?

Babenka rok pred bankrotom žalovala na súde nebankovku. Prehrala a súd ju zaviazal zaplatiť len protistrane náklady za právne zastupovanie. Rozsudok ale prišiel až po bankrote. Má to zaplatiť alebo nie?

marusia12
10. apr 2019

@angie11 a v ktorej banke je šanca na hypotéku? Lebo na SR taká banka určite nie je. Minimálne 5 rokov po oddĺžení.