icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

stankakovac86
28. máj 2019

@kicilanka aha ďakujem. Ale môžem už posielať na zastavenie exekúcii žiadosti? Ci mam čakať až keď mi to da správkyňa aj s tou pečiatkou? Ďakujem pekne za odpoveď

magie27
28. máj 2019

@hellgamer dakujem za odpoved a prosim po akej dobe ste si davali pausal myslim po OB?

tuty
28. máj 2019

Prosim vas 14.5 2019 som vypisana že prebieha konkurz uznesenie som dala aj na personálne ale že to im na zastavenie zrážok nestačí potrebujú od exekutora papier o zastavení že keď mi stiahnu bude mi to vrátené ale určite si krutý odráta trovy a dostanem ......naspäť co mám robiť????dakujem

majanet
28. máj 2019

No veď práve preto som sa pýtala že či nevieš niečo nové lebo sa to tu nerozoberala Nerozumiem tomu ako zužovať BSM poraď prosím nie na liste vlastníctva nemienim byť

11mirka22
28. máj 2019

@tuty požiadať exekútora o zastavenie exekúcie

mawka
29. máj 2019

@majanet tak to už cez právnika. Lebo aj zúženie nie je ako zúženie BSM. Ja to budem určite cez právnika riešiť tak ako všetky ostatné veci

nellydick
29. máj 2019

@mawka zúženie BSM je možné len notárskou zapisnicou u notára

mawka
29. máj 2019

@nellydick áno, ale my riešime aj iné veci a právnik je právnik. Aj čo sa iných dokumentov týka.. preto hovorím, že zase je každý prípad iný. A nie, nerieši to len notár. Aj súd v určitých prípadoch.

nellydick
29. máj 2019

@mawka odporúčam pozrieť pár. 143a Občianskeho zákonníka..... zúženie BSM je možné len formou notárskej zápisnice...

timka1978
29. máj 2019

@sarinka1307 tiež si myslím že to záleží od mzdovej účtovníčky,u nás kolegom po bankrote tiež hneď nezrážala tak isto ako mne,veď ona vie či sú to zražky pre finančné inštitúcie,alebo pre nesplacanie výživného atď.,pretoze exekútor posiela na mzdové ten istý list o exekucnych zrážkach tebe aj na mzdové,takže slová ako,,nevie posúdiť či môže prestať zražať,lebo nevie o aké zrazky ide,,je podla mňa hluposť

nellydick
29. máj 2019

@timka1978 nie je to hlúposť. Mzdové uctovnicka nemôže sama zrušiť exekučný príkaz. To môže len exekútor. Ak mzdové uctovnicka poruší exekučný poriadok tým že svojvoľne nevykoná zrážky zo mzdy zamestnanca, tak exekútor je oprávnený uložiť zamestnávateľovi pokutu. Zamestnávateľ následne túto pokutu zosobni účtovníčke.
Takže ja si myslím že hlúpa je tá mzdova uctovnicka ktorá poruší exekučný poriadok a tým riskuje svoje miesto a pokutu.

axinka9
29. máj 2019

Dobrý večer. Chcem sa spýtať podala som žiadosť o OB. Z CPP mi prišlo ze ma budú zastupovať. Ako to celé prebieha. Teda má skôr zaujíma ci súd bude niekoho vypočúvať alebo správca keď by ma odlzili. Viete mi niekto poradiť? Ďakujem

nellydick
29. máj 2019

@axinka9 teraz budete čakať kedy CPP podať návrh na súd. Trvá to od pár týždňov po pár mesiacov.
Potom súd rozhodne do 15 dní či vás oddlzi. Bez pojednávania.
Ak vás oddlzi, určí vám správcu.
Správca vás bude kontaktovať alebo vy jeho. Stretnete sa.
Správca vyzve veriteľov na prihlasovanie pohľadávok a bude predávať váš majetok ak nejaký mate.
Správca potom ukončí konkurz.
Vy v 6 ročnej lehote ak niečo zdedite nie nepatrnej hodnoty, dostanete darom alebo vyhrate v lotérii, ponúknite polovicu veriteľom na úhradu dlhov.
Žijete život bez dlhov ...

axinka9
30. máj 2019

@nellydick ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Nemám nič. 21.5 mi prišlo rozhodnutie z CPP že ma budú zastupovať. Tak už len čakať kedy to podajú na sud. Pani v cpp mi povedala ze to v Trnave trvá 2 max 3 mesiace. Aj od nich mi prišla rýchlo odpoveď do 14 dní od podania. Ešte raz ďakujem

markos07
30. máj 2019

Dobrý deň všetkým. Potreboval by som poradiť ohľadom CPP. Chcel by som si podať žiadosť, len som stoho jeleň. Moje pôžičky su z roku 2014 až 2015 a odvtedy sa to ťahá. Pôžičky mám z nebankoviek a aj väčšie z bánk. Mám asi 3 účty a používam dlhšiu dobu len jeden v ktorej som nemal ani úver. Účet je samozrejme už zablokovaný a do mínusu. Dve exekúcie na krku a tiež súdne príkazy. Od malých nebankoviek mi väčšina už nič neposiela a nepoznám ani veriteľov. Mám už stoho úplný chaos. Som nezamestnaný a nemám ani majetok. Dá sa stým vôbec niečo robiť? Exekúcie su staré asi mesiac a 3 mesiace. 2 súdne príkazy staršie a jeden s pred 2 dní. Exekútor mi povedal že všetky exekúcie pôjdu cez neho. Dajú sa vôbec súdne príkazy dať na CPP? Odkial zohnať všetkých veriteľov ktorým som dlžný? Nemôžem zaplatiť nikomu ani cent keďže už mám zablokovaný účet asi 4 mesiace. Bol som mladý a sprostý. Viem že si zato môžem sám no potreboval by som radu. Má niekto podobnú skúsenosť?

timka1978
30. máj 2019

@nellydick no ja neviem,ale urobila to tak a nie len mne a pracuje tam doteraz,žiadny exe sa neozval ohladom toho,takže podľa mňa chybu neurobila,no kazdopadne čital som tu vsetko od začiatku a nie všetko je tak ako to tu ludia píšu,ja som oddĺznený už rok a pol,od začiatku mám celý plat,založil som si svoj úcet,a všetko je tak ako mi môj spravca povedal,mimochodom mi povedal že veľa zbytočne čitam diskusie,tak ale som vďacný za túto na koníku, pretože mi to tu pomohlo od začiatku až po uspesný koniec.

kicilanka
31. máj 2019

@timka1978
@nellydick ti napísala ako je to zo zákonného hľadiska...ako sa to má robiť správne a prečo sa to má robiť takto...som mzdová účtovníčka - takže viem o čom hovorí(me)...

To že tvoja mzdárka postupovala z ľudského a nie profesionálneho hľadiska je super...to že si mal exekútorov ktorý neriešili postup tvojej mzdárky až do konečného súdneho zastavenia exekúcii - je tvoje a jej šťastie...

ALE nie každá mzdárka je "ľudská" a niektoré máme skúsenosti so sankciami od xekútorov -takže vieme prečo sa držíme výhradne zákonných postupov....

To že si mal super správcu - opät super pre teba...ale aj tu v diskusii a aj z praxe som už počula všeličo...

Táto diskusia pomohla mnohým...lebo ani CPP nie sú všetky rovnaké....len ľudia by museli chciet aj čítať a nie len klásť otázky a očakávat odpoveď (a k tomu ešte aj relevantnú a právne správnu)...

Mal si super že si si vedel zriadiť hneď aj účet...paradoxne ja čo som nemala požičky - mne nepovolila banka zriadiť si účet....muž čo mal predtým aj banky aj nebankovky - jemu banka povolila...Mužovi súd zastavil exekúcie sám na podnet exekútorov do mesiaca...ja nemám ani po 1,5 roku zastavené ani na podnet exekútorov ani môj...

Tým chcem povedať - koľko ľudí - toľko individualít....čo platilo u jedného - nemusí u iného.....

Každopádne nellydick je priamo z odboru a vie o čom hovorí (aj keď sa to to mnohým nemusí páčiť.....)

vivi78
31. máj 2019

Dobry den...prosim vas o radu. 11.04.2019 som obdrzala dopis z CPP,ze ma budu zastupovat. Uz tomu budu 2 mesiace,ale stale len cakam na neaku odpoved zo sudu,asi toho maju v NR vela. No dnes som obdrzala dalsi list ohladom exekucie. To mi budu aj tak strhavat,ci to tiez spadat do OB? Dakujem

nellydick
31. máj 2019

@vivi78 bohužiaľ CPP Nitra má toho veľa a nestíhajú. Trvá cca 4 mesiace pokiaľ podajú navrh na súd od priznania právnej pomoci. Ale už dostali pokyny a zmeny na základe ktorých by sa to malo zrýchliť.
Aj nová exekúcia bude spadať pod konkurz (ak ide o pohľadávku na ktorú sa OB vzťahuje). Veriteľa treba doplniť do Zoznamu veriteľov.

vivi78
31. máj 2019

@nellydick dakujem krasne

timka1978
31. máj 2019

@kicilanka ja nespochybňujem príspevky od nellydick,to v žiadnom prípade,len som tým chcel napísať ľuďom nech zdvihnú zadky a a niektoré veci si pozisťujú napr.od svojho spravcu,nech komunikujú so svojimi exekútormi,bankami atď.,práve preto že každý z nich je iný prípad a preto si to treba riešiť a nie čitať tu ako dopadol ten a ten.mne to tu velmi pomohlo zo začiatku a samozrejme aj vďaka tvojim príspevkom a nellydick radí tiež určite najlepšie ako vie,ale každy nech si pozisťuje a povybavuje svoj vlastný bankrot a nespolieha sa na to ako niekto iný postupoval,lebo ten niekto iný má ineho spravcu,exekutora,účtovnícku atď.

111122223333
31. máj 2019

Dobry den chcem sa opytat kedze mam vyhlaseny konkurz poziadala som sud o zastavenie exekucii no chodi mi to priebezne zastavene exekucie,,ale chcem sa opytat ked som studovala tak som si zobrala pozicku studenskeho fondu..no exekutor strhava mojmu otcovi z dochodku nakolko on mi rucil..je to spravne..spravca mi povedal ze by to nemal strhavat..ze ked mi pride zo sudu o zastaveni exekucie tak mojmu otcovi to vsetko vratia je to pravda??? Prosim o odpoved

lubaka
31. máj 2019

@111122223333 oddlzenim dlh nezaniká, je len nevymahatelny voči Vam, voči rucitelovi však zostava vymahatelny aj nadalej

111122223333
31. máj 2019

Dakujem vam

vivi78
31. máj 2019

@nellydick ako viem doplnit veritela do zoznamu veritelov? Dakujem

nellydick
31. máj 2019

@vivi78 písomne, mailom, osobne v CPP, dovtedy dokým nie je podaný návrh na súd

tibor448
31. máj 2019

@nellydick Ahoj, veretela môžem doplniť aj u správcovi po vyhlásení OB ,?

nellydick
31. máj 2019

@tibor448 áno, to je posledná možnosť

tibor448
31. máj 2019

@nellydick Ďakujem

111122223333
1. jún 2019

Dobry den mam stoho chaos ...mam konkurz a mozem si teda zalozit ucet???? Spravca mi povedal ze mi exekutor moze strhnut z uctu peniaze pokial nemam zastavene exekucie zo sudu??? Je to pravda?!? Vsak uz mam skoro 5 mesiacov konkurz a bude mi koncit nemam majetok prosim poradte budem rada