Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@gembler1234 nemáš za čo. Ja som sa veľa dozvedela, keď som si celú túto diskusiu prečítala, vyfiltrovala som si z nej to najpodstatnejšie. Takže tiež odporúčam čítať.... A filtrovať, lebo veľa "rád" je tu aj zlých
@timka1978 no môj zamestnávateľ je ŽELEZNICE Slovenskej republiky,tak hádam ako ,,štátny podnik” bude akceptovať hlavne rozhodnutie zo sudu
@sarinka1307 nejde o to, že by niektorý zamestnávateľ odmietol rešpektovať rozhodnutie súdu, ale ide o to, že mzdová účtovníčka nie je oprávnená rozhodnúť na ktoré exekúcie sa osobný bankrot vzťahuje a na ktoré nie. (napr exekúcie na výživné pod OB nespadaju), preto sa čaká na zastavenie exekúcie zo strany exekútora.
@gembler1234 ja som ti napísala že prečítaj tie strany spätne a viem prečo ti to radím....a zároveň zistíš koľko z nás tu predtým dookola odpovedalo na tie isté otázky...a v tejto chvíli tu už zväčša odpovedá len nellydick (nech jej to čo najdlhšie vydrží teda 😀 ) a teraz si dostal odpoveď aspoň od 11mirka22...ľahko sa však môže stať, že najbližšie už ti odpoveď nedá nikto...lebo každý ma len jednu trpezlivosť...odpovedať stále na to isté....
Ver mi, že ak si prečítaš diskusiu - dozvieš sa (nie len ty, ale každý ďalší nováčik v OB) všetko, čo potrebuješ od počiatku až po konania ktoré následujú po ukončení OB ako takého...lebo len jeho vyhlásenie nestačí na to, aby to všetko skončilo...
Tiež ak si prečítaš vo vlastnom záujme celú diskusiu - vyhneš sa tomu, že v budúcnosti ti odpovie síce nejaký ochotný člen diskusie, ale informácie nebudeš mať pravdivé...lebo v tejto chvíli sa vieš spoľahnúť na správnu odpoveď s istotou od nellydick a možno ešte aj od členov ktorý tu prispievajú od počiatku....
@kicilanka zdravým vás...nehovorím že by som nemal čítať spätne..ale kto mi zaručí že tu píšete správne komentáre😀 nájdu sa tu ľudia ešte trpezlivosťou ktorý radi pomôžu zufalim ktorý sú v koncoch a nemajú čas citat hodiny..prečítal som až 100 strán tejto diskusie ale čo mňa sa týka nic..tak že ďakujem človeku ktorý mi poradil..
@11mirka22 včera mi prišlo prvé zastavenie exekúcii. Tak dúfam,te to pôjde len dobrým smerom
@gembler1234 ľudia ti tu trpezlivo odpovedajú, ale ty stále máš pocit že nie. Dostal si sa do sraciek tak ako všetci, ktorí si tým prešli. Podal si žiadosť do cpp, 30 dní budeš čakať, kým sa ti cpp vyjadrí. Keď sa vyjadria kladne, budeš čakať kým to cpp dá na súd. A až to dajú na súd, ten ti do 15 dní rozhodne. Následne to bude zverejnené vo vestníku a potom môžeš skúšať ísť na mzdové či ti prestanú zrážať alebo počkajú na zastavenie od exe. Ja som si všetko vybavovala sama v tomto smere a nebolo to ľahké. Rovnako som hneď posielala žiadosti o zastavenie exe. Po dvoch rokoch mi stále ešte zastavujú. Proste každý prípad je iný a ty sa tu nemôžeš urážať že ti niekto presne nedá na od na tvoj prípad. V prvej fáze len čakáš, v druhej zase len vybavujes. Čo ešte viac potrebuješ počuť?
@mawka už mám v tomto jasno ďakujem..😀
@nellydick Ešte by som sa chvelnopytat ci náhodou neviete či sa spomína zrusenie BSM aj v rozhodnutí zo súdu o vyhlásení osobného bankrotu?
Ahojte Chcem sa spýtať Posielala som si po bankrote zastavenie exekúcii ale Dávala som to len na súd neposielala som oznámenie exekútorom keďže niekoľko strán dozadu bolo písané že Dôležité je zastavenie zo súdu viem že to dlho trvá ale keďže to trvá až tak dlho Chcem sa spýtať Mám pre istotu poslať aj exekútorom alebo tých Už môžem vynechať a čakať len na rozhodnutie súdu...?
mawka, tiez cakamuz 2 roky ;( a teba mawka, sa chcem ešte spýtať viem že cca 50 strán dozadu bolo preberané ako je to po bankrote keď sa chce niekto vydať oženiť zistilo sa niečo nové ohľadom toho? Myslím po počas tej 6 ročnej lehoty.. ísť do toho Či radšej ešte čakať.. Ak by náhodou niektorý z veriteľov sa ohlásil tiež to myslím tak ako bolo predtým písané nech za hlúposť z minulosti netrpia ďalší ľudia Myslím tým teda novú rodinu?
Ahojte mam otázku. V apríli psom bola oddlzena. Správkyňa mi ešte uznesení nedala lebo ze kým nadobudne právoplatnosť tak to trvá aj mesiac dva. Ja si už môžem teraz posielať žiadosti o zastavenie exekúcii alebo až keď mi da správkyňa uznesenie? Ďakujem za odpoveď
@gembler1234 presne tak,každý má iný prípad,to je najlepšie riešiť z ľuďmi z centra,alebo ktorý sa týmto zaoberajú
@alfreddd12 nie, zrušenie BSM vyplýva zo zákona
@stankakovac86 uznesenie nadobúda právoplatnosť zverejnením v obchodnom vestníku, čo trvá pár dní. Takže si ho viete vytlačiť z internetu a priložiť k návrhu na zastavenie exekúcie
@nellydick ďakujem. To mam. Len nechápem prečo správkyňa tvrdí že nieje právoplatne ze nemá peciatku. Ja som si to už vytlačila. Tak budem písať na základe toho.
@mawka no mne aj exekútori podali na súd na zastavenie...aj ja...a dnes mi došli 2 exe, kde sme žiadali zastavenie ešte v 03/2018...Košice nestíhajú....SNV zastavila do 10 odo dňa vyhlásenia OB....
@majanet - ako napísala @nellydick - kľudne sa vydaj...len ako sme tu už rozoberali v diskusii - pozor na dary nie malej hodnoty a výhru a dedičstvo v lehote 6 rokov odo dňa vyhlásenia OB...ale ako sme tu už opakovane uviedli - je celkovo ťažko dneska posúdiť, ako a čo by bolo a kto by vôbec namietal nepoctivý zámer u tak bežného človeka ako sme my asi všetci v tejto diskusii.....
@stankakovac86 súd dá na uznesenie pečiatku neskôr...od nás pýtali napr. v banke uznesenie aj s pečiatkou vykonateľnosti a originál k nahliadnutiu...takže si to treba určite ustrážiť potom....aby ste mali Uznesenie o OB aj s pečiatkou právoplatnosti...
@majanet ja som poslala exekútorom aj na súd...a nič...tak som bola za exekútorkou, kedže mi teraz v marci stiahla sociálna z dávky na exekúciu....ona mi zdokladovala že podala na súd v 02/2018 zastavenie a do dneska nič...takže lepšie aj na súd, aj exekútorom....nemusíš sa spoliehať len na nich...tiež nevedia niekedy kde majú pravú a ľavú ruku...
Mńa sa napr. snažila presvedčiť exekútorka že má nárok na celú čiastku čo mi teraz stiahli, lebo ešte nie je zastavenie zo súdu...čo nie je pravda...mala by nárok len na pokrytie nákladov v tom prípade, ak by jej tie € došli pre vyhlásením OB a nie teraz viac ako rok po ňom...
@kicilanka bohužiaľ rozhodnutia súdov o zrušení konkurzu z dôvodu nepoctivého zámeru nie sú povinne zverejňované. Z práce súdov by sa dalo zistiť čo konkrétne považujú za nepoctivý zámer okrem znamych faktov (neuvedenie veriteľa FO, neplatenie pôžičky CPP.....)
Akonáhle budem mať takéto rozhodnutia súdov v rukách (predpokladám že onedlho 😁) tak skúsim urobiť stručný prehľad.
@kicilanka ja som nepodavala ziadost zatial.. iba som chcela informacie .. co najviac.. lebo nie vsetko je na nete ani v tomto fore.. a hlavne kazdy mame inu situaciu.. a ako som pisala je to len otazka casu. tak aby som vedela co ma presne caka. ze co je pre mna lepsie ktora varianta ci exekucia alebo splatkovy kalendar atd.

@11mirka22 ďakujem za odpoveď..aj za dobre vysvetlenie .malo ktorý sú tu taký ochotný pomôcť..ty najviac čo pomáhajú ironicky vám napíšu že čítajte spätne 70 strán ako by napísali pár viet k poctate.dakujem ešte raz vam