Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
ak sa daný zákon zmení , bude to inak samozrejme , ale teraz to je tak ako to je a dosť ma vytáča , s čím prichádzajú tí správcovia ... Samozrejme veritelia sú ukrátení , ale tak mali inak postaviť zákon ... Inak skúmať kto sa ako do danej situácie dostal ...
@mawka ano v cpp povedali ze sa mozem zamestnat potom a ze nic stahovat nebudu ja som sa koli to nezamestanala lebo mi stahovali vela penazi..a ratala som s tym ze ked sa po oddlzeni zamestnam tak sa uz nebude stahovat nic zacnem novy zivot.Ja nemam problem splacat okoo tych 50-70eu po nejku dobu 18mesiacov ako mi bolo povedane...ale kto mi zaruci ze ro tak bude naozaj stale ze ci to nebudu stahovat stale alebo ta suma nebude vyssia..takze tym bankrotom som nuc vlastne nevyriesila...a dalsia vec co mi vrta v hlave ze uz som zverejnena vo vestniku ako oddlzena a exekutori dvaja mi uz poslali zostatok dlhu 0€.ze exekucie su zrusene vynulovane ze uz im nic nedlzim...niektori mi to este neposlali...a toto nechapem ze ked uz im nic nedlzim tak sa zas zmeni...a ked sa zamestnam.zas mi nieco budu stahovat??
@romika7 takže už si oddlžena? dlh nula. Oddlžena konkurzom? ak ano v takom pripade sa uz nic neplati,,, ziadne splatky. proste to mas za sebou 🙂
@mawka keby sa dal zmenit riesim to hned ale vraj to nieje jednoduche keby mi niekto poradil ako menim ho hned ja uz som na nervy cely den len toto riesim...a pravnici poriadne nevedia co a ako...jeden povie tak druhy to vyvrati ..mam aj suseda co to riesi s pravnikom a ten uplne inak hovori..ja uz neviem na koho sa mam obratit aby mi poskytol naozaj korektne info...
@romika7 treba to nahlasiť do cpp,, nema narok nieco take od teba ziadat
Prosim vas a ta otazka,ked sa konkurz zrusi pre nemajetnost s tym ze dlznik nema majetok ani na uhradu trov konkurzu.Tymto sa zrusi aj pred tym schvalene sudom oddlzenie?Dakujem.
@maiodee to že sa zruší konkurz v takom pripade znamena že si oddlžena,
Všetko čo píšete o zamestnaj sa a splácaj je po starom.
Prejdite si vestníky aspoň posledné,kde správca vyhlásil,že úpadca podpísal čestné prehlásenie a aj jeho zistením bolo preskúmané,že úpadca nemá žiadny majetok a preto sa konkurz ruší,čím nie je odĺženie zrušené.Je odĺžený a bodka.Žiadne splátky.
A až potom sa má zamestnať alebo si zabezpečiť iný zdroj príjmu a začať nový život bez dlhov a splátok.
Iba vtedy je tento konkurz napadnuteľný do 6 tich rokov a veriteľ môže dať návrh na súd pre nepoctivý zámer ak sa nezamestná,alebo zdedí väčšiu sumu peňazí a neposkytne ich veriteľom.Avšak tiež sa inak pozerá na ľudí v dôchodkovom veku,vážne chorých a p.
Pani čo tu píše,čo robí správca šup zaslať ministerke....
@mawka take su rozhodnutia,ktore mozno najst na registri upadcov.Cpp pozicia 500 eur,tie sa pkslu spravcivi.Konkurz sa zrusi pte nemajetnost.A tato definicia-zrusenie konkurzu znamena aj zrusenie oddlzenia alebo to spolu nesuvisi a zrusenim konkurzu sa uzavrie ista faza procesu a oddlzeny clovek ostane.
@maminenka12 nemam to praveze za sebou..citala si kometare pred rym co som pisala??Ze spravkyna moze to oddlzenie zrusit ked zasle sudcovi zaposnicu co momentalne spisuje a povedala ze ked sa neuspokoja veritelia sudca mi to oddlzenie moze zrusit...
tak ako som písala vyššie.
správca ruší konkurz pre nemajetnosť ale odĺženie vyhlásené súdom sa neruší
ešte by som dodala,je na súde,keď správca zašle zápisnicu,ktoré dlhy budú nevymáhateľné
ktoré je potrebné splácať
alebo vyhlási,že všetky dlhy sú nevymáhateľné
asi to nechajte na súd a nedajte sa zastrašiť správcom
@lejaky súhlasím, momentálne som aj ja posielala toto čestné vyhlásenie mojej správkyni, dnes je to uz 20 dni čo som bola zverejnená v OV zatiaľ sa prihlásil iba jeden veriteľ, a od exekútora mi zatiaľ nič neprišlo 😨
A tiež mi povedala, že po tých 45 dňoch sa to uzavrie, pre nedostatok majetku a bodka. Na tej stránke čo tu už jedna dávala si sledujte register úpadcov tuším to bol, tam vidno veriteľov čo sa už nahlásili, správkyňa tam dáva dátumy a tak.
Ako nechce sa mi veriť, že mi ma moja správkyňa odrbavala, keď toto čítam, vždy mi pekne zagratulovala nech si to užijem.. Žiadne splátky, nič, lebo už by to riešila podľa mňa, keďže som zamestnaná. Inak ak by to bolo tak ako tu čítam tak by som bola zrelá na infarkt už potom všetkom
@romika7 myslím si, že tak ako píšeš tie zrušenia toho konkurzu museli byť po starom ešte, pretože tak isto som bola medzi prvými a v tom registri úpadcov až niekedy septemberi mam daný termín, keď sa bude už všetko riešiť po zisteniach správkyne, co sú ešte dva mesiace
@luna303
Živnosť nemožno prevádzkovať tri roky po skončení konkurzu resp. päť rokov, ak šlo o úmyselný konkurz. Súdy automaticky informujú živnostenské úrady, tie následne živnosť zrušia.
Výnimka platí v prípade, že ku konkurzu došlo vinou úpadku resp. trestného činu tretej strany alebo ak živnostenský úrad dá výnimku, a to za predpokladu, že ekonomická situácia žiadateľa a jeho správanie nasvedčujú, že si bude plniť svoje záväzky.
Spravkyna chce odomna okolo 300 € , vravim CPP vam malo poslat 500 € , ktore splacam , tak to je zdlhave pokym to pošlu atď . Buduci tyzden idem do CPp všetci v tom maju bordel 😲
@m1976 to sú dristy, ja by som tých správcov niektorých asi zadusila od zlosti, oni si uz myslia, že ľudia su padnuti na hlavu?! Tak človek ide do konkurzu a má mať ešte 300€, je ona normálna? Normálne štandardný postup je nato, ty máš podpísanú zmluvu s cpp, tak nech sa snimi rieši, keď to je zdĺhavé
Ľudia veď sa nebojte a neverte všetko čo vám povedia, treba sa brániť
mne dneska dokonca prisiel papier od spravcu do zamestnania ze vsetko co zarobim nad moje životne minimum podlieha konkurzu a šefka to co bude navyše má posielat na jeho ucet...no povedzte teraz ktomu nieco.
Ale volala som s právinkom v cpp v utorok máme stretnutie a dame spolu žiadost na sud o zmenu správcu
@romana19861986 jeyisi kriste, to je masaker.... tak to uy clovek mohol bzt exekvovanz normalne a nie riesit bankrot, lebo podla pristupu spravcov clovek bude este horsie na tom nez bol....
inak bolo bz fajn uvadyat mena tzchto spravcov...
sorry za preklepy, mala som prehodenu klavesnicu :D

@maiodee je to cele divne, pretoze o konkurz moze ziadat clovek nemajetny a bez prijmu, ale mal by sa po oddlzeni zamestnat, to mi v cpp povedali. tak asi preto chcu, aby sa zamestnal, aby z platu mohli ist zrazky. ale je zaujimave, ze jeden spravca riesi bez splatok a druhy robi uplne nieco ine. toto je velmi zaujimave...