Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@jarmilar na splátky vám nikto nič už nedá. Možno tak operátor paušál s telefónom. A keď dajú, tak kto? Nebankovky? Leasingovky pochybujem. Vlastne myslím, že všetky spoločnosti v bankovom a nebankovom registri nedajú. Mooooozno po 5-10 rokoch. Ale je tu ďalšia otázka, či to za to stoji.. proste si radšej tie "splátky" odkladajte každý mesiac a po roku si kúpte auto. Lebo ísť po bankrote do úveru zase, to sa mi rozum zastavuje.
@kaja30 tak ja mám iné info trošku, ale to za podmienok určitých, ale nešla by som do toho už. Šak všade o nás majú záznamy. To, že nesvietime v sociálke a zdravke ešte neznamená, že pri žiadosti o úver to v banke nevybehne. Vybehne. A pokiaľ viem a mám info od dôveryhodného zdroja, tak to bude trvať x rokov kým by nám niečo dali a samozrejme s vyšším úrokom a za úplne iných a tvrdých podmienok. To žiadne že stačí byť 3-6 mesiacov zamestnaný, tam by si nás banka preklepla tak,že by nás chuť prešla sa uverovat. A osobne by som sama sebe už úver neposkytla 😁 ja to beriem tak, že padli sme.na hubu, dostali sme šancu, môžeme pracovať a budovať si nový život a všetko sa dá zariadiť a nastaviť tak, že si proste ušetríme. A proste keď není na nové drahé auto, tak kúpim staršiu šunku na ktorú si odložím. Veď sme sa topili v takých srackach, že toto už musíme mať nacvičené že vydržať 😊
@mawka neviem aké máš info. Ja som sa pýtala či časom budeme môcť vziať hypotéku, keďže bývame v podnájme. Povedali nám že tu nám už po bankrote nikto nedá. Čo sa týka pôžičiek na auto či iné veci taktiež by som do toho už nikdy nešla presne kôli tomu ako píšeš - dostali sme šancu ktorá sa už opakovať nemusí. Dokonca ani len nad paušálom by som už neuvažovala 🙂 proste okrem tej hypoteky by sme už nikdy nič take, kde by sme museli niečo splácať nebrali. A mimochodom v zdravotke už veru nesvieti manžel, ale na sociálke je stále vedený ako neplatič
Prosim vas,dnes mi prisla z Pohotovosti SMS,ze ich mam ihned volat ohladom mojho dlhu,zavolala som im a oni mi povedali,ze aj ked som presla osobnym bankrotom v roku 2017 to nema vplyv na to, aby si veritel ,cize Pohotovost vymahal aj po bankrote svoj dlh.Normalne sa neviem spamatat,lebo ze budu vymahat az kym sa nesplati dlh.Mate skusenosti.....
@lejaky to budú to si píšte. Môj muž má od nich už vyše 300smsiek 😃 a presne to isté mu povedali že bankrot ich nezaujíma. Poslal ich do .... a teraz mu prišiel list od nich že aby sa dohodli že mu odpustia časť dlhu 🙈 skúšajú to zo všetkých strán. Stačí ak im dáte jednu splátku a ste v tom znova po uši. Nič im nepodpisuje. Povecte im nech to dajú na súd ak chcú niečo riešiť. Môj im to vraví už cca 6 rokov a doteraz nedali . Ignorujte ich. Mali možnosť sa prihlásiť o svoju pohľadávku 🤷
@kaja30 A to nikto nevie s Pohotovostou co roky sa na nu stazuju urobit poriadok vratane platnych zakonov o osobnom bankrote ,kde veritel ma pristupovat k dlznikovi ako by trvale upustil od vymahania dlhu,ale moze ho evidovat ale nevymahat.Vsetci veritelia to vedia a dodrzuju iba Pohotovost nie ved aj stat o tom musi vediet ake nekale praktiky maju vratane navysovania dlhu.A este aj sud v Kosiciach po dvoch rokoch nie a nie ukoncit exekuciu,trva to velmi dlho.Posielala som sama na sud na zastavenie necakala som na Pohotovost.
@lejaky veď pohotovosť ignoruje rozhodnutie najvyššieho súdu, chápeš? Mňa vôbec neprekvapuje, že aj po ob stále otravujú ľudí. Dokolecka dokola, nátlaky, psychicky tlačia na ľudí. X rokov mám všetko s pohotovosťou ukončené, najvyšší súd rozhodol a oni otravujú a otravujú. Teda teraz je svätý pokoj už, ale ozvali sa hneď po bankrote. Takže oni dobre vedia, že človek prešiel ob. Len to skúšajú. Ľutujem ľudí, ktorych tak zastrašia, že im podpisu kadečo a sú v tom zas.
@lejaky pohotovosť muža ani na súd nedala! Dlh ktorý tam má je starý už vyše 10 rokov a doteraz len otravujú sms či telefonátmi! Na súd to ani nedajú pretože vedia že prehrajú. Z dlhu ktorý tam mal chcú 13.000€ ! To im v živote súd neodklepne a preto to na súd ani nedajú a preto skúšajú všetky možnosti ako dotlačiť človeka k podpisu akejkoľvek dohody. Správkyňa povedala manželovi nech sa s nimi ani nebaví a ak budú ustavične dotieravý, podať sťažnosť za psychický nátlak, vyhrážanie sa a dať bez obáv preskúmať zmluvu. Ich sa človek nezbaví !
@mawka presne ako píšeš. Muž tam má dlh starý vyše 10 rokov. Vyhrážajú sa súdom a exekúciou. Už skoro 6 rokov im vraví že nech ho teda dajú na súd, keďže dlh si chcel splatiť ale nie tie úžernícke úroky. Nesúhlasili a vkuse bombardovali. Teraz mal skoro rok kľud a bum - kolotoč začal odznova ako prešiel OB. Idú si svoje a chcú proste všetko a dokonca mu ustavične opakujú že dlh rastie a bude rásť až kým sa nesplatí. Blokuje už všetky ich čísla ! Je to márny boj a kolotoč s touto spoločnostou
Oni mozu vymahat ak by zistili,ze som vyhrala alebo zdedila majetok inak nie.A nech si dlh eviduju. Ale kvoli nim sa teraz bojim otvorit si ucet a byt s nim v bezpeci....
@lejaky ale oni ti nemôžu len tak mirnix dirrnix siahnuť na účet. Iba na základe exekúcie a tá bola zastavená nie? Musela by znovu súdom prejsť, minimálne by musel exekútor poslať upovedomenie a tam je cca 14 dní na úhradu, čiže aj čas niečo riešiť s exekútorom, že to bolo zastavené, že to je teraz neoprávnene, bla bla.
Košický súd teraz zastavuje exekúcie, kde boli exekútormi na súd zaslané zastavenie v 02/2018....
Od 8.8.19 som v zozname oddlzenych. Dnes som dostala list od spravcu,dohodli sme si stretnutie.
Tych 14 eur mam zacat splacat uz tento mesiac,ci len buduci? Dakujem
Ahojte, 23.8. 2018 som bol oddlžený, bol mi pridelený správca. Až teraz, po roku mi poslal správca Záznam z úvodného rokovania aj s právoplatným uznesením zo súdu. Travalo mu rok, kým vyvinul nejakú aktivitu, sám som ho emailom dopytoval aký bude postup cca pred 9 mesiacmi. V liste mi píše, že mám Záznam z rokovania podpísať, je tam dátum 10.10.2018. Prikladám tento záznam. Myslíte si, že je to v poriadku, podpisovať niečo s rok starým dátumom, kde sa píše, že som bol poučený na osobnom rokovaní, na ktorom som ani nebol, lebo ma správca vôbec nekontaktoval? Alebo to zbytočne komplikujem a mám to podpísať, lebo to chce mať správca z krku? Ďakujem.
@kaja30 možno mohol, ale zákon nikde neupravuje, v akom časovom limite sa má správca zaoberať takýmito vecami. Áno, existuje možnosť namietať voči nečinnosti správcu, poprípade požiadať o jeho výmenu. Avšak keď to klient doteraz neriešil, už mi to príde zbytočné sa tým zaoberať, keď konečne správca podnikol kroky smerom ku klientovi. Z osobnej skúsenosti môžem povedať, že akonáhle sme podpísali poučenie, do mesiaca bol konkurz ukončený. Samozrejme zovseobecnovat sa to nedá.
Ahojte. Chcela by som sa spýtať 19.7 som bola zverejnená vo vestníku bola mi pridelená správkyňa, ktorej som cca po 2 týždňoch písala mail ohľadom osobného stretnutia. Doteraz sa mi neozvala a ani neodpísala na mail. Mam počkať alebo skúsiť napísať ešte raz. Ďakujem
@11mirka22 No môj manžel osobne so spravcom ani nebol, ak potreboval dačo vedieť tak komunikovali cez mobil 🙂 no našťastie to šlo všetko rýchlo a do troch mesiacoch od zverejnenia vo vestníku bol oddĺžený. Zrejme mal teda šťastie že natrafil na takého správcu čo ihneď konal... Ale ďakujem za odpoveď

@jarmilar tu dilemu ma aj moj muz....no co je..LACNE AUTO??? Za 500-1000€ a naslednedne do neho bude vrazat € na rozne opravy..alebo za 5000€ kde uz je aj lepsi rocník a cosi este vydrzi....