Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
Ahojte,keď súd rozhodne o mojom oddlzení do akej doby mi bude ešte exekútor blokovať účet?
Ahojte je tu niekto kto prešiel osobným bankrotom po novom a je ochotný to somnou odkomunikovať cez telefón?každá rada a informácia mi pomôže-dakujem
Prosim otazka, ja som od 4/2019 po OB, mam na seba pisane auto, cca v hodnote 700€. Spravca sa mi este neozval, ze co a ako s tym autom, no toto neni az tak podstatne, chcela som sa opytat, potrebujeme ist kupit este jedno auto, skrz skolu, skolku a pracu. Napisat auto na seba dalsie asi nemozem ze? Dakujem
@mawka no ja mám lepšiu čerešničku - Mala som auto s príspevku od štátu keďže mám ZŤP syna auto bolo písané na jeho meno. Po 7.rokoch som dostala ďalší príspevok, nakoľko auto bolo už nevyhovujúce a chcela som druhé. Vybrala som si nové z bazáru s tým, že staré od nás odkúpili. Čerešnička bola keď som prišla na políciu toto staré odhlásiť a policajt mi povedal že je auto zablokované! Takže 4roky som mala auto zblokovane a ani som to netušila! Taký šok som v živote nezažila! Viete si to predstaviť? Auto predané,peniaze z neho sme investovali do nového a policajt vám povie že auto nemôžete odhlásiť !!! Našťastie nám policajt vytlačil meno exekútora. Obratom som mu volala čo to má znamenať , nakoľko : 1. Ja som s tým exekútorom nemala nič
2.auto bolo písané na zťp syna
3.auto s príspevku od štátu nemá právo blokovať !
Nakoniec sa zistilo že to bol omyl ! Že on nevie ako sa to stalo, že on ho nedal blokovať a bla bla čistej výhovorky ! Lenže syn a manžel sa volajú rovnako a chamtivosť exekútora bola taká veľká, že zbadal auto na meno rovnaké ako má môj manžel a blokol ho bez toho, aby si to poriadne preveril komu auto patrí! No ale ešte v ten deň som mala auto odblokované, nakoľko som mu naložila čo sa doňho vošlo 🙄 Takže ja vravím že exekútor - to je horšie ako zlatokopka
Prosím Vás, posiela súd upovedomenie o vyhláseni bankrotu?
Dobrý večer. Chcem sa spýtať prečo dal správca do môjho súpisu všeobecnej podstaty dom, ktorý je manželkin a máme súdom zrušené BSM. Aj som to BSM správcovi posielal.
Pomôže mi niekto? Ako mám chápať supisovu hodnotu majetku? Keď otvorím konanie konkurz, správkyňa uviedla pozemok, informácie o ňom a pri supisovej hodnote svieti suma 890,- eur. To znamená, že to je hodnota toho pozemku? A toto sa bude spenazovat? Alebo čo je to za sumu? Ďakujem 🙏 @draik
@draik ďakujem krásne. To znamená, že už bol urobený znalecký posudok, na základe ktorého vysla táto suma? Pýtam sa preto, lebo v rodine je človek v konkurze a priamy príbuzný ide tento pozemok odkúpiť tak, ako to umožňuje zakon. Čiže ak tomu dobre rozumiem, správkyňa vyzve dotyčného k podpisu zmluvy a on za tých 890 eur pozemok odkúpi? Lebo netuším, či sa môže cena ešte navýšiť alebo nie. Si poklad, fakt ďakujem.
Nevie mi niekto poradiť? Zdedila som 1/4 rodinného domu, v ktorom bývam - mám tu trvalé bydlisko.Požiadala som o OB. akým spôsobom si môžem uplatniť nedoknuteľnú časť na bývanie? Správca ponúkne na predaj môj podiel a z výťažku si môžem uplatniť tých 10.000€ na bývanie. Alebo správca nemôže predať môj podiel, ak jeho hodnota je nižšia ako nedoknuteľná časť na bývanie t.j. 10.000€?
@lubaka ide o kúsok lesa. Nie je to obydlie, ani stavebný pozemok. Správca to ide speňažiť. Ja som len chcela vedieť, že čo je tá suma, ktorú tam uviedla správkyňa. Supisova hodnota tých 890. Otec dotyčného to che odkúpiť, správkyňa o Tom vie. Tak či je to konečná suma alebo sa ešte bude s tým hýbať. Otec dotyčného ako priamy príbuzný má právo to odkúpiť, takže mne logicky vyplýva, že toto je spôsob spenazenia toho kúska lesa.
Skúsenosť s osobným bankrotom - všetko prebehlo v poriadku a pomerne rýchlo, všetko vychádza vo vestníku, ktorý si exekútori sledujú. Horšie je s daňovým úradom, ktorý ako jediný nevymožiteľný dlh po OB začne penalizovať. Penále prichádzajú...a nepomôže vám v tomto štáte nik. To, že štát sľuboval dostať ľudí z dlhovej pasce v tomto prípade neplatí a dostáva vás ešte do väčšej, než ste boli.Toľko moja skúsenosť.😢
@zvdara v prvom rade je potrebné uplatniť si nepostihnutelnu hodnotu obydlia priamo v návrhu na súd, ktorý podáva za vás CPP. Vy určite hodnotu vášho podielu. Správca má právo túto hodnotu upraviť (vlastným zisťovanim alebo posudkom). Ak hodnota vášho podielu bude nižšia ako 10.000, nebude váš podiel predávať.
Ak hodnota bude vyššia, bude podiel predávať a z výťažku vám 10.000 dá na účet, z ktorého vám bude mesačne vyplácaná suma za účelom platby za vaše nové bývanie.

Ďalšia skúsenosť známej, pomaly dva roky po ob, dopravný inšpektorát a 7 blokacii 🤦 musela obvolat exe, do troch dní to mala odblokované. Minulý týždeň šla založiť účet v Tatra banke, tam jej povedali, že má dve blokacie, pričom konkrétne tieto dve veci mala riadne ukončené ešte pred ob 🙊 asi rok pred ob. Takže takéto bordely všetci majú v agendach. Fakt nikdy neviete, čo kde na vás ešte vyskočí len preto, že súd síce zastaví exe, exe síce pošle ukončenie a vyúčtovanie, ale na ostatné sa vykašlú. Česť výnimkám. No a nečudujem sa, mám zmenu adresy nahlasenu už vyše roka všade a aj tak mi súd posiela zastavenia exe stále na staru adresu, exekútori detto. Načo sa potom človek snaží, keď ani ten posratý údaj ako zmena adresy nie sú schopní hodiť do počítača.