icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

nellydick
1. sep 2019

@fifo22 Záleží od toho, či ste nieco ešte potom dopĺňali alebo nie. Taktiež záleží od konkrétneho zamestnanca CPP, ktorý má pridelený Váš spis....keďže boli dovolenky.
Skúste sa informovať mailom alebo telefonicky.

martina.hl
Autor odpoveď zmazal
martina.hl
4. sep 2019

Ahojte stretli ste s tym,ze CPP podalo ziadost na sud 26.7. A do dnesneho dna to nebolo zverejnene?

kaja30
4. sep 2019

@martina.hl tak asi toho majú dosť veď nie ste jediná koho riešia 🤷 trpezlivosť ruže prináša 😏

vivi78
4. sep 2019

Prosim vas,za kolko dni sud uzna rozhodnutie za pravoplatne? Dakujem

ondrej111ko
4. sep 2019

@vivi78 ahoj ja som to podával pred týždňom na CPP a pani mi povedala 2az 3 mesiace mám čakať 😟

vivi78
4. sep 2019

Co je prosim vas Er cislo exekucneho konania?

martina.hl
4. sep 2019

@kaja30 myslim,ze som dost trpezliva,len som si myslela,ze aspon súdy dodržujú lehoty... 🤔som podávala žiadosť do CPP 17.1.2019,rozhodli o zastupovaní 31.1.2019 a konečne to dali na súd 26.7.2019,tak čakám a čakám. Tak som chcela vedieť či je to bežné.🙂

kaja30
Autor odpoveď zmazal
kaja30
5. sep 2019

@martina.hl no ale tak ešte nečakáte zasa až tak dlho ... Môj muž čakal len kým sa na konzultáciu dostal 6 mesiacov 🙈 lebo nemali skorší termín, potom po podaní na súd myslím že mesiac a pol trvalo kým sa dostal do vestníku a keď sa tam už dostal, tak po ďalších troch mesiacoch mal bankrot ukončený 🤷 Nebojte sa zverejnia to 😉

mareri
Odpoveď bola odstránená
nellydick
5. sep 2019

@mareri najprv musí byť súdne konanie

nellydick
5. sep 2019

@martina.hl súd už musel rozhodnúť.

nellydick
5. sep 2019

@vivi78 ER je spisova značka súdneho konania v exekučnej veci....čiže pod akou značkou vedie súd vašu exekúciu a vydal poverenie exekútorovi

martina.hl
5. sep 2019

@nellydick aj baba na infolinke mi to vcera hovorila,ale nebolo to tak, az dnes konecne vo vestniku 🥳

nellydick
6. sep 2019

Tak ako som sľúbila, dávam vám všetkým na vedomie, že sú už zverejnené rozsudky o zrušení oddlzenia pre nepoctivý zámer dlžníka. Možno už o nich niektorí viete. Je podaných vyše 100 žalôb ešte nerozhodnutých. Ak máte veriteľa Bencont investment...očakávajte žalobu. Žalujú všetkých zaradom....

mawka
6. sep 2019

@nellydick a to rád radom aj rušia? Ja ich nemám ako veriteľa, ale príde mi to divné, že rušia ob jak na bežiacom páse

nellydick
6. sep 2019

@mawka netvrdím že aj všetkým zrušia OB ale že všetkých Bencont žaluje. Samozrejme že súd to posudzuje individuálne.

maria456
6. sep 2019

Zivnost ostava, nikto nic nezrusi

maria456
6. sep 2019

@kaja30 zivnost sa nerusi, viem to, lebo ju mam
Na zivnostenskom nic nevedia svagor si otvoril rok po bankrote zivnost a do teléfono mu povedali ze to nejde, Mali by vediet zakony

maria456
6. sep 2019

@jappy nam nasli 3 auta, uz neexistujuce, museli sme ich vyradit z evidencie

maria456
6. sep 2019

@111122223333 otcovi budu strhavat😥musi to splatit

kaja30
6. sep 2019

@maria456 no to by bolo fajn ak by ju nechali ďalej teda - manžel ju má zatiaľ ešte tiež 😏 a známy ten si dokonca rozšíril živnosť tesne po bankrote 🤷 len viem že som niekde čítala, že minimálne tuším 3roky po bankrote nesmie mať živnosť preto som sa obávala ako to bude... Ale ak ju naozaj ponechajú tak pre nás len dobre aspoň budeme mať po rokoch z čoho odložiť aj keby len máličko 😊

nellydick
7. sep 2019

@maria456 No veď práve v živnostenskom zákone je uvedené že osoba po konkurze nesmie 3 roky vykonávať živnosť. Oni zákony poznajú, len nemajú pokyn "zhora" ako to majú urobiť.

maria456
7. sep 2019

@kaja30 mam bankrot od maja 2018 zivnost som mala aj mam nadalej, svagor je rok po bankrote a v pondelok si otvoril zivnost, urcite by ju nedostal eby to tak bolo.

maria456
7. sep 2019

@nellydick ja to hovorim zo svojej skusenosti od maja 2018 mam bankrot, a nikto mi nic nezrusil.
Svagor si v pondelok otvoril zivnost a dali mu ju.
Ja mam taky problem, ze soc. poistovna dala na mna trestne oznamenie, teraz skumaju ci som mala dostatok financió na platenie odvodov 😬
Tak dufam ze mi to dobre dopadne,a urcite je to koli OB

kaja30
Autor odpoveď zmazal
kaja30
7. sep 2019

@maria456 tak uvidíme časom teda... A to trestné mal aj môj muž. Skúmali veru či mal na to presne ako píšeš (snáď nevadí tykanie)... Dohodol si so sociálkou splátkový. Spláca to aj po bankrote, hoci v menšej splátke - pre istotu, lebo sa bojí čo by sa stalo ak by to prestal platiť keď to mal na polícii ako ty a splátky mal dohodnuté ešte pred bankrotom, tak nechce to prestať splácať aby sa to nebralo ako úmysel že podal bankrot hoci si dohodol splátky 🤷

zltko
7. sep 2019

Nelly nevieš bližšie info k zrušením?

nellydick
7. sep 2019

@zltko dám ti link na rozsudky v pondelok