Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@janka456janka Najčastejším dôvodom zrušenia konkurzu je, že dlžník nebol platobne neschopný, t.j mal pravidelný príjem z ktorého by vedel splácať svoje záväzky, ak by sa nezadlzoval zbytočne ďalej. Vzhľadom na svoje vzdelanie to mal vedieť.
Ďalší dôvod zrušenia konkurzu je, že dlžník v posledných 3 rokoch daroval nehnuteľnosť blízkej osobe a uvedenú skutočnosť zatajil pred CPP, správcom a veriteľmi.
rozsudky sú dostupné na www.justice.gov.sk v časti súdne rozhodnutia.....
sp.zn. 36Odi/1/2018
sp.zn. 22Odi/1/2019
Ahoj pošli ešte ten s Bencont
Bencont.....OS BA sp.zn. 8Odi/1/2018
@maria456 Z dedičstva ste povinná polovičku dať správcovi. Od vyhlásenia bankrotu 6rokov je človek sledovaný a keď dedite alebo vyhráte polovičku ste povinná dať správcovi ináč Vám môžu zrušiť bankrot pre nepoctivy zámer. Na to si treba dávať pozor!!!!!Čo Vám povedal správca je blud. Tak chytajú ľudí. Dediť môžte ale polku ide správcovi.
@ivka0412 potom napisem ako to dopado, manzel mal bankrot medzi prvymi a ked som isla ja tak sa ma pytali ako to funguje, lebo sami nevedela, ani kolko to trva, on mal 2 Mesiac po vsetko, ja pol roka
Nepoctivy zamer je hlavne ked v bankrote nepriznate majetok, ktory ste prepisali na niekoho cca 1,2,3 roky
To áno. Ale ak zdedite, vyhráte musíte.
Do 6rokov ste sledovana. Z manželom sme dávali spolu bankrot. Ja už mám rok a pol ukončený pre nemajetnost a manžel stále nemá ukončený. A poviem Vám dýcha sa mi lepšie. Skúste sa s právnikom poradiť. Aby Vám nezrušili bankrot.
@maria456 v lehote 6 rokov od oddlzenia ste povinná polovicu majetku ktorý zdedite, nadobudnete darom alebo v lotérii, ponúknuť svojim veriteľom (nie správcovi) na úhradu svojuch dlhov.
Takže dediť samozrejme môžete (nesmiete odmietnuť dedičstvo ak nie je preddlzene - v mínuse, pretože by to napadli vaši veritelia). Písomne musíte kontaktovať svojich veriteľov a dohodnúť sa s nimi na uhrade vášho dlhu (do výšky hodnoty polovice dedičstva).

@nellydick Ahoj prosím ťa aj mňa by zaujímali tie rozsudky,že čo bolo dôvodom zrušenia OB dúfam že tam neriešia nejaké prkotini ale vážne veci . Ďakujem