icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

bombonka
1. okt 2019

Prosim Vás, viete mi vysvetliť co znamená toto :
Oznam o zrušení konkurzu z dôvodu, že konkurzná podstata nepokryje náklady konkurzu
Text:
Podľa zoznamu majetku dlžníka zo dňa 27.2.2019 priloženého k návrhu na vyhlásenie konkurzu, výpovede dlžníka zo dňa 10.9.2019 ako i zisťovania majetku dlžníka správcom v zmysle § 166i ZKR, dlžník nevlastní žiaden majetok. Na základe týchto skutočností, potom čo správca zistil podľa ust. § 167v ods. 1 ZKR, že konkurzná podstata nepokryje náklady konkurzu (ust. § 167t ods. 1 ZKR) správca týmto oznamuje v Obchodnom vestníku, že sa konkurz vyhlásený na majetok dlžníka končí.

Týmto oznámením v Obchodnom vestníku sa konkurz dlžníka v zmysle § 167v ods. 1 ZKR zrušuje.

V Bratislave 23.9.2019

88888888888
1. okt 2019

Máte ukončený konkurz ste obdlzena
Máte všetko ukoncene,,môžete byťuz kludna a tešiť sa

bombonka
Autor odpoveď zmazal
bombonka
1. okt 2019

@88888888888 naozaj? Lebo účty su stále blokované

11mirka22
1. okt 2019

@bombonka kontaktujte exekútora ktorý vám ich blokuje, stačí mailom a odvolajte sa na rozhodnutie súdu o vyhlásení konkurzu.

11mirka22
1. okt 2019

@simsim ja som si ten čas našla, keďže som potrebovala informácie, samozrejme som to neprečítala za deň. Odpovede na tvoje otázky tu sú, teda sú tu skúsenosti tých, ktori konkurzom prešli (aj keď skúsenosti sú rozdielne, každý správca koná inak, každý okres je vyťažený inak, každý prípad dlžníka je jedinečný) a sú tu aj odborné rady ľudí, ktorí s konkurzom pracujú. Samotný osobný bankrot trvá niekoľko mesiacov, čiže dosť času na hľadanie informácií. Lenže to by si nemohla byť lenivá a ešte aj drzá...

simsim
2. okt 2019

@88888888888 velmi pekne dakujem za objasnenie. cize so spravcom ste sa stretli az po tých 60 dnoch nie hned... a u vas sud aj realne rozhodol do tych 15 dni? no som zvedava kedy to CPP da na sud.. mne povedali ze za dva mesiace to daju. ani neviem ci ma budu o tom informovat, ze uz to podali. kazdopadne vdaka za vsetky info!

nellydick
2. okt 2019

@simsim Ak si podáte žiadosť v CPP a žiadať bude kompletná, CPP rozhodne o priznaní nároku do 30 dní. Následne CPP dáva návrh na súd v rôznych lehotách. Záleží pod ktorú kanceláriu CPP patríte. Trvá to od 2 týždňov do 6 mesiacov, záleží od vyťaženosti kancelárie. Nie je tam zákonná lehota. Súd potom rozhodne do 15 dní od podania návrhu. Potom trvá niekoľko dní kedy je rozhodnutie súdu zverejnené v obchodnom vestníku, vtedy uznesenie nadobúda právoplatnosť a dlžník je oddlženy.

zltko
2. okt 2019

269

simsim
2. okt 2019

@nellydick ano dakujem za info. v mojom pripade povedali ze to podaju do cca 2 mesiacov. tak cakam. a moje skusenosti so sudmi su take, že napriek 15 dnovej lehote este nikdy v nej nerozhodli v nicom.. vzdy si to predlzili. tak ale snad to nebude trvat dlhsie ako mesiac. uvidime. ak sa mozem spytat, CPP aj informuje klienta ked poda navrh na sud?

nellydick
2. okt 2019

@simsim niektoré kancelárie áno, niektoré nie. Nie je to ich povinnosť, záleží od vyťaženosti kancelárie.
Súd v týchto prípadoch vždy rozhodne do 15 dní. Je to zákonná lehota. Niekedy však môže dlhšie trvať zverejnenie uznesenia v obchodnom vestníku.

kaja30
2. okt 2019

@simsim môj muž svoju správkyňu ani nevidel 😃 ani raz sa s ňou nestretol. Čo bolo treba vyriešili cez telefón 🤷

adacica77
3. okt 2019

Pekný deň želám,
Mám jednu otázku.V bývalej práci chcú aby som im doniesla potvrdenie že som prešla OB.Maju na to právo,aby ho videli? Účtovníčke to poradil nejaký daniar,že ohľadom zaevidovania v účtovníctve.
Ďakujem za odpoveď

11mirka22
3. okt 2019

@adacica77 neviem či majú na to právo, účtovníčka si to môže nájsť v obchodnom vestníku keby chcela.

kaja30
3. okt 2019

@adacica77 bežne ľudia rozposielaju papier že prešli OB aby mali skôr pokoj, tak ja v tom problém nevidím hoci áno - vie si to aj sama pozrieť v obchodnom vestníku ako sa píše v príspevku vyššie

simsim
3. okt 2019

@nellydick dakujem za objasnenie. tak sa budem informovat ja, ak sa oni do dvoch mesiacov neozvu.

simsim
3. okt 2019

@11mirka22 ak je tu niekto drzí tak si to ty. co ty vies ci som leniva alebo nie som leniva a aka je moja sutiacia?? nechapem preco mas potrebu utocit .. ja som sa slusne spytala ludi na nazor, ak teba to otravuje odpisovat tak NEPIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nikto ta predsa nenuti odpisovat alebo reagovat!!!

11mirka22
3. okt 2019

@simsim to nebol útok, to bola dobre myslená rada, že konkrétne v tejto diskusii je tých osobných skúseností a odborných rád veľa.

adacica77
3. okt 2019

@11mirka22 ,
@kaja30 ,
Dobrý nápad,poviem Účtovníčke.
Ona hlavne potrebuje ako prebehol OB a aké bolo rozhodnutie.
Uvidím čo mi odpovie účtovníčka na moju radu,aby si to vyhľadala.
Ďakujem za odpoveď

kicilanka
3. okt 2019

@simsim
@11mirka22 ti to radila v dobrom ....na všetky tvoje otázky už odpovede sú v tejto diskusii...máš šťastie, že ešte stále má trpezlivosť @nellydick dookola odpovedať 😉 a teda ešte aj niektoré úplne nové tváre v tejto diskusii...avšak na rozdiel od nellydick u iných odpovedí nemáš 100% istotu správnej odpovede...

...a teda keby si prečítala diskusiu - určite nenájdeš v nej odpoved na otázku, čo bude s autom, ktorým si ručila za pôžičku - auto v každom prípade prechádza počas trvania konkurzu pod správu správcu a bude sa ponúkať na predaj v dražbe....veriteľ ktorému si ním ručila sa môže prihlásiť ako veriteľ....jeho šance na akékoľvek peniaze sú však malé, pokiaľ ste nemali spísanú dohodu o pôžičke a ručení priamo u notára...nie overené podpisy na dohode...ale dohodu spísanú u notára....ak sa to auto nepodarí predať v 3 kolách dražby, správca ti auto vráti...no a už len sa sama pred sebou uistiť, že si určite medzi veriteľmi uviedla aj človeka, ktorý je na dohode o pôžičke a zálohe na auto....

simsim
4. okt 2019

@kicilanka vdaka za info., uz sa nechcem dohadovat ci nieco je alebo nie je v tejto diskusii. ja osobne ked sa niekto pyta a viem odpovedat nemam problem napisat aj ak som to uz pred sto stranami pisala niekomu inemu. a ked sa mi nechce tak proste ignorujem a nebudem na toho cloveka utocit. to je cele. k tomu autu, mame zmluvu, ale iba podpisy su overené u notara. a ano samozrejme, ze som toho veritela uviedla vo formularoch pre CPP. Teraz ale to je dost blbe, ak sa on k svojim peniazom nedostane napriek tejto zmluve. nema nahodou ten clovek potom aspon predkupne pravo na to auto ked bude vypisana ta drazba? pripadne nebolo by lepsie, aby som to auto na toho cloveka prepisala uz teraz a bude to vyriesne? kedze peniaze mu vratit neviem... kazdopadne dakujem za tvoje info lebo tie su naozaj relevantne k mojej konkretnej otazke. nikde inde v tejto diskusii sa takato konkretna tema nepreberala. pekny den zelam.

nellydick
4. okt 2019

@simsim Ak ste vy vlastníkom vozidla, správca ho bude predávať v konkurze ako už vyššie napísala @kicilanka
Ak by ste ho teraz predávali (po podaní žiadosti v CPP) veritelia aj správca by to považovali za nepoctivý zámer a konkurz by vám bol zrušený.

bombonka
4. okt 2019

@nellydick neviete mi prosím poradiť. Od 26.9.je ukončený konkurz, to znamená, že je dotyčná osoba oddlžena? Lebo od včera vyvoláva CD consulting a žiada vyplatenie dlhu (pohotovosť) a opakovane do nepricetna volajú a vyhrážajú sa a vôbec neakceptuju to, že človek je oddlženy. Čo robiť v takomto prípade?

nellydick
4. okt 2019

@bombonka osoba je oddlzena od vyhlásenia konkurzu v obchodnom vestníku, čiže ešte skôr.
Ak sa jedná o dlh spred konkurzu, vzťahuje sa na to bankrot. Výzvy treba ignorovať a ak to presahuje únosnú mieru, treba podať trestné oznámenie za obťažovanie.

simsim
4. okt 2019

@nellydick ano rozumiem, ale ja ho nemozem a ani nechcem predat .. rucim nim za pozicku veritelovy, ktoreho som samozrejme uviedla v zozname veritelov, avsak ak som spravne pochopila co pisala @kicilanka tak napriek tomu ho ten veritel nedostane lebo pojde do drazby.. ako mam teda postupovat, ak ma veritel 2 x vyzve (uz raz ma vyzval) , aby som bud teda vratila peniaze, alebo prepisala auto na neho? kedze datum splatnosti pozicky uz vyprsal a ja nemam financne prostriedky na splatenie pozicky... a mame spisanu zmluvu notarsky overenu (teda len podpisy)...

deeena
4. okt 2019

Nepredáva správca len majetok vo vyššej hodnote ako 2000e?

nellydick
4. okt 2019

@simsim nie je dôležité či ho chcete predať. V konkurze sa speňažuje majetok dlžníka a auto je váš majetok. Ak sa ho správcovi nepodarí predať, vtedy vám ostane.

nellydick
4. okt 2019

@deeena nie, správca predáva všetok majetok dlznika podliehajuci konkurzu

nellydick
4. okt 2019

@simsim vy máte uviesť veriteľa v zozname veriteľov, správca ho potom vyzve aby si prihlásil pohľadávku vo vašom konkurze.

simsim
4. okt 2019

@nellydick ved som ho aj uviedla. ale ja este nie som v konkurze ani nie som oddlzena.. este len cakam kedy sa to poda na sud ( co moze trvat niekolko miesiacov) ale on si uz vymaha bud splatenie dlhu alebo prepis auta, kedze mu na zaklade zmluvy o pozicke rucim autom a doba splatnosti pozicky uz vyprsala davnejsie. neviem ci mozem s nim argumentovat tym, ze nech sa prihlasi do konkurzu ked este nic take nie je a este ani na sud to nebolo podane.. podla mna on ak sa to dozvie tak o to viac bude tlacit na to aby sa to auto prepisalo lebo sa bude bat ze ani peniaze nedostane ani to auto.. kedze ako spominala @kicilanka spravca na to nebude prihliadat a to auto aj tak da na drazbu a neda ho tomu konkretnemu veritelovy. teda tak som to pochopila.