Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@marusia12 A ten pravnik v cpp inak povedal ze to je normalne na trestne oznamenie ☺
ja som velmi zvedava ako toto nakoniec dopadne
@marusia12 dobre, len kym prebehne zmena spravcu, tak to moze trvat nejaky cas a z vyplaty budes mat velke gulove, ked ti nan spravca siahne... ze sa to stane aj mne, zrovna mi je mdlo pri tej predstave. ze ponecha nejakych 300 e na mna a dve deti sak ako teraz... sa neda tak fungovat kriste pane... uz teraz tak neviem fungovat
@marusia12 ja totiz uz po vsetkych drzkopadoch akosi neverim, ze ma moze stretnut stastie. nech uz to dopadne akokolvek, nech aspon viem, na com som.
od 11.7. mam doma vyjadrenie z cpp, ze ma budu zastupovat, volala som tam, ze kedy cca poslu na sud a oni ze to este nejaky cas potrva. moje nervy...
@mawka ja som podpisovala zmluvu z cpp, 16.6 a povedali mi ze este si pockam na vyjadrenie zo sudu cca 2- az 2 a 1/2mesiaca,, povedali ze mi pride rozhodnutie ale nevraveli mi nic o tom ze ma bude riesit nejaky spravca,ako tu vsetci pisu,,tak neviem , povedali ze mi pride rozhodnutie o tom ci som alebo niesom oddlzena,, majetok nemam ani som nemali nikdy ziadny, takže ak sa stane že by ma oddlžili čakam že to bude ku septembru,,, a to bol prvy telefonat do cpp uz v marci :D vtedy ma objednali na maj , nechapem preco ked my kazali doniest uz vyplnene papiere ktore som im iba priniesla ,a koniec,, nic viac sme tam neriesili :D :D no a potom o mesiac mi volali aby som to prisla podpisat ze ma zastupuju a od vtedy cakam
@maminenka12 sme tak na rovnako, ja som zaniesla papiere 22.6. a to som tam predtym 5.6. bola na tom stretnuti, tiez som cakala od marca na ten den. a priniesla by som papiere skor, len som bola vtedy este opatrovat a bola som mimo sr. takze.. ale vidis, netrvalo im vobec mesiac to vyjadrenie, uz 11.7. som ho mala doma. mohli by byt taki promptni aj pri podani :D
@mawka 🙂 ano narovnako,,teraz už len aby nam to dobre dopadlo, držím palce 🙂
@maminenka12 aj ja tebe aj vsetkym, nech kazdemu vsetko dobre dopadne 🙂
@romana19861986 prepac ale nepostrehla som ci roesis bankrot po starom este pred novelizaciou pred 1.3.2017 alebo ten novy??ak si oddlzena uz po novom tak ma zaujamli tie zrazky co pises ze ti spravca poslal list do prace😕
@romika7 ahoj,nie ved po novom. koncom marca som bola v cpp a koncom juna uz som oddlzena. Mali sme problemi stym spravcom uz na prvom stretnuti povedal ze pokial nemam majetok ani na odmenu spravcu tak konkurz nemoze ani zacat to ho s Ba s centra stopli a povedali mi ze nemal nastudovanu novelu tohoto zakona 1.3.2017 a dneska mi padla sánka ked mi sefka ukazala ten papier od neho. mozem ti ho aj odfotit. ze vsetok príjem nad ziv.minimum podlieha konkurzu a nech to uctovnicka strhava s platu na jeho ucet. Zas som volala do centra a mam tam prist a poziadame o noveho spravcu ze tento nevie co robi...
@romana19861986 jasne to sa nemas coho bat ked si vo vestniku oddlzena tak ti nemozu stahovat neexistuje!!!To robi po starom bankrot !!!To je smutne ze mame taketo negativne skusenosti a je toho viac a viac...neboj dobre ti to dopadne len sa ti to koli zmene spravcu onieco predlzi..hlavne ze uz si oddlzena a mas zastavene exekucie
Zaujmave veci tu pisete. Ja uz mam vyjadrenie ze ma budu zastupovat. Len dllllhoooo im trva to poslanie na sud. Ze jedeb az dva mesiace CPP Trencin. Ale personal prijemny aj vsetko. Len maju toho kopec,škoda
@janka456janka môžem sa opýtať za akých podmienok sa rozhodli,že vás budú zastupovať? kľudne aj do sa,strašne sa bojím,že má nebudú chcieť ☹ ďakujem moc za pomoc
@bebemaly neni sa coho bat si myslim. To je len zaciatok, dolezitejsie je ako rozhodne sud. Toho sa bojim aj ja. Treba to tam vypisat a hlavne pravdivo vsetkych veritelov. Ja som ich mala nejak 25. Potom napisat zivotnu situaciu v kratkosti a to je vsetko
caute. Ja by som sa vas chcela este spytat ci vas po konkurze niekto vyzval ze uz mozete zacat splacat tych 500e alebo nie. Dakujem
ja som to posielala hnet potom ako prisiel papier zo sudu ze som odlzena ale neviem ci som to uz mala ci nie 🙂
Ako som písal vyššie. Mnoho správcov podľa mojej subjektívnej domnienky sú zúfalí, že sa bankrot po novele zjednodušil a využívajú rôzne možnosti ako si neznížiť príjmy. Doterajší stav bol taký (podľa znenia zákona pred marcom 2017), že úpadca musel 3 roky splácať určitú súdom stanovenú súdom, bol v konkurze 3 roky a správca 3 roky bral percento z tejto sumy. Nový stav - dlžník je nemajetný, súd ho oddĺži a chrapúň správca doma rozmýšľa - však ja z toho nič nemám, vyskúšam dlžníka buzerovať, dokonca vydierať a vyhrážať sa a môžno on sám zaplatí mne. Berte to prosím ako môj subjektívny názor a domnienku, ale správca je hlavne právnik, ktorý chce zarábať (čo je prirodzené). Nie je to nejaký charitatívny subjekt, ktorý vám chce pomáhať. Ja osobne y som písal na ministerstvo a popísal, čo robí správca, resp. by som sa obrátil na právnika a bránil sa.
@maiodee tak je mozne aj to. Ale asi niektory to nemaju nastudovane po novom. Lebo nato aby ti niekto mohol siahnut na mzdu a na ucet musi mat oficialne papiere. A ked to da oficialne cez banku alebo do uctarne a nema na to narok sa mozes stazovat. A myslim si,ze ak to urobi spravca moze prist aj o licenciu na tuto pracu.
@romana19861986 tak stym zajdi cim skor do CPP a im to tam ukaz. Toto je urcite ten pripad,ze ide podla stareho zakona. A neskusal si tiez kontaktovat toho spravcu a spytat sa ,se aky je dovod toho,ze ti chce siahnut na mzdu ?
a akysi dost amatersky list, mam pocit. obvykle pri tom byvaju uivedene paragrafy a na zaklade coho atd. tento list je otras.
@mawka ano je to pisane jak od nejakeho blbecka. To moze hoc kto take nieco poslat. Ale kto my vysvetli,ze na zaklade coho a preco mu to chcu stahovat
noo toto je sila co robi...a keby mam vam preposlat maily,to by ste videli komunikaciu. V utorok mame dohodnute stretnutie s pravnikom v cpp a menime spravcu.

@mawka moj správca je ing.miroslav r. šefčik phdr s trnavy a dufam ze nie nadlho