Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@simsim čo sa týka majetku, ktorý možno speňažiť v konkurze tak tam sa vychádza z exekučného poriadku, že to čo nepodlieha exekúcii nemôže speňažiť ani správca, ale to čo ste spominali, že auto, ktoré slúži na individuálnu prepravu neznamená, že klasicky auto pre vlastnú osobnú potrebu ale treba to čítať ako celok a týka sa to len pre ZTP.
@marus2912 uroky z omeskania sa stal vyrubuju , berie sa to ako novy nedoplatok
@optimistka999 navrhy sa nepodávajú vôbec nikde, len dobiehajú staré, podané pred cca mesiacom
Ahojte, som uz rok a pol oddlzena (januar 2018) a teraz mi prislo zo zdravotnej poistovne, ze tam mam tzv. nepokryte obdobie, co je podla nich obdobie kedy nevedia ci som bola samoplatca, zivnostnik, alebo zamestnanec. Hoci toto obdobie spada do mojho osobneho bankrotu, mam obavu ze akonahle potvrdim ze som bola samoplatca zacnu to odomna vymahat napriek oddlzeniu pretoze z ich vyjadreni sa zda ze to beru ako .. ehm "novy dlh" o ktorom nevedeli, lebo nepoznali moj status.
Ak sa k tomu viete niekto vyjadrit budem velmi rada.
A ak take nepokryte obdobie mate tak si to radsej dajte do poriadku pred bankrotom. Stane sa to napr vtedy ak ste zrusili zivnost a neoznamili to zdravotnej poistovni.
@vedis ak obdobie nezaplateného poistenia spadá do obdobia pred OB.....vzťahuje sa na tento dlh konkurz. Poisťovňa to potrebuje vedieť z dôvodu, či tú pohľadávku má voči vám (potom ju odpíše) alebo voči vášmu zamestnávateľovi (*bude ju vymáhať), keďže nemá informáciu o vašom statuse v tomto období
Ahojte, neviete, prečo CPP nikde už cca mesiac nepodáva žiadne návrhy na súd? Mne písali, že vraj z technických príčin...len aké sú to, tie technické príčiny?

@simsim správcovia nie sú advokáti (ale môžu byť oboje) ani exekútori. Sú to samostatné subjekty.
Advokát zastupuje prevažne v súdnom konaní, správca vykonáva konkurz a určuje ho súd, exekútori vykonávajú vymoženie pohľadávky veriteľa od dlžníka na podklade exekučného titulu.
Správcovia sa riadia zákonom o konkurze a reštrukturalizácii.