Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
Zdravim vas vstkych som odlzzemy 2.5 roka CHCEM SA SPYTYT CO SA SSTANE KED UPYNUNIE LEHOTA TICH 5 ROKOV CO SA MA PLATATIT CI MI NABEHNU NASPET EXEKUCIE ALEBO CO BUDE NEVIETE MI NIEKTO PORADIT
@borko88 to je vo hviezdach, ale nemalo by sa stať nič. Lehota je 6 rokov. Určite tu dáme vedieť tí, ktorí sme boli medzi prvými v roku 2017, ale aj tak sme ešte len v polovici. Uvidíme. Ja ešte dve splátky do cpp a toto budem mať z krku. Ozaj, písala som.do cpp či pošlú aj potvrdenie, že je tých 500 € vyplatených a že nie, iba ak si zaziadame. V každom prípade o takú kvitanciu požiadam, keďže po skúsenostiach aké mám chcem.mat od všetkého doklad, že som.uhradila do posledného centu čokoľvek.
POVEDZTE MI AKO JE TO Z UVROM A S HYPOTEJKOU ZA KEDY SI MOZEM POZIADAT KED SOM ODLZENY 2,5 ROKA MAM SPLATENE POLOVICU TREBA REGISTRU DACO CI AKO NEVIETE NIEKTO
@borko88 Ja viem že napíšem mimo tému ale prosím. Viem že sme na internete no základy slušného správania by mali platiť aj tu. Možno niekedy stačí použiť zazračné slovíčka ako PROSÍM a ĎAKUJEM. Ten Capslock moc na prijemnosti príspevku nepridáva.
A napíšem za žienky ktoré nám tu pomáhajú a vedia. Prečítajte si diskusiu, je to vo Vašom záujme. Keď už nie celú, tak aspoň posledných 100 strán. Stavím sa, že tam nájdete všetky informácie.
A ešte Vás chcem poprosiť, nepíšte bludy typu "čo sa za rok môže a čo nemôže po OB". Keby ste túto diskusiu čítal aspoň trochu vedel by ste, že 100 ľudí ma 100 rôznych skúseností. Ďakujem
Pre info:pozicku 500€ je mozno zaplatit aj naraz v jednej splatke, alebo vo viacerich a sumy nemusia byt vždy rovnake, dôležité je aby mesacne prislo aspon tych 14,9€..inak ci to zaplatite v prvej splatke vsetko, alebo do roka je uplne jedno... Overoval som ai to osobne v cpp v tn.
A tiež sa cudujem, ked ste si neni isty cpp ma linku kde vam na vsetko odpovedia... Tu vam len ludia poradia v co najlepsom vedomi... Istotu mate az v cpp resp. U spravcu... Tuto diskusiu som precital 3x celu a musim uz povedat ze vdaka ludom co su bohuzial mimo su tu veci co strasne zavadzaju na konci zistite ze vlastne neviete ako to je...
@borko88 nikdy nič nedostaneš už. Žiadny úver, už vôbec nie hypotéku. Môžeš sa o to pokúsiť po 6-7 rokoch, ale aj tak budeš svietiť v registri ako človek po bankrote. Nikto ti už nič nedá pre riziko. A ak aj, tak to by si musel mať extra vysoký príjem, dostal by si vysoký úrok a musel by si ručiť a mať ručiteľa. Radim v dobrom, radšej na to zabudni a váž si šance, ktorú si dostal vďaka možnosti osobného bankrotu. Nespekuluj. Podľa mňa ak sa niekto oddlzi a následne rozmýšľa kde sa k akému úveru dostane sa do dlhov dostane opäť. Lebo nechápe pointu osobného bankrotu.
@borko88 ako už bolo vyššie napísané.....pôžičku centru môžte splatiť aj skôr ak budete splácať vyššie sumy ako povinných 14 eur, je to na vás.
Úver alebo pôžičku od serióznych inštitúcií za serióznych podmienok nedostanete.
V lehote do 6 rokov od konkurzu ste povinný ponúknuť polovicu svojho majetku veriteľom ak ste ho nadobudli dedičstvom, darom alebo výhrou.
Po 6 rokov od bankrotu sa dlhy neobnovuju. Vaše dlhy existujú stále (aj teraz) len sú nevymožiteľné. Preto vás vaši veritelia budú stále evidovať ako dlžníka a navždy budete zverejnený v obchodnom vestníku, že ste prešli konkurzom.
AKO sa mi fa pozret na vestniku kde sonm lebo mi to nejde na akej stranke
Prosim vas neviete nahodou,ze kolko kôl robi spravca na predanie majetku? Jedno kolo uz bolo. A co sa spravi s majetkom,ktory sa mu nepodari spenazit? Dakujem
Drazili tu niekomu nehnuteľnosť na ktorej bola hypotéka?
Ahojte , vie niekto poradiť ako to je z mestským bytom ? Známy prešiel OB už minulý rok. Cca 10 rokov dozadu, možno aj 12 už nevie presne mal mestský byt, kde zostal dlžník a musel ho odovzdať. Dlh nesplatil... Môže teraz po OB opätovne na meste žiadať o pridelenie bytu ? Teraz má už aj 3 deti. Predtým mal len jedno keď tam býval . Odvtedy býva v podnájme a nemal žiadne problémy s neplatením nájmu. Ja mu v tomto neviem poradiť keďže nemám byt od mesta ale som v podnájme tak neviem ani ako to funguje s takými bytmi 🤷
@kaja30 nemám osobnú skúsenosť...ale počula som tak, že v Košiciach kto má dlhy (hoc nevýmahateľné) voči mestu (tam spadá aj mestský byt, odpad a podobne) nikdy už nič od mesta nedostane...dokonca ani do domova dôchodcov že ho nevezmú....
...v jeho prípade by bolo asi lepšie, keby sa šiel zaregistrovať do poradovníka a určite mu dajú vedieť v prípade, že by kvoli tomu nespĺňal podmienky....vopred by som im to na nos určite nevešala 😀
...toto je jedno z úskalí OB...jedna vec je, že si ľudia vydýchnu - zbavia sa splátok a exekútorov...ale cistý už nikdy nebudú....a nesplatené dlhy ich môžu práve takto dobehnúť (nedostanú byt od mesta...banka nepovolí otvoriť účet pre nesplatený úver, operátor neposkytne ani služby a nie že mobil......)

bez problemov som dnes zalozil ucet v mbank a to este nemam ukonceny bankrot 🙂