icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

alexkika
14. jan 2020

@mawka ale on v mbank dlžobu nemal, mal ju vo Vubke, tam by som ten mínus pochopila.

mawka
14. jan 2020

@alexkika ale exekútor posiela blokaciu všetkým bankám. A ak má účet aj v inej banke, tak mu zablokujú účet aj tam. Všade.

dada1969
14. jan 2020

@chucko3 aj ja som po OB... Tiež mi prišlo toto iste od EX zaplatiť 60€...rada by som tiež vedela co to znamená ci platiť alebo nie... Vo štvrtok idem k správcovi tak sa opýtam jeho alebo sa budem informovať v CPP.... Tu v diskusii som sa o tom nedocitala... 🤔🤔🤔

dada1969
14. jan 2020

@alexkika to je jedno v ktorej banke dlzis... EX blokuje všetko čo vidí na tvoje meno.... Prepáč že ti tykam...

chucko3
14. jan 2020

@dada1969 ja budem kazdopadne kontaktovat CPP aj spravcu...ale zda sa mi ze spravca toho az tak moc o bankrote nevie..len svoje veci..detailnejsie ked som
sa pytal odpovedal dost neurcito :D

nellydick
14. jan 2020

@dada1969 Napíšte presne podľa akého ustanovenia zákona vám bola exekúcia zastavená, pretože v prípade zastavenia z dôvodu konkurzu trovy platí oprávnený.
Je dosť možné, že vám zastavili exekúciu z iného dôvodu.

chucko3
14. jan 2020

@nellydick z dovodu konkurzu

nellydick
14. jan 2020

@chucko3 napíšte paragraf a zákon
- už som sa veľakrát stretla s tým že tam bolo uvedené niečo iné
- najlepšie dať scan uznesenia po vymazaní osobných údajov

chucko3
14. jan 2020

V sulade s paragrafom 167f ods.2 zakona o konkurze a rekru. ak bol vyhlaseny konkurz ( dalej pise ze pohladavk su uspokojene len v konkurze alebo nevymahatalne) .. a potom v sulade s ustanovenim paragrafu 61n ods. 3 vyzyvam orpravneneho na zaplatenie puasalnych vydavkov 60 + 12€...

11mirka22
14. jan 2020

@chucko3 oprávneného! Ty si povinný, nie oprávnený.

kovka78
14. jan 2020

@chucko3 Platiť trovy bude veriteľ (oprávnený) .

nellydick
15. jan 2020

@chucko3 presne ako vám píšu vyššie.... oprávnený je veriteľ, vy ste povinným v exekúcii.
a panika končí 😆😆😆😆

mawka
16. jan 2020

@nellydick viacerí z nás si to museli prečítať dva krát 🤣 si pamätám aj ja.

dada1969
16. jan 2020

Dnes som bola u správcu... Príjemný pán ľudský prístup... Vsetko mi vysvetlil ešte po zisťuje veci okolo mojej osoby a do troch mesiacov že by to malo byt ukončené... Po rokoch trápenia konečne začínam kľudnejší život .. 🙂🙂🙂... Hlavne bez stresov...

pawol
29. jan 2020

Viete mi niekto povedať či môžem zarábať po bankrote viac ako len minimálnu mzdu?

dada1969
29. jan 2020

@pawol určite áno... Prešiel so OB tak všetko co zarobíš je už tvoje... Už žiadne zrážky... 🙂

11mirka22
29. jan 2020

@pawol samozrejme, môžeš zarábať koľko len chceš.

pawol
30. jan 2020

@dada1969 ďakujem

pawol
30. jan 2020

@11mirka22 ďakujem

alexkika
30. jan 2020

@dada1969 ahoj chcem sa spýtať či ťa správca konkurznej podstaty volal alebo či si za ním išla sama od seba. Zaplatili sme centru právnej pomoci prvú splátku, exekútor stiahol blokaciu z účtu, ale nevieme čo ďalej. Dik za radu a kľudne si môžeme tykať 😉

kaja30
30. jan 2020

@alexkika s nami viac ani nekomunikovala 😃 muž jej volal že čo ďalej a ona že nič - že tým jej práca skončila . Len že má platiť tie splátky a to bolo všetko. Môj muž ani nevie ako tá správkyňa vyzerá - ani raz sa nestretli 🤷😃

dada1969
30. jan 2020

@alexkika ahoj... Správca sa mi asi po mesiaci ozval, stretli sme sa vysvetlil mi postup ako to bude pokračovať... Ze do troch mesiacov by to malo byt ukončené.... Milí pan a hlavne ľudský prístup.... Niet sa čoho báť.... 🙂🙂🙂

88888888888
2. feb 2020

Dobrý deň som sa zamestnala na pracovný pomer teraz no som po osobnom bankrote ..všetko mám ukončené ..som obdlzena ..dúfam že nebudem mať z výplaty žiadne zrážky..

ondrej111ko
2. feb 2020

Ahojte,mám jednu otázku môžem na seba napísať auto ktoré mi chce darovať známy za prepis?to moje som odovzdal správcovi pred dvoma týždňami a to auto potrebujem na cestu z roboty a späť nakoľko tam kde robím autobus ani vlak nechodí.

nellydick
2. feb 2020

@ondrej111ko môžte a potom ho znovu dáte správcovi

kicilanka
3. feb 2020

@nellydick prečo by mu mal siahnúť na auto? veď keď mal vyhlásený OB tak už správca nemá nárok na toto nové auto.....
Alebo vy pozeráte na to auto ako na dar? tak v tom prípade odporúčam spísať aspoň nejakú zmluvu o predaji na smiešnu sumu a je to....

88888888888
3. feb 2020

Dobry vecer chcela by som poradit rodicia maju dom a chcú ísť do bankrotu..keďže dom si chcú nechať môžu požiadať formou splátkového kalendára??rodičia sú dochodci 60 rocny

nellydick
3. feb 2020

@kicilanka presne ako píšete.....dar 😉

nellydick
3. feb 2020

@88888888888 ak majú dostatočne vysoký príjem a vyjde im splátka, tak môžu

kicilanka
3. feb 2020

@ondrej111ko citajte čo sme písali s nellydick 🙂 ohladom toho že Vám chce dať dar...prečítajte si v vlastnom záujme v diskusii, čo musite robiť v lehote 6 rokov s darom a výhrou 🙂