Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@nellydick tak to vieme že právny nárok nie je , len sme sa tak rozprávali že keď je už ,, čistý,, že by chcel požiadať keďže má 3 deti a ten podnájom si nemusíme vravieť aké pálky sa platia... Za 3-izbak platí 550€ a to má ešte dobrú cenu, sú aj oveľa drahšie. Neviem si ani predstaviť koľko by pýtali v takej Ba 🙈🙈 o hypotéke ani nesníva preto chcel požiadať o mestský byt
Povedzte mi úprimne, @kicilanka @nellydick, je to naozaj stopka už navždy? Zaujímajú ma Vaše názory. Ja som si dlhom pokazila 10 rokov života, teraz koli tomu idem riešiť OB. Už sa v tom nechcem ďalej zamotávať, chcem začať odznova, som šťastná že je vôbec taká možnosť. No teraz stále premýšľam, že stopka už navždy...Desí ma to
@muut u nás sa to ťahalo tiež veľmi dlho. V podstate to začalo narodením nášho ZTP syna ktorý tento rok dovŕši 18 rokov... Neskutočný kolotoč . Manžel je po OB necelý rok a poviem Vám že je to úľava ! OB rešpektujú všetci okrem úžerníkov z Pohotovosti - tam telefonáty a smsky neutíchajú, práve naopak 🙄🤦 to že už nič nedostaneme neriešime , veď už aj tak by sme v živote žiadnu pôžičku nechceli ! Jedine nám je ľúto že ani hypotéku na byt... A taký mobil alebo podobne veci si človek vie kúpiť aj v hotovosti 🤷 Tak ja
s manželom v tom vidíme len pozitívum
@kaja30 ďakujem veľmi pekne za správu, pomohla mi na duši 😍
Prajem veľa zdravia, aj synčekovi😊
Tiež už nič nechcem, žiadne pôžičky nič. A každému to aj poviem. Dostať sa k peniazom je tak jednoduché. Už v 18 som peniaze dostala a veľmi jednoducho. No nemala som ani páru o zodpovednosti. Potom ten kolotoč, vyvolávanie, vymáhačské spoločnosti. Poviem Vám že som premýšľala nad samovraždou kvôli tomu. Teraz si klepem na čelo. Mali by sa robiť psychotesty keď chce človek pôžičku. Pre mňa je momentálne najviac keď si predstavím, že môžem ísť s kľudom pracovať na TPP.
@borko88 🤦😭🙈👍😂😂😂
@muut prečo STOPKA?? ved konečne nemusíte nič splácať nikto vás neotravuje telefonatmi, kolegovia v práci na Vás nezazerajú kvoli exekútori.... Veď po OB sa zivot uľahčí...
všetko v živote má však nejaké ALE...a aj život po OB...ale podľa mňa je všetko len lepšie v porovnaní s tým čo bolo pred OB...lebo keby nebolo, tak súdny človek o OB nežiada...
a teda - čo bude??? myslím že v tejto chvíli nikto ešte nevie odpovedať...banky sa chránia...veritelia sa chránia...operátori sa chránia...mestá sa chránia atd...atd...a je to logické...veď koľko ľudí prešlo OB a tým pádom oni o svoje prachy????
uvidíme čo budúcnosť donesie...ako sa to všetko utrasie...každé čudo trvá pár dní (v tomto prípade to budu asi roky)...ale je to už len na tých, od ktorých chcete niečo VY (či už účet, alebo nájomný byt, alebo hypo....) ako sa v budúcnosti postavia k ľudom po OB...
už teraz sa napr. jedna banka stavia k človeku po OB rozdielne - niekde otvoria nový účet bez problémov a v inom meste nie....
@mawka myslím že so živnosťou je to tak, že ZU je momentálne v pozícii pštrosa...myslím že sa čaká na nejaké relevantné vyhodnotenie či ponechávať živnosť ľudom po OB alebo nie....aby zrušenie nebolo medveďou službou v tomto prípade....
...vyplýva to zo základu, že OB je podsunutý do základného zákona o konkurze a reštrukturizácii....a ten sa vzťahuje na podnikateľské PO a tým pádom aj na FO...avšak stále je veľký rozdiel medzi PO, FO a FO nepodnikateľom...a k tomu je prifarený osobný konkurz (ľudovo nazývaný osobný bankrot...) v tomto prichádza ako rozkol práve to, či FO ktorá nešla do konkurzu ako podnikateľ ale ako súkromná osoba či teda má mať právo na podnikanie....
...ak nemá výslovne zákonne zakázané byť účastníkom PO (ako majiteľ alebo konateľ), tak je to z iného pohľadu diskriminácia brániť mu byť SZCO...
UVIDÍME....čas ukáže...
Ja som bol na zivnosti 20.rokov a prišiel som o všetko rodinu majetok priateľov.Teraz som šťastne zamestnaný žiadne zrážky exekútori čakám na ukončenie OB.Ak by mi niekto ešte niekedy ponúkol prácu na živnosť tak ho asi odsedím.Znova sa dostať do začarovaného kruhu už nechcem preto nechápem ľudí čo ešte riešia zarábať na živnosť po OB.
@ondrej111ko ako to že ste o všetko prišli? Čisto zo zvedavosti sa pýtam
@ondrej111ko pre seba na živnosť hej. Pre iných nie. Čo je na tom? Veď ak málo zarobia v živnosti, tak odvody máš nižšie. Ak sa ti zadarí, je lepšie otvoriť sro. Práveže ja to vnímam tak, že som robila veľa veci zle v živnosti. A samozrejme, nie je nad dobrého účtovníka... Čiže poucena sa budem vyhýbať chybám z minulosti. A okrem toho, je xy remesiel, s ktorými sa nezamestnas. Čo majú robiť kadernícky, kozmeticky a pod.?
@ondrej111ko moj muž je zamestnaný...ale ako živnostník...inak by tu prácu nedostal....nie každá zivnosť je kompletne podnikanie......
Pozerajte STV o 13.00 budu tam rozoberat osobny bankrot
Dobrý deň, známej naťahujú ukončenie OB kvôli súčinnosti s CDCP - Centrálnym registrom cenných papierov? Bol by niekto taký ochotný a vysvetlil mi o čo sa jedná? Ide o to, že jej správkyňa má veľmi málo ukončených konaní, predlžuje ich aj o 5 mesiacov, nedodržiava lehoty, pritom u iných s tým istým typom konania lehoty stíhajú, budem vďačná za odpovede ďakujem a ak ešte informáciu, či to ako osoba vie nejako urýchliť, keď tam zavolá do toho CDCP a pod. ďakujem
Môže mi niekto poradiť...oddlzenie sa týka aj dlhú na zdravotnom poistení..???
@nellydick ďakujem, nie nemá už som sa nakontaktovala a vybavila som to , správkyňa na to kašľala ... neurgovala to, je nejaká divná, má tam komu neukončených konaní ... kvôli vyjadreniu CDCP ... pritom mi promptne odpovedali a ospravedlňovali sa ... keď som to riešila, takto sa to známej natiahlo to ukončenie zbytočne o 4 mesiace
Ahojte, tak ma to strašne za sebou🙏Chcem sa spytat, správca sa Vám ozval alebo sa mam ja jemu? Na nete už som pozerala kontakt naňho. A druha otázka, máte niekto skúsenosť so založením sro? Teraz mi už nebudú strhávať, tak si budem vediet našetriť a chcem popri práci aj pasívny príjem na dôchodok, všade som mala minimálne ..ak by tu bol niekto taky, dakujem Citala som o tom, že živnosť nie ale sro sa dá po bankrote založiť.
Neviem ako mi to píše same, ale prva veta mala byt mam to šťastne za sebou..
Som po OB... Mam 2 úvery v ktorých mam aj ručiteľa... Chcem ich splácať ďalej aj som ich vždy ja platila... ale chcela by som s nich dat preč ručiteľa.. Je nejaká možnosť ako ho oslobodiť s úverov aby nebol ručiteľ ďalej zaťažení mojimi úvermi... Ďakujem...
Je mozne ked som po osobnom bankrote a prislo mi aby som splacala dlh. 9.9.2018 mi prislo eos-ksi ze sa mam vyjadrit dlhu tak som im napisala ze nemam ze po 30€ ze mozem splacat lenze vdecembi som bola oddlzena a odpoved na tu splatku mi prislo v roku 2019 tak som volala na sud ze som oddlzena a povedali mi ze mam eos-ksi pan Kusnir napisat mail ze som presla oddlzenim a odtial mi odpisali ze je to v rieseni nic neprislo ale prislo s krajskeho sudu ze to musim zacat platit a neda sa odvolat to ked som oddlzena to co to uz mozem vsetko platit neviem ako dalej.

@kicilanka ďakujem za odpoveď. Čiže vychádza to tak že podať žiadosť môže, ale dostať nedostane 🤷 hmm no to nie je bohviečo teda 🤔 Ale potom taký človek bude do konca života bývať v podnájme ? To je hrozná predstava 😔