Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@88888888888 nechcem Vás veľmi zarmútit...ale FS nejaký cas posielala (neviem či to ešte robí) na tie staré dlhy ktoré už vlastne po OB nie sú vymáhateľné - výzvy na zaplatenie úrokov z omeškania vzniknutých z týchto dlhov...a to už bol nový dlh a na to nová exekúcia ked sa to nezaplatilo...je to maximálne nelogické a z mojho pohľadu až nátlaovo vydieracske...lebo ak sa chcete zbaviť týchto úrokov ktoré budete platit do splatenia základného dlhu, iné Vám neostáva, len dobrovolne zaplatiť dlh ktorý je nevýmahateľný...
Ale asi už od toho upustili lebo nikde o tom už nečítam 🙂 Tak len aby ste vedeli, že aj takéto nieco može prísť 🙂
Mne na DÚ pani povedala že nič platiť nebudem ani úroky z omeškania dokonca ani vodičský preukaz mi neodoberú-usmiala sa na mňa a popriala mi všetko dobrē😄
Ešte chcem že všetky banky mi odmietli založiť účet až nakoniec MBANK,a účet ktorý mám vedený v Tatra Banke mi odmietajú zrušiť.Nevie niekto poradiť ako ho zruším?
@kicilankaja som tam volala a povedala mi ze to posielajú každému kto ma daňový exekúciu..som jej povedala ze mám po bankrote ..Ze rešpektujú to ale aby som im poslala cestné vyhlásenie ze majetok prešiel cez konkurz ..a zalozia si to do spisu..Ze nič sa nemám obávať..a co sa týka dlhý to je bože ešte z roku 2008...
@ondrej111ko
... najlepsie v tomto prípade je napísať priamo na riaditeľstvo banky a zaslať im doklady o OB a požiadať o zrusenie úctu...Je ale celkom možné že budú trvať na poplatkoch za vedenie účtu odo dňa vyhlásenia OB...toto radšej vyplatte a máte pokoj 🙂
...super s tými úrokmi - možno od tejto nelogickej hlúposti už ustúpili...
...ako som tu už viackrát písala - banky pristupuju nejako individuálne ku kazdému klientovi...niekomu po OB zriadia nový účet a niekomu nie...a sama mám skúsenosť, ze nemala som žiadny bankovú ani nebankový úver a odmietli mi otvoriť účet...muž mal z banky a napriek tomu mu otvorili znova účet .....
Aby som uviedla na pravu mieru..keď som mala vyhlásený bankrot ešte v roku 2018 tak asi po dvoch týždňoch mi došlo z daňového úradu ze exekúcia resp.dlh sa zastavuje ..Lebo ze mám bankrot vyhlásený ..a tento týždeň mi došlo z daňového úradu trnava nie ze mi dávajú úroky alebo penále platiť ale ze výzva na súpis majetku co mám..potom som tam volala na druhý deň ..Ze oni to robia každému kto ma exekúciu ..no ja som im hovorila ze mám po bankrote ..ona akoby ani nevedela ze mám bankrot akoby nekomunikovali mesta ze onen človek ma bankrot a ona potom hovorila aby som jej aspoň napísal cestné vyhlásenie ze nemám majetok pozemky a aby som jej napísala ze som prešla bankrotov ze si to založí do spisu atď..Čí nemám ..nakoľko vo som mala majetok tak bolo v konkurze a nepredali sa..takže žiadne úroky ani penále mi nedošli nič taketo
@kicilanka k tým úrokom z omeškania DU...úroky nebudú vyrubovat do splatenia pôvodného dlhu ale k dátumu vyhlásenia konkurzu, ale keď to vyrubia už po OB tak ide o nový dlh, ani mne to vôbec nedáva logiku🤔 riešením by bolo pred vstupom do OB požiadať DU o vyčíslenie celkového dlhu vrátane úrokov z omeškania a teda to čo vyrubia pred OB bude spadať do OB
@lubaka podľa mňa by museli aj iný e xekutori vyrubovať úroky...ja som mala vyrubene uroky ešte pred bankrotom ..hovorím ako prvý po vyhlásení konkurzu hneď mi poslali z daňového úradu ze mám exekúcie zastavené..
CPP je do 22.3. zatvorené. Ak sa tam chystáte, tak nechoďte. Ak ste objednaný na konzultácie, tie sú zrušené.
Zatvorenie CPP sa predlžuje do 29.3. pravdepodobne to bude aj dlhšie...
Príjemný deň, prosím, keďže sa zastavujú exekúcie a zákonné lhoty, prakticky sa predĺži náš čas na podanie OB o dobu tohto pozastavenia? 🙂 Ďakujem
žiadosť do CPP môžte teraz podať len poštou, CPP konanie preruší a budete predvolaný na podpis zmluvy o pôžičke na neskorší termín - predpokladám máj, jún. Podľa situácie.
Zdravim, chcem sa spytat tých ktorým už sud schvalil OB ako dlho ste cakali na nejaku spravu od spravcu? Mne v CPP povedali ze on ma na to 50 dnovu lehotu aby ma kontaktoval ale ta uz presla a zatial som nic od neho nedostala.. mam cakat alebo ho mam ja kontaktovat ?
"Do 30. apríla nebude môcť dôjsť k výkonu dražobného práva alebo k exekúcii majetku. „Sme v období, keď všetky tieto veci musíme posunúť ďalej, nemôžeme teraz stresovať ľudí.“" Prepáčte za moju nechápavosť, čiže sa len nebudú vykonávať? V jednom článku napísali vyslovene že "sú pozastavené dražby a exekúcie" 🙂 To ma zmiatlo 🙂 Ďakujem za odpoveď
Ahojte,prosím Vás ak som mal dlh na Socialke a som po OB zatiaľ som zamestnaný no od 1.4.ma asi prepustia mám nárok na nejakú odporu alebo dávky keď som bol dlžníkom?
@ondrej111ko ak ste neplatili odvody na dávku v nezamestnanosti, tak nie
@ondrej111ko Zdravím pozri si na stránku Sociálnej poisťovne kto má nárok na podporu v nezamestnanosti...je tam podmienka koľko musíš byť zamestnaný...to znamená koľko sa platilo odvodov do fondu nezamestnanosti...ale min posledné tri roky musíš byť min dva roky zamestnany
Dobrý deň prosím vás môj otec je dôchodca ma pomerne dobrý dôchodok no exekútor mu strháva a s exekútorom sa nedá dohodnúť..otec ma dom ..no nechce o dom prísť. .počula som o splátkovom kalendári ..aké požiadavky by musel mať..otec ma 63 rokov ďakujem za cenne rady
"Ak si ako dlžník vyberiete alternatívu splátkový kalendár, musíte spĺňať:
– všeobecné podmienky uvedené v bode Platobná neschopnosť,
– mali by ste mať pravidelný príjem,
– Vaše dlhy neprevyšujú hodnotu majetku a
– musíte byť schopný zaplatiť cca 700 Eur na „osobný bankrot“ (táto suma predstavuje 500 Eur ako preddavok pre správcu a cca 200 Eur trovy advokáta, ktorého určí Centrum právnej pomoci)."
"Návrh na splátkový kalendár bude určený tak, aby ste ako dlžník uspokojili minimálne 30% nezabezpečených dlhov (koľko percent budete ako dlžník povinný splatiť počas 5 rokov určí súd v rozpätí od 30% do 100%). Všetky iné konania na súde, v ktorých sa uplatňuje pohľadávka proti dlžníkovi, súd po určení splátkového kalendára zastaví. Súd tiež zastaví všetky exekučné konania vedené proti dlžníkovi. Konania o nedotknutých pohľadávkach naďalej prebiehajú. V prípade dobrovoľnej dražby na návrh dlžníka, dražobník upustí od konania dražby. Táto alternatíva je vhodná najmä pre dlžníkov, ktorých hodnota majetku prevyšuje hodnotu dlhov, chcú si zachovať svoj majetok a majú príjem, z ktorého môžu splácať svoje dlhy po dobu 5 rokov."
Dúfam že som skopirovala aktuálne podmienky a informácie. Ak nie stačí použiť google.
Ďakujem a tých 700 euro musíme dať ihneď alebo sa to da na splátky? A druhá otázka potrebujeme si vybavit znalca aby ohodnotil dom??
@88888888888 500 eur musíte mať pri podaní návrhu na súd a cca 250 pre advokáta. Súdu to nemôžete dať na splátky a s advokátom sa skúste dohodnúť, ale pochybujem.
Pri bankrote formou splátkového kalendára sa váš majetok nepredáva. Vyššie bolo uvedené, aké sú podmienky aby vám súd povolili splátkový kalendár.
Ak nemáte dostatočne vysoký príjem, tak nad tým ani neuvažujte. Lebo ak súd návrh odmietne, tak 500 eur vám síce vráti, ale odmenu, ktorú ste zaplatili advokátovi vám nevráti.

@kicilanka presne čí ste napísal a bola pravda..oni nevedeli ze mám po bankrote..Ze mám poslal cestné prehlásenie ze všetok majetok co som mala tak bol riešený v konkurze oni si to len zalozia...akoby si nemohli pozrieť daňová exekúcia ze mám po bankrote a do toho to spadá. ..lebo to je starý dlh a este ze im mám poslať okresného súdu rozhodnutie to je vsetko