Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@emer1 ja ta trochu opravim.... od podania ziadosti trva mesiac, kym sa cpp vyjadri ci ta bude zastupovat, dalej potom moze trvat dalsi mesiac, dva aj tri, kym cpp odosle navrh na sud a sud ma na to 15 dni, aby rozhodol. dalsia vec, do bankrotu mozu ist aj zivnostnici (ved sama som zivnostnik), pricom zivnost po oddlzeni zanika automaticky. rozoberalo sa tu, ze na vynimku sa zivnost ponechat moze. ked aj neuvedies veritela (spolocnost), ktorej dlzis, tak sa najdu v obchodnom vestniku - maju si to sledovat. tyka sa to jedine toho, ak neuvedies fyzicku osobu a nie ze ti zrusia bankrot, ale toho dlhu sa bankrot tykat nebude. poctivy zamer ma snad kazdy. a dokazovat nepoctivy zamer tiez nebude jednoduche. list od exekutora som nepotrebovala, vsetko si vytiahli v cpp.
@bebemaly vsetci sme v strese co to riesime. ale bud do toho pojdes a mas sancu 50/50 alebo nepojdes a nikdy dlhy nesplatis. tak si vyber. ked ti to nevyjde, tak o co prides? o nic. ale ziskat mozes vela. takze neplac v kute, cho do toho a aspon aj keby to nevyslo si mozes povedat, ze si skusila. my, co to riesime uz, sme tiez nervozni a pototo z toho ci to vyjde alebo nie, tiez ideme nadoraz s psychikou a vsetkym, viac do bahna sa padnut neda, ale potrebujeme sa drzat hore, dodavat si silu a nie vyplakavat. takze ako si sa rozhodla?
Nejde o vyplácanie,už mám rozhodnutie, čakám už iba na podanie,ako som písala,je mi na zvracanie z toho,že by mi zase niečo sťahovali,však hej, každý mame svoje "srakorky" či vlastnou neuvazenostou,či len vierou v niekoho,ale žiť z 350€ s dieťaťom nevládzem už... ☹
Vyplácanie,rozhodnutie cop už mám o zastúpení,čakám iba súd uz
Aaaa hlúpe dopĺňanie textu ,Vyplakavanie má byť!
@mawka ja si osobne myslím že po vyhlásení bankrotu si môžem opäť otvoriť živnosť bez časového alebo iného obmedzenia .
od 8:50 to pani Marková pekne vysvetľuje a myslím že je to odborník v tejto oblasti.
Ak máš iné informácie môžeš mi ich napísať ??? Ďakujem
nerobte hysteriu o spravcoch. evidentne nemaju nastudovanu novu novelu zakona. ked ides do konkurzu, tak ta sud zbavuje vsetkych dlhov okrem uvedenych v zakone. ist do konkurzu znamena, ze davas vsetok svoj majetok do konkurzu t.j. do ruk spravcovi (ci nejaky mas alebo nemas) a z neho vyplati veritelov a seba (pripadne nad ramec pausalnej odmeny). spravca ma istych svojich 500evri a niekomu sa to mozno mali. vsak nech to nerobi, ked sa mu to zda malo... vsetky aktiva ziskane po zverejneni o obch.vestniku su tvoje, okrem ustanoveni v zakone (dedicstvo, vyhry a pod. o ktore sa treba podelit s veritelmi) , aby nemohlo byt rozhodnutie napadnute pre nepoctivy zamer). Pri konkurze je vzdy v sudnom rozhodnuti veta: "Dlžníka oddlžuje tak, že ho zbavuje všetkých dlhov, ktoré môžu byť uspokojené iba v konkurze na majetok dlžníka, a to v rozsahu, v akom nebudú v konkurze uspokojené." V normalnej reci to znamena: ze budu uspokojene pohladavky veritelov z toho co ziskaju predajom tvojho majetku za predpokladu,
ze sa prihlasia (bez ohladu ci nejaky mas ci nie) a ostatok je nevymozitelny.
ale ak chce niekto stale hystercit, tak tu je dobry relax DefLeppar a ich Hysteria
:D
@maxidiki ano, presne. no len tu ide o to, ze clovek chce mat klud po tom vsetkom a este kolko pripadov, ze musia znovu riesit a vybavovat zmenu spravcu a podobne. ako keby toho nebolo malo. no ja som zvedava. uz je to mesiac pozajtra, co som dostala vyjadrenie z CPP a este stale to nezaslali na sud. nekonecne cakanie. este to moze trvat dalsi mesiac. dobre som ja ratala, ze niekedy v septembri sa dozviem.
my uz sme riesili tú zmenu správcu... náš spravca mi poslal do roboty tie papiere ze chce stahovat s vypalty ako exekutor. Vsetko aj mail komunikaciu vytlacenu sme zaniesli do cpp odtial to pojde na sud ziadost o zmenu a aj na ministerstvo uz neviem ake 🙂 tak myslím ze sa to zase predĺzi a my sme cakali od konca marca a este to neni dotiahnuté
Som názoru, že správca, ktorý nezvláda svoju funkciu a aj napriek zmene zákona si ide svojou cestou a naďalej chce sťahovať s platu by mal ako správca skončiť. Urobíš chybu raz, tak čau. Inak sa tu furt bude robiť zo zákonov trhací kalendár.
@marusia12 hm, asi tak...btw.správca nemusí mať právnické vzdelanie...no comment...a okrem iného, včera mi právnik napísal, že budú mi sťahovať z platu, dnes som dostala meil z cpp od ich právnika, a tam bolo jasne uvedené, že nesmie a nebude mi nič sťahované, tak mi odľahlo, no, už nech mi to len súd odklepne, ak dostanem správcu, ktorý sa nevyzná, tak to si už vybavím 🙂 panebože daj nech to vydržím do toho novembra!!! čakačka na súd, že dva, tri mesiace.....
prosím vas,,nasla som sa v zozname upadcov,,pisu tam ze konkurz vyhlaseny 4.8 a spravkyna šumichrastova ivana,,zatial sa mi neozvala,,, ale nemam žiadny majetok ani zamestnanie,,som z detmi doma na rodičáku.. neviete ako to bude dalej?? dakujem
zatiaľ sa ti ani nemá veľmi prečo ozvať , správca ma teraz 60 dní na to aby skontroloval či maš majetok atd atd , .. čiže je na nom či sa ti ozve , ja som sa tiež čudoval prečo sa mi 2 tyždne neozyval tak som mu zavolal , no a mi povedal ,že ma na to 60 dni , že to ma čas a stretli sme sa po asi 45-50 dnoch od zverejnenia , a teraz to ide ukončiť , lebo 9.8 mi prejde 60 dni , nezistil žiaden majetok ...
takže mi povedal ,že konkurz zruší a budem mať po tom všetkom
@vespos a papiere zo sudu mam čakať kedy? dakujem
prosim vas ak uz je bankrot ukonceny, kedy bude moct dotycny riesit nejaku hypoteku alebo nieco podobne? bankrot bol ukonceny v juli 2017 dakujem
@majulino ja myslím ze skor ako za nejakych 5rokov az - možno
@marusia12 kroť sa, dobre !!!! Čo ty vieš kto sa za akých podmienok dostal do dlhov. Niekomu nevyšlo podnikanie, niekto chcel niekomu pomôcť a doplatil na to a niekto sa chce iba nabaliť. Hypku si berie niekto aby si mohol zabezpečit vlastné bývanie a nie platit niekomu celý zivot nájom ako ty. Ty máš tiež dlhy a tiež sa z toho pouč. Neskutočna arogancia a múdre názory. Slušne správanie ti niečo hovorí ???
@iveska dakujem🙂 ano presne o taky pripad ide ze sa zarucil rodicom v pozicke a oni boli taky sprostí ze preberali aj jeho postu. zial musel do bankrotu inak by to nezvladol
este sa opytam, nevies ci to ze on vyhlasil bankrot ako slobodnya medzicasom sa ozenil, bude mat vplyv aj na posudzovanie ziadosti o hypo ak ju poda iba manzelka?
@iveska tak ešte raz aj pre teba a slušne: ten kto ide do bankrotu, tak by mal mať chrbtovú kosť a uvažovať, do akých problémov sa dostal a nebol schopný ich splácať.... a je jedno, ako sa tam dostal... jednoducho odpísať si dlhy a potom šup do hypo je také vypočítavé... sorry, ale je. A áno, máš pravdu... mne vyhovuje byť v prenájme, lebo som nepadla na hlavu a jasne viem, že si neuviažem na krk hypo, keď na to nemám a bohvie, či na to budem mať o 20 rokov... že? Tak sorry, že uvažujem a nevrhám sa do hypotéky. Pre mňa nejaké dôvody, že splácam svoje neplatia.... za tých 30 rokov nikde nie je istota, že to splatíš.... okolností môže byť X a ja toto riskovať nebudem. Ja v prenájme vidím viac výhod ako nevýhod.... ty maj svoju hypo, nikto ti ju najbližších 30 rokov nezoberie. Ja som prakticky slobodný človek, ničím uviazaný....
Či je to pre teba drzé alebo nie, je mi jedno, to ešte nič nemení na fakte, že je to tak a nezmení sa to preto, že sa to tebe nepáči... Ľudia zvyknú ísť do bankrotu preto, že nemajú ani na chleba.... a šup, po bankrote už majú na hypo? To je iná odvaha.... 😀 Čau... ani mi neodpisuj, nezaujíma ma tvoj názor.
@iveska ty vieš trt kde ja som 😀 Hodnoť seba a nepraj iným, karma vie byť aj instantná.
Veľa ľudí žiada bankrot lebo ledva prežíva, ale vždy sa nájde človek, ktorý aj na tom chce nejak vytrieskať. Bez ohľadu, či ručil rodičom... on sa zbaví cez bankrot dlhu, oni získajú a splácať nemusia.... a šup do hypo... Nádhera.... tlieskam logike.
Pa

@iveska Hm.. ďakujem,proste neverím že má oddlzia len tak.. ☹