Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@optimistka999 u nás správca návrhom zrušil k domu BSM a dal zápis do katastra že každému patrí 1/2 domu a potom vypísal dražbu na polku domu...
@optimistka999 Keďže sa banka ktorá má záložné právo k bytu neprihlásila do konkurzu, byt sa nemôže predávať. K druhému bytu, ktorý je obydlim sa vzťahuje nepostihnutelna hodnota obydlia a keďže jeho hodnota je menej ako 20 000, tiež sa nebude predávať.
Od dlhu banky ste sa neoddlzili, banka sama môže predávať byť na dražbe.
Keďže BSM zaniklo, môže sa vysporiadať do 3 rokov. Ak sa nevyporiada, platí zákonná domnienka, že byť máte na polovicu.
@nellydick Dakujem🙂
nellydick, je rozdiel či sa jedná o sumu, ktorú nadobudne v dedičstve - vtedy musí ponúknuť polovicu veriteľom alebo tú sumu dostane ako oprávnená osoba určená v zmluve, ktorú uzatvorila zosnulá osoba s DDS pre prípad svojej smrti - vtedy nejde o dedičstvo
Co znamena DDS? Dakujem
Dobrý den prosím o radu ..bola som dlžná na danovom úrade a mám uz po osobnom bankrote ..požiadala som si o vrátenie daňového bonusu keď som pracovala na živnosť a doska mi odpoveď z daňového úradu ze nemám nárok o vrátenie daňového preplatku.volala som tam ze keď budem mať preplatku ze mi budú strhavat aj 20 rokov keď budem mať preplatok.teraz som riadne zamestnaná ..a bojím sa normálne dať do uctarne rodný list dietata aby som mala preplatenie mesačne daňový bonus k výplate ..prosím poraďte ja si myslím ze by som mala mať nárok keď robím riadne na zmluvu a nie na živnosť teraz..dakujem
@88888888888 ani známemu nevrátili keďže tam mal dlh
@88888888888 zamestnávateľa nezaujíma že máte nejaký nedoplatok na DÚ pokiaľ nedostane za DÚ exekúčný príkaz...takže si kľudne dajte v práci RL a budú vám vyplácať daňový bonus cez výplatu - nepojde to už cestou DÚ 🙂
Ďakujem veľmi pekné za informáciu..tak v práci dam rodný list
Ahojte, prosím Vás, ako funguje centrum záujmov? Žijem na SK, môžem si koncom roka požiadať o OB. Keby odídem teraz na toho pol roka do ČR je to zlé? Keby tam pracujem, nepracujem? Ďakujem
@muut do životopisu uvádzate kde ste pracovali od skončenia školy až doteraz, vrátené obdobia nezamestnanosti a rodičovskej dovolenky.
Súd skúma centrum hlavných záujmov a berie do úvahy viacero skutočnosti - kde máte prácu, rodinu, záväzky, veriteľov a pod. Ak má súd pochybnosti, vyzve vás na doplnenie.
Ahojte. Velmi prosim o radu. Alebo doporucenie kde zistit presne pravdive informacie. K veci. Presla som 2018 bankrotom. Nasla som si priatela, ktory ma hypo a byt. V septembri mame svadbu. Otazka je taka, otec nam chce napisat dom, cize dar s bremenom, ze moze dozit v tom dome. Teraz je otazka, ked to napise na mna tak mi to zoberu? Musim to nahlasit ked to vlastne uz spada pod BSM manzelstva. Alebo to ma napisat na oboch? Neviem ako postupovat. Dakujem velmi
@nellydick Nejak klesa pocet osobnych bankrotov, neviete cim to moze byt?
@optimistka999 je menej žiadosti
Dobry deň ,Chcem sa opytat ja som zbankrotovala v roku 2019. manžel nie. Može si manžel kupit auto na lízing,, nemôžu mňa napadnut za nepoctivý zámer .či ako to vlastne je, ked niečo nadobudneme ako manželia po bankrote ..dakujem
Som zúfalá, správca od nás žiada výpis synovho účtu, lebo môj milý spravcovi povedal že na jeho účet bola vyplatená faktúra, lebo nemáme z čoho žiť. Čo máme spraviť? Má na to právo? Syn nechce nám vytlačit výpis lebo to je jeho účet

Zdravím neviete mi prosím poradiť, podávala som osobný bankrot aj ja aj manžel. Mali sme v BSM dva byty, z ktorých jeden je založený v prospech VUB a druhý je obydlie. Podľa zákona platí, že celý majetok patriaci do BSM patrí do konkurznej podstaty manžela, kedze on podával návrh na konkurz skôr. Správkyna vsak tento majetok nezapísala do konkurznej podstaty manzela, lebo banka sa neprihlásila a obydlie má hodnotu menej ako 20 000 EUR. Co s tým majetkom dalej? Treba ho vyporiadat?