Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
Poprosim Vas o info. Od 2018 som po OB, teraz som sa vydala. Na muza je pisany byt, kedze ho nadobudol pred svadbou(na hypoteku). Chcem sa spytat, ked teraz nieco nadobudneme spolu? Napr.auto? Spada to tiez do mojej lehoty 6 rokov? Ci to uz spada pod BSM? Ci sa ma auto napisat na manzela? Ci sa moze napisat aj na mna? Mam v tomto trosku vietor. Dakujem
@venika58 ako spoludlznik na prípadnej hypotéke je nepoužiteľný, napríklad. Lebo dlhy zostávajú, najmä ak sú v zdravotnej a sociálnej poisťovni. A nehovoriac o prípadných dlhoch v nejakej banke... Takže platí, len to co som písala, že mzda je to jediné s čím bude môcť narábať po zvyšok života. Nadobudne len to, na čo si zarobí.
@11mirka22 Mozem sa opytat, ak zarobi a podari sa nieco usporit?
@stefania100 keďže dlhy sa po bankrote stanú nevymahatelnymi, všetko čo zarobí je jeho, žiadne exekúcie už nepokracuju. Môže si kúpiť čokoľvek. Do 6 rokov od bankrotu je povinný nahlásiť len majetok vyššej hodnoty nadobudnutý dedenim alebo výhrou. Nič viac.
@11mirka22 Dakujeme ☺
@venika58 Všetko čo kúpite počas manželstva zo spoločných peňazí, patrí do BSM- spoločného majetku manželov. Platí to čo je uvedené vyššie, ak pôjde o vec nie nepatrnej hodnoty nadobudnutej darom, dedičstvom, výhrou - musíte polovicu ponúknuť veriteľom. Čiže kúpa sem nepatrí. Neodporúčam však kupovať drahé veci, na ktoré je zrejmé že nestačí váš príjem. Veritelia to zvyknú napadnúť a podať žalobu pre váš nepoctivý zámer.
Pekný deň, prosím vás mňa by zaujímalo toto.
Už viac krát som tu čítala o dlhu na zdravotke a sociálke a ich nemožnosť prejsť cez OB (?), Ak som to správne pochopila. Čo sa teda udeje s takýmto dlhom? Zadám ich ako veriteľov, prejdem cez OB a opäť sa im ozvem, keď budem schopná platiť, že tento dlh chcem vyplatiť spätne, je to vôbec možné? Potom sa ale ozvú aj ďalší že chcú aj oni, však?
@nellydick Fuha nejako poklesol pocet bankrotov, som si myslela, ze v krize ich bude viac
@optimistka999 neboli peniaze ale už sú znova 😁 žiadosti je veľa, len peňazí nie
@nellydick nemala som s tým problem po ob. Normálne mi vyplácali PN aj materskú a tá je viazaná okrem odvodov aj na nulový dlh. Keby to tak bolo, že aj po ob s dlhom u zp a sp nemá človek nárok na zdrav.star. a dávky, tak mi nepriznajú ani PN ani materskú. Naozaj žiadny problém. V systéme nemám záznam ani interne u nich. Bez záznamu o minulom dlhu a bez záznamu o ob. Som videla na vlastné oči.
@nellydick dakujeeem za odpoved. Este ze Ta mame🙂
Ahojte,po vyhlásení OB má normálne ošetrili a PN taktiež žiadny problém pre istotu nosím zo sebou k lekárovi kópiu o odlžení.
Teraz to bude rok konečne žijem ako normálny clovek,neni nič horšie ako stres zo zablokovaných účtov, exekútorov ja ďakujem pani ktorá ma doslova dokopala na osobný bankrot ak ju nestretneme dnes by som tu už nebol.

@majanet áno, len Ústredie v Bratislave vybavuje takéto žiadosti