Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
Ahoj somnu sa po predložení občianskeho preukazu viac nebavili, mBank žiadny problém
ahojte, posiela sud postou rozhodnutie voci odporu k platobnemu rozkazu?
Dobrý deň, prosím vás, v rámci konkurzného konania môže konkurzný správca siahnuť aj na zostatok na účte? Podaný návrh na vyhlásenie konkurzu - oddlženie a vyhlásený konkurz mám ešte z roka 2018, pôvodný správca nekonal, súd ho preto odvolal a teraz mám nového správcu, tak dúfam, že sa to pohne a už ukončí. Len ma zaujíma, či drobné prostriedky na účte nadobudnuté po oddĺžení spadajú do konkurzu a správca mi ich na účte zablokuje a v podstate zoberie. Ďakujem.
Ahojte, 10/2018 som presla bqnkrotom. Kazdy dal uz pokoj. Len pohotovost stale denno denne telefonaty, sm-ky. Uz neviem co mam robit. Uz aj cez email. A po novom aj mojej mamine vyvolavaju denne a posielaju smsky. Uz som z toho znicena. Volala som tam, ze som presla osobnym bankrotom, nezaujima ich to. Prosim poradte co mam robit. Nech uz ma nechaju na pokoji
@venika58 Ahoj podajte na nich trestné oznámenie a viac sa neozvú zažil som na vlastnej koži, každý od boha deň a keď už začali otravovať moju rodinu bol som na polícii že čo môžem v tomto prípade robiť a policajt mi navrhol podať trestné oznámenie tak som to aj urobil.Zdokladoval som mu výpis hovorov a nahrávky z mob.telefonu a cca po 2.tyzdnoch mi už dali pokoj akurát mi prišlo na konci mesiaca rozhodnutie že policaj postúpil spis ďalšiemu policajtovi ktorý vo veci ďalej koná-Breznianska vymácska spoločnosť sa už viac neozvala...
@venika58 fuu môjho muža otravovali donemoty 🤦 nerešpektujú rozhodnutie o bankrote. Idú si stále svoje 🙄 muž im blokol už asi okolo 20 čísiel, nakoľko stále vyvolávali z iného... Dokonca tiež volali a zasielali sms aj môjmu otcovi, pričom vedeli že to nie je mužove číslo. Otec im naposledy vynadal s tým, že čo ho obťažujú s dákou pôžičkou, s ktorou on nemá nič spoločné. Že čo si to dovoľujú a ak sa to bude opakovať,podá na nich trestné oznámenie za obťažovanie. Potom mu ešte pár x volali, ale už má pokoj. Tvárili sa že oni tam to číslo majú uložené ako kontaktné, čo nebola samozrejme absolútne pravda 🤦🤦 Teraz má od nich pokoj už aj manžel asi tak pol roka, ale dovtedy dennodenné bombardovanie 🙄 Ale očakáva že sa zase ozvú, nakoľko už takýto útlm mali a potom začali znova 😄 takže pomôže jedine zmena čísla, alebo všetko blokovať, lebo o tomto obťažovaní by vám tu vedeli písať viacerí 🤷
Ma tu niekto skúsenosť so živnosťou po OB? Ak ano, prosim kontaktujte ma, chcem sa na niečo spytat, vdaka
Dobry den, neviete mi prosim niekto poradit? Vztahuje sa ob aj na zavazky, ktore ste mozno zabudli a nezapisali do zoznamu? Dakujem pekne
@majka1324 Do žiadosti o konkurz nepíšte zoznam záväzkov, ale zoznam veriteľov - čiže tých komu dlzite peniaze. Ak neuvediete veriteľa - fyzickú osobu, je to nepoctivý zámer a dôvod na zrušenie konkurzu. Ak neuvediete veriteľa - právnickú osobu, nie je to nepoctivý zámer automaticky, ale v súvislosti s inými okolnosťami to môže súd považovať za dôvod na zrušenie konkurzu.
@nellydick ahoj viem ze sa to uz tu preberalo, ale predsa sa chcem spýtať, či k Návrhu na osobný bankrot treba prikladať výpis z CRE alebo treba potvrdenie zo súdu, že sa vedie exekúcia. Načo je potom ten CRE keď sa Výpisy z neho neakceptujú?
@optimistka999 Centrum prikladá k návrhu na súd výpis z CRE. Len v prípade, že dlžník má exekúciu staršiu ako 5 rokov, je potrebné priložiť aj potvrdenie, že exekúcia beží ďalej a nebola zastavená podľa zákona o zastavení starých exekúcií.
@nellydick ok Ďakujem moc🙂
@nellydick Zdravím, neviete mi poradiť, či už je ustálené, či môže daňový úrad vymáhať po oddlžení úroky z omeškania?
Ahojte,viem že to sem nepatrí ale potrebujem pomôcť.Dnes som prišiel do práce a zamestnávateľ mi oznámil že budeme robiť krátky a dlhý týždeň.Na dní ktoré budem doma si mám zobrať dovolenku lenže ja mám len 4.dni.Ked vyčerpam dovolenku tak zamestnávateľ požaduje aby som si odvody za dní ktoré budem doma zaplatil zo svojho 😳😳😳....Som v skúšobnej dobe do 23.februara.Viete mi PS poradiť ako mám postupovať???
@maiodee peňažné prostriedky nadobudnuté po vyhlásení konkurzu nepodliehajú konkurzu
@optimistka999 áno, krajský súd rozhodol že daňový úrad môže po oddlzeni vymáhať úroky a poplatky z omeškania, ide o nový dlh dlžníka, ktorý nespada po OB dlžníka
@nellydick DAŇOVÉ ÚRADY OD VÁS VYMÁHAJÚ ÚROKY Z OMEŠKANIA PO ODDLŽENÍ?
Prešli ste oddlžením a daňové úrady od Vás vymáhajú úroky z omeškania? Bráňte sa!
Účinky Vášho oddlženia na osud voči Vám uplatňovanej daňovej pohľadávky totiž to môžu byť také, že samotnú pohľadávku správca dane síce vyrubiť môže, avšak túto následne exekučne vymáhať nebude môcť a to práve z dôvodov Vášho oddlženia. Dôsledky oddlženia sa budú vzťahovať na takéto rozhodnutie správcu dane (daňovú exekučnú výzvu) práve z dôvodov účinkov ust. § 166b ods. 1 písm. d) Zákona o konkurze a reštrukturalizácií, podľa ktorého za nevymáhateľné sa považujú zmluvné pokuty a iné súkromnoprávne alebo verejnoprávne peňažné sankcie, kde povinnosť, ktorá zakladá právo uplatniť alebo uložiť takúto pokutu alebo sankciu, bola porušená pred rozhodujúcim dňom. Ak aj vo Vašom prípade bola porušená povinnosť pred rozhodným dňom t.j. pred vyhlásením konkurzu, a to nezaplatením dane včas a riadne, v ďalšom konaní túto sankciu nemožno vymáhať, hoc ju bolo možné vyrubiť správcom dane. Ak nepríde k rozhodnutiu o nepoctivom zámere dlžníka, takúto pohľadávku nebude možné vymáhať ani v budúcnosti. Nevymáhateľnosť je totiž to potrebné odlíšiť od možnosti úrok z omeškania vyrúbiť a teda v príprade, že ste sa s niečim podobným stretli a neviete si poradiť, neváhajte nsá kontaktovať.
JUDr. Matúš Košara
advokát, konateľ
@maruska2222 super!!! výborný príspevok 🙂
@maruska2222 síce pekne napísané ale bezúspešné 😁 krajské súdy túto argumentáciu niekoľkokrát vyvrátili, keďže daňový úrad postupuje pri vymáhaní svojich pohľadávok podľa špeciálneho právneho predpisu, ktorý umožňuje samostatne vyrubovat daňový dlh a úroky z omeškania. Tieto nároky sú samostatné a nejde o príslušenstvo dlhu.
V prípade, že rozhodnutia krajských súdov budú zrušené Najvyšším súdom (čo sa zatiaľ nestalo) dám vám vedieť 😎. Dovtedy platí to, že súdy nedávajú za pravdu takejto právnej analýze akú ste uviedli a daňový úrad vymáha v daňovej exekúcii tieto vyrubene úroky z omeškania po oddelení.
*po oddlzeni
@marus2912 to ma velmi zaujima, kedy sa Vám DU ozval po OB? Kontaktovali vás, ci strhávajú Vám z uctu? Som od februara po OB a zatial nikto sa neozval..a pozerala som si v databázu dlžníkov DU a tam nie som, a teraz mam dilemu ci sa im mam ozvať alebo nie..
@maruska2222 prve penale prusli asi po polroku ,samozrejme som sa odvolala,nepomohlo,maju svoj zakon.Pisala som vsade - riaditelstvo fin.spravy,minst.spravodlivisti,premierovi,prezidentke,ombucmanke,Zitnanskej(bol to jej zakon,ani neodpisala),nikde som nepochodila,vsetci ma odkazali na riaditelstvo FS,...odvolania skoncili na sude,kde som samozrejme nepochodila,je to teraz na Najv.sude,ale tam zrejme nemaju cas na chudakov,ale uprimne,uz nic dobre ani necakam.Poslali mi stahovat zo mzdy,ale dolozila som,ze sa sudim,tak mi nestrhavaju.Bola som rozhodnuta,ze to pojde aj do Bruselu,ale na to nemam financie...😥
@marus2912 to mi je luto..a zablokovali Vám aj ucet? Ci Vám to prišlo poštou najprv?
@nellydick Kurni sopa nech mi niekto vysvetli ako je to mozne ze uroky nie su prislusetvo. treba to dat na Ustavny sud
@marus2912 treba to dat na Ustavny sud, ved predsa je to prislusenstvo pohladavky a nie samostatny narok. Asi by trebalo dat podnet ombudsmanke

@maruska2222 ahoj v Raifke nebol absolútne žiadny problém ,tak isto ani v mBank a 365 banke.