Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@maruska2222 presne tak. A ona je tiež po ob? Teraz dávajú 60-70% z hodnoty nehnuteľnosti obvykle. Ale samozrejme, kde je vyšší príjem, tak zase inak k tomu pristupujú. To máš ako za normálnych oko lnosti nad 100 tisíc vyžadujú niektoré banky ručiteľa, niektoré zase dajú výnimku že netreba ručiteľa. V každom prípade, zabehnutý hypo poradca s výbornými referenciami dokáže aj zázraky 👍
Napr. V Slsp sa moze zaziadat o uverovy produkt po 2rokoch od ukoncenia bankrotu...Ci uz ho aj niekto dostane je otazne,ak vsak nema dovtedy ide podlznosti a funguje s peniazmi zodpovedne ,je pravdepodobne ze ano
Predstavte si že po polroku,čo mi prestali chodiť sms od Pohotovosti začali znova som zúfalá.Dala som to do Markízy tak mi volali z Pohotovosti že nemám u nich žiadne dlhy a sms nebudú chodiť a zase .Nepustila má ani k slovu, že aj Národná banka im to povoľuje to naozaj toto štát dovolí,že pomôže a Pohotovosť do konca života psychický teror?
Zdravím otázka z trochu iného súdka. Je fu niekto kto je SZČO dva roky po bankrote a čerpá pomoc od štátu ohľadom poklesu tržieb? Ďakujem
@serus125 to nemám ale nemyslím si, že by to nemal byt problém ak poctivo od bankrotu podnikás..mne UP schválil dotáciu na živnosť po OB, drzim palce
Dobrý deň chcem sa opýtať môj otec má schválený splátkový kalendár a má napísané v registri upadcov že ochrana pred veriteľmi ..čo to znamená???lebo stále mu exekútor strháva peniaze ďakujem
@888888888 Zdravím, v tomto prípade by mal exekútor odložiť exekúciu - treba kontaktovať exekútora a žiadať o odloženie exekúcie. Správca vypracuje splátkový kalendár a po jeho schválení súdom bude exekúcia zastavená.
Vidíte stále mu strhávajú peniaze aj keď je otec je chránený pred veriteľmi
No otcovi strháva sociálna poisťovňa no je v registri upadcov ..podotýkam ide splátkovým kalendárom a zatiaľ tam má ochrana pred veriteľmi ale sociálna poisťovňa stále strháva exekútorovi peniaze
Ale spadá ..ale nerozumiem tomu aký je postup pri splátkovom kalendári ako to vlastne je ..či nemá čakať kedy správca navrhne splátkový kalendár a pošle na súd a ten rozhodne a dovtedy mu bude strhávať sociálna poisťovňa alebo inak fakt neviem ..či by mu nemali už strhávať ale dlh čo mu strháva sociálna poisťovňa spadá pod osobný bankrot
Ahojte, prosím, v žiadosti o OB. Mám napísať účty v banke a ich zostatky. Známy po OB mi povedal že zostatky nemusím písať (už sú to dávno nepoužívané 2 účty, neviem sa k nim dostať, svojou hlúposťou som aj stratila údaje k nim). Ako teda, môžem si dovoliť nenapísať to? Je mi to hlúpe. Alebo treba ísť do banky sa opýtať? Ďakujem.
@muut Určite je potrebné tie účty uviesť a napísať, že nevieš aké sú na nich zostatky
@888888888 Ak dlh spadá pod osobný bankrot, tak tým, že súd poskytol dlžníkovi ochranu pred veriteľmi sa odkladá exekúcia a po tom, ako súd rozhodne o schválení splátkového kalendára spracovaného správcom sa táto exekúcia zastaví. Teda je potrebné sa informovať u súdneho exekútora, či už vydal upovedomenie o odklade exekúcie a či ho zaslal Sociálnej poisťovni
@optimistka999 veľmi pekne ďakujem za odpoveď ❤
A ešte prosím, obdobia nezamestnanosti, treba aj to konkrétne vypísať dátumy? Nestačí vypísať všetky zamestnania? Ďakujem
malo by to tam byť všetko vypísané - aj obdobia nezamestnanosti / aspoň orientačne /
@optimistka999 ďakujem ďakujem🙏 mám z toho celkom strach m, dokonca som vypísala ten istý majetok ktorý vlastním tam kde je napísané že som ho mala v posledných 3 rokoch ale už ho nevlastnim:( Snáď to pochopia
@muut tie tlačivá by mali byť vypísané korektne aby sa to konanie nepredlžovalo z dôvodu nutnosti ich opravy. Takže v tom tlačive - Zoznam majetku väčšej hodnoty dlžníka, ktorý dlžník vlastnil v posledných troch rokoch je potrebné uvádzať iba taký majetok väčšej hodnoty, ktorý dlžník vlastnil v posledných 3 rokoch ale už ho v súčasnosti nevlastní.
@optimistka999 viem, som to v manuali prečítala až keď už to tam bolo :( ale uviedla som tam že ho stále vlastním (išlo o 2 účty a je smartphone). Hneď za tým sú ďalšie informácie a tam som to uviedla tiež, že sa ospravedlňujem, ako som sa pomýlila.
Dievčatá nič v zlom, ďakujem Vám za všetky rady. Ale to, že si tlačivá môžem vytlačiť som zistila aj sama, a keby môžem niekoho poprosiť tak to už dávno urobím. 🙂
Zdravím. Chcel by som sa opýtať. Kedy mam zrušiť živnosť? Pred podaním OB, alebo môžem až po? Neplánujem pokračovať v živnosti, chcem prejsť na trvalý pracovný pomer.

@mawka dakujem za info..to som si chcela prečítať🙏A ešte by som dodala, že riziko banky je pri akomkoľvek človeku ist s nim do úveru..a hypo je o to výhodnejšia, že ak to nebude clovek splácať, zoberú mu nehnut., a 100% hypo už nikomu nedajú..mojej kamaratky sestra žiada v Prime, je to síce lacnejší byt 40000€, ale ponúkla jej banka sama ci si nechce zobrať úver..tak dam tiež vediet ci sa jej to podarilo, som zvedava aj ja..