Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
citam vas dievcata dlhsie,super si viete poradit...no kde pridem,tam nadabim na tu trapnu investigativnu ,ako rype a vyvysuje sa nad vsetkych a ktora radsej bude prenasat paksamenty z prenajmu do prenajmu,lebo VRAJ neuznava hyp na byt 😅😅.. no pravda bude niekde inde
@petrapetra33
Chcem sa opytat je tu niekto kto riesil OB a mal hypoteku na nehnutelnosti?
@bejuska83 zavisi to od viacerych okolnosti ako sa k tomu banka postavi ... najma aka je hodnota nehnutelnosti a aka vyska hypoteky .... aky si platič t.j. omeskania a pod ... banka moze hypoteku zosplatnit ... ale je to individualne
@loginexistuje ako zistit ze jak sa banka zachova pri mojom OB,ist sa opytat priamo do banky?
Ak by si nemala hypotéku tak pri OB sa tvoj nehnuteľný majetok s peňazí a rozdelí sa veriteľom
Ak máš na nehnuteľnosť s hypotékou prednostne právo má samozrejme banka co poskytla úver to ci úver zosplatni a musíš vyplatit celé naraz je o tvojej situácii a postoji banky
Ak platíš hypo nie si v omeškaní a je spálené z hypo len málo oproti hodnote hypo je pravdepodobne ze to banka nebude riešiť ale samozrejme hypotéka ti ostáva
@bejuska83 z mojich skusenosti viem, ze banky neriesia hypoteky cez osobny bankrot
@optimistka999 bola si tiez v takej situacii?ano to viem ze hypo budem nadalej platit,len sa bojim toho ze banka prihlasi aj hypo do OB,a to nechcem riskovat
@bejuska83 fakt mam dost velke skusenosti s tymto a viem, ze pokial tu hypoteku platis, tak banky to cez bankrot neriesia
@optimistka999 a vedela by mi banka dat zaruku aj pisomne ze neprihlasi hyp. do OB?ak tam zajdem?
@bejuska83 to urcite nie
Chcel by som sa spýtať ohľadom veriteľov keď sa už posielala žiadosť na cpp a došla. Mi odpoveď že mám ešte niečo doložiť ale ja som ešte zabudol do veriteľov napísať vymahacske spoločnosti dá sa to ešte opraviť ci sa musí nanovo poslať žiadosť?
Dobry den,prosim vas o radu. V roku 2019 august mi schvalili OB,odvtedy mam velky technicky preukaz od havarovaneho auta u spravcu. Teraz mi dosla pokuta kvoli nespravenej STK 165 eur,da sa s tym nieco spravit,okrem toho,ze to vyplatim? Viackrat som ho vyzvala,aby mi to poslal naspat,nech mozem auto vyhlasit,presne kvoli takejto pokute 🤬
Ale neposlal to ani napriek tomu,ze este v strede minuleho roku sa auto nepredalo v 3 kolach drazby. Dakujem
Podobne som to mal aj ja,auto stálo 9.mesiacov u správcu na dvore nakoniec sa predalo.Odovzdal som mu všetko aj zákonnú poistku ktorú samozrejme nezaplatil a ja tiež nie nakoniec prišiel mne papier že není zaplatené PZP,nikoho nezaujímalo že auto som odovzdal správcovi a musel som to zaplatiť
@ondrej111ko Dakujem,len teraz vyplatim pokutu,a bohvie dokedy ho bude este mat,lebo sa mi konkurz taha ako sopel,po pol roku mi zase pride pokuta kvoli tomu istemu,alebo ako?! Ved to sa nedoplatim a auto ma hodnotu 100 euro
@vivi78 Zdravim, podla zakona plati, ze ak sa motorove vozidlo nepodari spenazit ani v tretom kole ponukoveho konania, prestava tento majetok podliehat konkurzu a teda spravca by ho mal vylucit zo supisu a vydat Ti ho. Takze odporucam pozri sa do registra upadcov - vyhladaj si svoje konanie, zisti, ci uz prebehlo 3. kolo ponukoveho konania a ak ano vyzvi spravcu aby Ti auto vydal.
@optimistka999 Dakujem,bolo to vylucene zo supisu 28.6.2020,ale darmo som ho vyzyvala,neposlal. Pisala som do CPP a odpisali mi,ze ma pravo ho drzat dovtedy,kym sa mi neukonci konkurz uplne. 😔 Takze to budem musiet vyplati,aj ked nechapem naco mu ten TP bude,asi mu to robi radost.
@vivi78 odporucam napisat mu este raz vyzvu a dat na vedomie Ministerstvu spravodlivosti SR, odboru dohladu nad pravnickymi profesiami. Centrum právnej pomoci s tým nemá nič spoločné.
Ahojte , rad by som sa informoval , ake mate skusenosti po osobnom bankrote , v ramci komunikacie so spravcom Vas ho konkurzu . Lebo mne spravca v den vyhlasenia bankrotu zablokoval cca 300Eur , ale ked som s nim hned volal , povedal mi ze ide do mojej banky , chcel aj cislo uctu a ze mi to hned odblokuje . Teda otazka je , ked mi pride vyplata na ucet spravca mi ju bude blokovat , alebo peniaze nejako prerozdelovat , pytam sa teda ake su Vase skusenosti s tymto ? Dakujem a pozdravujem
@miropele Peniaze, ktore sa na ucte nachadzaju ku dnu vyhlasenia konkurzu blokuje banka automaticky na zaklade toho, ze v Obchodnom vestniku je zverejnene Uznesenie sudu o vyhlaseni osobneho bankrotu. Tieto peniaze budu podliehat konkurzu a spravca musi poziadat o ich prevedenie na spravcovsky ucet. Peniaze, ktore nabehnu na ucet po vyhlaseni konkurzu, konkurzu nepodliehaju a ani banka ani spravca ich blokovat nemozu.
@optimistka999 Ahoj diky moc za feedback , teda len jednej veci nerozumiem , mal som na ucte cca 252Eur , a som v minuse 38Eur , teda podla vyssie popisane by som mal mat 0Eur dispo zost. , teda preco mam -38Eur ? diky za feedback .

@nellydick ďakujem ☺️