icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

luna303
25. máj 2017

@10081987 ahá, už chápem... takže Ty si prevzala rozhodnutie, že Ťa budú zastupovať a keď sa im vráti doručenka, tak by mali spísať už návrh na súd... ale časový limit teda lehotu asi neuviedli. Takže môžu spísať návrh a podať ho za týždeň aj za mesiac :/ toho sa bojím... my už čakáme dosť dlhú dobu. Najprv termín v BA, čakačka 3 mesiace a potom nás odporučili do iného mesta, tam termín o mesiac :( Tak pre nemajetných ľudí, resp. ktorí si majetok nechcú ponechať je určite vhodný konkurz. Ak už niekto vlastný nehnuteľnosť napríklad, tak asi skôr pristúpi na splátkový. Ja známemu pomáham na konkurz, je to rýchlejšie.

10081987
25. máj 2017

@luna303 tak tak ako píšeš, no jedna zlatá pani mi tu na MK písala, že CPP má nato 30 dní, takže určite musia mať aj oni nejakú tu lehotu, však o ich 500 € ide ,keď tak uvažujem. No ja idem práve do toho konkurzu, majetok nemám žiadny, bývam v nájomnom byte, a ako píšeš je to rýchlejšie.

luna303
25. máj 2017

@10081987 áno cpp má 30 dní, aby poslali to rozhodnutie či budú alebo nebudú zastupovať. Aj tebe to tak poslali na poslednú chvíľu? či skôr? to hej, ide o ich 500€ a zvláštne, že to nedávajú len ľudom v hmotnej núdzi. kamoš má príjem, pracuje a aj tak sa bude podpisovať splátkový kalendár na tých 14€ a pri tom je to bezúročné. Ale potom povedali, že už po oddlžení to bude jedno, že ak bude mať aj 100 alebo 300, tak to môže uhradiť aj skôr. On tiež nemá majetok, len je držiteľom auta čo sa tiež bude musieť doriešiť s prepisom... Hlavne aby už súdy začali v tomto robiť niečo, lebo zatiaľ som ozaj nepočula, že by už bol niekto takto po novom oddlžený... už aj u nás by to bolo skôr, keby tie čakacie termíny neboli tak dlhé. Aj banujem že sme to nedali hneď poštou a čakali tri mesiace na ich termín :/

10081987
25. máj 2017

Áno toto presne aj mne povedali, že môžem to potom aj naraz zaplatiť. Mne to rozhodnutie poslali po troch týždňoch. Ja tak isto pracujem, akurát, že som samoživitelka a bývam s malou sama. Auto nesmie prepisovať, za posledné tri roky nesmie byť nič prepísané z jeho mena na niekoho iného, pretože sa to berie ako nepoctivý zámer.
no ja som sa objednávala na začiatku marca a termín mi dali na 19.4. takže je to komické :D

luna303
25. máj 2017

@10081987 no uvidíme teda... v BA nám povedali, že to máme už všetko a môžeme to zaniesť priamo na pobočku kam kamoš patrí... lenže, tam sme volali a vraj majú toho strašne veľa, takže bum, termín o mesiac, dnes už o tri týždne😠 tak uvidíme čo tam bude, ešte to potvrdenie zo súdu teda zohnať. On to auto nemá na svojom mene, platil leasing a keď ho splatil, tak si to mal prepísať už na seba, ale nechcel lebo exekútor by ho hneď vzal. Takže je zatiaľ držiteľom auta a musí ho asi prepísať sám na seba, aby bol majiteľom nech môžu auto dať do konkurzu... ale to asi bude lepšie vedieť správca ktorý sa ho ujme, že čo ďalej.

nifido
25. máj 2017

@luna303 pozri register upadcov , finstat.sk a ked budes mat cas a popreklikavas tak zistis ja som nasla jedneho muza v ke hned uznesenim oddlzeny

iveska
25. máj 2017

@luna303 ak ti mozem poradit tak nech kamos prepise auto na mamu alebo surodenca. pokila ho nema na sebe ale ma ho este lizingovka. zbytocne o neho pride. moja rada. a to sa ako nepoctivy zamer neberie.

tinkasp
25. máj 2017

@10081987 mne Cpp poslalo rozhodnutie na 25.den. Presiel presne mesiac dnes a este vzdy na sud neposlali a este to potrva,pretoze je vela zaujemcov. Dnes som sa bola osobne informovat a povedali,ze mam byt trpezliva. Ale ak mam pravdu povedat,je to dost na nervy,pretoze komplet vyplnenu ziadost som podavala hned na zaciatku aprila. A co sa tyka papierov o exekucii,predlozila som iba svoje a oni si tiez stiahli,nemusela som ist na sud.

10081987
26. máj 2017

@tinkasp no tak to si ma teraz vôbec nepotešila :( som myslela, že to pôjde rýchlejším tempom..no príde mi, že každá tá pobočka CPP to ma inak, a nedohodli sa na rovnakých postupoch 😈

luna303
26. máj 2017

@iveska no on to auto nemôže prepísať už na nikoho iného, lebo napriek tomu, že je zatiaľ len držiteľom, na doprave už majú blokáciu od exekútora. takže na cudziu osobu to auto dať nemôže. A jeho mama má tiež exekúcie... 😒

luna303
26. máj 2017

@10081987 fú tak to je sila, že už mesiac prešiel a ešte nič neposlali na súd... a nie je šanca sa dohodnúť s CPP, že aby sa predišlo čakaniu, že si vyberieme vlastného správcu ktorý to spíše? samozrejme so súhlasom centra. My totiž jedného známeho máme ktorý riešil bankroty do 1.3, ale potom nás odmietol s tým, že to už musí ísť cez centrum. Len kdesi som sa dočítala, že po dohode si klient môže vybrať aj vlastného správcu. Neviem či je to tak. To je strašne dlhá doba už. Ja už tiež pením aj zúrim, lebo fakt najprv tri mesiace čakať, teraz mesiac čakať, potom zas mesiac kým vyhovejú a tak... 😠😖

nifido
26. máj 2017

@luna303 tak na to zabudni spravcu prideluje sud nie centrum centrum prideli pravnika spravcu si si nevyberala ani po starom 😊

10081987
26. máj 2017

@nifido
@luna303 presne tak, správcu prideľuje súd, a po novom je to, že právnika pri konkurze musí dať CPP, ale pri splátkovom je možnosť navrhnúť "svojho" právnika

luna303
26. máj 2017

@nifido
@10081987 no tak som myslela, že po starom mohol ten návrh na súd napísať aj človek ktorého sme si vybrali samy, teda právnika. Tak sme dopadli... môžeme čakať kým centrum napíše teda ich právnik napíše ten návrh, zas ďalší minimálne mesiac 🙄 takto sa nedočkáme ani v septembri.

nifido
26. máj 2017

@luna303 ani po starom sud nedodrziaval lehoty 😉 no centrum ma toho vela tak uvidime ja idem 1.6

10081987
27. máj 2017

@nifido tak držím prsty, nech to dobre dopadne 🙂
@luna303 tak ja tajne dúfam, že to bude skôr ako v septembri 😈

luna303
29. máj 2017

@nifido to hej, viem si predstaviť, že majú toho dosť... my zas 8.6 🙂 Tak tiež držím palce, nech je to čo najskôr vybavené.
@10081987 ďakujem! no snáď hej, nech to chlapec už má z krku a môže začať odznova už 😉 ľahké to mať aj tak nebude, nikdy žiadny úver, hypotéka... ale aspoň mu ostane plat a môže pomaly začať šetriť na čo bude potrebovať.

maxidiki
29. máj 2017

v dnesnom obchodnom vestniku sa uz objavila aj prva lastovicka podla noveho zakona 🙂

nifido
29. máj 2017

@maxidiki uz bola daavno pred chlap z ke 😉

maminenka12
8. jún 2017

Ja som mala stretnutie 15.maja,, objednavala som sa telefonicky dva mesiace predtým. Pani bola velmi príjemná.mailom mi predtým poslali všetko čo si mam doniesť, . Pre potvrdenie o exekucii som bola na sude v ten den,, vybavena za 5 minut-poplatok za kolok 2,50.- V centre bola mila pani ale žial plne zaneprázdnená a mala na mňa cca nechcem klamať 5 minút. Povedala mi čo mám kde ešte vypísať do papierov s ktorými som si nevedela dať rady a kazala mi to doniesť na druhý deň. na druhy deň tam bol právnik ktorý to prevzal a popodpisoval so mnou zmluvu s centrom.Mile jednadnie a všetko prebehlo rýchlo Dnes 8.6 mi prišlo od nich rozhodnutie takže teraz budem čakať na rozhodnutie zo sudu. Su to riadne nervy to čakanie,, oddlžia neoddlžia??? už sa idem zblazniť,, dufam že sa to podarí ale nechcem sa zbytočne tešiť ak príde rozhodnutie že nie :(

tinkasp
9. jún 2017

Držím nám palce, ja čakám už veľmi dlho,25.4.mi doručili rozhodnutie A zo súdu ešte nič. Stále neviem na čom som,je to na nervy.

luna303
9. jún 2017

ahojte, ľudkovia a môže sa stať, že niekomu centrum aj zamietne zastúpenie? ze príde po 30 dňoch rozhodnutie o tom, že nebudú zastupovať? alebo to automaticky každému poskytnú zastúpenie...

maminenka12
9. jún 2017

@tinkasp fuuha,ja som myslela ze to potom do mesiaca musi prist,, tak to je ozaj na nervy :( ja sa velmi bojim aby mi to nezamietli,, lebo k tym vsetkym dlhom potom este platit 500 eur tiez nieje bohvieco :(

m1976
10. jún 2017

8.3 som podala ziadost , tiez cakam zo sudu rozhodnutie

tinkasp
10. jún 2017

@maminenka12 v pripade zamietnutia nebudes splacat tych 500e,vtedy sa dohoda rusi,tak mi povedali v CPP.

nifido
10. jún 2017

@tinkasp malo by to tak byt lebo 500e je pre soravcu a ak ti zamietnu nebude mat robotu 😊

ivik31
10. jún 2017

@m1976 dobry den,8.3.ste pozanasala papiere do CPP a odvtedy vam neprislo ziadne vyjadrenie?ano z CPP,ze vas budu zastupovat?

ivik31
10. jún 2017

@m1976myslela som ani z CPP,pisem ako hotentot

tinkasp
11. jún 2017

@luna303 ano,moze sa stat,ze pride aj negativna odpoved z CPP,ze nebudu zastupovat,vtedy ak nesplnate podmienky na podanie žiadosti

m1976
11. jún 2017

To my prislo pred mesiacom z CPP ze ma zastupuju plus splatkovy som podpisovala