icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

ivik31
11. jún 2017

@m1976 to znamena,ze tam kde dlzite Vam uz nic nestrhavaju,ale mate splatkovy kalendar,ci?

ivik31
11. jún 2017

Mozem sa spytat baby mate velke dlhy,ked ste poziadali o osobny bankrot?U nas ma dlhy moj brat,dost velke a vo viacerych bankach a este mu ze vraj nic neprislo,tak preto sa pytam,ci to zalezi aj od dlhov

gretula1975
11. jún 2017

podala som osoby bankrot v marci o mesiac mi prislo z Cpp ze ma buduu zastupovat.mesiac som cakala a vycitala som na googli ze v obchodnom vestniku sa objavy vase meno a aj sa tak stalo.a sledovala som ten vesrnik a dnes som si otvorila svoju polozku a citam a citam a nakoniec som sa docitala ze navrh na konkurz sa zamieta.tak neviem kde sa stala chyba? a pytam sa samej seba preco? odvovodnenie tam nebolo.prosim vysvetlite mi to niekto.ved je toho plný googl ake to bude jednoduchee po novom ppdat osobny bankrot a vidiite dopadnut to moze aj takto.

maminenka12
12. jún 2017

@gretula1975 ahoj,,a mozem sa opýtat v akej situacii sa nachadzas?? slobodna? vydata? deti? zamestnana? nechapem preco zamaietli,, teraz sa aj ja bojim :(

10081987
12. jún 2017

@ivik31 myslíte ako upomienky mu mali prísť alebo čo ste mali na mysli? je jasné, že banky/ nebankovky samozrejme čakajú nech sa dlh pekne navýši, posunú to vymáhacím spoločnostiam a neskôr exekútorom, ktorí si na tom navýšia určité %.

@gretula1975 ak sa môžem opýtať, a iba ste sledovali stále ten obchodný vestník alebo vám aj domov prišlo niečo z cpp, že to vôbec podali na súd? u mňa to už bude za chvíľu mesiac čo mi prišlo domov rozhodnutie z cpp, že ma budú zastupovať a stále je ticho
No musia Vám určite povedať aj dôvod prečo, mrzí ma to, a verím, že sa to bude dať riešiť ešte, mňa asi švacne ak sa mi toto stane 😢

nifido
12. jún 2017

@gretula1975 dobry den a to vam cpp neodovodnilu ze preco? malu ste exe? male dlhy? ci? majetok? prijem? a tych 500e nemusite platit?

nifido
12. jún 2017

@gretula1975 v uzneseni musi byt odovodnenie preco zamietli mrknite ru.justicia tam je cele uznesenie

nifido
12. jún 2017

https://www.justice.gov.sk/PortalApp/ObchodnyVe... ktore ste este nepozerali su tam rozhodnutia aj po novom ☺ tam hladat aj svoje meno kazdy pracovny den pribuda novy

tinkasp
12. jún 2017

Nasla som asi 2 pripady odmietnutia,ale dovod tam nie je vypisany,len ze odvolanie voci rozhodnutiu nie je pripustne...

gretula1975
12. jún 2017

@maminenka12 myslim ze je jedno v akej som situàcii.ale nejde mi do hlavy preco mi to zamietli den tam bol 12.5 a postou mi zatial ziadne rozhodnutie neprislo .v stredu sa mam rozpravat s pravnickou z CPP ktoraa podavala moju ziadost som fakt zvedava.takze musiim len cakat a hlavne byt kludna

maminenka12
12. jún 2017

@gretula1975 tak ja si myslim ze pri vyhlaseny bankrotu je dosť podstatná životná situacia,, ak je niekto napríklad slobodný a zarába dosť peňazí tak pochybujem že to schvalia,,ine je zase napriklad sam otec s dietatom ktorý ich živý ,, viete čo myslím,, samozrejme ja neviem aké presne maju kritéria takže naozaj netuším :O :(

nifido
12. jún 2017

@gretula1975 rozhodnutie ste zrejme dali poslat do centra a oni maju cas 😕

maminenka12
12. jún 2017

@nifido pozeram ten vestnik ale celkom sa tam nevyznam,, kde najdem žiadatelov?? dakujem

10081987
13. jún 2017

Ja to asi zložito robím 😅 ale vždy do googlu napíšem obchodný vestník, a tam dole je vyhľadávanie, potom už len vyhľadávate meno napr. a treba hore vybrať za rok 2017 nech zbytočne nehľadá v predchádzajúcich rokoch

nifido
13. jún 2017

@maminenka12 aj ked date do googla svoje meno malo by vyhodit alebo potom cez stranku hore vyhladavanie v ov a zadat meno popripade prejst vestnik 12.5 bolo rozhodnute alebo uverejnene v ov lebo to je rozdiel ak rozhodnute tak zverejnene moze byt aj o tyzden .....

nivea777
13. jún 2017

@nifido ak mi tam nic nenajde tak ro znamena ze nepodal ziadost alebo mu to zamietli?? Manzel cjcel dat na exekuciu jedneho a ten mu ppvedal ze ide vyhlásit bankrot takze exekucia bude zbytočná

luna303
13. jún 2017

@tinkasp a tie podmienky sú aké prosím? jednu som zaregistrovala, že musí byť vedená aspoň jedna exekúcia a bolo tam čosi o meškaní splátok aspoň 30 dní či niečo také... o ostatných ani neviem. Snáď ale nevadí, že človek riadne robí, má výplatu... lebo tá výplata ktorá príde aj tak hneď celá odíde... kvôli exekúciám a nezostane takmer nič...

ivik31
13. jún 2017

@nivea777 to by aj mna zaujimalo,ci su tam vedeni aj ti,co poziadali,lebo ja tiez nemozem najst jedneho cloveka

mawka
13. jún 2017

@ivik31 az ked je rozhodnute to vyjde v obchodnom vestniku

@luna303 nemoze ti odist hned cela vyplata. musia ti nechat 198,09 Eur a na jedno dieta 45,92 eur. toto ti proste musi zostat. potom mas zrazuku bez obmedzenia a dalsia je v zavislosti od toho, ci je prednostna - vtedy idu dole 2/3 a pri neprednostnej 1/3. zvysok co ostane, ak ostane ti prirataju k tomu, co ti musi ostat.
Cize priklad 800 eur cista mzda, 2 deti, nepostihnutelna cast je tych 198,09 + 99,04 na dve deti, potom odrataju zrazku bez obmedzenia 205,74 + 198,08 (2/3 prednostnej) = zrazka spolu 403,82 Eur a tebe poslu na ucet 396,18 Eur. Cize z 800 e platu ti proste zostane 300-400 eur pri dvoch detoch. Pri 500 eur v cistom ti ostane cca 360 eur. Musi. Zakon bol novelizovany. To, ze ti to chodi na ucet, ktory je blokovany, to sa da riesit posielanim vyplaty na iny ucet. Deti alebo pribuzni.

nifido
13. jún 2017

@nivea777 vo vestniku du az rozhodnutia-uznesenia aj zamietnute ukoncene vyhlaseny konkurz podla toho ci ma majetok atd atd atd ak neviete niekoho najst a podaval teraz podla noveho zakona este nemusi byt uznesenie ..... na exekuciu mozete dat ma dotycny majetok? ak ano a ide konkurzom hoc auto bude predane a peniaze rozdelene nie vela no mozete nieco dostat ak nema majetok tak je to horsie vyhlasenim konkurzu dlhy padnu .....

nivea777
13. jún 2017

@nifido no on uz podla mna nema na seba nic,vyplata chodi na účet rodicov a oni platia jeho dlhy

nifido
13. jún 2017

@nivea777 tak to je asi pre vas zle

luna303
14. jún 2017

@mawka to viem, že sú životné minimá.. nejedná sa o mňa, ale o kamoša, trochu mu stým pomáham, lebo nemá moc času. Problém je, že nie je zamestnaný ale SZČO, takže svoju výplatu si všade zadeľuje sám. Čo zarobí posiela odvody bežné aj dlžné + exekútorom čo vystane... ak chce poplatiť všetko, tak mu neostane nič. Stane sa, že je taký mesiac keď na niektorého veriteľa nezostane, ale pre Boha z niečoho človek musí žiť. Mal časy keď mu ostalo 20€ na celý mesiac... len aby poplatil každého veriteľa, nech nikto nefrfle, že iného zvýhodňuje. Ťažké to má v tom, že má stanovené splátkové kalendáre, aj socpoist, ZP, daňový a tie treba dodržať... za to aj mám obavy, že mu centrum zastupovanie zamietne, lebo je mladý, slobodný a má občas slušný príjem, ale ako som uviedla, ten hneď aj odíde na splátky...

mawka
14. jún 2017

@luna303 no viem, co je toto za situaciu, poznam ju velmi dobre. na jeho mieste by bolo lepsie asi ist do TPP, kde mu teda aspon tych 300-400 e zostane na zivobytie. pri bankrote na to zvyhodnovanie pozor, na to ma upozornila aj pravnicka, aj pravnici v centre. ja sama som zvedava. ale povedali mi, aby som urcite uviedla, ze ked mi beru z platu exekutori, ze kolko mi ostava a kolko mam vlastne vydavky a naklady na zivot. z celho mi vychadza to, ze konkurz je fakt pre ludi, ktori nemaju nic (nemam ani ja majetok) a ktori nemaju pracu, ziadny prijem, atd. lenze ja pracu mam. musim mat, sak ako by som uzivila dve deti? a na takychto nemysleli. na tych, co sice nemaju majetok, ale maju prijem. ja som skepticka, stale si myslim, ze mi to zamietnu, neviem preco, mam take tusenie. uz si hladam pracu cislo dva. lebo ked zamietnu a ja budem v TPP a bude mi ostavat 350 eur, tak z toho nevyzijem., ved to mam len najom, energie.. ani vyzivne nepostaci na stravu na cely mesiac. proste cele zle. prechadzam zo zivnosti do trvaleho prac. pomeru. nech mam aspon odvody platene. nech sa snazim ako chcem, jednoducho je to kolotoc, z ktoreho sa bude dat von len bankrotom. v podstate ja by som kludne aj rada splacala, ale kedze nemam majetok, nemozem ist do splatkoveho a konkurz, tam sa uz nesplaca nic. divne, cele divne. banujem, ze som do toho nesla podla stareho systemu.

mawka
14. jún 2017

lebo proste teraz po vyhlaseni bankrotu maju veritelia 6 rokov na podanie namietky. a ver, ze oni namietat budu. keby sa aspon dalo splacat po troche, tak by to bolo okej. ale pri konkurze nebude nic, to si pis, ze sa budu domahat..

10081987
14. jún 2017

@mawka až mi slabo prišlo ,keď toto čítam, ja tiež pracujem na TPP, mám jedno dieťa, ktoré nastupuje od septembra už do 1 triedy. Dlhy narobil bývalý manžel, ktorý to má ťažko u prdele, že mne sťahuje z výplaty exekutor, zdrhol do Nemecka a hrá sa na mrtveho chrobáka. Taktiež nemám žiadny majetok (hnuteľný, nehnuteľný) bývam v nájomnom byte, keď som sa radila s mojim právnikom povedal mi, že treba uviesť naozaj všetky výdavky, že aj keby malo ostať len 5€. Začínam byť z toho zmätená, mne právnik povedal, že aj keď pôjdem do konkurzu dajú mi správcu s ktorým budem komunikovať. Taktiež mi povedal, že ano môžu sa domáhať do 6 rokov, ale v prípade, ak by vedeli preukázať , že ide o nepoctivý zámer. O čom by to bolo potom všetko, dúfam, že toto sú len dohady 😢 a nebude to tak ako to znie všetko, už chcem mať naozaj pokoj a nech si to platí ten čo tie dlhy narobil v reáli, som namočená v tom až po uši kvôli debilovi

mawka
14. jún 2017

@10081987 ja tiez, mojko... presne takato situacia.. ex neplati si nic, on je zadlzeny, co som sa dozvedela neskor, spolocne dlhy, na ktore sa vykaslal a ja som nemala z coho, moje dlhy, co som si kvoli dlhom narobila, ked sme nemali ani co jest, som ani odvody neplatila, len aby deti mali kde byvat a co jest, plienky. si zober, ze som ostala sama s dvomi detmi, mala vtedy mala pol roka. o dom sme prisli, o vsetko. on ma na salame. na papieri minimalku, zvysok do ruky, vysmiaty a vsecko je na mojich pleciach. vsetko je to jeden kolotoc. taka socialka ani zdravka mi nechceli vyjst v ustrety so splatkovymi kalendarmi, resp. mi dali moznost, ale takymi brutalnymi splatkami, co by som neutiahla a nasledovali exekucie. specialitka socialnej poistovne je neexekvovat dlh ako celok, ale rozdelit ho na obdobia, na penale na hento a tamto a dat to 7 exekutorom, zdravotna poistovna detto. jedina statna institucia, ktora mi kedy vysla v ustrety bol danovy urad, tam sa naozaj nadomnou zlutovali a dali mi pekne splatky a v pohode som vyplatila. keby to slo takto aj inde, nemuselo by to dojst az sem. na druhej strane som zena, ktora vie na seba a deti zarobit sama, lenze toto je vecny kolotoc. pred novelizaciou exekucii mi stiahol exe 3000 z platu a na socialku poslal 300 eur a zvysok si nechal na trovy. no povedz mi.... takze sa nevyriesilo nic. ostatni to iste. ja som uz rezignovala. exekutori su mafia podporovana statom a nech si hovori kto chce, co chce. moje penale, trovy exekucii a uroky prevysuju vysoko istiny. a to je zle. pretoze z toho nikdy v zivote nevylezem. jedno platis, na druhe neostava, tym padom sa druhe navysuje o dalsie trovy, uroky, atd. bludny kruh. nech chces akokolvek, neda sa z toho vymotat, aj ked splacas.

luna303
14. jún 2017

@mawka fú, tak to je už zlé, keď je tam aj dieťaťko... to fakt hrozí, že vám zamietnu ten bankrot?? v tejto situácií?? tak potom kamoš nemá šancu... on je sám, slobodný, má len auto ktorého je držiteľom, keby ho mal na mene, tak mu exekútori hneď vezmú a len to auto ho živí. On nechce ísť do TPP, lebo jeho zamestnávateľ dáva minimálnu mzdu na papier a nepáčilo by sa mu to. Kamoš má totiž už oficiálne splátkové kalendáre ktoré musí dodržiavať... len v socke má mesačnú splátku takmer 400 eur + ešte ostatné, ZP, DÚ... Na TPP plánoval ísť po bankrote kedy by mu už exekútori nesiahali na plat...
Je to ozaj nefér, že by to mali zamietnuť takým ktorí prácu majú... veď je to ich snaha, že si tie dlhy chcú platiť, len je toho moc a nezostane na normálny dôstojný život :(

mawka
14. jún 2017

@luna303 lenze po kkonkurze uz neplati nikto nic, je oddlzeny, chapes? kedysi to tak bolo, ze ti dali na tri roky splatku a potom ta az oddlzili. teraz mas bud konkurz - ze ta oddlzia a neplatis uz nic alebo splatkovy kalendar, ked mas majetok, ktory sa da spenazit a prijem a mozes teda splacat 30-100% dlhov pocas urciteho obdobia. a o tom pisem prave, ze ja som niekde medzi. nie som az taky socialny pripad, byvam v prenajme, zarabam, ale nevlastnim ziadny majetok. a na takychto ludi akosi pozabudli. a ja nemozem zo seba spravit total socialny pripad, ved ja musim zivit deti. u nasich byvat nemozeme a najom 350 mam s energiami, tv, internetom, to je take optimalne. pricom tak ci tak 180 eur z toho su teplo, voda, elektrina, to by som platila kdekolvek by som bola. majitelom nejde vela do vacku. chapes. ja uz neviem ako osekat vydaje. ale pri dvoch skolopovinnych detoch to neosekam. si zober, ze najom 350 ano, telefony nech 20 eur vsetci traja dokopy, bo dobijame a deti neprevolaju velmi, cize aj dva mesiace oni nedobiju kredit, obedy jedna 20 e, druhy 23 e, kazdy ma kruzok, zaciatok sk. roka ma vzdy vyjde len na poplatkoch ako ZRPS, kruzky, triedny fond, jazykove ucebnice 100 e, nehovorim o sk. pomockach. kde su topanky, oblecenie, ked kazde tri mesiace im podrastie noha. kozmetika. lieky, ak sa nieco vytoto. nezahrnula som stravu. maly nosi strojcek, kontroly nie su lacne. dobijanie preukazok na bus... do toho nejaky skolsky vylet, akcia, cokolvek. proste ked to spriemerujem, vydavky na nas troch su okolo 700-800 eur mesacne (ked zahrniem aj neocakavany vydavok) ... a teraz si zober, ze nastupujem do TPP a vyplata mi pride prinajlepsom 390 eur. ked aj priratam vyzivne a pridavky, stale to nepokryje vsetko a to este musim splacat. nonsens, neda sa to. a takto to taham sama uz 7 rokov. nehybem sa nikam. absolutne nikam. v minuse stale de facto. zaplatit splatku exekutorom ci kupit topanky deckam... otras. a henten vysmiaty, ten sa zavesil jednej zenskej na krk a ma u prdele, oni su na vsetko dvaja, podporuju sa, ako som pisala on na papieri minimalku, zvysok na ruku, byva u nej v dome, ktory je jej, cize tam ked jej prispeje na stravu a energie, ale stale sa ma lepsie. kde je na tomto svete spravodlivost? deti si zobere raz za 5-6 tyzdnov, teraz si ich bude brat po 7 tyzdnoch, cize nema s nimi vydavky, len poslat to poondene vyzivne, aj to ho koncom mesiaca urgujem, kedy posle. a este na mna krici, ci som mantava p*ca, ved on nema. ale potom posle, no aj tak... stale sa pytat po vyzivnom. teraz co poslal o tri dni skor, som kukala ako puk. ale furt to nestaci. a na sude si nepomozem, pretoze ked ma minimalku, este by mi to mohli znizit... mam to riskovat? cele zle proste

10081987
14. jún 2017

@mawka no čo sa týka exekútorov ja už ani nemám chuť riešiť, akurát dnes som písala do CPP lebo včera mi prišiel dopis od inej spoločnosti, ku ktorej prešiel jeden dlh, tak čo vlastne teraz, keď pri vypisovaní papieroch v CPP som nemala ani šajnu o tom, že vzíde nejaká nová spoločnosť čo to bude vymáhať..a ako píšeš z dlhu čo bol cca 4900 € chce po mne zaplatiť cca 7000 € do 5tich dní, si tak hovorím či spadli zo stromu rovno na hlavu. Sama som zvedavá ako to celé dopadne, čo vlastne posudzujú a podľa čoho to posudzujú, pretože s platom cca 500€ mám vyplatiť dlhy v hodnote cca 20tis. € a ešte aj nejako vyžiť, platiť nájom + energie..vitaj demokracia na Slovensku 👎