Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@korbelka1 V akej banke, prosím?
Ahojte, chcem sa opýtať rodičia prešli osobným bankrotom. Teraz v aprili sú to 4 roky.
A však ocovi zomrel otec a bude dediť polovicu bytu, druhú polovicu jeho brat Musí vrátiť nejaké peniaze? Alebo ako sa to rieši?
Najlepšie keď Ai zavoláte na CPP oni vám poradia
@sisa5
Podľa podmienok
Musí pri dedičskom konaní nahlásiť že prešiel osobným bankrotom.Notar to zapíše do dedičského konania.
Keď dostane potvrdenie-zápisnicu,tu musí odfotiť komplet celú a kto sa prihlásil-veriteľ,tak mu pošle zápisnicu o dedičstve.Musi ponúknuť 50% toho čo zdedí.
Prešla som si týmto.Takže viem aký je postup.
Na CPP Vám nebudú vedieť poradiť,ani mne neporadil.
Postup mi povedal až môj správca.
No ja som toto konkrétne zisťoval.Ak vás dlh je 12000 a výška dedicstva je 40000 tá musíte minimálne odovzdať polovicu Vášho dlhu.Nemožu od Vás žiadať viac ako dlzite.
@ondrej111ko ďakujem
Ahojte, podaril sa niekomu otvoriť účet v banke po OB? Ja už som takmer 2 roky po a stále nie. Paušál mám, riadne splácam, no to je jediná evidencia platenia ktorú si vedia overiť. Mám účet v zahraničnej banke, no výplatu dostávam cash, takže ho ani moc nepoužívam.
Ešte jedna otázka, keby sa udiala nejaká zmena v mojom OB, nájdem všetky info v obchodnom vestníku?
Ďakujem ❤️
Zdravim riešil už niekto hypoteku po osobnom bankrote?
Zdravim všetkých . Potrebovala by som poradit.Pred 7.rokmi prebehol u nas konkurz,kde jednym z veritelov bola Rakuska soc.poistovna.Do dnesneho dna mi asi 3krat rocne pridenod nich list so sumou na doplatenie poistneho...vzdy im mailom poslem odpoved s prilohou v anj o konkurze..Cele roky to iste dookola...vzdy volam pravnikovi,ten mi povie len to iste,zaslat doklad o vtedajsom konkurze...poradite ako to ukoncit?Dakujem..Mam obavu,aby mi nesiahli nahodou na ucet,oni sice nepisu nic ine,len poslu sumu k uhrade,ale mam obavy..trva to roky.Dakujem
Ešte jedna otazka,kedze konkurz prebehol pred 7.rokmi.ja si vobec nepamätám, ci som spomenula aj tohoto veritela,ale bolo mi povedane vtedy,ze aj v pripade,ze zabudneme na nejakeho,tyka sa to dlhu kazdeho...
@ivik31 nie
Zdravim,prosim vas,mate este niekto skusenost so zahraničným veritelom ?
@vaapeter66 Dlh voči zahraničnému veriteľovi nezaniká, iba sa stáva nevymáhateľným...Preto Ti to stále posielajú... Ty si ho zabudla uviesť v Zozname veriteľov?
Ahojte. Pohotovost mi stale vyvolava aj po 5 rokoch od bankrotu. Viete mi prosim vas napisat do spravy ako im napisat doporuceny list a na aku adresu? Uz to niekto takto posielal? Skusenosti? Dakujem
@muut v máji mi schválili OB,v júly som si otvorila účet v Prima banke 🙂
@venika58 prosim,ak nevadi,pripojim sa,je to katastrofa,nam vsetkym clenom aj sms...aj ja by som tada im napisala len neviem kam...
@optimistka999 ja vobec nepamatam,to je 7rokov..ale poslala som im uradne preložený Obchodny vestnik ..teda doklad o bankrote