icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

eva8940
Autor odpoveď zmazal
korbelka1
1. feb 2023

@martina21 ano hned

optimistka999
5. apr 2023

@korbelka1 V akej banke, prosím?

sisa5
5. apr 2023

Ahojte, chcem sa opýtať rodičia prešli osobným bankrotom. Teraz v aprili sú to 4 roky.
A však ocovi zomrel otec a bude dediť polovicu bytu, druhú polovicu jeho brat Musí vrátiť nejaké peniaze? Alebo ako sa to rieši?

optimistka999
Autor odpoveď zmazal
tina172
6. apr 2023

Najlepšie keď Ai zavoláte na CPP oni vám poradia

adacica77
6. apr 2023

@sisa5
Podľa podmienok
Musí pri dedičskom konaní nahlásiť že prešiel osobným bankrotom.Notar to zapíše do dedičského konania.
Keď dostane potvrdenie-zápisnicu,tu musí odfotiť komplet celú a kto sa prihlásil-veriteľ,tak mu pošle zápisnicu o dedičstve.Musi ponúknuť 50% toho čo zdedí.
Prešla som si týmto.Takže viem aký je postup.
Na CPP Vám nebudú vedieť poradiť,ani mne neporadil.
Postup mi povedal až môj správca.

sisa5
6. apr 2023

@adacica77 dakujem
Aj ked je hodnota dlhu menšia? Aj vtedy musi ponuknut 50%? Ci len do vysky dlhu?

adacica77
6. apr 2023

@sisa5
Dobrý deň,
Všetko čo vyhráte,aj čo zdedíte musíte ponúknuť svojim veriteľom do 6rokoch trvania OB

sisa5
6. apr 2023

@adacica77 dobrý deň, tomu rozumiem, ale ked vyska dlhu bola cca 12000 a dedicstvo bude cca 40000 tak musi dat 20000?
Alebo len tu vysku dlhu?

vivi78
6. apr 2023

@korbelka1 ako sa vam to podarilo prosim? Mne nedaju ani tisicku,nieto hypoteku ☹ a to vo svojej banke mam ucet uz10 rokov a tu som podlznosti nemala.

adacica77
6. apr 2023

@sisa5
Oni sami rozhodnú koľko si zoberú.
Vy len pošlete od notára prepotené papiere koľko ste zdedili,a oni Vás vyzvú písomne koľko im máte poslať na účet.

ondrej111ko
6. apr 2023

No ja som toto konkrétne zisťoval.Ak vás dlh je 12000 a výška dedicstva je 40000 tá musíte minimálne odovzdať polovicu Vášho dlhu.Nemožu od Vás žiadať viac ako dlzite.

sisa5
6. apr 2023

@adacica77 dakujem

sisa5
6. apr 2023

@ondrej111ko ďakujem

kovka78
7. apr 2023

@sisa5 Prečo by ste im mali dávať viac, ako im dlžíte?

sisa5
7. apr 2023

@kovka78 ja vobec netuším ako to funguje, a zatial kazdy vravi inak.. Este ani nie je iste ci sa bude byt predavat, nakolko jeho brat nema kde byvat

muut
10. máj 2023

Ahojte, podaril sa niekomu otvoriť účet v banke po OB? Ja už som takmer 2 roky po a stále nie. Paušál mám, riadne splácam, no to je jediná evidencia platenia ktorú si vedia overiť. Mám účet v zahraničnej banke, no výplatu dostávam cash, takže ho ani moc nepoužívam.
Ešte jedna otázka, keby sa udiala nejaká zmena v mojom OB, nájdem všetky info v obchodnom vestníku?
Ďakujem ❤️

pss123456
30. máj 2023

Zdravim riešil už niekto hypoteku po osobnom bankrote?

serus125
28. júl 2023

@muut v tatrabanke a csob mi otvorili hned po bankrote samozrejme ak ste nemali u nich nejaky dlh

deeena
29. júl 2023

@serus125 ja som mala v tb len za vedenie účtu ,a ajtak mi znova otvorili

vaapeter66
11. sep 2023

Zdravim všetkých . Potrebovala by som poradit.Pred 7.rokmi prebehol u nas konkurz,kde jednym z veritelov bola Rakuska soc.poistovna.Do dnesneho dna mi asi 3krat rocne pridenod nich list so sumou na doplatenie poistneho...vzdy im mailom poslem odpoved s prilohou v anj o konkurze..Cele roky to iste dookola...vzdy volam pravnikovi,ten mi povie len to iste,zaslat doklad o vtedajsom konkurze...poradite ako to ukoncit?Dakujem..Mam obavu,aby mi nesiahli nahodou na ucet,oni sice nepisu nic ine,len poslu sumu k uhrade,ale mam obavy..trva to roky.Dakujem

vaapeter66
11. sep 2023

Ešte jedna otazka,kedze konkurz prebehol pred 7.rokmi.ja si vobec nepamätám, ci som spomenula aj tohoto veritela,ale bolo mi povedane vtedy,ze aj v pripade,ze zabudneme na nejakeho,tyka sa to dlhu kazdeho...

vaapeter66
11. sep 2023

@ivik31 nie

vaapeter66
11. sep 2023

Zdravim,prosim vas,mate este niekto skusenost so zahraničným veritelom ?

optimistka999
20. sep 2023

@vaapeter66 Dlh voči zahraničnému veriteľovi nezaniká, iba sa stáva nevymáhateľným...Preto Ti to stále posielajú... Ty si ho zabudla uviesť v Zozname veriteľov?

venika58
25. okt 2023

Ahojte. Pohotovost mi stale vyvolava aj po 5 rokoch od bankrotu. Viete mi prosim vas napisat do spravy ako im napisat doporuceny list a na aku adresu? Uz to niekto takto posielal? Skusenosti? Dakujem

lussinda19
25. okt 2023

@muut v máji mi schválili OB,v júly som si otvorila účet v Prima banke 🙂

vaapeter66
30. okt 2023

@venika58 prosim,ak nevadi,pripojim sa,je to katastrofa,nam vsetkym clenom aj sms...aj ja by som tada im napisala len neviem kam...

vaapeter66
30. okt 2023

@optimistka999 ja vobec nepamatam,to je 7rokov..ale poslala som im uradne preložený Obchodny vestnik ..teda doklad o bankrote