Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@10081987
ano bolo to hypoteka na dom ktorým su majitelia rodičia a stále platím po 200€ včera znovu boli na obhliadku domu a išla som do osobného bankrotu konkurzom. Načo je vlastne ten osobný bankrot ked aj tak prídu na obhliadku nechápem.Neni to preto že sa všetko voči vám zastaví aby ste neprišli o dom
@fefe123 Plne suhlasím,,, človek môže byť rad ak sa mu podarí zbaviť sa toho čo ho ťaží a čo už viac nezvláda splácať. Nieje to o tom,že sa zbavím dlhov a hned rozmýšlam ako urobiť dalšie :D
@tina172 ak by to fungovalo tak ze mas hypoteku nasledne prejdes bankrotom a hypo platit nemusis a dom ti ostane tak by to robil kazdy 😉
Alebo narobim dlhy pri podnikani prejdem bankrotom a znovu otvorim zivnost zasa si treba vziat ze tie dlhy niekto zaplati a nakoniec su to ti co podctivo splacaju hypo ci odvody
Podla mna vela ludi co prejde bankrotom si uvedomi ze sa lepsie zije bez uverov a poziciek a uz si da stym pokoj.
A este otazka na Vas,ak je tu niekto z TN kraja. Pred mesiacom mi prislo vyjadrenie z CPP o zastupovani, to uz by aj mohli posielat na sud po mesiaci? Dakujem za odpoved
to by ti uz mohlo prist do 2-3 tyzdnov aj rozhodnutie zo súdu 👍
@maxidiki sledujem aj ten register upadcov kazdy den a zatial nic. Tam by to malo byt hned na druhy den ako prebehne pojednavanie
@janka456janka ja mam už mesiac doma rozhodnutie Z cpp ba a stale nič. Hovorili že budU volať keď podajú na súd a vôbec nič sa nedeje. Už som na nervy Z toho cakania
Babenky... tie ktoré ste mali napr. aj pôžičky z nebankoviek a idete do bankrotu.... ak ste splatili istinu a ešte po Vás niečo žiadajú, resp. ak ste splatili navyše, žiadajte to nazad. Už som to tu viackrát písala, viacerým som písala tie žiadosti na Ministerstvo... nenechávajte tie peniaze nebankovkám, sú Vaše a súdy ich reálne priklepnú nazad. Síce to na niektorých súdoch trvá aj rok, ale nakoniec peniaze získate nazad. Platí to pre všetky nebankovky.
Ahojte dievcata. Nevie mi niekto poradit? Moji rodicia maju obidvaja bankrot, kazdy samostatne. Bankrot sa zacal riesit minuky rok, maju este stare podmienky, kazdy mesiac im stahuju peniaze. Len sa chcem opytat, ci pre nich sa tie podmienky nemenili? Budu im stahovat peniaze aj nadalej tri roky a az potom budu odlzeni? Dakujem za odpoved
@nifido oni si davali bankrot minuly rok niekedy v juli, pokial sa to vsetko zacalo a tak,ubehlo asi 5 mesiacov, ocovi zacali stahovat peniaze skor, myslim, ze niekedy v decembri a mame asi az od januara. Nieco im pravnik teraz nedavno hovoril, ze by sa mali menit podmienky aj pre jich, len mama ho velmi nechapala. Tak dufam, ze uz im budu stahovat len par mesiacov a bude koniec. Oco by uz chcel ist o rok do predcasneho dochodku, len keby to mal po starom, tak by nemohol. Ale ked uz bude fakt do niekolkych mesiacov oddlzeny, tak to by bolo super.
@jana005 ak je zacati konkurz v january tak urcite len prebehne konkurz ako nam potom ked spravca ukonci konkurz rozvrhom tak do mesiaca sud rozhodne o oddlzeni nam to hovoril spravca tahaju nam od zacatia podane sme mali v novembri vyhlaseny konkurz na majetok bol vo februari tak by som uz bola rada keby uz bol koniec
Zrusili mi konkurz ze nepokryje naklady pohladavok
@matula06 do 45 dní sa mali prihlásiť veritelia. Neviem teraz či nezačne plynúť lehota 60 dní pre správcu. Do tej doby musí predať Tvoj majetok ak nejaký je a ak nie tak na 60 ty deň uzatvára konkurz pre nemajetnosť. Už niekde vyššie tu chlapík písal, že uzavreté mal všetko až na ten 60 ty deň.
Neviete zo znamena popieranie pohladavok v konkurze?
@matula06
@paulina111 teraz by tu asi poradil jedine @draik alebo potom sa priamo opýtať v CPP či samotného správcu...
@paulina111 veritelia maju na to pravo namietat na tebou udanu sumu atd. to bolo mne povedane

@amarilka26 celkom nemáš pravdu... vždy treba rozmýšľať... ľahko sa je zadĺžiť, len kto to bude po všetkých platiť.... ja som reagovala na to, že ešte ani bankrot nemajú schválený a už uvažujú, ako sa dostať k ďalším peniazmi, samozrejme na úver, pôžičku... naozaj na to pozri aj z druhej strany, ak by Tebe niekto dlžil, jednoducho "zbankrotuje" , užil si Tvoje peniaze a teraz Ty čo?.... ja tiež poslušne a poctivo splácam svoju hypo a ja ako k tomu prídem? .... takže zasa z toho vyplýva, robte všetci len to na čo máte, ak si neviete zabezpečiť správne dlhy po právnej stránke, tak do toho nechodte....