Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@nifido ani ja som ziadne sumy neuvadzala. K ziadosti som prikladala prefotene zmluvy od veritelov a exekutorov.
@paulina111 to ani po mne nechceli. mne v cpp povedali, ze zoznam veritelov je dolezite napisat a po zverejneni vo vestniku sa oni maju ozvat a ze ti, ktorych som zabudla ze to vobec nevadi keby sa stalo, proste si maju sledovat vestniky. a cpp si same vytiahlo exekucky - zoznam.
@paulina111 juuj, ja som tiež nedávala kópie zmlúv, nikde to tam nie je uvedené, že sa to pridáva....
@marusia12 ja som posielala ziadost postou, tak som tam radsej prilozila vsetko mozne, len aby mi to nevratili spat, ze im nieco chyba, ale asi stacilo len zoznam veritelov, len vtedy som si nebola ista tak som poslala aj kopie zmluv.
@paulina111 ja som tiež riskla a poslala v BA poštou.... hladné je, že mi beží termín a či už to pošlú na doplnenie je mi jedno, aj tak to trvá viac ako povoľuje zákon, tak si myslím, že kým prídem na radu, bude to trvať aj pol roka... minimálne.
@paulina111
Pohľadávku veriteľa voči dlžníkovi-fyzickej osobe, čo do výšky, poradia atď., môže poprieť iný veriteľ.
@matula06
Ide o formálne zakončenie konkurzu, ak napríklad niet majetku, ktorý by pokryl náklady konkurzu. O oddlžení už súd rozhodol pri vyhlásení konkurzu.
@draik dakujem
Dnes je to 3 týždne stále sa nič nedeje 😭😭😭
Ahojte... Ja ani neviem ci mám tomu veriť, ale vraj som od dnes úplne zbavená dlhov... Žiadne trojročné obdobie splácania... Jediné ťa 500- eurova pôžička centru právnej pomoci....🙂
@paulina111 tak to by aj mna zaoujimalo
Ahojte, chcem sa spýtať, že ak ste mali niekto vo veriteľoch aj fyzické osoby tak oznámenie aby sa prihlásili do 45 dní ste im posielali vy alebo správca? Lebo pochybujem že ony musia pozerať obchodný vestník. Ďakujem.
@mataklinec uz ti uplynula aj ta 45dnova lehota?Mas ukonceny konkurz na majetok?A spravca uz poslal tu zapisnicu sudcovi a tebe prisla nejaka odpoved od sudcu??spravcu??zmenil sa tinnejak,,status,,vo vestniku?
@mataklinec a koľko to celé trvalo?
dievčatá, ktoré ste už prešli tým, a ste už aj vyhlásené v OV, prišlo Vám to uznesenie už poštou domov zo súdu, poprípade koľko to trvalo? u mňa to už je 6. týždeň a stále nič nemám na papieri doma 😅
Bola som dnes osobne v CPP, tie babenky tam fakt makajú, plná čakáreň ľudí, plus dvíhali hore dole telefóny.... a voľné termíny na poradenie sú až na január..... hoci osobne si myslím, že kto sa už rozhodol ako ide do bankrotu, na termín čakať netreba.
Dostala som info od spravcovskej spolocnosti,vraj by sud mal zrusit konkurz,pre nemajetnost....co to znamena pre mna do buducna??😉
Ahojte,mozu mi zrusit oddlzenie,ked som meskala s jednou splatkou 5dni,bola som v nemocnic?
Alebo len vtedy,keby som pravidelne nacas neplatila
@unitedmt je to povinnosť správcu 👍
Dobry den chcem sa spytat v pripade bankrotu kolko by mi strhavali ked som zamestnana mam plat 570 eur nevlastnim majetok som vydata manzel tiez chce ist do bankrotu ma dochodok 401 eur ako sa to posudzuje kolko by nam strhavali

@nifido a kde sa ake sumy uvadzali? ja som neuvadzala ziadne. len zoznam veritelov. a sumy ziadne.