icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

marusia12
19. aug 2017

@mawka ja stále tvrdím a už som tým možno otravná, ale karma zasiahne vždy... čiže ani tu to nevidím zas tak jednoducho, že si pani podá a šup, bude bez dlhov...

marusia12
19. aug 2017

@helena1982 ja budem straaašne rada, ak budem po bankrote pre banky nezaujímavá 😀 Nemám v pláne nikdy v živote siahnúť na pôžičku, úver... skrátka na nič. Tieto skúsenosti čo prežívam sú poučenie na celý život.
Ale nedávno tu bol jeden, čo zobral nejakú pôžičku na rodičov, oni si tušim niečo prerábali na dome a on teraz ide podať o bankrot, aby si mohol zobrať hypo... pre mňa čistá špekulácie, pre iné, čo mi tu nadávali za môj názor... hold... ale kdekto je kdejaký a ja zas o tej karme 😀 Po bankrote by tieto osoby mali mať definitívny zákaz úverov, hypoték a pod... jednoducho niečo za niečo... a špekulácie by ľudí prešli.

helena1982
19. aug 2017

@marusia12 urcite... suhlasim s tebou nieco za nieco. ale zas na druhej strane sranda je ze je to uplne povolene... nechapem. ale spekulanti budu vzdy to uz raz tak byva ale keby sa im da dozivotny zakaz uverovania sa tak by ich to mozno preslo... a mozno ani nie 😝

marusia12
19. aug 2017

@helena1982 určite by našli niečo, ako s tým zas vydr... 😀 Slováci sú národ špekulantov, hlavne keď môžu mať niečo za nič. Teší ma, že aspoň tie hypotéky nespadajú do bankrotu, to by sa našlo špekulantov 😀 Bankrot je veľká šanca začať žiť znova, ale vidíme aj tu denne, že sa nájdu špekulanti, ako sa zbaviť dlhov a obratom si nabrať ďalšie... veď ďalší bankrot to istí 😀

jarmilar
19. aug 2017

Kazdy sa tu niak mudruje a kazdy tu ma niake dlhy preto sem pise tu si maju ludia radit a nie posudzovat druhych co kazdy sem pise pravdu ked su tu ludia vsetci v dlhoch inak by nepisali

marusia12
20. aug 2017

@jarmilar Tu sme ti poradili.... aby si vytiahla aspoň jednu obálku z tej krabice od topánok a začala veci riešiť. Či si myslíš, že to niekto vyrieši za teba? Ak máš len nebankovky, tak na tie exekúcie nedostaneš. Pri bankách to niekedy trvá aj dva tri roky, kým to k exekúcií príde, záleží od toho, ako máš tie zmluvy postavené.

amigop
20. aug 2017

aj jaz manzelkov sme presli konkurzom ale som zato ze pozicka uz nigdy viacani mala

jarmilar
20. aug 2017

@marusia12 a ako to mam riesit s nebankovkami darmo vytiahnem obalku zo skatule ked neviem co s tym

marusia12
20. aug 2017

@jarmilar no asi im tam treba zavolať, že? Prípadne by som radšej riešila skôr tie banky, lebo od tých prídu exekúcie, on nebankovky neprídu. Hlavne s nebankovkami nepodpisovať žiadne nové zmluvy, hlavne nie s KRUGom žiadne dohody. KRUG neposiela nové dohody ale nové zmluvy, na základe ktorých Vám už bude môcť byť daná exekúcia.... takže potom na to.

jarmilar
20. aug 2017

@marusia12 prosim ta ty sa v tom vyznas preto sa ta pytam myslis ze z nebankoviek mozu prist za mnou aj do roboty musim s nimi komunikovat nestaci ked budem od nich preberat len postu

marusia12
20. aug 2017

@jarmilar Nebankovka ti nemôže nič. Oni nemajú platné zmluvy, takže ti nemôžu dať ani exekúciu, ani ti dať sťahovať z platu, skrátka nič. Zväčša posielajú svoje výhražné listy nedoporučene, aby im nebolo ako možné dokázať, že porušujú zákon. Takže nedoporučené listy neotvárať a rovno hádzať do koša.... Ak už máš zaplatenú istinu, zvyšok by som neplatila... žiadne úroky a poplatky.
Taktiež POZOR na spoločnosť KRUG, ktorá teraz podvodne kontaktuje ľudí a núti im akoby splátkový kalendár na Váš dlh u nejakej nebankovky, čo si však málokto všimne, podpisujete nie splátkový kalendár ale novú pôžičku, už na základe nových zákonných podmienok, takže sa zbavíte starej zmluvy, podľa ktorej Vám nemôžu nič... ale podľa tejto novej, čo im podpíšete Vám už môžu.
Ak za tebou prídu do práce, obratom volaj políciu a nahlás vydieranie. Nemajú právny nárok na vymáhanie svojich pohľadávok.... maximálne istinu. Ak si tú už zaplatila, môžu ti reálne fúkať.

jarmilar
20. aug 2017

@marusia12 dakujem velmi pekne za tieto cenne rady je dost mozne ze este ti neskor napisem ohladom cennych rad pekny vecer

jarmilar
20. aug 2017

@marusia12 este poprosim o jednu radu advokatska kancelaria kde mam tiez nebankovku mi povedala ze ma nedaju na exekuciiu ale stanovia mi sudom splatky ktore musim platit take nieco existuje bez exekutora ak ano to nemozem pouzit v bankrote ked je to nariadene sudom alebo je to blbost

marusia12
20. aug 2017

@jarmilar ale to len robia bu bu bu 😀 Ako im môže dať súd splátky, keď súd sám vie, že tie zmluvy nemajú v poriadku a tak oni s tým na súd ísť nemôžu. Ministerstvo spravodlivosti sa jasne vyjadrilo, že zmluvy nebankoviek nie sú právne v poriadku. Takže na tvojom mieste zoberiem zmluvy, prefotím a zašlem na posúdenie na Ministerstvo. Do mesiaca by si mala dostať odpoveď o tom, či sú alebo nie sú platné. Samozrejme hovoríme o zmluvách, kde si už zaplatila aspoň istinu, na tie majú nebankovky právny nárok. Do bankrotu sa započítavajú aj dlhy z nebankoviek. Teda sa tam započítava všetko okrem hypotéky a exekúcie za ublíženie na zdraví.... ak sa mýlim, tak ma môže niekto opraviť... ja mám ale takúto vedomosť.

marusia12
20. aug 2017

@jarmilar prosím ťa, ktorá advokátska kancelária zastupuje ktorú nebankovku? Môžeš to sem uviesť? To ma zaujíma...

jarmilar
20. aug 2017

@marusia12 je to Hascak partners zo sidlom Ambroseho 17 v Bratislave a zastupuju home credit

jarmilar
20. aug 2017

@marusia12 pisu ze ma mozu osobne navstivit za ucelom k priprave podkladov k sudnemu uplatneniu pohladavky ze oni mozu podat zalobu na sude s navrhom na vydanie platobneho rozkazu ked som sa pytala povedali ze bez exekutora tak neviem ci sa to da

marusia12
20. aug 2017

@jarmilar exekútor nastupuje až po súde... bez súdu to nemajú ako dať exekútorovi. Oni do tých listov píšu kdečo, aby zastrašili ľudí. Akože načo by k tebe chodili a pripravovali podklady? Veď majú zmluvu tak podklady majú, nie? 😀 Zaplatila si už aspoň istinu?

marusia12
20. aug 2017

@jarmilar Home Credit tiež nemá platné zmluvy, len neviem z ktorého roku máš tie zmluvy, lebo ak sú po novom, tak možno platné sú... takto je ťažko radiť, keď som nevidela.
Tá advokátska kancelária ti posiela tie listy doporučene?

marusia12
20. aug 2017

@jarmilar pozrela som tú firmu a to je nejaká pofidérna firma založená pred rokom a ešte sú aj v strate. Takže mi to vychádza ako špekulácia.... myslia si, že takto ľudí asi postrašia, keď to nejakú šuplikant bude vymáhať pod hlavičkou advokátskej kancelárie. Od kedy sú advokátske kancelárie v strate???? Toto je nejaká blbosť na strašenie ľudí.

nifido
20. aug 2017

@jarmilar hej hej u nás bol 2 x sme sa divili ci mu drbe ze ba soz na vychode raz manzel vysiel aj mu volal druhy x som ho poslala paoa ja dnu v dome a jasne som mu povedala ze som doma ale ja jednat zanho nebudem a nevysla som volal na moje t.c nie manzelove dlh mal manzel tak ze on mu hodi do schranky list a aj hodil a odisiel ☺☺☺☺ zastrasuju treba jeho postrasit alebo rovno povedat ze ides do bankrotu a da pokoj ☺☺☺☺

nifido
20. aug 2017

@jarmilar jaaaaj homecredit a este ta ceska ... tej som 5x po sebe zopakovala ze jej nerozumiem co rozprava tak spievala do telefonu ze konieeeeeec 😂😂😂😂😂 a pritom mi sme vsade volali pisali stale sme sa chceli dohodnut a oni nemozu a neda sa a vsade ti radia komunikujte hej hej aj tak nic nevykomunikujete !!!!!! hajzli ja som vtedy o tom nevedela co ti pise marusia nebankovkam len istinu a aj niektore banky a povolene precerpania ......vsetko by si mala zacat riesit oponovat im a hlavne zratat co si si realne pozicala a co si zaplatila mozno z toho vyjdes aj bez bankrotu ☺

slada69
21. aug 2017

@marusia12 ahoj vsetko co pises je ok ale do osobneho bankrotu spadaju aj hypoteky, nespada tam vyzivne, trestny ukon, ublizenie na zdravy a pod.

marusia12
21. aug 2017

@slada69
áno, to som tu už o hypotékach písala, že tam síce patria, ale prídeš o tú nehnuteľnosť....

marusia12
21. aug 2017

@nifido no :-_ Možno ak preplatila istinu cez úroky, ešte budú platiť jej.... ja to tak mám teraz. Podávala som na súd na Provident a budú mi vracať na úrokoch a poplatkoch cez 3400€. Určite im to nenechám, keď nemali platné zmluvy....smradi.

draik
21. aug 2017

@slada69
@marusia12
Hypotéky a ani iné dlhy, ktoré sú kryté napr. záložným právom, do oddlženia automaticky nepatria. Tieto pohľadávky je potrebné splatiť aj po osobnom bankrote.

mawka
21. aug 2017

dnes ma skoro svihlo, na meno mojho syna neplnoleteho prisiel pozdrav od exekutora, kde mu prikazuju, aby to, co chodi jemu na ucet - moja mzda (alebo lepsie povedane zvysok mzdy, kedze mam exekucne zrazky), on posielal sudnemu exekutorovi. takze ano, mozeme si dat posielat mzdu na ucet niekoho ineho, ale ocividne zistia aj to a potom prikazuju majitelovi, aby zvysok posielal exekutorovi. a teraz rozmyslam ze co... snad pravda neni toto uz.
@draik prosim ta.... to je co za novinku? doteraz som sa s tym nestretla a minimum musi zostat (?) - na mna a na deti.
syn nie je plnolety. co s tym?

10081987
21. aug 2017

@mawka to je nejaká blbosť nie, však to by mohli až kebyže (ako by som to tak slušne a nie morbídne napísala)..ty bola mŕtva a jeho ako dediča mohli vtedy "naháňať". Možno sa mýlim teda, ale bolo to takto.

mawka
21. aug 2017

@10081987 no mam to tu cierne na bielom.... infarktovy stav. jednej pravnicke sa neviem dovolat, v cpp su konzultacne dni dnes, cize bohvie, kedy mi zavolaju naspat. ochhhh. aj to malo co mi ostava mi chcu vziat.

draik
21. aug 2017

@mawka
Bez analýzy dokumentov sa vyjadriť nedá.
Vo všeobecnosti však zvyšok mzdy vyplatený po exekučných zrážkach nepodlieha exekúcii na bankovom účte, aj keby šlo o Váš účet. Exekútor však nemá ako vedieť, pôvodom aké peniaze sa objavujú na Vašom účte resp. na účte Vášho neplnoletého potomka.