Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
Chcem sa spytat či má niekto take problemy ako ja.Som oddlžená od 4.7.,teraz prebieha ešte konkurz,ale dostala som predvolanie na pojednávanie vo veci pohladávky ktoru som uviedla vo veriteloch.Je to vec,ktoru som mala pred rozhodnutim.Dnes mi volala asistentka zo sudu,že pojednávanie prerušuju pokial mám konkurz.Volala som hned právnikovi do CPP,pretože moja správkyňa mi tvrdila,že všetky veci sudne aj exekucie sa len prerušuju nie zastavuju.Právnik mi ale zase povedal,že všetky exekucie aj sudne konania sa zastavuju nie prerušuju,tak ako ste mi už aj tu pisali.Ale prečo potom tvrdia opak,čo mám potom robit ak mi znova daju v tej veci pojednávanie.Som už z toho zufalá.Čo v tomto štáte si každy robi čo chce ?Už som si myslela,že jed som poslala na sud rozhodnutie o oddlženi ,že to stači ale zjavne asi nie.Nemá to koniec,správkyňa sa mi už mesiac neozvala,neviem kedy konči lehota konkurzu.Tak sa pytam,za čo som zaplatila 500€?
@romana19861986 ajojček! môžem otázku? o pár strán dozadu si písala, že Tvoj manžel tiež živnostník prešiel konkurzom. Kamoš už má uznesenie o oddlžení v OV. Lenže netušíme ako so živnosťou. Čakáme, že sa automaticky zruší, ale zatiaľ ju má všade otvorenú a nie je odnikadiaľ odhlásený... Má on nejakú oznamovaciu povinnosť? bol Tvoj manžel niekde nahlasovať na živnostenskom, alebo inde, že od toho dňa ako začal konkurz už nie je SZČO? aby tam zas nezačali nejaké poťahovačky aj s odvodmi do zdravotnej, lebo teraz ani nevieme či už si má vypýtať pracovnú zmluvu, alebo čo... Ako ste postupovali? kamošovi sa správca stále neozval, skúša mu volať, písať, ale nič... Ďakujem!
@luna303 ahoj. My sme boli 1x v cpp podat žiadost na konkurz a on si medzi tím ako cakal na oddlženie otvoril živnost. po asi 2mesiacoch podnikania mu volali s cpp aby tam prisiel nieco este podpísat a ten pravnik povedal ze tá živnost sa mu po konkurze zruší bud správca alebo súd.. Boli sme spolu na živnostenskom odtial nas poslali na živnostensku komoru poziadat o vynimku ze bez nej sa po konkurze nesmie 3r.podnikat ale kašlal nato a zrušil to sám. takze neviem ti v tomto poradit. on to zrušil sam este pred rozhodnutím súdu
Takže môj konkurz sa blíži do konca, kedy by mal byť ukončený pre nedostatok majetku. Volala mi správkyňa včera, že vlastne áno uznesenie sa po novom už nebude posielať, ale môže si ho každý na vlastnú žiadosť vyžiadať za kolok 10€ 😅 tak isto povedala, že to urobili preto, aby to ľudí odradilo. Dnes otvorím email, kde mi poslala žiadosť - Vyžiadanie prvopisu rozhodnutia, ktorú napísala celú za mňa, že nesúhlasím s týmto vydaním za tento súdny poplatok, pretože mám právo na doručenie prvopisu rozhodnutia týkajúceho sa mojej osoby, preto ich žiadam o jeho doručenie. Že to mám podpísať a poslať na súd 😂 normálne uvažujem nad tým, či mi to stojí za 10€ robiť "poriadok na súde" 😅
Vyšlo mi to 🙂
Uznesenie o bankrote a odĺžení vám súd zaslal? Lebo vo vestníku je v každom uznesení veta :Ukladá správcovi podstaty povinnosť doručiť dlžníkovi uznesenie, ktorým súd vyhlásil konkurz na
majetok dlžník a zbavil dlžníka všetkých dlhov, ktoré môžu byť uspokojené iba v konkurze v rozsahu, v akom nebudú
uspokojené v konkurze.
To sa už zmenilo?
@romana19861986 aha ďakujem! aj tak si moc pomohla!!! to som nevedela, že keď je už v procese bankrotu, že si môže sám od seba zrušiť živnosť... báli sme sa toho, či to nebudú brať ako nepoctivý zámer, lebo na pracovnú zmluvu sa zarába menej... ale tak koniec koncov, aj tak sa mu tá živnosť zruší, tak môže aj skôr, aspoň to už viem.
@luna303 nemusí ju rušit ked nechcete...opytajte sa na živnostenskej komore. Ked mu udelia výnimku moze podnikat dalej. A urcite mu ju udelia
dakujem, baby. a teraz mam urobit co a ako postupovat? mne to, mimochodom, oznamila dnes jedna znama, ktora je v bankrote po starom. prisiel mi mail, ze mi gratuluje, ze ma videla vo vestniku. kukam ako puk, ja stale pozeram register upadcov a tam ani fň. potom som kdesi cez akysi web nasla, ze ano, som.
kde sa najdem vo vestniku normalne? lebo tamten odkaz neviem co bolo. mne sa to zle z mobilu. a co bude nasledovat alebo co by som mala urobit?
dakujem este raz
Ahojte, takže som prešla celým priebehom o. Bankrotu po novom.
Dnes mi /správca.spoločnosť/oznámila, vraj sa končí konkurz, z dôvodu nemajetnosti,atď.
Celé sa to začalo 24.03.2017-20.08.2017
Držím palce všetkým 😀
@mawka ahoj a ktory sud ta riesil?
@janka456janka trnavsky
@mawka lebo ten trenciansky to ide pomaly. a kedy ti CPP dalo vyjadrenie ze ta bude zastupovat
11.7. a poslali 23.8. na sud a 31.8. uz som bola oddlzena (ak to dobre chapem), dnes ma zverejnili vo vestniku. dost expresne to sud riesil ako pozeram.
@mawka gratujulem aj ja. v registri upadcov to bude zverejnené neskôr. tam môžeš sledovať všetky nasledovné úkony, čo budú nasledovať, ako prihlásených veriteľov,hodnotu z konkurzu atď. zatial sa môžeš nájsť v obchodnom vestníku. a oddlžena si v nasledujúci deň po zverejnení. môžeš sa konečne spokojne vyspať 👍
@mawka a akého správcu ti pridelil súd ? aj mna riesil trnavský súd

Včera som v práci odoslal mailom uznesenie na mzdové,aj som volal účtovníčke aby zrušila zrážky. Celá bola vyhúkaná že ani nevedela o tom že som riešil bankrot. Že si musí preštudovať uznesenie,hneď som jej poslal aj šek z CPP aby mi ztrhávali tých 14eur z výplaty aspoň budem mať pokoj a budem to mať včas uhradené.