icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

maxidiki
9. sep 2017

uz si za vodou, odvolanie sa nie je pripustne. vsetky dlhy + pripadne trovy a pod. aj tie co by sa vyskytli v buducnosti vo vztahom k nim su mimo konkurzu nevymahatelne. takze za pripadny novy dlh vzniknuty po dni uverejnenia v obch.vestniku si plne zodpovedas, dlhy co vznikli pred nim (+eventualne pohladavky,ktore mozu este vzniknut) su pravne nevymahatelne 😉

mawka
9. sep 2017

@maxidiki
@nifido dakujem baby 🙂 ale ani dnes mi to este stale nedochadza :D ja neviem, co sa so mnou deje

@romana19861986 Ing. Miriam Šefčíková, PhD. - asi jej zavolam alebo ja neviem, co teraz mam robit. asi si zbehnem na TT sud pre uznesenie, nech to mozem na mzdove zaniest a poslat exekutorom. nejak sa mi na spravkynu nechce spoliehat. nahodou to bude trvat dlhsie a tie zenske na mzdovom ako som spominala su vyplasene z celej tejto veci. oktobrovu vyplatu chcem mat uz cistu.

@marusia12 no ja som to pochopila tiez tak, ze uz mi nikto nic nemoze. ale pre istotu to tym exekutorom poslem. uznesenie.

neviem co s tou platbou pre CPP. to kedy budem platit prvu splatku a kam? ci oni sa mi ozvu? som akasi dezorientovana. zacinam mat este vacsi gulas nez som mala.

maxidiki
9. sep 2017

prvu splátku si povinná uhradiť do 15 dňa nasledujúceho mesiaca po uverejnení v obch.vestníku. všetky info ti malo poslať cpp spolu s papiermi, ze ti žiadost schválili a ze ta budú zastupovať (+vyplnený vzorový šek)

marusia12
10. sep 2017

@mawka začni platiť preventívne radšej skôr, ako neskôr.... ak mi bankrot prejde, budem sa snažiť to splatiť čím skôr, nech to mám celé z krku

mawka
10. sep 2017

@marusia12 tak tak, napadlo ma vecer vcera, ze radsej poviem na mzdovom, nech mi to zrazaju a asi tam dam kazdy mesiac troj splatku.
Inak ma napadlo, baby, ze mne vyplata este neprisla. cize tie zrazky, ktore spravili pre exekutora ja mozem uz ziadam naspat, vsak? lebo 8.9. som bola vo vestniku, 9.9. som bola cista a vyplata mi dojde 11.9.-15.9. cize mozem poziadat exekutora, nech mi to laskavo vrati tu zrazenu cast. ci?

marusia12
10. sep 2017

@mawka ale to máš výplatu za august... nebudú ti sťahovať až za september

mawka
10. sep 2017

@marusia12 no ale fyzicky mi stahuju tu splatku po oddlzeni. ich nemusi zaujimat, ci je to vyplata za august alebo ake obdobie. neviem, spytam sa na to.

maxidiki
10. sep 2017

všetko čo zarobís od 9.9.je uz len tvoje. do tohto datumu sa musíš ešte rozdeliť s výpalníkom. to už vydržíš, keď si to vydržala doteraz

mawka
10. sep 2017

@maxidiki ok tak dakujem 🙂 jasne ze vydrzim. ved co ine uz ostava. ale dobre, ze to takto vyslo, mam kvantum casu vysvetlit na mzdovom o co ide. aj im dolozit papiere, aby to teda mali cierne na bielom.

maminenka12
10. sep 2017

@mawka mozem sa opýtat ako dlho trvalo kym zrusili konkurz? moj konkurz je vyhlaseny od 4.8 a este stale bezi

mawka
10. sep 2017

@maminenka12 ved ja som cerstvo v konkurze. od predvcera.

wapman
10. sep 2017

Do 60 dní by mal skončiť konkurz keď to funguje aj v realite nielen na papieri.

wapman
10. sep 2017

§ 167u Rozvrh výťažku
(1)
Správca bez zbytočného odkladu po speňažení konkurznej podstaty a ukončení všetkých sporov, ktorými môže byť rozvrh výťažku dotknutý, najskôr však 60 dní od vyhlásenia konkurzu, pripraví rozvrh výťažku. Zámer zostaviť rozvrh správca oznámi v Obchodnom vestníku

m1976
11. sep 2017

U mňa mesiac trval konkurz uz je zrušený keďže majetok nepokryje náklady konkurzu

shelilah
11. sep 2017

Ak je zruseny, to ta akoze neoddlzia?:(

romana19861986
11. sep 2017

@mawka zdravim vás mawka. Manzelka sem uz písala. Ja vám držim palce no,moj správca bol ing.Miroslav šefčik phdr. s tt na l. podjavorinskej ma kancelariu a poviem vam dost neprijemní pánko. Hnet na úvod pýtal 700e nech si predam majetok potom list do prace ze vsetko nad ziv.minimum mi bude stahovat ako exekutor atd atd. V cpp ho stopli a dal som to na súd vsetko a mam poziadne o zmenu spravcu. ale uz mam po konkuzre.
tak prajem vela stastia asi to bude jeho manzelka alebo dcera 🙂

mawka
11. sep 2017

@romana19861986 uha tak to ste ma nepotesili. Toto bude masaker :(

mawka
11. sep 2017

@romana19861986 a ako dlho trvala zmena správcu? A stiahli vám Z tej mzdy čo on žiadal? Ako sa to doriesilO?

romana19861986
11. sep 2017

@mawka tak mozno sa už správcovia poučili a vo vašom prípade bude vsetko ok. Nie nakoniec sa nič nestrhalo...v cpp ho stopli a dali to na min.spravodlivosti,vnútra a na tt okresní sud. A tá zmena ? ja sam neviem ako to vlastne dopadlo. Ja uz mám po konkurze takze to už nechcem riešit. Je to na súde este asi - neviem. ale konkurz mám ukončení

alenortep_llen
11. sep 2017

Dobrý deň. Mne bol 28.8 uznaný konkurz. Našla som sa vo vestníku pár dní na to som však zistila že na účte mám blokaciu 500 000€ čiže som tam v mínuse pol milióna eur čo je niekoľko násobok sumy ktorou som zadlžená. Výplata mi už ani vôbec neprišla a to mi v CPP povedali, že mi zostane celá mzda.. zajtra idem za správcom, ktorý mi bol pridelený ale neviem čo od neho čakať keď čítam vaše skúsenosti. Nestalo sa Vám niekomu niečo podobné ? Neviem ani čo všetko sa ho mam zajtra popýtať aby na niečo nezabudnem. Za každú odpoveď ďakujem.

marusia12
11. sep 2017

@alenortep_llen no asi by som skolabovala, mať na účte takýto mínus.... Mne sa stalo to, že som v CPP pri podpisovaní papierov zistila, že mi exekútor vyrobil dlh 56 tisíc € zo sumy 56€ za mesiac zdravotky.... nádhera. Vtomto štáte sa nečudujem ničomu.

ivka0412
11. sep 2017

Dnes došiel list z banky,že rušia účet. Že by preto lebo je blokovaný exekuciou? Alebo sa dozvedeli o bankrote? Bože ešte len idú dať to na súd a už problémy!! Nechápem. Ani sa neunuvali napísať,že prečo. Musím ísť do banky. Ešte nie je nič iste či súd to schváli a už som prišla o účet v banke. No super.

vil311
11. sep 2017

@ivka0412 Môžno to bolo aj tým že dlhšie obdobie nezaznamenali pohyby na účte a navyše bol blokovaný exekúciou - to je aj môj prípad keď mi zrušili dva účty vo VUB.

ivka0412
11. sep 2017

@vil311 Blokovaný bol od apríla. Pohyby tam boli iba ak prišiel príjem a každý mesiac som vyberala životné minimum. Teraz ako,že bude problém založiť účet? To ale budem riešiť až keď budem vedieť verdikt súdu. Ale je to nespravodlivé.☹

oikika69
12. sep 2017

Kocky mam otazku. Idem buduci utorom na CPP uz s vypisanymi papiermi. Mam jesnu exe, ktora sa mi ale nestrha z vyplaty, platim si ju po dohodnutych splatkach.okrem toho mam este rozne pozicky po byvalom. Mam platit aspon tie minimalne splatky aj nadalej alebo mam cakat?

nifido
12. sep 2017

@alenortep_llen ano aj my sme tak mali bloknute na 500000e je to kvoli vyhlaseniu konkurzu spravca nam poveal ze to banka blokla ze on nic edal blokovat ze to robia banky niekedy mi sme s bankou dlh nemali ziadny ani na ucte ziadna exe ....blokli nam tak crlu vyplatu kym to spravca doriesil trvalo 2 mes kym sme sa euram dostali

nifido
12. sep 2017

@alenortep_llen sory za chyby mobil nestiha a preskaje

10081987
12. sep 2017

@oikika69 určite prestaň platiť, jednou z podmienok predsa je, že musíš mať jeden záväzok 180 dní po splatnosti, určite sa v tom ráta aj ten čas kým to celé prebehne, ale nebudeš to predsa riskovať 🙂 ja som to v tom čase prestala úplne platiť, za tie tri-štyri mesiace ti určite exekúcia ďalšia nenabehne, ak si to doteraz platila normálne.

marusia12
12. sep 2017

@10081987 a aj keby jej ďalšia exe nabehla, tá tiež spadá do bankrotu, takže prestať platiť a počkať

10081987
12. sep 2017

@marusia12 dík za doplnenie, to už som brala automaticky 🙂