Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@vespos zaujimavé toto vsetko stou živnostou... mne povedali ze sa zruší ze súd alebo spravca mi ju zruší a ked nepožiadam o vynimku tak nebudem moct podnikat 3roky. ale paničky na zivnostenkom namna pozerali ze co.od nich chcem ake info nevedeli poradit na zivnost.komore sa nevedeli dohodnut vraj som prvy pripad. a tu citam ze tvoj kamos podniká dalej...dobrý zmatok a chaos v tom teda majú kks
@marusia12 Tak tento týždeň to majú dať na súd. Vravela,že mi zavolá ak príde im zo súdu. Ale po uznesenie si budeme musieť ísť do Prešova ak ho chceme. Tak zatiaľ čakám. Zrušili mi účet v banke. Neviem dôvod. Musím hľadať všetky zmluvy lebo ako tu čítam správca ich bude chcieť. A ty ako?
@ivka0412 ja som práve čítala diskusiu dozadu, lebo som hľadala niekoho, kto má termíny ako ja a našla som teba, preto sa pýtam. Dnes som volala do BA, vraj som už MOŽNO na rade, ale týždenne majú limit 30 kusov, tak bohvie. To "na rade" môže byť ešte 120 kusov predo mnou 😀 A kľudne aj 180. Už to nejak vydržím, možno do Vianoc to bude....
Zmluvy :_D No tie mám v jednej veľkej krabici, takže správcu asi moc nepoteším, ak mu to tam dovalím takto. Ako tu čítam, u každého je to inak... asi skutočne treba naštudovať zákon a stáť si za tým.
je tu niekto kto už ma zrušený konkurz? ako dlho trval? moja spravkyna si akosi dava nacas,,, pozeram ze tam ma ludi a konkurzy neukoncene este od juna,,,to moze nechat tak dlho otvorene?? dakujem
@romana19861986
@vespos
no je to veru zaujímavé... ešte asi pár rokov potrvá kým sa toto celé zabehne, aj v spolupráci so živnostenským úradom. Aj draik sa vyjadril, že súd by to mal posielať po skončení konkurzu na živnostenský úrad, ale či to tak aj je, alebo či sa to tak deje... pre istotu tú živnosť treba zrušiť kto chce a nie sa spoliehať na úrady, že to urobia automaticky.
@maminenka12 Mne v CCP povedali,že správca má 4mesiace na to. Kukala som jak puk. Všetko závisí fakt od správcov.
@maminenka12 ja ho mám dnešným dňom zrušený.. Tiež to trvalo od júna, ta lehota kym ubehne naozaj to takto trvá. Ty si podávala v ZA kraji?
Neviem kde beriete tie 4 mesiace, ale termíny sú iné.
dnes mi volala spravkyna, ze by ma chcela vidiet. a ze ci sa mozem dostavit buduci utorok, reku moment, pozriem ako pracujem. a ona ze Vy pracujete? hovorim ano, medzi casom som si nasla pracu uz. pytala som sa, co jej mam priniest, co bude potrebovat a ona ze nic, len si chce prejst zoznam veritelov so mnou a ze ci sedia adresy a pod. pytala som sa jej, ze dufam, ze uz nebudem mat ziadne zrazky a ona ze nie, ze to boli exekucne, ze teraz mi pojde uz cela vyplata. tiez som jej povedala, ze potrebujem na mzdove uznesenie a bola ochotna, ze ona mi da kopiu. pytala som sa, ci ja posielam exekutorom alebo ona. a povedala, ze nic sa exekutorom neposiela. a ze na mzdovom si to maju prestudovat aj cely zakon. no zatial vyzera byt mila a v pohode, som zvedava, ci to bude tak aj nadalej. uvidim v utorok
Ahojte. Mam jednu otazocku, niektory tu pisete ze ked sa vam prvy krat ozval spravca tak chcel od vas aj papiere s banky o pozicke, ale co ked uz ich nemam? Musi mi ich banka vystavit alebo ako to je? Dakujem za info.
30.6 začatý konkurz 31.8 zrušený pre nemajetnosť , oddlženie ostáva . začínam od 0😒
@m1976 a preco ten smutný smajlik? To je dobrá správa nie? 🙂
ten smutný smajlik su veritelia 😂
V Ziline sú velmi zlatučky zatiaľ 😉dúfam že to bude aj ďalej tak pokračovať. 😆😆
@mawka takže u správcu som musel vyplniť formulár o majetku,a tiež vypísať všetkých veriteľov, adresu, ičo,dlžnú sumu. Nakoniec som nepotreboval zmluvy, lebo on to mal už vytlačené.akurát som musel všetky opísať. Ajtak som zabudol vypísať 2exekúcie ale vraj on to má v papieroch. A už žiadne zrážky nemôžu byť povedal.

@ivka0412
Ako ti to postupuje?