Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@corsairvoyager neporovnavaj novy a stary. vy, co ste sli po starom, tak mate podmienky po starom. my, co sme sli po novom, tak ideme uplne inak. je to bohuzial pre tych, ktori riesili bankrot pred novelizaciou.
V tom samotnom konkurze je rozdiel len v tom ze uz nesťahujú z platu žiadne splátky lebo po novom uz ani zamestnaný netreba byt ale co sa majetku tyka je to to iste. Mne napr. Konkurz naťahovalo to ze som mal na seba napisane dve auta ktoré uz ani neexistuju a nakoniec ma musel sud zbaviť majetku uznesenim. Preto som pisal ze je to individuálne a najlepšie a najrýchlejšie to prebehne ak človek nema žiadne majetky
@corsairvoyager tiez je manzel po starom konkrz vo februari vyhlaseny podane sme mali v oktobri ..... ako vam dopadla schodza veriteliv? nam nikto neprisiel teraz uz sud priznal odmenu spravcovy 796 e a co bude teaz ? ako ste na tom vy? zrazky idu z platu
na toto som natrafil v obchodnom vestníku, prečo sú tam zrážky zo mzdy???
Obchodný vestník 160/2017 Konkurzy a reštrukturalizácie Deň vydania: 21.08.2017
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu:
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 10.01.1978
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Barbora Volárová
Sídlo správcu: Kukučínova 11, 921 01 Piešťany
Spisová značka správcovského spisu:
Príslušný konkurzný súd: Okresný súd Trnava
Spisová značka súdneho spisu: 36K/5/2017
Druh podania: Iné zverejnenie
Oprava výšky súpisovej hodnoty majetku zverejnenej v OV 137/2017
súp.zl.č. 3 - zrážky zo mzdy úpadcu v rozsahu, v akom môžu byť postihnuté výkonom rozhodnutia alebo exekúcie, za mesiac máj 2017 - súpisová hodnota: 342,30€
súp.zl.č. 4 - zrážky zo mzdy úpadcu v rozsahu, v akom môžu byť postihnuté výkonom rozhodnutia alebo exekúcie, za mesiac jún 2017 - súpisová hodnota: 584,30€
V Piešťanoch dňa 15.08.2017
JUDr. Barbora Volárová, správca
@saintlaurent no najskôr že ide o bankrot splátkovým kalendárom.. odporúčam si naštudovať...
@bebemaly no to mi odľahlo 😉
@saintlaurent alebo ide po starom ....
@gretula1975 mohli by ste, prosím, napísať, ako pokračujete?...
@corsairvoyager dakujem za koment,, bola som v tom ze ked je clovek bez majetku je to za mesiac hotove :D tak som to citala,, a ako to teda je ked uz sud vydal uznesenie o oddlzení a konkurz stale trva su este moje dlhy aktualne?
To potvrdenie o exekuciach sa na sude vydava na pockanie?
@oikika69 ano na podatelni to vydaju na pockanie. ale vedia si to stiahnut aj priamo v CPP
@janka456janka
@oikika69 ono je to asi na každej pobočke CPP rôzne, ja som musela ísť na súd. A bolo na počkanie.
@marusia12 mne to dala vtedy na informaciach zadarmo. sice to ofrflala patricne, ale ze teda da mi to, ale ze standardne to trva asi tyzden. bez poplatku. ako vidim, vsade je to inak.
volala som aj na sud do TT, ze ci davaju uznesenie na pockanie, ze hej, za 10 e na pockanie. ale spravkyna povedala, ze ona mi to prefoti. ale vsadim sa, ze nase mzdarky to budu chciet mat original s peciatkou sudu.
ale teba som sa chcela spytat.. ty si do cpp posielala ziadost a papiere postou, ze? lebo kamaratka sa tiez konecne ide oddlzit a reku poslali by sme postou. s papiermi jej pomozem, kedze som celym tym presla. ale co ta dohoda, zmluva o pozicke s cpp, ta sa podpisuje tam, nie?
@mawka áno, ja som si to vypísala sama... ale zas mám vzdelanie vyšší súdny úradník, tak mi to bolo jasné. Keď už máš skúsenosť tak to vieš vypísať aj sama. Viac vecí ma počas procesu zarazilo... napr. výpis exekúcií nie je ani potrebný, lebo CPP a aj súd si to vie vytiahnúť sám.... stačí tam reálne uviesť len jedno číslo exekúcie, do zvyšku veriteľov sa uvádzajú len osobné údaje, čiže čísla exekúcií a súdnych sporov nie. Do zoznamu veriteľov som písala skutočne všetko, čo ma napadlo, údaje som následne našla aj na nete, teda IČO, sídla spoločností a pod.... preventívne som tam fakt dala aj takých, čo to mám u nich možno už vyrovnané. Papiere mám za ten čas asi v 10 krabiciach a ani Santa Claus by to už nedal dokopy. Nejak nemám problém s úhradou záväzkov, som reálne proti úrokom a poplatkom exekútorov. To je myslím problém, ktorý nás tu všetkých položil. Mne napr. raz prišlo za dĺžne smeti 30€, ale exe si naúčtoval za to ešte 160€. Aj som mala snahu sa s ním dohodnúť, že teda uhradím tých 6 rokov za smeti 180€ ale len jeden jeho poplatok a on že nie... tak keď nie, tak nie... nedostane asi nič nakoniec. Z princípu nerozumiem, prečo by mal dlžník uhradzať v prvom rade poplatky exekútora a až potom istinu. Ja som napr. až v CPP zistila, že som pred 16 rokmi síce zaplatila pokutu za električenku, číže istina 0, ale exe si tam účtuje za tie roky 1400€ 😀 Doteraz mi neposlal ani jeden list, skrátka sa vyrojil bohvie skade. A týchto kostlivcov vylieza stále viac a viac. A teraz maj snahu niečo splácať.... snahu mám, ale nie platiť niekomu dovolenky.
A k tomu, čo si sa pýtala... ak to pošleš doporučene, tak ti začína plynúť lehota 30 dní na vyjadrenie CPP. Čiže ak tam aj niečo budeš mať zle napísané, oni ti napíšu čo a doplníš... lehota ti beží. Ešte som sa skutočne nestretla v CPP s neochotou.... aspoň v BA sa fakt snažia... bola som tam reálne viackrát pomáhať kdekomu a tie babenky sa tam snažia nad rámec.
@wapman ved normalne by som to tak chapala aj ja, ale oni su ako uderene, s prepacenim.. uplne oplasene.
@marusia12 ved ano, vsetko uz viem, len som to chcela kamoske ulahcit, ze to posleme postou lebo keby si volala o termin, tak hadam po novom roku. ja som jej vsetko vysvetlila, takze vie, ze ide do oddlzenia konkurzom, tak naco by cakala. papiere s nou vyplnim. tu zmluvu by ked tak sla podpisat mimo konz. hodin a to je vlastne na pockanie. tiez som tak mala.
ahojte baby mam na Vas jednu otazku. dnes som sa z kamaratom rozpravala a chcel by tiez ist do bankrotu len ma dilemu kedze pracuje ako policajt. myslite si ,ze by ho mohli po konkurz vyhodit z prace ? lebo uz raz mal problemy ked mu prisli do prace zrazky zo mzdy od exekutora a jeho nadriadeny ho chcel prepustit za nejake poskodzovanie dobreho mena policie,ale mal stastie lebo vtedy este jeho dvom kolegom prislo nieco take iste a netrufli si prepustit troch ludi naraz tak im urobili tie zrazky a pracuju dalej. aky je vas nazor na to? Dakujem Vam za odpoved
@janka456janka chcela by som vidiet toho blba, ktory za toto da vypoved komusi 🙂 Poskodenie dobreho mena policie? Akeho????? 🙂
@marusia12 ano take nieco dobre meno alebo co.tak ze u nich su divny ludia
@nifido
Ahoj, no ja som na tom tak ze spravca zverejnil vo vestniku vytazok a rozdelenie penazi z konkurzu a zatial sa nic ine od jula nedeje. nieje vo vestniku ze konkurz skoncil, ani ze sud odvolal spravcu. proste nic a z platu mi od juna nestrhavaju uz nic. cize cakam co bude ale cez tyzden zavolam spravcovi aleo pojdem za nim.
@corsairvoyager no to uz mate fajn a bol niekto na tej schodzi? nam nie v maji bola a teraz az bolo 13.9 ze sud uznal spravcovy zvysok odmeny tiez cakame dalej tak dufam ze sa to uz pohne
ahoj
@iveska od mája keď si dávala príspevok ubehlo už dosť času. ak sa smiem spýtať ako si dopadla s osobným bankrotom ?
@corsairvoyager a tie zrazky prestali same? netrebalo nieco odniest na mzdove?
@saintlaurent
ahoj ani sama neviem ako to dalej pokracuje lebk sa mi nik neozyyva.ale jedinee co viem ze je to uspesne je to ze mi nestrhávaju z platu ziadne splatky.doniesla som Na personalne papier od správcu že som v konkurze a uz druhý mesiac mi nič nestrhávaju.A jediné čo platím je tých 15e čo splácam CPP.tak ja dúfam že už je koniec a môj život môžem žit bez dlhov.
chcem sa opýtat,, ked idete do konkurzu a mate manzela,manzelku,,, posudzuje sa tam aj jeho prijem??

@maminenka12
Ahoj, čítal som tvoj príspevok a nedá mi zareagovať. Môj konkurz bol vyhlaseny 9.2.2016 a este stale nieje ukončený. Teda neviem odkiaľ tu všetci beriete tie tri ci štyri mesiace.Konkurz trvá minimum 6 mesiacov ( tak to aj niekde pisu v zakonoch o konkurzoch, myslim maly konkurz ako mam ja a vacsina upadcov)podla obtiaznosti spenazovat úpadcov majetok atd. Môj uz trvá rok a pol a stale nieje ukončený. Ja som síce konkurz vyhlásil este po starom a vyšiel ma cca na 3000 € no po novom uz nebudem mat trojrocnu dobu oddlznenia. Ďalej mam známeho ktorý uz asi dva roky caka na uznesenie zo sudu ze je unavený dlhov nakoľko mu sud ukončil konkurz s tym ze vyplatil všetkých veritelov. Cize každý pripad upadca je iný. 😉