icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

marusia12
18. sep 2017

@sisi0108 to ti aj počas prebiehajúceho bankrotu ten rok od podania sťahovali?

sisi0108
18. sep 2017

@marusia12 áno, celé konkurzné konanie mi sťahovali

marusia12
18. sep 2017

@sisi0108 aha, tak to je iný prípad. No ale už ste v cieli...

sisi0108
18. sep 2017

@marusia12 no ešte čakám na oddľženie, neviem či sa dočkám tento rok vzhľadom na vyťaženosť súdu BA 1, to skor budú oddlžení tí čo si podali už v novom bankrote, tie staré prípady čo sledujem sú aj 7 ročné

marusia12
18. sep 2017

@sisi0108 hlavné je, že ti už nesťahujú.... a zvyšok sa nejak doklepe. Je to aj tak nôž na krku.

sisi0108
18. sep 2017

@marusia12 máš pravdu, pre mňa to bolo dosť desivé, preradenie v práci, následne choroba a najviac ma dorazila v tom období smrť brata, ktorý mi na to všetko požičal, aby som mohla ísť do bankrotu, potom som sa úplne zložila

marusia12
18. sep 2017

@sisi0108 áno, tie osudy sú príšerné. Za každým bankrotom sa ukrýva nejaká tragédia.

corsairvoyager
19. sep 2017

@sisi0108
Ahoj, viem ze sa na to dlho caka, aspoň ze ta trojrocna skúšobná lehota odpadla. Aspoň ti uz nic nestrhavaju

corsairvoyager
19. sep 2017

@nifido
Prajem vám to však aj mne to nejak stoji nic sa nedeje.vytazok z konkurzu uz správca rozdelil a vyše mesiaca nic

nifido
19. sep 2017

@corsairvoyager nam spravca povedal ze po rozvrhu a odvolani cca 2 mes. kym sud oddlzi lebo po starom to je ako nove konanie

lindd11
19. sep 2017

čaute...potrebujem iba vysvetliť...ked máte osobný bankrot...tie dlhy splácate formou jednej splátky alebo ako to vlastne je ? čím sa to spláca, ked je človek nemajetný, ale pracuje....

marek12344
19. sep 2017

Dobrý deň chcem sa spýtať čo ste napísali do životopisu približne ako môžem na pár riadkov opísať moju životnú situáciu veď sa to tam nezmestí 🙂🙂

bejo111
19. sep 2017

@marek12344 ťažko

marusia12
19. sep 2017

@wapman toto tu vsetci vedia

zuzanka7117
20. sep 2017

@marek12344 ja som pripojila jeden papier so životopisom. Uplne strucne. Najskoe nechceli, lebo ze oni to vsetko na sud skenuju, ale nakoniec dovolili

mawka
20. sep 2017

boal som u spravkyne, poucila ma, spytala sa ma na majetok, som sa spytala aky ma na mysli, povedala, ze ju stare spotrebice a stare veci nezaujimaju, len majetok vyssej hodnoty (auto, draha elektronika a pod.) no a to ja nic z toho nemam. dala mi uznesenie, podpisala som jej poucenie, presli sme si veritelov, povedala, co bude nasledovat a ze niekedy v polovici novembra by malo byt vsetko ukoncene ak sa na nieco nepride. na co by sa malo prist? ved som nededila, nevyhrala, nemam majetok ani som nic nepreviedla...
no a co sa tyka zivnosti, tu som si dnes rusila sama, vraj to nikto nerusi, ze nema take informacie. povedala, ze ma take informacie, ze zivnost moze ostat. ze zanikaju v pripade s.r.o.
ze mam uznesenie zaslat do banky, resp. tam ist, ze mi ucty uvolnia.
tak zase uplne ine info ako mali ostatni.

marusia12
20. sep 2017

@mawka nemôžeš dediť len počas konkurzu, predtým si mohla 😀 Vtipné...

ja som dnes zas čítala komplet zákon a veru sa tam nikde o zrušení živnosti nepíše. Ale možno to vyplýva z nejakého dodatku....

mawka
20. sep 2017

@marusia12 nie, ak som to dobre púochopila, tak to skumaju 3 roky spätne a dnes keby som nadobudla majetok, ten do konkurzu uz nespada, lebo je to po oddlzeni. aspon tak som to pochopila ja.

a ide spravkyna skumat viac veci, pretoze som bola oddlzena na IČO aj na rodne cislo. ze to este nemala. ze ked nieco vyskoci, ze mi vlezie do uctovnictva. ou...

a mam taky pocit, ze sa v tom bude rypkat, pretoze je to spravkyna v TT a veritelov mam v TT zopar. takze ak su tam nedajboh nejake vazby, tak ma prerypu zhora zdola zboku a pojdu hoooodne do hlbky.

btw. inak to je dobra blbost dat spravcu v meste, kde ma riesil sud. no neviem. to generuje nejak pocitac nahodne alebo?

wapman
20. sep 2017

@mawka ano generuje sa to náhodne, podľa správcov v krajoch. Tiež by to bola blbosť keby si musela cestovať napr.do Košíc na stretnutie zo správcom. A keď mám mínusový účet v banke otom ti nevravela správkyňa čo v takom prípade?

marusia12
20. sep 2017

@mawka v zakone sa pise, ze dedicstvo az pocas konkurzu, nie pred. Majetok je ina vec. Kazdy to evidentne vyklada inak.... ale aspon si sa pohla, ja mam uz 33 dni lehotu od podpisu dohody s CPP a zatial nedali na sud. Je toho vela a asi im ani spravcovia nebudu stacit. A spravca je kto? Advokat? Ci fyzicka osoba?

mawka
20. sep 2017

@wapman no ze som oddlzena, ze sa mi vynuluju a odblokuju sa exekucie, ze mam skocit do banky s uznesenim, ze to by mali robit automaticky. zatial sa vsak nic nedeje.

jaj a povedala mi tiez, ze exekutori to vsetko vidia, tiez by mali vsetko zastavit automaticky. ze pospravne im netreba nic posielat. no ale....

@marusia12 FO podnikatel alebo teda je to FO, ale maju ine s.r.o. ... som bola velmo prekvapena, do akej nehnutelnosti som vkrocila :P :D dari sa im prekrasne....
akurat som z toho nemala vobec dobry pocit.

inak mne poslali 11.7., ze ma budu zastupovat a na sud bolo podane 24.8., cize podla mna kazdym dnom ocakavaj aj ty, ze ti podaju

mawka
20. sep 2017

akurat kukam, minus, resp. blokaciu na ucte mam o 1500 e nizsiu. cize uz nejaky exe odblokoval tuto ciastku. idem mrknut ze ktory je taky schopny a cita si OV 🙂

romana19861986
20. sep 2017

@mawka a boli ste u tej šefčíkovej ? moj správca je tiež šefčík na l.podjavorinskej ma kancelariu v trnave tiez luxus az som bol prekvapení 🙂 a tie info o živnosti ja to uz nechapem kazdy den nové info 😀

mawka
20. sep 2017

@romana19861986 hej, presne tam som bola. ale neviem, pocitovo, cosi mi tam nesedelo, neviem... teda viem asi co, ale velmi to tu verejne nehcem rozpisovat. aj som sa spytala pre istotu niekolkokrat, ze ci mi ona nebude nic zrazat alebo si pytat nejaky poplatok alebo nieco - aby som predisla tomu, co ste zazili so sevcikom vy. ubezpecila ma, ze nie, nic, ale aj tak poviem zajtra na mzdovom, ze keby cosi prislo ze zrazka od kohokolvek, nech ma ihned informuju.

marek12344
20. sep 2017

Ešte jedna otázka v tom životopise posledný bod 8.3 čo tam mám uviesť nieje mi to moc jasne

marusia12
20. sep 2017

@mawka takže je normálne funkcia "správca"??? Niečo ako advokát, právnik a tak? No pozerám denne do vestníka a nič... a ani CPP nevolalo... posledné dni ani nespím... v práci, že či som pred smrťou 😀

mawka
20. sep 2017

@marusia12 zavolaj tam, ja neviem, ci ich nevyprovokovalo k aktivite to, co som vtedy riesila, ze exe poslal liebesbrief mojmu synovi. som im tam hovorila, ze teda uz su to neskutocne tlaky a ze teda kedy a o par dni uz volali, ze poslali. znela som asi dost zufalo/nasrane/rezignovane 3v1 😀 skus aj ty.

mawka
20. sep 2017

@marusia12 myslim, ze spravcom moze byt hocikto, ked splna nejake podmienky :p

marusia12
20. sep 2017

@mawka no už vydržím 😀 Volala som už dvakrát a vždy mi dvihne ten istý pán, tak už ma podľa mena budú poznať a nejdem provokovať. Aj tak tam asi robia čo môžu a nestíhajú.