Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
Je tu niekto kto mi vie poradiť vyplniť osobný bankrot niektoré veci mi nejsu jasne pošlite správu na marekjurka05@gmail.com budem Vám moc vďačný
Bola som na mzdovom a mzdarky že prišli exekucky a v zápätí sami exekútori poslali STOP zrážkam. A stále si mleli svoje že ak niečo náhodou príde tak že oni sa budú riadiť exekútorom nie súdom. Nedali si vysvetliť. Tak som ich požiadala že ak nejaký náhodou pošle nech mi dajú vedieť ihneď. Lebo už nesmú.
Tak ja neviem či je lepšie ak zavolajú z cpp alebo správkyňa. Lebo ja neverím exekútorom, oni sú schopní skúšať a posielať a v kombinácii s našimi mzdarkami to môže byť katastrofa
Akurát bola upútavka v telke. Dnes o 17hod na jojke v správach budú hovoriť o osobnom bankrote.
@marusia12 nič nové, iba že je enormný záujem😀
@saintlaurent to je zas prekvapiva sprava
Práve mi prebieha konkurz.Viete mi povedat či som do záväzkov mala dat aj záväzok u orange?Brala som telefón a stále mam zmluvu o viazanosti.To ma napadlo až teraz ked prebieha ☹
Zdravim vsetkych, prislo mi, že nebol zistený žiadny majetok a preto konkurzná podstata nepokryje náklady konkurzu. Konkurz preto končí. Zverejnením oznámenia
o skončení konkurzu v OV sa konkurz zrušuje. Viete niekto co to presne znamena? Tym sa to vsetko skoncilo a ostavam oddlzena? dakujem
@paulina111 áno
@paulina111 Prosím ta ako dlho trvalo kým vyhlásil správca ukončenie konkurzu pre nemajetnost?
@timinka1 normalne plat fakturu za mobilne sluzby nadalej aby ti po oddlzeni nevznikol novy dlh 😉
@loginexistuje ,ano jasne chcem platiť aj nadalej,tak snad to nebude problém ked som to nezahrnula do výdavkov,ked sa ma aj správca pýtal či mám ešte nejaké pohľadávky inde ☹
@paulina111 koľko to trvalo.
Dnes prídem z práce a v schránke pozdrav od exe ... Že posielal zrážky aj zamestnávateľovi. Ten, čo písal vtedy môjmu synovi. Budem volať právnikom, aby sa skontaktovali so mzdovým u nás, lebo tie nechcú akceptovať uznesenie. Iba ak exe sám napíše, že koniec zrážok. Toto ešte bude nadlho... 😠
@paulina111 a cele od podania ziadosti?
@mawka rieš to oficiálnou cestou. Doporučený list zamestnávateľovi s vyjadrením, že si prešla bankrotom, pripoj kópiu rozhodnutia a čau. Neviem, čo to riešiš hore dole 😀 Uveď tam, že je povinný sa riadiť zákonom a si z obliga...
Aspoň ja to tak budem riešiť, že som oficiálne oznámila zamestnávateľovi, keby niečo... lebo takto ústne nemáš doklad v ruke, že si ich informovala.
@bejo111 ziadost som v polke aprila a ukoncilo sa to cele teraz v strede septembra.
@marusia12 ja to poslem, ale chapes, oni si melu a idu svoje a jedine, po com tuzim, aby som si nasla zrazenu vyplatu v oktobri. uz mi stacilo. a preto to budem riesit hore dole, kym to tie kravy tam nepochopia a neurobia mi jedinu jednu zrazku. o toto mi ide. co mi pomoze, ze ja poslem oficialne na mzdove nieco aj s uznesenim, ked oni to absolutne neakceptuju? potom budem nasledujuci mesiac ako debil riesit hore dole vratenie tej zrazky...... nie, dakujem, presne tomu sa chcem vyhnut.

@bejo111 furt nič?