icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

marusia12
20. sep 2017

@bejo111 furt nič?

marek12344
20. sep 2017

Je tu niekto kto mi vie poradiť vyplniť osobný bankrot niektoré veci mi nejsu jasne pošlite správu na marekjurka05@gmail.com budem Vám moc vďačný

ivka0412
20. sep 2017

@marusia12 Ja som volala tiež a povedali mi ze denne môžu iba 2žiadosti na súd posielať. Ešte nie sú poslané na súd zo začiatku augusta. Tak ze mam počítať polka októbra až do konca októbra. Že mám sa informovať cca 13.10. Ty ako? Už ty dali na súd?

bejo111
20. sep 2017

@marusia12 nič

mawka
21. sep 2017

Bola som na mzdovom a mzdarky že prišli exekucky a v zápätí sami exekútori poslali STOP zrážkam. A stále si mleli svoje že ak niečo náhodou príde tak že oni sa budú riadiť exekútorom nie súdom. Nedali si vysvetliť. Tak som ich požiadala že ak nejaký náhodou pošle nech mi dajú vedieť ihneď. Lebo už nesmú.

10081987
21. sep 2017

@mawka panebože tie vaše mzdárky hulia nejaký dobrý matroš 😂

mawka
21. sep 2017

@10081987 ani mi nevrav. Veď nechceli ani vidieť uznesenie. Že ich to nezaujíma. Iba čo exe povie napíše. Budem volať do cpp nech volajú mzdarkam a nech im to vysvetlia

10081987
21. sep 2017

@mawka Nemôže im zavolať správkyňa? To už by si hádam mohli nechať vysvetliť..ako už sú trápne 😀

mawka
21. sep 2017

Tak ja neviem či je lepšie ak zavolajú z cpp alebo správkyňa. Lebo ja neverím exekútorom, oni sú schopní skúšať a posielať a v kombinácii s našimi mzdarkami to môže byť katastrofa

marusia12
21. sep 2017

@mawka Napíš účtovníčkam oficiálny list a tam dolož kopiu Rozhodnutia o oddlžení. Následne bude každý prúser už na nich, ak ti niečo stiahnú.

ivka0412
21. sep 2017

Akurát bola upútavka v telke. Dnes o 17hod na jojke v správach budú hovoriť o osobnom bankrote.

marusia12
21. sep 2017

@ivka0412 jaaaaj, nepozerám TV, no tak niekto napíšte

saintlaurent
21. sep 2017

@marusia12 nič nové, iba že je enormný záujem😀

marusia12
21. sep 2017

@saintlaurent to je zas prekvapiva sprava

timinka1
22. sep 2017

Práve mi prebieha konkurz.Viete mi povedat či som do záväzkov mala dat aj záväzok u orange?Brala som telefón a stále mam zmluvu o viazanosti.To ma napadlo až teraz ked prebieha ☹

marusia12
22. sep 2017

@timinka1 Nevadí ak si nenapísala, spadajú tam všetky dlhy, aj tie, na ktoré si zabudla.

paulina111
autor
22. sep 2017

Zdravim vsetkych, prislo mi, že nebol zistený žiadny majetok a preto konkurzná podstata nepokryje náklady konkurzu. Konkurz preto končí. Zverejnením oznámenia
o skončení konkurzu v OV sa konkurz zrušuje. Viete niekto co to presne znamena? Tym sa to vsetko skoncilo a ostavam oddlzena? dakujem

marusia12
22. sep 2017
timinka1
22. sep 2017

@marusia12 takže vlastne je to dlh?tá viazanost?musí sa orange prihlásit správcovi ako veriteľ?Ja im zatiaľ nič nedlhujem,platila som len normálne faktúru každý mesiac.

marusia12
22. sep 2017

@timinka1 Tak toto netuším.... boli tu prípady, že už ľudia reálne dlhovali a teda im to do konkurzu spadalo.

timinka1
22. sep 2017

@paulina111 Prosím ta ako dlho trvalo kým vyhlásil správca ukončenie konkurzu pre nemajetnost?

loginexistuje
22. sep 2017

@timinka1 normalne plat fakturu za mobilne sluzby nadalej aby ti po oddlzeni nevznikol novy dlh 😉

timinka1
22. sep 2017

@loginexistuje ,ano jasne chcem platiť aj nadalej,tak snad to nebude problém ked som to nezahrnula do výdavkov,ked sa ma aj správca pýtal či mám ešte nejaké pohľadávky inde ☹

bejo111
22. sep 2017

@paulina111 koľko to trvalo.

paulina111
autor
22. sep 2017

@timinka1
@bejo111 cca 3mesiace od vyhlasenia konkurzu

mawka
22. sep 2017

Dnes prídem z práce a v schránke pozdrav od exe ... Že posielal zrážky aj zamestnávateľovi. Ten, čo písal vtedy môjmu synovi. Budem volať právnikom, aby sa skontaktovali so mzdovým u nás, lebo tie nechcú akceptovať uznesenie. Iba ak exe sám napíše, že koniec zrážok. Toto ešte bude nadlho... 😠

bejo111
23. sep 2017

@paulina111 a cele od podania ziadosti?

marusia12
23. sep 2017

@mawka rieš to oficiálnou cestou. Doporučený list zamestnávateľovi s vyjadrením, že si prešla bankrotom, pripoj kópiu rozhodnutia a čau. Neviem, čo to riešiš hore dole 😀 Uveď tam, že je povinný sa riadiť zákonom a si z obliga...
Aspoň ja to tak budem riešiť, že som oficiálne oznámila zamestnávateľovi, keby niečo... lebo takto ústne nemáš doklad v ruke, že si ich informovala.

paulina111
autor
23. sep 2017

@bejo111 ziadost som v polke aprila a ukoncilo sa to cele teraz v strede septembra.

mawka
23. sep 2017

@marusia12 ja to poslem, ale chapes, oni si melu a idu svoje a jedine, po com tuzim, aby som si nasla zrazenu vyplatu v oktobri. uz mi stacilo. a preto to budem riesit hore dole, kym to tie kravy tam nepochopia a neurobia mi jedinu jednu zrazku. o toto mi ide. co mi pomoze, ze ja poslem oficialne na mzdove nieco aj s uznesenim, ked oni to absolutne neakceptuju? potom budem nasledujuci mesiac ako debil riesit hore dole vratenie tej zrazky...... nie, dakujem, presne tomu sa chcem vyhnut.