icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

saintlaurent
26. sep 2017

toto mi napísal právnik na dotaz, či treba po zverejnení v OV o odlžení v konkurze ešte požiadať súd o zastavenie exekúcií /aby sa zastavili zrážky zo mzdy/, alebo sa tak stane automaticky /ihned po rozhodnutí súdu musia na mzdovom prestať zrážať zo mzdy/:
Mali by to zastaviť automaticky, ale ja by som na Vašom mieste napísal exekútorom mail aj so zverejnením v obchodnom vestníku.

mawka
26. sep 2017

@saintlaurent no vidis, keby si sa nespytala, sami o tom nehovorili...

marusia12
26. sep 2017

@saintlaurent to je zas taká odpoveď hodná 5 koruny v banke 😀 Chlapec nech vráti právnický titul, keď mu nie je jasné, čo a ako 😀 Ďalší odborník na teplú vodu.

marusia12
26. sep 2017

@mawka Hovory ak nepovieš vopred že nahrávaš, sa legálne použiť nedajú. Avšak majú aspoň psychologický efekt v prípade, že podávaš trestné alebo niečo dávaš na súd. Viackrát sa mi stalo, že som tieto hovory dokladala k trestnému oznámeniu, hoci policajt jasne povedal, že ich do úvahy brať nemôže 😀 Každopádne si to minimálne vypočul a obraz si urobil z toho sám 😀

saintlaurent
26. sep 2017

@marusia12 akurát, ha ha

ivik31
26. sep 2017

@marusia12 spotrebny uver no a mal toho viac a nestiha splacat,doplatil na svoju debilitu

marusia12
26. sep 2017

@ivik31 aha... no tam treba dávať pozor, v akom roku ho bral a či zaplatil aspoň istinu. Následne po prvej exe môže žiadať bankrot.

saintlaurent
26. sep 2017

@marusia12 /no tam treba dávať pozor, v akom roku ho bral a či zaplatil aspoň istinu/ a prečo prosím?

wapman
26. sep 2017

Tak podľa cresk.sk mám ešte stále 2exekúcie vedené,síce tam bolo písané že sa exekúcie budú zobrazovať až do právoplatného ukončenia. Ale potom kedy to bude právoplatné?asi až po skončení konkurzu? Hm za tie info pýtajú 2 €,aj na tom sa obohacuje komora exekútorov.

kikatka1
26. sep 2017

@wapman tak ja som si tam este pred bankrotom tiez isla overovat exe, a nenašlo mi nič, hlavne ze zozralo dve eurace...😀 takze som sa vela dozvedela...😅

mawka
27. sep 2017

@wapman tak ja som si teraz pozrela cre a ukazalo mi 0 zaznamov. moze byt? tak potom to sud stopol ai automaticky. a potom nechapem, co ten Holčík nacvicuje.

10081987
27. sep 2017

@wapman no to asi nejaký čas trvá, lebo môjmu ex prišlo asi len pár dní dozadu zo súdu, že ja som vyhlásila osobný bankrot a som "oslobodená" od tých dlhov tým, teda konečne exekútor začal naháňať jeho. Nevidela som ten list, iba takto mi to bolo podané, že toto mu prišlo. A to bol konkurz vyhlásený na moje meno na začiatku júla.

marusia12
27. sep 2017

@saintlaurent tam je rozdiel, kedy sa podpisoval úver, platili iné podmienky.

marusia12
27. sep 2017

Takžeeeeeee.... volala som do CPP.... ten chlapík sa volá nejak na K.... ten pracovník.... a bolo mi povedané, že NIE JE povinnosťou žiadať súd o zrušenie exekúcií, že je to automaticky rozhodnutím o bankrote. Je teda len na mne, či podám alebo nepodám žiadosť na súd.... že je to len "preventívne", čiže laicky povedané, netreba nič nikam posielať.

DNES sa posielajú žiadosti z týždńa okolo 23 august.... teda v CPP BA.... a posielajú aj mojeeeeeeeeeeeeeee.

Ďalšie info.... ešte sa im nestalo, že by niekomu súd zamietol, že je to potom riziko tých 6 rokov, kedy je ochranná lehota, či sa niečo odhalí.

mawka
27. sep 2017

@marusia12 sak oni sa v tom vrtat budu pocas tych 6 rokov. nebudeme mat klud, ludia. kym neprejde 6 rokov. dokazovanie by mali tazke veritelia, ale zase okolo toho blbosti riesit... ja si vydychnem uplne az ked mi syn zmaturuje :D cize 31.08. 2023

marusia12
27. sep 2017

@mawka ale vzdy lepsie ako s exe za krkom

mawka
27. sep 2017

krajcsovic sa vola a vidis, mne poslal mailom hento a tebe povedal hento. choreeeeee

wapman
27. sep 2017

@marusia12 nie je povinnosťou aby si súdu oznamovala exe...ale pre urýchlenie zrušenia exekúcie to odporúča centrum. Automaticky by sa malo zrušiť, ale..istota je istota.

dankagirl
27. sep 2017

Takze dnes sme zahájili prípravu na osobný bankrot pre moju mamu s brata aby sme to urýchlili najala som si externého právnika aké mám záruku že to prebehne rýchlo

saintlaurent
27. sep 2017

@marusia12 OMG to by malo byť aj moje, toto bola dnes skvelá správa...

kovka78
27. sep 2017

Dnes som mailom dostala ponuku od spoločnosti Prvá oddlžovacia, s.r.o., že poskytujú služby v procese osobného bankrotu...pomôžu vypísať formuláre a pošlú ich CPP...za poplatok 280 EUR!!! Krásny biznis si spravili z lenivosti ľudí...

janka456janka
27. sep 2017

@marusia12 to v BA im ide tak rychlo?mi sme davali ziadost v CPP v Trencine este 24.6 a stale to neposlali na sud . som myslel ze v Ba bude viacej zaujemcov o bankrot. ako sa da zistit ze ktore ziadosti teraz budu posielat.dakujem za odpoved

ivka0412
27. sep 2017

@janka456janka Treba zavolať na CPP.

marusia12
27. sep 2017

@dankagirl s právnikom nemáš žiadnu záruku, jednoducho ideš na čakačku aj ty a najnovšie to vychádza pred Vianocami.

marusia12
27. sep 2017

@saintlaurent asi áno, lebo ty si tušim tri dni predomnou, takže tvoje už asi išlo včera - dnes. Hurááááá

marusia12
27. sep 2017

@janka456janka áno, ako ti píše janka456janka, zavolaj do BA do CPP a oni ti povedia ako si na tom, resp. či si aspoň na čakačke alebo čo.... ale to si dlhšie ako ja o mesiac, to si už mala mať za sebou.

marusia12
27. sep 2017

@dankagirl inak nerozumiem, načo ti je právnik... pravdepodobne nejaký špekulant, čo si za to dobre nechá zaplatiť.... ľudia sa nepoučia.

dankagirl
28. sep 2017

@marusia12 dobry den ,to že platim pravnikov nie je vasa vec ani starost robim to pre moju matku ktora je chora a nie je schopna si to vybavit a ja som zaneprazdnena ...a nejde o spekulantov ale o spičkovych pravnikov....spekulanti su ti ktorí zneuzivaju osobny bankrot ...len chcem aby mala vsetko na poriadku nakolko po smrti otca nezvladla zivot ,financie a ked ma sancu naozaj sa dost s pruserov ktore ma tak aspon takto jej pomozem ....ma uz 70 rokov a nie dobry zdravotni stav ,tak nech moze spokojne a kludne dozit starobu je na tom nieco zle.....dakujem a je to aj pre buducnost nasich,mojich deti ....prajem pekny den..

marusia12
28. sep 2017

@dankagirl no a čo že má 70? To ju nikaj v rade na bankrot nebude zvýhodňovať. A či platíte právnika je mi šum a fuk... ak niekto nevie vypísať 4 strany základných otázok, tak je to smutné. Takže pre Vás osobne... aj keď máte "špičkového" právnika.... na toto ste si mohla zobrať hocijakého šuplikanta, lebo meno a ulicu vie vypísať v tlačive aj on. Možno ste len chcela zahviezdiť v diskusii, hold nevyšlo. Add. 2... aj keď máte právnika, nič to nemení na fakte, že idete do radu ako všetci, takže podať tlačivo a čakať... najnovšie je čakačka asi tri mesiace. Či tu niekoho považujete za špekulanta nechajte na každom osobne. Každý jeden má svoj dôvod, prečo bankrot podáva.... pri Vás mi to tiež môže zaváňať špekuláciou.... pre dobro Vás a Vašich detí sa bojíte o dedičstvo? Aj to si môžeme myslieť, nie? Takže ešte raz.... nechajte na každom jeho dôvod, prečo to podáva, rovnako tak nikoho nezaujíma, prečo to podávate vy. Či má Vaša mamina 70 alebo 44 je úplne jedno, musí sa zaradiť a čakať. Pekný deň aj Vám.

marusia12
28. sep 2017

@dankagirl a ešte k tým právnikom. Ak ste v takejto situácií tak každý slušný právnik sám od seba povie, že si to viete vypísať aj sama a nezoberie za to ani cent. Ten Váš Vás obtiahol o koľko? Aj to o niečom svedčí. Je to len zneužívanie nešťastia ľudí, že sa nájdu chytráci a za vypísanie jednoduchého tlačiva si ešte pýtajú peniaze. Ale veď vaša vec.