icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

kikatka1
28. sep 2017

@marusia12 no neviem ale myslim ze danka reagovala normalne slusne, zato tvoja reakcia je na zamyslenie trosku....a nemas celkom pravdu, mne to vybavovala kamaratka v piatom rocniku prava, robi z bankrotu diplomovku, co mi vcelku vyhovovalo, ..😀 a nebyt jej nedostanem skoro termin v cpp, aj sudy obvolala, kde to viazne, no proste vsetko, okrem spravcu...podotykam neplatila som nic kedze je to kamaratka😀 tu uz aby sa clovek bal nieco napisat, hned si na neho jak srsen...😀

dankagirl
28. sep 2017

@marusia12 mamina nemá žiadny majetok a vy ste primitívna osoba ja nemá potrebu zaujať ale pomôcť človeku ktorý si nevie pomôcť sám atd

saintlaurent
28. sep 2017

Dnešný telefonát do CPP - moju žiadosť posielajú zajtra alebo začiatkom budúceho týždňa.

mawka
28. sep 2017

a nie je nahodou podmienka riesit to cez cpp, resp. ze cpp musi schvalit pravnika alebo teda dat suhlas so zastupovanim? pri splatkovom urcite, ale aj pri konkurze, mam pocit.

kikatka1
28. sep 2017

@mawka ved to bola taká neoficiálna pomoc..😀

mawka
28. sep 2017

@kikatka1 ano, v tvojom pripade chapem, ja len reagujem na dankagirl. vies, lebo moze mat super pravnikov, no v konecnom dosledku aj tak asi bude musiet zakotvit v cpp, cize je to zbytocne.

ja som napriklad davala dokopy papiere, exe, dlhy, upomienky, proste vsetko a potrebovala som z toho nic. vlastne len to, co pise @marusia12 .. len par tlaciv vyplnit.
prvu varku tlaciv mi pomahala vyppnit pravnicka a mala som to zle. lebo novelizacia zacala platit, nikto poriadne nic nevedel. potom som si to vypisala sama a mala som to dobre. cize naozaj platit pravnika extra je zbytocne.

kikatka1
28. sep 2017

@mawka to ano, to máš pravdu, ja som tieto papiere dávala dokopy az potom pre správcu, ale vedela som čo mám aké exe a kde aj v hlave, preto som to v cpp vypísala s kamoškou na jeden šup....tak čo my vieme, mozno ani na to nemá čas, písala ze jej zaneprázdnená dost, mozno tie papiere jej dáva dokopy právnik,mozno ani nevie presne aké ma mama dlhy, ...mne len vadil trošku ten postoj marusie, ak ma chápeš, .ved na všetko sa dá reagovat slušne, nie...😀

dadka232
28. sep 2017

@mawka cize len vyplnene tlaciva si posielala? Ziadne exekucne prikazy a pod. nebolo treba?

mawka
28. sep 2017

@kikatka1 po mne spravkyna naopak nic nechcela. zaujimave.

kikatka1
28. sep 2017

@mawka a to zas ja som dávala komplet všetko dohromady správcovi..asi má kazdý na to iný systém , bohvie..ale zas bol fakt super, to som uz písala tuto vyššie...

mawka
28. sep 2017

@dadka232 ano len vyplnene tlaciva, nic ine. a to som predtym ako sibnuta bezala na sud pre vycuc exekucii. nachystala som vsetky papiere, vybavila som u exekutora potvrdenie, nie starsie ako 30 dni a vsetko zbytocne.

teraz spravkyna nechcela nic. iba sa ma spytala na majetok, ostatne veci si ze preveria, neviem co si preveruju. to by mi mohol dat odpoved niekto erudovany.

a to bolo vsetko.

dadka232
28. sep 2017

@mawka a do toho zoznamu veritelov nie je mi jasne ako to mam napisat, že ked mam napr. veritela socialna poistovna a je to u 2 exekutorov, že ci mam napisat mena tych exekutorov alebo socialnu poistovnu. Mne sa napr. teraz podarilo nejake exekucie aj sudne zastavit ako neopravnene. Ale neviem ci aj tieto tam mam pre istotu uviest alebo už nemusim.

mawka
28. sep 2017

@dadka232 do zoznamu veritelov len veritelov. cize socialnu poistovnu. exekutor robi vykon. jeho nie. len veritelov.

dankagirl
28. sep 2017

@kikatka1 presne Da sa reagovať slušne ...maminka má toho veľa a strašný bordel a nakoľko som veľmi zaneprázdnená a mám tri detičky tak sa nenudim a tak jej viem pomôcť takto ...sby sa dal právnik všetko na poriadok a podalo sa to nikde...som sa neschválila a sní nemám potrebu a nejde mi o dedičstvo nakoľko mamina je nemajetna ale o ppokojne a bezproblémové dožitie jej života ..nakoľko jej zdravotný stav už nieje najlepši..to v akej je situáciu ničí ju a trápi aj mna to je všetko ďakujem

dankagirl
28. sep 2017

@mawka nás právnik spolupracuje s cpp a nič nie je zbytočne ..prečo písala som už ...

dankagirl
28. sep 2017

@kikatka1 ďakujem ste zlata a @marusia12 by sa mala nad sebou zamyslieť ...nad tým čo píše ..ja sa tu nechválim ide o to ,že naozaj maminka s bratom majú toho veľa a ja som to vzdala a posunula ďalej ..a právnik to naozaj rieši rýchlejšie ..ja nesúdim ,každý sa snaží podľa svojich možnosti ale práca s rodina mi neumožňujú časovo sa tomu venovať

marusia12
28. sep 2017

@dankagirl 😀

marusia12
28. sep 2017

@dankagirl počuj... tak ešte raz... čo sa týka právnika... ako reagujem nechaj na mňa. Keď chytíš do ruky papiere z CPP, tak ak si celkovo intelektovo zdatná, vypíšeš ich sama za 15 minút... plať si právnika rýchleho akého chceš, to je nám tu šum a fuk. Právnik ti aj tak nezabezpečí nič rýchlejšie, maximálne ti vypíše papiere o dva dni skôr, o 4 stovky drahšie... to je tak celá výhoda právnika. Výhovorky, že nestíhaš, lebo tri deti a bla bla bla... to ma rovnako tak nezaujíma. Takže.... to, že si si zaplatila právnika je tvoja vec.... ideš do radu ako všetci. Snáď som to napísala dosť jasne.... čau

marusia12
28. sep 2017

@kikatka1 pozdrav kamošku v 5 ročníku práva 😀 Neviem načo ti je vykecávanie termínu v CPP, ak ti je jasné, ako ideš do bankrotu, nemusíš čakať na termín. Rovnako tak neviem čo tu melieš o tom, že obvolala súdy... obvolala ich načo? Môžeš volať na súdy neviem aké, jednoducho je poradovník a ani tri telefonáty ti nepomôžu. Takže buď z teba niekto robí húpacieho koníka alebo si naivná. A čo sa týka toho, či som ako srseň... no áno som... lebo tu si nikto nemá chuť prečítať posledných 10 strán diskusie ale tresne sem otázku, človek sa mu snaží pomôcť ale hold nie všetci majú intelekt na to, aby to pobrali... že? A ty si podľa všetkého tiež naletela, lebo kamoška robí diplomovku z bankrotu ale nie je jej jasné, že na termín v CPP nemusí čakať, že nemá zmysel obvolávať súdy a bla bla bla... Boh nás ochraňuj pred takýmito instant právnikmi.

marusia12
28. sep 2017

@dankagirl no neviem kto z nás dvoch je viac primitívny, ale ja to asi nebudem.... 😀

marusia12
28. sep 2017

@dankagirl ešte čítam diskusiu a píšeš, že tvoj právnik spolupracuje s CPP 😀 Srandista... nie? CPP je samostatná inštitúcia, takže aj keď ti tvoj právnik vypíše papiere, tak či tak to ide cez CPP, musí splniť náležitosti a nijak sa nedostane dopredu pred poradovník. Tie papiere do CPP dokáže sám vypísať aj retard z 8 ročníkmi základnej školy... nejak nechápem, načo sa to rieši právnikom. Ale ok...zaplatíš právnika, nezostane na opravu plastiky pŕs... chápem.

Bankrot je realizovateľný len cez CPP, takže aj keby si mala predtým aj 5 právnikov, keď sa to dostane na stôl v CPP, zrazu sa stávaš len číslo v poradovníku a neurobíš nič, aby si mala bankrot za sebou skôr.

A popracuj na svojom pravopise.

marusia12
28. sep 2017

@mawka po tých všetkých diskusiách v CPP som pochopila zmysel bankrotu...prejde ním každý, pustia cez bankrot každého, kto má čo len jednu exe.... a následne je 6 rokov na to, aby veritelia našli zádrhel. Tiež som sa prvotne triasla, ako to dopadne, či to mám dobre a bla bla bla... následne ma tie osobné konzultácie v CPP usvedčili v tom, že tak či tak kto špekuluje s bankrotom, stále je tu tých 6 rokov, kedy sa ukáže pravda.
Vôbec netreba dokladať výpis zo súdu o exe, ako sa tu písalo..... jednoducho stačí uviesť číslo exe z papiera, ktoré máš doma. CPP si zvyšné exe vytiahne, ale na súd predkladá len jednu. Tie papiere pre CPP musí zládnuť vyplniť každý, kto má základnú 8 ročnú dochádzku... tam nie je nič, čo ťa môže pri vypisovaní prekvapiť. Rovnako tak uvádzať zoznam exe má pikošku v tom, že je v zákone uvedené, že ak aj jednu neuvedieš, nepovažuje sa to za podvod, len si jednoducho zabudla. Preventívne teda treba do tlačiva písať všetko čo ťa napadne.... všetkých operátorov, splátkové spoločnosti, odvody a pod... viac je lepšie ako menej. Je ich povinnosťou si sledovať vestník. Takže tak...

loginexistuje
28. sep 2017

@marusia12 z akého dovodu tu urazas slusne písucu zenu a este aj vytahujes nepodstatné veci z jej profilu a vysmievas sa jej?

Ak chcela aby to v pripade jej maminy riesil pravnik co ta je do toho ? Ty si to platila? a ano mozno sa CPP tvari ako nezavisla institucia ale pracuju v nej ludia a u nas je bezne ze sa poradie da posunut lebo ... je to uplne jej vec ako si to riesi ...

Je skor chvalyhodne ze sa to takto snazi riesit za svoju maminu, to ze u nej naozaj moze byt problem si pospominat ta ako nenapadlo ?

marusia12
28. sep 2017

@loginexistuje 🙂 a jeeeje -) Pis k veci, ak sa ta to tyka.... jo? Advokatku robit nemusis 🙂 Ci ak ma niekto 40, potrebuje za zadkom teba? Zas si pobavila... 🙂 V konecnom dosledku mam pravdu tak ci tak, cize ma nemusi trapit, ze ktosi intelektovo nechape. Nevidim dovod furt vychadzat v ustrety slabsim.... dnes je ina doba a kto sa nezaradi a nestiha, ma smolu. So mnou tiez nema nikto lepsi akp ja zlutovanie, takze ani ja nemam so slabsimi. Sorry, vyplakavaj na inom hrobe. CAU

marusia12
28. sep 2017

@loginexistuje Vytahujem nepodstatne veci z jej profilu? Ake???? Konkretne? Svet nie je o zelenej farbe ale o tom, co je okolo nej... melies veci mimo temu. Dnes je taka doba, povies A ale za tym vidime aj B a C, co bezny clovek nevidi. Chapem.... prvak piatacke ucivo nepochopi a vobec mi to nie je luto. Nevidim dovod sa furt prisposobovat slabsim a uz vobec sa ich nebudem zastavat. Zivot ma naucil, ze si kazdy to svoje musi odzit sam. Takze ak ty ries svoje a nelez do diskusie, ktora sa ta netyka.... jo? 🙂 CAU

majorosovalucia
28. sep 2017

@mawka dajte mzdarkam vasu kopiu uznesenia ak nadalej bude zamestnavatel zrazat dopusta sa trestneho cinu.Ak nadalej sa toto udeje,tak ich vyzvite pisomne.

majorosovalucia
28. sep 2017

Neviem ci ste si vsimli,ale CPP maju svojich pravnikov zamestnanych,co su plne schopni podavat na sud navrhy na OB,ak oni nestihaju nasledne vyberaju pravnikov externych,s ktorymi spolupracuju,zoznamy maju na ich webe.Nasledne ak CPP vyberie pravnika externeho,ten dostava jednorazovu odmenu od CPP za podanie navrhu na sud.
Videla som minule prve statistiky ohladne OB,bolo to zaujimave.

kikatka1
29. sep 2017

@marusia12 dakujem, pozdrav odovzdám...😀 a na ostatné reagovat ani nejdem, leboje to zbytočne...😀 😀

saintlaurent
29. sep 2017

@marusia12 nasraná /rozvášnená/ marusia učinený poklad.,, Dík 🙂

dankagirl
29. sep 2017

@marusia12 vaše vyjadrovanie svedčí o vašej inteligenci ...slabšia ste vy ..svojou nevymachanou papulou a drzosťou ..s čo sa týka plastiky to do tejto diskusie neplatí ..a ide o moju matku nie o mna tak nevrypte ..diskutuje sa tu o osobnom bankrote a nie urážať tu ľudí ...pekný deň narozdiel od vás som v živote niečo dosiahla