icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

tinkasp
3. okt 2017

@vil311 navsteva bola vopred ohlásená, veci nezobral hned, potom to zverejní v obchodnom vestníku v 3 kolach, musi sa predat naraz vsetko jednemu záujemcovi, ked sa nikto neprihlasi, tak sa majetok vylúči z konkurzu, ak áno, tak sa opat dohodne termin na prevzatie veci.

vil311
3. okt 2017

@tinkasp Ďakujem za odpoveď aspoň viem čo môžem čakať 🙂

majorosovalucia
3. okt 2017

@vil311 @tinkasp mozem sa spytat aku hodnotu maju tie veci?vy ste tue hnutelne veci uvadzala v zozname?spravca si navysuje pracu a vysackydavky,jasne ze z toho predaja zase bude mat zisk 1percento.

draik
3. okt 2017

@majorosovalucia
§8 ods. 5 živnostenského zákona. Aby ten človek na to nedoplatil.

10081987
4. okt 2017

@tinkasp ako ja to už mám za sebou už aj konkurz zrušený, ale o aké veci sa jednalo, ktoré by predali, neviem si to predstaviť? U mňa správkyňa nebola, len som jej napísala čestné prehlásenie,že nevlastním nič hodnotné. Povedala, že nevidí dôvod na návštevu , preklepla si ma celú , na DI, u nás normálne na obecnom úrade, lebo bývam v obecnom byte.

bejo111
4. okt 2017

Ahojteeee😉😉Hurááá dnes nam volali že sme oddlžený. Ďakkujem zato 🍸🍸

janka456janka
4. okt 2017

@bejo111 tak blahozelam . a kolko Vam trvalo to cele od podania ziadosti v CPP az po dnes?

ivka0412
4. okt 2017

@bejo111 Gratulujem 👏🙂

mawka
4. okt 2017

@bejo111 gratulacie 🙂

bejo111
4. okt 2017

@janka456janka 25.7.sme podali žiadost. Dnes nas informovali že sme oddĺžený. Ale dnes poslal manželovi spravca mail a chce vypisať papiere . Ten dokument sa volá :Výzva na poskytnutie súčinnosti. Chcu tam vela potvrdeni za posledných 5 rokov.Mate s týmto niekto skusenost? Dakujem

mawka
4. okt 2017

@bejo111 nie

nifido
4. okt 2017

@bejo111 je to zrejme prehlasenie ze nic nevlastnil neprepisal a ak nieco predal tak to tam zapise nehnutelnosti auta veci vyssej hodnoty atd atd v podstate formalita

ivka0412
4. okt 2017

@bejo111 Nemôžeš nám ukázať ako vyzerá ten dokument? Vdaka

mawka
4. okt 2017

@bejo111 a ake potvrdenia napriklad?

ivka0412
4. okt 2017

Bože všade je to inak. To mu nechápem. To fakt je všetko v rukách správcu. Je tu aj niekto z východu?

bejo111
4. okt 2017

@mawka napr. Vypisu z bankoveho úctu za 5 rokov ,poistnu zmluvu ak mal uraz za 5 rokov, tretie osoby - veritelia???? Nerozumiem ??

bejo111
4. okt 2017

@ivka0412 nejde mi ho kopírovať😭

mawka
4. okt 2017

@bejo111 vypisy z uctu za 5 rokov? no odo mna nechcela spravkyna asi preto, ze tak dlho som uz mala dva ucty blokovane :o

ivka0412
4. okt 2017

@bejo111 To je dajaký blud. Nejde podľa starého zákona? Kto dá výpis za 5rokov. Nechápem

bejo111
4. okt 2017

Neviem zase ďalšia bezsenna noc. Radosť trvala len chvíĺu 😭

marusia12
4. okt 2017

@bejo111 to chce po tebe nejakú kravinu, zisti si to v CPP

mawka
4. okt 2017

@marusia12 co vsetko mozu preverovat? resp. mozu preverovat ucty deti, pribuznych a podobne? ze danovy urad, dopravny inspektorat a podobne, to viem a chapem, ale ci aj tieto veci

nifido
4. okt 2017

@mawka ucty len tvoje nie tvojej rodiny

mawka
4. okt 2017

@nifido no a tie su blokovane uz celu vecnost exekuciami.

nifido
4. okt 2017

@mawka ved on si to zisti a takisto si predsa davala v ziadosti cisla uctov ....

mawka
4. okt 2017

@nifido ano. sak nech zistuje. veci sa maju ako sa maju. nic prevratne nezisti, lebo neni co.

nifido
4. okt 2017

@mawka oni zistuju zostatky na tych uctoch nepreveruju pohyby atd. a kto ide do bankrotu povacsine ma bloknuty alebo nulovy ucet

marusia12
4. okt 2017

@nifido noo, kto má bloknutý tak má vďaka exe účty hlboko v mínuse.

@mawka Toto fakt netuším, nestretla som sa s tým, že by ktosi pýtal 5 rokov dozadu info, lebo v zákone sa hovorí o 3 rokoch. To sa aj vypisuje ako čestné vyhlásenie pri podaní do CPP a lehota 3 roky je v zákone tiež. Všetko dostupné si oni vedia zistiť z registrov a sami dobre vedia, že kto má exe, peniaze mu chodia aj tak inde, tak sa nedopátrajú. Neviem načo mu je výpis z BU, keď sú tam roky exekúcie a žiaden pohyb.

tinkasp
4. okt 2017

@majorosovalucia áno tie veci som uvádzala v zozname majetku, tak mi povedali v cpp, ze to musim napisat, a celkova hodnota dokopy je 185€...televizor, nefunkčné DVD a mobil na suciastky

saintlaurent
4. okt 2017

odo mňa chceli v CPP uviesť majetok iba vyššej hodnoty /2 000€ +/