Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@ivka0412 tiez si myslim,ten moj momentalne riesi veritela so zaloznym pravom,nakolko nemyslel,ze sa prihlasi do konkurzu,ale hold sa prihlasil,teraz musi zacat predavat nehnutelnost spravca a to pri sedeni so spravcom som mala pocit,ze bol by rad keby to mal rychlo z krku,co si aj myslel,ze to pojde rychlo.
@marusia12 pozri, vždy sa dá dobrovoľne plniť po bankrote a konkurze. Takže ak niekoho hryzie svedomie, tak sa môže realizovať aj takto.
Myslím, že dokazovanie nepictiveho zámeru nie je taká jednoduchá vec. A vtedy už to ide podľa mňa cez pojednávania a tak. Ak je niekto v pruseri a v registroch nič nemá a nemal - majetky, výhry, kadejaké veci poprepisovane na príbuzných a naozaj sa zaradí do života a začne slušne žiť a pracovať, ho nechajú asi na pokoji. Ale špekulanti narazia podľa mňa... Časom.
@marusia12 nech ratam ako ratam, mne by sa uz do hypo ani neoplatilo ist. ani po tych 6 rokoch aj keby to bolo mozne. sak jedno dieta bude mat 20 rokov, zacne si novy svoj zivot samostatny (na com sme sa dohodli - ze cim skor zacne, tym lepsie), ostane mi vtedy doma deviatacka, cize pojde na strednu niekam.. no naco by mi bola hypo? uplne mi bude stacit 2 izbovy byt. maly bude prec, mala mozno na internate a co by som robila s velkym bytom ci domom. budem stale mobilna a nefixovana na jedno miesto. a zakladne veci mame a ked volaco, tak da sa aj bez splatok. bez uverov, bez nicoho. som si vyskusala a da sa to.
@nifido mozes dobrovolne platit. tak mi to povedala spravkyna. ked bude ukonceny konkurz, je moja vec, ci niekomu ja nieco poslem alebo nie. mozem, ale nutit ma nemoze nikto. asi tak. zvyhodnovanie veritela teraz.. keby som niekomu posielala v konkurze nieco. alebo v case podania ziadosti. ked uz budem cista, je to moja dobra vola.
@mawka tak ja mám doma asi vekovo rovnaké deti ako ty.... a veru zvažujem, že až budú po strednej škole a ja v zdraví dožijem, či nevypadnem niekde preč... India a pod... skrátka na staré kolená žiť inak. Nemala som nikdy hypo, som radšej v prenájme s možnosťou kedykoľvek kamkoľvek odísť. Ale slováci chcú mať pocit, že niečo vlastnia aj za tú cenu, že 30 rokov žijú s nožom na krku.
babenky a otazocka este jedna. v case ked ste mali ziadost v CPP a cakali ste na podanie na sud a rozhodnutie sudu tak ste este platili nejake splatky veritelom alebo uz nie. lebo stale ma nahanaju s platenim ale nestiham platit uz vsetkym tie obrovske splatky. dakujem za odpoved
@janka456janka NIE, neplatím nič už minimálne dva roky, aj volať a písať už prestali. Ak ešte majú nejaký kontakt, tak sa s nimi už nebavím, jednoducho nemám z čoho platiť.
Oni vyvolávajú prednostne tým osobám, pri ktorých vedia, že ten nátlak pomôže a pošlú aspoň niečo. Takže na teba zvyšujú tlak, ty platíš a platíš... až ťa zoderú. Takým čo vedia, že už platiť nebudú, prestanú časom volať a vypisovať lebo je im jasné, že nedostanú nič.
@marusia12 a ked zarabas a neplatis vobec alebo platis len niekomu nemoze to byt to poskodzovanie veritela?
@janka456janka ja som nebola zamestnaná, takže mi nemali skade sťahovať peniaze. A neplatím skutočne už nikomu... mám dve malé deti a mám povinnosť živiť v prvom rade ich, takže čo zarobím, dávam na deti a bývanie. Zvyšok hold bohužiaľ.
@mawka jaaaaj, by ma piclo 😀 Dnes ma napadlo... ex neplatí roky nič, má desiatky exe na byte, skrátka viac ako hodnota bytu. Za spoločného života som tam naliala prachy aj ja, odišla som s dvomi igelitkami od neho, že teda byt je jeho 😀 dala som mu exe na byt aj ja, za to čo mi dlhuje. A teraz životná perlička: ak sa mu niečo stane a deti zdedia ten zadĺžený byt, tak som v pi.. 😀 že aká karma 😀
@marusia12 deti mozu dedicstvo odmietnut, nie? 🙂 ja dufam, ze moje deti dedicstvo odmietnu po exovi. volala som s nim nedavno, aby siel aj on do oddlzenia, stale mlel o tom, ze este nemoze, ze nemoze a nemoze, ze este kvoli niecomu..akoze ja nechapem, co take moze byt, preco on udajne nemoze ist do bankrotu... zaujimave.
@mawka no môžu odmietnúť, ale ja som tam naliala kopec prachov a dlhuje mi cez 15 tisíc... takže neviem, či by odmietali alebo by som ten dlh brala na seba 😀 Nádherná situácia.... ale som teraz nejak zmierená, že som odišla s dvomi igelitkami a fakt nemám chuť ho zas riešiť. Keby si našiel nejakú dievčinu, bolo by to jednoduchšie... dedila by aj ona a musela mi moje vyplatiť 😀 Teoreticky to mám v hlave, len hold karma si urobí to svoje 😀
Dnes môjmu mm prišlo zo súdu Návrh na vydanie platobného rozkazu a v tom aj uznesenie s Quatra.Co stým? Musíme zavolať do CPP či už bolo podané na súd.Ludia bolo požičané 2400e a bolo aj platené a to eble Q pýta 5500eur. Však oni ozobracuju ľudí. Fujjjj. Že vraj sankcne úroky,náklady na vymáhanie atď a tie sumy katastrofa 😠
@marusia12 ja uz neriesim, kolko prachov som do neho/nas naliala. keby som mala zratat, kolko som ja investovala do deti v case, ked si panacik valal sunky a nepracoval a ked nas nechal v stichu atd... to by boli sumy zavratne. lenze ja sa k tym peniazom nikdy nedostanem. neriesim ho. co bolo, to bolo. vsetko je za mnou, hruba ciara, poucila som sa a viem, ze uz sa nijakym chlapom nenecham odrbat a keby som aj stretla niekedy pana bozskeho, okamzite riesim bsm a vobec, nase rozhovory by boli o pravidlach a hodne, hodne veci by som robila inak. tvrdo som narazila k voli svojej sprostosti a zopakovat si to nechcem. a ani to nikomu uz nedovolim.
@mawka Mám to zas rovnako 😀 Horšie je, že vždy keď idem k matke, tak to omieľa... že som za tie prachy mohla mať dva rodinné domy... hold, nemám... ale mám dve igelitky a slobodu. To je pre mňa najviac v tejto dobe a normálne sa cítim ako jednooká medzi slepcami. Ten pocit, že už nebudem musieť nič splácať s nožom na krku a dvomi rožkami v kuchyni je na nezaplatenie.
@marusia12 aj so mnou sa vela ludi o tom este bavi a dokola. a chcu pocut cely pribeh. ale mna to uz nebavi. uplne to vytesnujem z hlavy. co bolo, to bolo. malo ma to asi nieco naucit, aj naucilo. vela veci. napriklad, ze viem byt sikovna, postarat sa o seba aj v najkritickejsich situaciach. teda o seba a deti. ani raz som neskoncila v azylaku, ani raz som nežobrala, vzdy som sa postarala, zabezpecila, nemusela som nikdy roztiahnut nohy, islo to vsetko aj bez chlapa a len s rodinnymi pridavkami a rodicovskym prispevkom. sice velmi skromne, ale slo to. pretriedila som ludi okolo seba. viem, co chcem. nie som zavisla na nikom a na nicom. dokazala som byt nejaky cas bez telefonu, telky a inych uz dnes beznych vymozenosti. nepotrebujem mat hyper super zariadenie a uz ani hypoteku lebo sused ma.... viem ake to je ratat centy na rohliky, viem ake je to byt dole a preto si viac vazim to, co mam, aj ked nemam nic. nebojim sa ludi, naucila som sa byt asertivna a prezit za akychkolvek podmienok. nenecham si skakat po hlave uz. zosilnela som na vysoky level, som slobodna v hlave a to je velmi silne. a hrda na seba. aj ked este neni vsetko vyhrate. a rozhodne som pokornejsia. a ked mam rifle z bazaru, tak mam rifle z bazaru a vobec to neriesim a nehanbim sa za to. a komu se nelibi, at mi polibi 🙂
@marusia12 tak nakoniec som zrušila právnika pokúsim sa to vybehat sama ušetrím €...nechala som si to odležať v hlave dlho som premýšľala v piatok letím do Levíc majú ráno konzultačné hodiny ...Babenky ak mama nemá kompletne papiere od exekúci kde najrýchlejší sa k ním dostanem cez register ?!dakujem
Mám super správu😅Moj správca bol odvolany,pretože si vraj nesplnil nejaku povinnost.Tak sa pytam,čo teraz my ,ktory sme u neho a čakáme kym sa skonči konkurz.Máme čakat pokym rozhodne sud a ustanovi ineho správcu,čo bude vraj trvat,dufam že len niekolko mesiacov.No má ešte niekto taky smolu.
@majorosovalucia ahoj mam na mysli ci musi ukoncit zivnost a vyhlasit bankrot alebo moze dalej podnikat ?
@lucccccccia od CPP som dostala odpoved,ze spravcovia to neriesia,zivnostensky urad nesleduje ci je na osobu vydany konkurz.Hore su vyssie odpovede.Poznam cloveka co ma po konkurze a ma zivnost v pohode.

Správca má jedno percento z predaja. Tak z lacnou vecou sa nebude zaoberať. Podľa mňa. No uvidíme. ☹